Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A panamai szabó
- HBO, 01:05
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eddie, a sas aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Mátrix feltámadások - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
161. Zsol0 (2023-03-26 10:19.51) aaaaa - (válasz Bertó!!! 158. hozzászólására)
A tökös már nem aktuális a nevezett személynél,a polgárpukkasztó anál inkább.


160. Vincenzo (2023-03-22 06:53.04) aaaaa - (válasz Bertó!!! 158. hozzászólására)
Legjobb lett volna, ha Laurence Fishburne-t le sem cserélik, mert ezt a karaktert ő tette ikonikussá.



159. Zsol0 (2023-03-21 23:18.24) aaaaa - (válasz Bertó!!! 158. hozzászólására)
Azért fekete Morpheus, mert ő az álom istene.
Álmodni este szoktunk,vagyis sötétben..amikor minden oly fekete:)


158. Bertó!!! (2023-03-09 14:56.08)  
Ha igazán tökös és polgárpukkasztó mert volna lenni Lana Wachowski, akkor Morpheus karakterére fehér férfit választ, mert, bár kedvelem Yahya Abdult, de semmi maradandót nem alkotott, ergo nem lett volna más sem kevésbé rossz választás.


157. TurboHagyma (2023-01-20 00:36.41) aaaaa
Nem emlékszem, de szerintem írtam erről egy véleményt, nem értem miért tűnt el, de lehet csak akartam, mindegy is.

Megnéztem végül, kín szenvedés volt az egész, ímmel ámmal kezdtem neki, először háttérzajnak, majd próbáltam nézni, sokszor megállítottam és elkezdtem netezni, enni, olvasni, stb. 3 nap alatt összehoztam . Sikerült végignézni. Irreálisan nagy játékidő, gyenge forgatókönyv, túltolt Jupiter felemelkedése giccs parádé. Morpheus és Smith karaktere is teljesen értelmezhetetlen volt, nem volt semmi értelme az egésznek.

Első kérdésem az volt amit feltettem magamnak hogy komolyan nem tudtak volna egy sokkal nézhetőbb filmet készíteni jobb, eladhatóbb történettel,
Imádtam a Matrix trilógiát és az Animátrixot is, de ez rettenetes.

Dióhéjban hogy lett volna emészthetőbb, spoilert is tartalmazhat:
20 év telt el az utolsó rész óta, akkor a filmben is legyen 20 év, ne pedig 60 év. Morpheust az eredeti színész is játszhatta volna a való világban Niobe oldalán az eredeti Zionban. Trinity és Neo is visszatérhet, ez nem gond, de ez az újjáépített test és tudat annyira felesleges. Elsüthettek volna valami felélesztős, szövetregenerálós, nanitos sztorit is, elvégre fejlett gépvárosban van a két karakter.
Smitht pedig bele se kellett volna tenni. Vagy esetleg a való világban egy emberben ragadt karakter lehetett volna aki beilleszkedett az emberek közé.
A legidegesítőbb nekem a grafika volt, a hajóknak szinte tor potrohja volt ami jobbra balra mozgott, de minek? Io városa pedig emlékeztetett Az utazás a föld középpontja felé filmre.
Nem ilyen folytatást képzeltem el, sajnos a Terminatorhoz hasonlóan ez is elbukott. Azt gondolom ami nem megy azt ne erőltessük. Tényleg kár érte.


156. Mclane 2 (2023-01-15 17:07.37)  
Jó ideje terveztem már megnézni ezt a részt is de mindig húzódott és végül ezen a hétvégén ehhez is eljutottam, egy kis nosztalgia jelleggel a másik 3 résszel együtt mert hogy azokat se láttam elég régen, és így egyben látva a teljes sort nem is tudom mit gondoljak róla hirtelen. Érdekes volt az igaz és kisit másabb is mint az első 3 mert mégis csak elment nálunk több mint 10 év, valós időben ennél a filmnél meg ugye elvileg jó 60 év a cselekmény terén és ez hozta magával, hogy azért sok korábbi dolog jócskán régebbinek és letűntnek számított érthető módon. De ettől függetlenül azért valamennyire eltudott működni a maga eléggé új másabb környezetével és történetével, még ha nem is lett olyan minden téren mint az elődei voltak de nekem így elsőre azért tetszett eléggé. Úgy hogy nem is tudom elsőre kicsit úgy érzem hogy mint folytatás elvitte a dolgát, más volt sok dologban és tekintetben de mint néznivaló mint látványmunka jó volt a története is valamennyire összeállt, és a teljes film is azért lekötött és nem okozott nagyobb csalódást nekem legalábbis.


155. Zsol0 (2022-12-23 18:59.11) aaaaa - (válasz Zsol0 154. hozzászólására)
Csak Keanu lesz a csúf....(hahha)


154. Zsol0 (2022-12-23 18:58.02) aaaaa - (válasz Deathgrinder 150. hozzászólására)
Ha a Sinus -görbét tekintjük az 5. résznek jónak kell lennie:)
Matrix1 - jó
Matrix2 - rossz
Matrix3- jó
Matrix4 - rossz
Matrix5 -jó!?


153. Kukoricaember (2022-12-19 21:08.44)  
Az injekciók által bevitt ösztrogén megváltoztatja az ember személyiségét. Ezt a filmet egy új, kezdő rendező készítette.


152. Nedudki (2022-12-13 18:16.50) aaaaa
Olyan szinten szenvedtem, hogy folyamatosan ki akartam kapcsolni. A gépem lefagyott kétszer egymás után, így ez meg is oldódott.
Sikerült egy fostalicska filet csinálni a Matrixból. Nem nézem végig nagy gamót kap.


151. Convar (2022-10-27 18:57.18) aaaaa
Elöljáróban annyit hogy nekem a Matrix az egyik kedvenc sci-fi franchiseom. Imádtam az első három filmet, + (pár hét óta, amikor először volt hozzá szerencsém,) az Animatrix-ot is.

És ezért hogy ne szapulással kezdjek, hogy lássátok próbálom benne a jót is látni, szóval ami sztem jó volt benne:

- a Gépek városa, a kapszulák végeláthatatlan sokasága még mindig, ebben is k.jól néz ki. Nameg úgy ált. is, be kell látni hogy látvány terén nagyon "szép" ez a film, igazából az eddigi legszebb Matrix film. Szóval az operatőri munka az tényleg kimagasló, és az effektek, CGI-k is nagyon profin megcsináltak mind egy szálig (meg talán eleve ennyit fejlődtek még a Forradalmak óta is).

- a White Rabbit, ill. hogy ezáltal felfedezhettem magamnak ezt a dalt is (ezért tényleg kösz Wachowski!), meg ez a dal tényleg nagy ötlet volt mert tényleg nagyon adta is oda, márcsak a szövege miatt is:
https://www.youtube.com/watch?v=pnJM_jC7j_4 (amúgy nem is értem hogy maradhatott ki nekem eddig ez a dal, hiszen imádom a hippi kultúrát, imádom 1967-et, "A szerelem nyarát" és mindent, amit mindez a 60-as évek 2. felében és a 70-es évek elején szült! Amúgy épp most indítom el a dalt közben asszem vagy hatodszorra :D)

A legrosszabb, legszánalmasabb pillanatok pedig:

1. először is a sztem abszolút mélypont: szegény Neo, már nem tud repülni! Hú de vicces volt! Ja nem, inkább végtelen szánalmas! Eskü, ezt már tényleg nem akartam elhinni hogy ez egy Matrix filmben, hogy ezt Wachowski komolyan gondolta (meg azért Keanu te is elmehetsz ám a picsába, hogy ilyenekre aláírtál):
https://www.youtube.com/watch?v=yNPlMOwG864&t=17s

2. nehogy meg tudja fogni Neo és Trinity egymás kezét, mert akkor felborul a tér-idő kontinuum!!! (ez is WWWWWWWWTTTTTTTTFFFFFFFFF???????)

3. Neo/Thomas/Keanu ül a budin (és igen, minden másra ott a MasterCard). Igen, ez is még pont kellett bele, hiszen ennek is annyira megvolt a helye és jelentéstartalma a filmben, tehát egyáltalán nem volt öncélú.

Ja de!!!!!!!!!

És ami ezeken kívül történt? Hát azokat is inkább jobb hagyni a francba, mint ahogy ezt az egész filmet, ezt a sokszor még nézni is rettentően kínos, sztorit tekintve túlnyakatekert, de mégis, ennek ellenére teljesen tét nélküli (mármint persze azon kívül hogy két lassan kisnyugdíjas között újra szárbaszökken-e a szerelem *** - hát igen, az első három film után, amelyekben még az emberi faj fennmaradása a tét, eljutottunk ide is), és a sok humor beemelésével önmaga paródiájává való, sőt ezáltal vhol az első három részt is utólag meggyalázó fostengert.

Egyszóval annyira kártékony ez a film, hogy én is inkább úgy veszem hogy ez a 4. rész inkább meg sem történt, vagyis, hogy nekem tehát ez a franchise a Forradalmakig tartott. (Amúgy pont kb. úgy mint a Terminator sagánál meg a Genisys és a Dark Fate, annál is azt várnám már hogy végre vigyék már tovább inkább a Salvation vonalát hogy tényleg haladjunk is tovább vmerre, persze azt is valszeg várhatom már.)


*** nem, amúgy nem gondolom hogy csak a 20 éveseké a világ, az idősebb korosztálynak is lehetnek, sőt legyenek is érzései - csak könyörgöm, ne ez adja már egy Matrix film, tehát egy a posztapokaliptikus disztópia/cyberpunk/harcművészeti film/film noir műfajok minden idők egyik legérdekesebb, legélvezetesebb 4 az egyben filmkoktéljának indult filmszéria főgerincét, mert az kb. uolyan nonszensz, uolyan totális fókusztévesztés mint pl. Cicciolina politikus pályafutása, vagy ha mondjuk Ganxsta Zolee kiadna egy gyerekalbumot. (ilyen témára ott van pl. a Minden végzet nehéz, mondjuk Reeves abban is játszik :D)


150. Deathgrinder (2022-10-12 22:57.32)  
Remek film. Már várom a folytatását.



149. Városi vadász (2022-10-06 21:21.19) aaaaa
Na ez minek? Rémes volt. Mintha nullázták volna az eddigi részeket. Ugyan ott tartunk mint ezelőtt.


148. TurboHagyma (2022-05-12 20:41.40) aaaaa - (válasz Zsol0 127. hozzászólására)
Sok könyv kiadó nem olvassa végig az adott író könyvét, max 1-2oldalt és eldönti érdemes e vele foglalkozni.
Nekem a képi világ már nem tetszett, ahogy kiszálltak a motel előtt az ügynökök, sőt az ügynökök is ilyen túlméretezett kidobóemberek voltak. Nem éreztem késztetést hogy kínlódjak a filmmel.


147. Jaho (2022-05-12 18:25.59)  
Szörnyű, időpocsékolás volt megnézni, az első rész unikum volt, ez óriási csalódás, jó hogy nem moziban néztem meg, kár volt leforgatni.


146. Kalóz Jack (2022-04-26 14:01.35) aaaaa - (válasz Tamas35 144. hozzászólására)
ja igyvan


145. Kalóz Jack (2022-04-26 14:01.16) aaaaa
Ha ezt nevezik feltámadásnak akkor valami nemjó hülyeség a film


144. Tamas35 (2022-03-27 09:32.26) aaaaa
hulladékra sikeredett.


143. Nyolcadik utas (2022-03-17 08:41.31) aaaaa
Rövid leszek.
Ahogy Larryből a kiherélése után Lara lett, úgy herélődött ki az egész Mátrix mítosz.
Az évszázad csalódása!


142. Roberto (2022-03-09 20:48.04) aaaaa
Keanu Reeves olyan, mintha tényleg agymosott lenne ebbe a részbe. a Kémia nincs meg nála, olyan eröltetett az akciója, hogy ez ront a Matrix 4 renoméján.
Kétszer estem neki a filmnek, és hiába 4K, bealudtam, ma tudtam befelyezni, az utolsó 1 órát belöle....
Volt egy 20 perces maszlag, amin sajnos bealdutam. Ígéretesen kezdett. meg kicsit zavar, hogy már videojátékként tekintenek a Matrix 4-re, a filmen belül.


141. MagamraHallgatok (2022-03-08 07:36.22) aaaaa
Kb. 1 órán át bírtam magam ébren tartani nagy szenvedések közepette.


140. Malomér (2022-03-01 16:43.56)  
Nem azt mondom hogy egy csúcsszuper film lett,de azért egyszer kétszer meg lehet nézni.Az eleje egy kicsit zavaros de amikor már leesik a tantusz utána kezd érdekessé válni.


139. Opticum (2022-02-19 20:42.53)  
Ez gagyi lett.kar volt megcsinálni.


138. Cantri (2022-02-19 17:49.14) aaaaa
Mondanám, hogy az év csalódása....de ahhoz magas elvárásoknak is kellett volna lenniük, de a kaotikus előkészületek kellően elrettentőek voltak, hogy ilyesmi az ember eszébe se jusson.

Pedig amúgy a Mátrix digitális univerzuma megannyi lehetőséget rejtene magában.......csak ugye megint győzött a "nosztalgiamánia". Neoék története egyszerűen annyira kereken le lett zárva, hogy abszolút nem volt értelme visszanyúlni hozzájuk.
Ezeknek a karaktereknek már megvolt a maguk harca a gépek ellen, veszteségeik a végső diadalukban nyert értelmet, így a Mátrix 4 egész cselekményfelépülése kényszeredett, és főleg súlytalan. A készítőknek szemmel láthatóan fogalmuk nem volt mit is kéne kezdeni ezekkel a figurákkal, melyek csak ténferegnek a képernyőn a teljes játékidő alatt. Ráadásul még a látvány sem tudja feledtetni mindezt, a történethez hasonlóan ötlettelenre sikerültek az akciók is, unalmas CGI-jal nyakonöntve, kb. bármelyik kisebb volumenű produkció hozza ma már ezt a szintet...

Ebben a formában teljesen értelmetlen, kidolgozatlan, kreativitást még csak nyomokban sem tartalmazó reboot...vagy mifene. Kár érte, mert az alapmű (amúgy kétségtelen összelopkodott) gondolatai sosem voltak ennyire aktuálisak, egy friss szikrával nagyot szólhatott volna ez a felvonás a mai fiatalság számára is.


137. Zsol0 (2022-02-17 20:32.19) aaaaa - (válasz Darjeeling 121. hozzászólására)
Nullák és Egyesek ...

.....................


Hullák és Nyertesek....


136. Zsol0 (2022-02-17 19:50.06) aaaaa - (válasz Emmersson 135. hozzászólására)
A sorozat következő eleme...Duracell Apokalipszis


135. Emmersson (2022-02-17 19:06.30) aaaaa
5..4..3..2..?..

A Mátrix korszakalkotó volt anno (bár én jobban szerettem a 13. emelet című mozit abban az évben) és hatalmas hype volt körülötte - méltán. Aztán a két folytatásban egyre filozofikusabbá vált a történet - a tököm tele lett az okoskodó OrálKulával! Olyan felesleges szereplő volt, mint Yoda az SW-ban! - és a színvonal is csökkenő tendenciát mutatott. Majd elértünk ehhez a részhez is, de minek? Egy ócska szerelmi szálon fut végig az egész, kiüresített világ, amit telezsúfoltak a semmivel! Kaptunk egy jó szereplőt, az analizátort (Neil Patrick Harris), meg két borzalmas öregített másikat (Niobe-Jada Pinkett Smith) és a bohócnak megalkotott (Merovingi-Lambert Wilson)..a többi szót sem érdemel. A harcok átlagosak, semmi új. A vége felé a Walking dead érzés szekunder szégyen volt. Majd megspékelték egy dupla Superman szánalommal...na hagyjuk is az egészet! Az első film szuper volt. Még ma is megállja a helyét. aztán 4..3..2.. remélem nem folytatják, tudjuk mi a sorozat következő eleme ;)


134. Zsol0 (2022-02-14 21:14.57) aaaaa - (válasz Arpimokus 133. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=9GsTKIqSZyE



133. Arpimokus (2022-02-14 18:03.09) aaaaa
Ez kuka. Oké, 1x meg lett nézve, mert kiváncsi voltam, de... két forintot nem ér.


132. Zsol0 (2022-02-13 16:46.19) aaaaa
...................N..................
...................I.......... ........
...............K A N Á L............
...................C..................
............... ....S..................


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2023-03-26 10:19161 hsz
Miért hagyták ki Laurence Fishburne-t a Mátrix 4-ből?Vincenzo, 2023-03-22 22:3210 hsz
KérdésekVincenzo, 2022-10-27 16:515 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk