Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A holló
- Paramount Network, 23:45
Tűzfal
- Viasat3, 23:50
Barney és a nők
- Filmbox Plus, 00:05
A fenevad
- AMC, 00:30
A bátrak igazsága
- Moziverzum, 01:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Imádlak utálni aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - A texasi láncfűrészes mészárlás (2022) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Convar (2023-08-20 01:33.44) aaaaa
Ha van vmi igazi erénye is a filmnek, az sztem a buszos jelenet, mert ott végre (de sztem tényleg először!) valóban felnőtt a film ill. az egész franchise a saját nevéhez, mert az ott valóban egy texasi láncfűrészes MÉSZÁRLÁS volt. Szóval ez a jelenet azért tényleg brutál lett.

Ill. hogy a John Wick a 2010-es években mennyire stílusteremtő film lett vizuális megjelenítés terén: én még ezen a filmen is éreztem kicsit ezt a john wick-es, nagyon színes-szagos videóklipes stílust. De ez amúgy nem állt rosszul sztem ennek a filmnek sem.

Mivel a pozitívumok ezzel máris elfogytak, a többit inkább hagyjuk is...


30. Beetlee (2022-03-22 08:49.08) aaaaa
Ez mi volt?....



29. Hatodik Lenin (2022-03-22 01:24.39) aaaaa
Nagyon gyenge film, minden szempontból.


28. Herbert Einstein (2022-03-18 09:34.00) aaaaa
Zsnyö kategória...


27. Vescod (2022-03-16 11:46.56) aaaaa
Kb egy söralátéten elférő script,rengeteg gore-al és magas killcount-al, időnként eltúlzott megoldásokkal.Bennem nosztalgiafaktort keltett a kukoricamező és a kihalt szellemváros,a Kukorica Gyermekei-ben lévő Gatlin-re hasonlított, még a szűrőzés színe is.Meglepett hogy pár bújkálós jelenetnél tudtam izgulni a szereplőkért, igaz sok meglepetést nem hoztak a dolgok.A buszos zúzásnál felrémlett a H Kills egyik jelenete,ahogy ott sem,úgy itt sem jött be ez a fajta túlzás. Apropó Halloween... Laurie Strode Sarah Conorrá fejlődése megihlette az alkotókat, mivel a 74-es eredetinek a túlélőjével itt is elsütötték, szerintem erőltetett kikacsintás volt.Az az utolsó képkocka talán már nem kellett volna de ki tudja mi jár az írók fejében.5/10


26. Harry Lime (2022-03-10 12:03.38) aaaaa
Micsoda egy baromság. Az a buszos kaszabolás is, mikor röpködtek a végtagok, te szent szar. . . Igazi értelmetlen hülyeség, tök nímand, huszadosztályú, balfék szereplőkkel.


25. bbalazs11 (2022-03-09 22:52.30) aaaaa
Borzalmasan gyenge, történet nulla, szereplők nulla, 2*.



24. Empire (2022-03-04 17:44.16) aaaaa
Látvány és a vérengzés rendben volt. Nem egy nagyszám film, de azért négyes mert a 2003-as és a 2006-os filmek után ez a legjobb Texasi Láncfűrészes. Nem azért mert olyan szuper, hanem a többi olyan gyenge.


23. Norbii92 (2022-03-04 11:50.08) aaaaa
Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e róla, lévén óriási csalódás volt, ugyanis nagyon vártam, mert kedvelem a texasi láncfűrészes filmeket, főleg a klasszikus elsőt és a 2003-as remake-t. Az új film akárcsak Az örökség a '74-es elsőt kívánja folytatni, figyelmen kívül hagyva a folytatásokat akárcsak az új Halloween. Hogy ez mennyire sikerült neki jól mutatja az első mondatom.. újabb felesleges bőr lenyúzás, ezúttal reméljük örökre! Mert rohadtul nem tudnak mit kezdeni ezzel a franchise-al, elég ha csak az utóbbi filmekre gondolunk.
Értem én, hogy diverzitás és ötlettelenség uralkodik most Hollywoodban, de miért kellett ezt a filmet is szétcseszni vele? Véresnek véres, de logikáról vagy karakterekről, netán történetről nem is beszélhetünk, egyetlen pozitívum még, hogy elég rövid!
Sally karakterét is kár volt visszahozni, vagy legalábbis így, mert az égvilágon semmit nem kezdtek vele, a halála is röhejes és minden logikát mellőző lett! Sajnálatos, hogy így elbántak ezzel a filmmel s úgy amblokk az egész franchise-al is. Ezek után azt gondolom többé nem fog érdekelni egy texasi "film" se. 2*


22. Johnny Saiper (2022-03-03 00:06.52) aaaaa
Nem vészes, de nem is kiemelkedő, amolyan tisztes középszer. A legnagyobb erénye, hogy sok korábbi résznél jobb. Jason lentebb leírta a párhuzamot az új Halloween filmekkel, nekem is ez jutott eszembe, mint 40-50 évvel ezelőtt túlélt hősnő és a főgonosz esete. Csak ott tényleg jobban ki van bontva. Itt ebben csak a mészárlás a jó, a többiről nincs értelme nagyon beszélni.
Spoiler

A végén amúgy fogtam a fejem. Komolyan ennyire akarnak még ennek folytatást? Bőrpofa elleste Michael Myerstől a receptet hogyan éljen túl késszúrást, puskalövést meg hogy a saját szerszáma felszántsa. Vagy csak direkt nem akarták ténylegesen megölni, fene sem tudja. De mindegy is, majd a folytatásban kiderül.



21. TurboHagyma (2022-02-28 13:35.42)  
Minek még egy folytatás? A régieket is untam.


20. Jjjjjjj (2022-02-27 12:11.39)  
Az első tiz perc után már rendesen vártam hogy bedarálja azt a négy idegesítő hülyét a favàgó
Idióta PC gyökerek



19. Jason13 (2022-02-26 04:35.36) aaaaa
Hiába vagyok horror és slasher rajongó, a Texasi láncfűrészes filmek sose kerültek hozzám közel. Kivéve a 2003-as remake-et és annak előzményét, a Kezdetet, azokon baromi jól szórakoztam.
De az eredeti nekem nem okozott különösebben nagy élményt, hiába megkerülhetetlen klasszikus. A folytatásairól pedig talán jobb nem is beszélni.
Erre itt ez az új epizód, aminek már a készítési körülményei se zajlottak zökkenőmentesen (rendezőcsere, utólagos forgatások, negatív visszajelzések a tesztvetítésekről) és az előzetese is inkább egy újabb izzadságszagú bugyutaságot sugallt, mintsem egy ütős darabolást.
Sebaj, miután az elvárásaimat leszállítottam a pincébe mély levegőt vettem és nekiültem a produkciónak.
És azt kell hogy mondjam, mint totál primitív, bot egyszerű mészárlás, nálam működött a film.
A történet kb. egy söralátéten elférne, a karakterek 99 százaléka igazi sablonos koporsótöltelék és a cselekmény is annyira bonyolult, mint egy lapostányér.
Viszont a tempó iszonyú gyors iramot diktál, üresjáratok nem nagyon tarkítják a sztorit. A minimális felvezetés után Bőrpofa akcióba lendül és olyan aprítást rendez, melynek láttán elégedetten csettintettem.
Ömlik a vér, szakadnak a testrészek, ropognak a csontok, van itt minden, amit az ember elvárhat egy kíméletlen slasher mozitól. Mindezt pedig megfejeli az egész szép operatőri munka és a kifejezetten hangulatosra sikeredett zenei aláfestés.
Az igazat megvallva, a maga egyszerű módján még működik is a film, de ez nem jelenti azt, hogy elérné a "jó" kategóriát.
Talán a legnagyobb problémám az volt, hogy a készítők fogták a 2018-as Halloween Laurie Strode-os vonulatát, azt teljes mértékben lecsupaszították és ráhúzták a megmaradt történet nyesedéket az eredeti alkotás főszereplőjére. Ez pedig egyáltalán nem működött, hiszen nem volt kellőképpen felépítve, így teljesen elvesztette a súlyát és a fő történetbe se sikerült épkézláb módon beépíteni. Így Sally Hardesty figurája csak lógott az ürességben, hogy aztán megjelenjen a fináléban, ahol kb. hülyét csináltak belőle.
Aztán van itt kérem nem kevés logikátlanság, hiszen megint előkerülnek kontinuitási problémák (Bőrpofa úgy szaladgál, mint egy olimpia távfutó, pedig már 80 évesnek kéne lennie), idióta karakterdöntésekből sem szenvedünk hiányt és bizony rengeteg sablonos forgatókönyvírói húzással is találkozhatunk.
Ami szintén zavart, az a kisvárosi helyszín. Kapunk egy díszletutcát és kész! Teljesen élettelen az egész, bizonyos kameraszögekből meg mintha látni is lehetne azt, hol érnek véget a fröccsöntött épület külsők.
Értem én, hogy pénzügyileg kifizetődő egy ilyen produkciót Bulgáriában leforgatni, de egy Texasi láncfűrészes filmről beszélünk, melynek egyik legfontosabb eleme az, hogy minél hitelesebbek és lerobbantabbak legyenek a helyszínek, hiszen ez rengeteget tud dobni az atmoszférán.
Erre itt kapunk egy gagyi tesz-vesz várost, hát gratulálok!
Mindent összevetve, ez egy szórakoztató, iszonyat véres marhaság, ami technikailag viszonylag rendben van, de minden más téren iszonyat gyenge lábakon áll. Ha valaki olyan élményt vár tőle, mint az eredetitől, vagy esetleg a 2003-as vagy 2006-os verziótól, az nagyot koppanhat, viszont a 2013-as és az azt követő 2017-es verzióknál jobb.
Tudom, ez nem nagy üdvösség, de én alapból nem vártam sokat, így egy unalmas délutánra azért megtette, még akkor is, ha sok hibája szemet szúrt.


18. Vincenzo (2022-02-22 09:07.56) aaaaa - (válasz Genyó Kapitány 14. hozzászólására)
Én szeretem a műfajt, de ez akkor is egy rémgyenge film. Semennyire nem hihető, amennyit ebben a két leszbi meg a Sarah Connor vol.2 összehősködik. A jelenetek kiszámíthatók, a logikai bakikkal pedig nem lehet nem foglalkozni.


17. Genyó Kapitány (2022-02-22 07:07.25) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 16. hozzászólására)
Nem erről van szó, szidjad a filmet, ha úgy akarod, csak ne beszélj mindenki nevében. Mert, mint látod, vagyunk páran akiknak tetszik! :)


16. Lifeisamovie (2022-02-21 23:03.42)   - (válasz Genyó Kapitány 14. hozzászólására)
S te miért nyalod, ha be is kaphatod?
Sehol nem látom kiírva, hogy csak az írhat ide, akinek tetszett..Jó hogy nem csak akkor nézhetek meg valamit, ha te engedélyt adsz rá :)


15. Genyó Kapitány (2022-02-21 21:45.52) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 13. hozzászólására)
Nekünk... (freeszfelibsitoleránsfüggetlenibjektív) királyi többes. A nevembe ne!


14. Genyó Kapitány (2022-02-21 21:44.40) aaaaa
De ha Lifeisamovie meg Emylio nem szeretitek ezt a műfajt, akkor miért nézitek? Miért kerestek benne logikát?


13. Lifeisamovie (2022-02-21 18:39.27)  
Kellett nekünk ez is, mint egy zsák szar.


12. Emylio (2022-02-21 17:41.42) aaaaa
Hány bőrt húznak még le erről a pofáról?! Nagyon ratyi, és több sebből vérző alaptörténet, de avégére azért alakul valami. Nagyon gyenge 3*.


11. Roxi88 (2022-02-21 15:44.00) aaaaa
Ez sem lett a kegjobb! 30 perctől kezd valami történni. SPOILER: Sally 50 évet várt a bosszúra, akkor lehetett Ő is és Tommy is 70 éves? Feltrancsírozzák láncfűrésszel, de nem látni az arcán fájdalmat és még sokáig él. A másik, hogy ilyen ronda nőket bekerakni.. Final girl még ilyen nem volt.. SPOILER VÉGE


10. Nyolcadik utas (2022-02-20 22:28.53) aaaaa
Lehet szidni ezt a filmet.
A kérdés, kell-e?
Gyakorlatilag ha a Rémálom az Elm utcában, a Halloween, a Péntek 13; a Texasi..; az Evil Dead, a Sikoly, vagy a Fűrész akár hányadik részét is készítik el, egy horror film szerető repül rá, mint légy arra a bizonyos matériára.
Van ebben hülyeség rendesen. De mindegyikből az alap film volt tökéletes. A többi csak sunyi utánérzés.
Ez a film az elvártat hozza. Nem többet és nem kevesebbet. A hülyeségen túl hentelést és vért.
Bírtam volna még húsz perccel több játékidőt és tíz fővel több potenciális áldozatot!


9. Gabe33 (2022-02-19 22:53.19) aaaaa - (válasz Kapriol léckalapács 8. hozzászólására)
Nem tudom ki az a Csrissz.... De ha már a 74es folytatása akkor vagy 80 lenne ez meg szerintem 50 lehetett max. Igen itt is van egy elég nagy baki...


8. Kapriol léckalapács (2022-02-19 21:30.55)   - (válasz Gabe33 7. hozzászólására)
Hé Csrissz, szerinted a Bőrpofa hány éves?


7. Gabe33 (2022-02-19 20:20.38) aaaaa - (válasz Genyó Kapitány 3. hozzászólására)
Igen szerintem is. A 2003 as magasra tette. Ez is lehetett volna de az utolsó 15percet akkora katyvasszá tették hogy rontotta a filmet. Ez a láncfürésszel megdarállak de azért még élek két percig.. (másik karakter meg egy hasszúrásba belehal rögtön...) Nekem ez sokat rontott így. Lehett volna benne pl olyan kis menekülés mint a 2003asban. A házban a csajjal nem volt rossz de lehetett volna hosszabb. Nem lett a legjobb remake/folytatás de azért láttunk sokkal rosszabbat is.


6. Bertó!!! (2022-02-19 13:45.25)  
Nem volt rossz ez a Tescos Halloween film.


5. Liverpoolfan19 (2022-02-19 12:48.09) aaaaa
Buszos hentelés miatt adok neki egy csillaggal többet. A net pedig nem felejt...XD


4. Genyó Kapitány (2022-02-18 20:37.29) aaaaa - (válasz Gabe33 2. hozzászólására)
Ja, a vége nekem tiszta Rambo 4. /vége/
:)



3. Genyó Kapitány (2022-02-18 20:36.50) aaaaa - (válasz Gabe33 2. hozzászólására)
Nekem is tetszett a film. Végtelenül brutális volt, talán a 70% a filmnek hentelés.
Egy valamiben lehetett volna jó, lehetett volna betegesebb. Nem a nyers erőszakra gondolok. 2003as rész szerintem piszchosabb volt.
Elégedett vagyok, soha rosszabb slashert 2022-ben!


2. Gabe33 (2022-02-18 17:44.14) aaaaa
Igazából ha elvonatkoztatunk tőle hogy akad pár logikai baki (ráadásul már az első 10 percben is) és csak egy buta slasherként kezeljük akkor szerintem jó volt. A vége borítékolható volt mi lesz.
Aprópó. Én csak nem lőttem le a stáblistát mimor vége lett de van egy plusz jelenet a végén.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2023-08-20 01:3331 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A texasi láncfűrészes mészárlás adatlap
Eredeti cím: Texas Chainsaw Massacre
Évszám: 2022
Rendezte: David Blue Garcia
Szereplők: Alice Krige, Elsie Fisher, Nell Hudson, Moe Dunford, William Hope...

További információk

Szereplők fórumai
- Alice Krige - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk