Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Flash - A Villám
- HBO2, 09:15
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 09:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- AMC, 09:40
A nagy dobás
- Viasat Film, 09:45
RRRrrrr!!!
- Mozi+, 10:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csereszerelem aaaaa
Kathryn Newton aaaaa

 

Fórum - Úriemberek (2020) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
64. Városi vadász (2023-12-10 23:42.58) aaaaa
Remek. Bár a vége csaphatott volna nagyobbat is, de így sem lehet panaszunk.


63. Convar (2023-01-24 16:46.16) aaaaa
Itt érezhetően jóval idősebb már Guy Ritchie mint A Ravasz az agy... , a Blöff vagy akár még a Spíler forgatása idején, szóval bár a műfaj és a stílus ismét hasonló, de érezhetően nem olyan fiatalos hévvel, lendülettel, nem olyan zsigerből megy már az a fajta "lazázás" a rendezőnek ami az ilyen zsánerű filmekhez szükséges, sokkal kimértebb, módosabb, sőt mitöbb manírosabb már a stílus.

De azért sztem még így is bőven jó kis film volt ez, egy - szokás szerint - nagyszerű Matthew McConaughey-vel, és egy - szintén szokás szerint - nagyszerű Colin Farrell-lel, akinek a karaktere azért sztem csak fel tudott nőni még a régi nagy előd filmek régi nagy kultikus karaktereihez is ("A dedósok szúrnak, a lányok lőnek, a fiúk ütnek. A felnőttek fejjel küzdenek. Ott zajlik az igazi harc.")


Nameg még pl.

Ray: Ha rosszalkodni akartok, miért nem elég egy kis cigi, egy dugás és egy pohár bor? Halk Barry White, gyertyafényes fürdő, és az ujjad mélyen a csajodban?

Az egyik drogos: Ki az a Barry White?

Nyuszi: Benga feka csávó. Szexi hang.

Egy másik drogos: Kicsit lemaradtam. Én vagyok a kádban, de Barry White ujja van a csajomban?

Ray: Nem kicsit maradtál le. Jóval előbb, mint ahogy Barry White besétált.

:DDDDDDDDDDD



62. Nor-bee (2023-01-23 00:51.44) aaaaa
Néhol kicsit unalmas, de azért nézhető film. 1-2 jó szöveg, és egy csipet humor. Félúton 4 és 5* között.


61. Johnny Saiper (2022-09-18 00:16.48) aaaaa - (válasz Leaeder 59. hozzászólására)
Dehogy kérdéses, hogy a fenébe lenne az. Reménytelen eset vagy, ez ebből is látszik.


60. Johnny Saiper (2022-09-18 00:15.57) aaaaa
Hülyeséget beszélsz (és ezt te is tudod, csak félsz bevallani), de egye fene érezd magad egyszer elégedettnek mert neked adtak igazat.


59. Leaeder (2022-09-17 22:52.39) aaaaa - (válasz Bertó!!! 42. hozzászólására)
1. De szerencsére létezik.
2. Legalábbis kérdéses.


58. VAL P (2021-12-31 23:19.15) aaaaa
Nem. Egészen biztos, hogy nem ér meg egy másik húgytócsában tocsogni csak azért, mert kizárólag hollywoodi szaroktól vár élményt az ember fia/lánya. G. R. eredeti árnyékának árnyéka is többet ér ennél a húgytócsánál, amivé degradálódott anno fineszes rendezőnk kezében a gyurma.


57. Svéd (2021-12-31 20:21.29) aaaaa
Nem biztos hogy megér 5 csillagot de a mostani húgytócsák közül ez egy kiemelkedő alkotás mégha nem is hozza az igazi Guy Ritchie féle színvonalat.


56. somliv (2021-11-03 11:11.17) aaaaa
Érdekes élmény.
Elismerem Guy Ritchie munkásságát, de bevallom nem szoktam éjt nappallá téve nézni filmjeit, úgy futottam neki, hogy lássuk mit fog elérni bennem. Amúgy is borzasztóan el vagyok szokva napjaink sémáitól. Guynak van egy sajátos ízlése, alkotómódszere, durván maximalista és tökéletességmániás az ürge, ezt ebben a mozijában is szemünk elé tárja. Az Úriemberekben még a legódivatúbb kellék, masina is tökéletesen lett ábrázolva, a színészek külső megjelenésére szintén kifogástalanul figyel, ez persze jó, de ennek megvan a fonákja, mert a brit rendezőúr nem bogarássza figurái lelkiállapotát. Az érzések, az emberi tulajdonságok kiemelésének rovására megy precizitása. Igaz, műfajilag krimiről beszélünk, ezért minek is tenné ezt, ám valahogy nálam szárazzá, egysíkúvá válik egy idő után az egész műve. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a történetet, plusz a színészeket parádésan tudja vezetni. A közeg, a kellékek, belső elrendezése a dolgoknak, amikkel dolgozik, mind-mind tökéletesen festenek, még az asztal pici sarka is.
Híresebbnél híresebb színészeitől ugyancsak elvárja ezt a teljesítményt, ami néha azért komoly teherré, gürcölő munkává válhat számukra. Elképzelem, miszerint lekapja a 10 körméről azt, aki nem teszi oda magát. Madonna már rég a múlté, nem tudom, hogy leendő felesége, a mesés, a varázslatos, a természetes, maga a kisugárzás, Jacqui Ainsley! Vajon hogyan bírja elviselni ennek az ürgének a tökély mániáját, pontosságát, sznob énjét, valószínű valahol ő is ilyen lehet, de ezt most ne vesézzük ki jobban.
Mennyük tovább a Gentlemenre, burjánzó szövegek, halomnyi párbeszéd övezi az alkotást. Beszélnek benne trágárul, mocskosul, olykor elegánsabban, tanítójelleggel, szóval sokféleképpen, érintve az élet sötétebb árnyait, amolyan alvilági, gengszterfeelingként ezt betudhatjuk.
Felsejlenek itten a nagyobbnál nagyobbnak számító nevek. Matthew Mcconaughey-vel kezdve, aki királyként dílerkedik, terjeszti birodalmát terebélyesebbre. Sokaknak szemet szúr, le akarják trónjáról a kapitális ragadozót pöccinteni, ezért óvakodnia szükséges ellenségeitől, akik bukására várnak. Ő áll a cselekmény középpontjában, a várt teljesítményt szállítja, kellő egóval, fennhéjazó magatartással trónol, ami szerepét természetesen megkívánja. Azonban a legkiemelkedőbb figurák egyike, az Hugh Grant, aki beépített emberként, lesifotósként kuszálja a szálakat. Voltak szövegei, de még mennyi, és milyen választékosan kommunikált. Itt le kellett tennie a popóját és magolhatta befelé azt a temérdek mesét, amit rászabtak. Idő elteltével már sok volt ez a mese, a visszamormolás, túl kacifántosra vette mondanivalóját, mégis összességében passzolt hozzá, megoldotta feladatát, néhol verítékesnek érzett munkával.
A másik delikvens, az Charlie Hunnam, kifejezetten lazán mondókázott, bár az Úriemberekben a keménység mellett mindenki cool formában képezte a szavakat- ennek a két órának ez a fő erénye. Fullajtári színben tetszelgett mestere előtt. Levágott olyan dialógusokat a kiscsávók főhadiszállásán, hogy csak na, és ezek alpáriak sem voltak annyira- nálam ütöttek. Mikor igyekszik jó útra téríteni a füvező fiatalokat fent a panel lakásban: Hogy mennyit bírok ? Te egy guriga sajtot se bírnál el. Colin Farrellről elmondható, hogy féltő kezekre nem szorult, fellépései edzőhöz méltóan mutatkoztak, bár képernyős percei takarékon voltak. Michelle Dockery szintén figyelt a stílre, kimért módon támogatta végig királyát.
Guy fiai zakatoltak ebben a moziban, kényes szituációkban is illő módon feltalálták magukat, e közben coolsággal hintették egymásnak mondanivalójukat. Léteztek durvább, véresebb, könyörtelenebb leszámolási percek, amik a gyomromat kicsit forgatták.
A végén Rics megmagyarázza az eseteket, lerántja a leplet, a csavarok jók, filózást nem hagyja ránk. Nem rossz movie ez, Ricsihez méltó, kinézetileg csúcsmunka, de mondom engem személy szerint elkerült ennek varázsa.


55. Surika (2021-03-07 00:40.28) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 52. hozzászólására)
*Fiatalok tobb mint 50%-a😃


54. Lifeisamovie (2021-02-27 23:04.18) aaaaa
Mekkorahé XD
Nem baj, a pudingra biztos emlékezni fogsz :D


53. Tömö (2021-02-27 22:41.48) aaaaa
Itt kerülgettem ezt a filmet már vagy fél éve, most vett rá az unalom,h megnézzem. Vhogy nem érdekel már Ricsi filmjei, na meg , "Mekkorahé" agyon szolizott feje.
Mondom ebből sok új nem fog kisülni.
Erre beesik még a "legtöbb szemrebbenés 1mp.ben" rekordtartója is. Itt nem tudtam számolni, mert Ricsi rápakolt egy szemüveget, sztem őt is zavarta:D
De komolyan mondom, egyik sem zavart itt, se a szolis, se a muslincás.
A film végére azért már felálltam, főztem gyors egy pudingot, összedobtam egy kekszes sütit vele. :D
Collin Farrelt végre megtalálják a hozzá való, inkább testreállóbb szerepekkel. Nem kell ő holivúdnak:D tudjuk.
Hun man?Hunnam, na, ő csak bambán bámulni tud, a benyalt séróval, Ricsi erölteti itt is ránk(m), a másik közösükben jobban bírtam.

Na, sztem holnapra el is felejtem miről szólt ez a cucc. Pedig volt benne egy jó kis beszólás, azon felröhögtem....de már aztsemtoooom:DD


52. Törölt felhasználó (2021-02-08 15:46.29) aaaaa - (válasz Habsburgmate 46. hozzászólására)
A fiatalok jóval több mint 10%-a fogyaszt alkalmanként valamilyen drogot, az öregek fele pedig frontinon, rivotrilon és társain él. El vagy tévedve.
De feltételezem a legnagyobb népbetegségről, az alkoholizmusról más véleményen vagy.


51. Miszter88 2 (2021-02-08 15:05.36) aaaaa - (válasz Habsburgmate 46. hozzászólására)
Téged kellene betiltani ....


50. Nyolcadik utas (2021-02-04 07:23.03) aaaaa
A stílus maga az ember.
- Te! Ez tisztára olyan, mint egy Guy Ritchie film!
És igen.
A Ravasz, az agy..; meg a Blöff az igen. Még a Spíler is rendben van. De ez csak utánérzése azoknak.
Meg van az a cirkuszi fogás, hogy kitalálsz egy történetet, aztán összevagdosod, majd ugrálsz előre hátra az időben és úgy adagolod, hogy többnek tűnjön, mint ami. Van ahol bejön, van ahol meg olyan, mint a vizezett bor.
Itt nem ad hozzá eleget.
A Gentlemen Guy Ritchie utánérzése önmagának.
A disznós jelenet lehetett volna a legjobb, de nem láttuk.
Közepes film ez. Ez annak disznósan erős!


49. Langelus (2020-11-06 16:57.26) aaaaa - (válasz Habsburgmate 46. hozzászólására)
Ez a film nem glorifikálja a drogfogyasztást.


48. Entersp (2020-10-27 06:17.53) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 47. hozzászólására)
Ez a zavar nem az erőben van...


47. Johnny Saiper (2020-10-27 01:26.11) aaaaa - (válasz Habsburgmate 46. hozzászólására)
Némi zavart érzek az erőben.


46. Habsburgmate (2020-10-26 22:39.04) aaaaa
A lakosság kb max 10%-a drogozik, erre Hollywood mindenkire rá akarja erőltetni, hogy ez a norma, minden film erről szól.
Féreg egy film, ezeket kell betiltani, mert szennyezi az emberiség még megmaradt normálisabb részét.


45. Johnny Saiper (2020-09-22 21:46.30) aaaaa - (válasz Bertó!!! 44. hozzászólására)
Reméljük nem így van :D


44. Bertó!!! (2020-09-22 17:23.08)   - (válasz Johnny Saiper 43. hozzászólására)
Lehet Ő a moderátor :)


43. Johnny Saiper (2020-09-22 17:05.55) aaaaa - (válasz Bertó!!! 42. hozzászólására)
A fórum jelenleg talán legundorítóbb és legvisszataszítóbb alakjától ne várj értelmes választ. Kedvencem az volt, hogy egyszer szóvá tettem az állandó totálisan nyílt rasszista megjegyzéseit (lásd korábbi kommentjei), és az én kommentemet törölték, az övé maradt :)
Mondtam is magamban, hogy oké, ez jó vicc volt. A moderátorról is sokat elmondott...


42. Bertó!!! (2020-09-20 09:12.03)   - (válasz Leaeder 40. hozzászólására)
Hollywoodon kívül nem létezik filmkészítés?

Illetve, aki szereti a SW-t és a Batman filmeket,(és az azon nevelkedettek. Jó széles ez a spektrum) már eleve kizárt, hogy érdemi alkotásokat is fogyasszon? Főleg, hogy a SW-on belül is akad, különböző minőségi darab.


41. Entersp (2020-09-20 09:09.26) aaaaa - (válasz Leaeder 40. hozzászólására)
Én meg nem iszok többé Jagert. Hollywood miatt. Amúgy is baromi édes.


40. Leaeder (2020-09-19 23:32.42) aaaaa
Megfogadtam, hogy 2018 után készült filmet többet nem nézek, mert olyan mértékben indult meg hollywood a lejtőn, hogy az döbbenet. Viszont ezt a filmet olyanok is ajánlották, akik nem a starwarszon,betmenen meg hasonlókon nevelkedtek - szóval adok a véleményükre.
Végül is megnéztem.
Nem bántam meg. Egész jó film...
4*



39. Lifeisamovie (2020-07-28 14:35.29) aaaaa
Fahasz..Mahasz..Fhasza film, de annyira mégse :)


38. Mclane 2 (2020-07-11 21:34.30)  
Én ma láttam moziban délután nekem kellemes csalódás volt szerencsére, mondjuk nekem a Guy Ritchie munkásság ismerete kimerül abban hogy a 2 Sherlock Holmes film amiben benne volt Robert Downey Jr., de minden esetre nekem így elsőre tetszett a film gond nélkül. Érdekes volt csavaros és szerencsére jól összerakták ahogy kell, úgy hogy mindent egybevéve nekem nem volt bajom a filmmel simán adta amit kell bajok nélkül.


37. Langelus (2020-07-02 17:15.26) aaaaa
Ritchiekénk, felejtsd már el azt a "stílusjegyet", hogy csomó fölös lazáskodó szöveget tömsz a szövegfüzetekbe, jó?



36. Vmiso (2020-06-16 08:58.15)  
Nem rossz, de amekkora hype volt körülötte, jobbat vártam. Ritchie-től a Spíler és az Uncle embere is jobban tetszett, a Blöffről nem is szólva.

Azért nézhető, felismerhető stílusú film.


35. Csapesz (2020-06-16 06:44.11)  
Nem rossz moovie ez!
Lehet a Guy Ritchie többi filmjéhez, meg a két klasszikusához  képest összehasonlításokat végezni, de szerintem teljesen  felesleges, mert ez volt a forgatókönyv,  és ez mentén Ő a filmet, a maga sajátos történet vezetésével, jelenet beállításaival egész jól összehozta!
Elnézve a szereplőket, az ilyen viszonylag teátrális mentes macsó figura megformálása  szinte McConaughey-nek van kitalálva, de nem túl magasra téve a mércét a többiek is viszonylag hitelesnek tűntek. Legalábbis nem voltak annyira zavarók, mint például  "Az Ír"-ben a cgi-vel feltupírozott színészek.  Itt Colin Farrelt először meg sem ismertem! :<)))
Most lehet hibákat keresni, és találni (melyik filmben nincs?), de a kérdés az, hogy milyen szándékkal ültünk le megnézni, és ha a történet sodrásában elmerülve, nem túl zavarók az esetleges bakik, akkor még vállalhatók.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2023-12-10 23:4264 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk