Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A szomorúság háromszöge
- HBO3, 00:20
Ígéret földje
- Film4, 00:25
Zaklatás
- Film Café, 01:05
A testőr
- Film Mánia, 01:10
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO, 01:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Dallas (sorozat) - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények
Rock zene
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szenvedély íze aaaaa
Stephen Shields aaaaa

 

Fórum - Örökség (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
61. Arash (2021-02-26 16:39.03) aaaaa
Most néztem meg. Hát nagyon beteg egy film


60. Vescod (2020-11-25 19:34.54) aaaaa - (válasz Semprini 59. hozzászólására)
Objektív igazság nincs ez igaz, minden szubjektív. Lehet hogy sokan amiatt csalódnak mert vegytiszta horrort várnak ez meg egy horrorba ágyazott családi dráma amiben a horrorelemek csak másodlagosak,itt inkább egy tragédia feldolgozásán van a hangsúly.Ebből a szempontból párhuzamba állítható a fehér éjszakákkal.



59. Semprini (2020-11-25 18:56.25) aaaaa - (válasz Vescod 58. hozzászólására)
Azt én értem, hogy valaki vagy ezt a típust szereti vagy a normális, hagyományosabb horrorokat, és azt is készséggel elismerem, sőt rendszeresen hangoztatom is, hogy a horror műfaja az utóbbi 2 évtizedben elképesztően felhígult, sablonossá, kliséssé, önismétlővé vált, aki egyet látott, látta mindet. Igen, így van. De ettől még nem tudom az Örökséget jobbnak látni, csak szimplán másképpen rossznak. Ez van. Nekem ez a film a nagy hype-hoz képest irtózatosan nagy csalódás volt, és biztos, hogy soha nem nézném meg mégegyszer pedig a legtöbb filmnek szoktam adni még egy esélyt... :)
Ja, az IMDb-n is emberek szavaznak, ennyi erővel az se mérvadó, objektív igazság meg amúgy sincs... :)


58. Vescod (2020-11-25 18:43.27) aaaaa - (válasz Semprini 57. hozzászólására)
Ez érdekes, szerintem meg pont hogy az utolsó 20 perce egy rohadt nagy katyvasz és köpi szembe az addig zseniálisan felépített sztorit.Arra nem nagyon kell adni itt hányan húzzák le,a magyar fórumok a legkevésbé mérvadóak filmértékelés szempontjából,főleg ilyen elenyésző szavazatszámok alapján,külföldön a többség elismeri, Imdb-n 7,3 többszázezres szavazat mellett.Volt atmoszférája ami a mai horrorok legtöbbjéből hiányzik,csak gagyi hatástalan ijesztésekkel pakolják tele a horrorokat mostanság.Szerintem inkább ilyeneket kéne gyártani többet, nem pedig Annabelle,Apáca meg sokadik Fűrész színtű sablon vackokat.


57. Semprini (2020-11-25 18:18.03) aaaaa
Örömmel látom, hogy itt "csak" 3,25 az átlaga, elsőre én is egy gyenge hármast adtam rá, aztán lehúztam kettesre. Amúgy egy világszerte túlértékelt, sőt agyonmagasztalt filmről van szó, a kritikusok egymberként dobtak hátast tőle, hát megnéztem, és ennél nagyobbat nem is csalódhattam volna!
A szereplők rémesen antipatikusak, az élen Toni Collette-tel, akinek sikk dicsérni az alaktását, hogy mekkora színésznő, hát nekem az életkedvem is elmegy ha meglátom az ábrázatát, meg se kell hozzá szólalnia! Kevés színésző antipatikus annyira, mint éppen ő. Alex Wolff nekem csak "a lúzersrác a Jumanijiból", itt nagy melléfogásnak érzem, nagyon nem passzol a filmbe. A kislány már ránézésre para, de ehhez képest meglepően hamar kikerül a sztoriból. Még Gabriel Byrne aki leginkább so-so elmegy-kategória.
A sztori a végtelenségig elnyújtott, az utolsó 20 percet leszámítva rettenetesen unalmas, alig van benne feszültség, persze Toni Colette ordítozik, a srác meg végig bamba képet vág, hát köszönöm szépen, nagyon művészi horrorfilm, bravó!
Életem egyik legnagyobb filmes csalódása, aki még nem látta, örüljön neki! :)
3,5/10


56. Vescod (2020-06-17 10:51.43) aaaaa
Az összecsapott vége miatt nálam lecsúszott hármasra,de utóbbi évek egyik legjobb horrorja.Hangulatában sokszor megidéződik a 60-as 70-es évek klasszikus horrorjai(Ördögűző,Rosemary gyermeke).


55. Brigg (2020-06-09 09:48.01) aaaaa
Nem gyakran van ilyen, de az első, magányomban való megnézés után az maradt meg bennem, hogy "ez egy tök jó film". Biztos amiatt, hogy sokkoló volt, én legalább is a film folyamán elszórt információk alapján nem sejtettem, hogy mi lesz a vége. Aztán megnéztem még egyszer szegény filmes társammal. :D Elég sok creepy rész volt, de összességében tekintve rohadt unalmas és vontatott volt sajnos. Gondolom valamiféle kapcsolati-családi metafora húzódik a háttérben, amit nem értettem meg az egyszerű elmémmel. Rengeteg olyan jelenet volt, ami 4-5 percig elhúzódott, de egy perc alatt el lehetett volna intézni. Pl mikor a srác felébred és keresi a szüleit, a semmitmondó csoportterápiás jelenet, a feleség könyörgése a férjnek a füzettel kapcsolatban, és a végén mikor a "srác" felmegy a faházba (pedig az a legvége jelenet volt, szóval a történet szempontjából meglehetősen fontos). Minden el volt nyújtva, mint a rétestészta, ugyanezt a mennyiségű információt feleennyi időben is elő lehetett volna adni. Nem kegyetlenül k*rva rossz, hanem aránylag sz*r.


54. Sampler (2020-03-07 08:36.29) aaaaa - (válasz Pampuc 42. hozzászólására)
Nyilván volt egy kis szarkazmus bennem. :-D Mivel nem valós történésekről, hanem egy eljátszott filmről beszélünk ezért talán orvosra sincs szükségem. :-) Bár az se lenne túl normális ha sírtam volna a kislány halálán vagy gyászba vonultam volna... Az viszont elképzelhető, ha egy szimpatikusabb arcberendeséssel megáldott gyereket castingolnak be, akkor a film varázsa alatt jobban megrendülök... :-D


53. Chris Co (2020-03-04 11:18.08)   - (válasz Chris Co 51. hozzászólására)
Ide egyet mégis csak (elfelejtettnek), mert még mindig keresném. Amikor leveleznek (Suttogás a sötétben - alapján). Szóról szóra majdnem az eredeti novella, csak annyival jobb, hogy egyetlen pofát látunk a fekete-fehér filmben, és fél óra alatt szétesik, atomjaira. :)


52. Az utolso szamuráj (2020-03-04 11:10.56)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 50. hozzászólására)
Ja, ez azért lett horror.


51. Chris Co (2020-03-04 11:03.57)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 50. hozzászólására)
Vagy én tévedek. Vannak alkotások, amikben nincsenek láncfűrészes gyilkosok, de még egy parányi vércsepp sem, mégis inkább horror filmek (mert a horror nem csak attól horror, hogy emberi belsőségeket mutogatnak). Olyan szinten amortizálnak, amikre zombik, vámpírok, de még földönkívüli zombi vámpírok sem képesek. :) Film klasszikusokat, vagy elfelejtett mozikat nem sorolnék.


50. Iszonytató Huttyogány (2020-03-04 10:37.33) aaaaa
Igazatok van, de egy film műfaját szerintem az határozza meg, hogy melyik elemből tartalmaz többet. De lehet, hogy tévedek.


49. Chris Co (2020-03-04 10:00.28)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 47. hozzászólására)
Ha elvesszük a misztikus, hátborzongató körítést akár Lovecraft műveiből is ott marad a dráma, mint műfaj. Ahogyan összeroppan hősünk, abban legalább annyira ott leledzik a "mélysége" a sztorinak, mint azok horrorisztikus elemei, "díszletei". Eléggé drámai a szorongás, tehetetlenség, a kiszolgáltatottság érzés amúgy a legtöbb horror filmben. Persze, az is horrorisztikus, amikor Chuck Norris beugrik a szupertankba, és belelő Cthulhu hasába, bár szerintem a leginkább klasszos horror az, amikor együtt félünk, borzongunk a történetek hőseivel, akik nem csak, hogy elesettek, de még egy valamire való harci eszközzel sem rendelkeznek, hogy felvegyék a küzdelmet. Amúgy a horror az valahol meg az önmagunk félelmeinek a kivetülése, vagy micsoda, ami már alapból drámás. :))


48. Az utolso szamuráj (2020-03-03 22:29.38)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 47. hozzászólására)
Akkor jól elkerülte a figyelmed, hogy az igazi, klasszikus horrorok többsége dráma kezdve romero első zombifilmjével, az ördögüzővel, az omennel, ragyogással, stb... Sőt a horrorműfaj bizony nem kevés társadalomkritikát is kiköhög magából, főleg a jobbak.


47. Iszonytató Huttyogány (2020-03-03 19:37.06) aaaaa
Ezt az Ari Aster csávót a horror új mesterének tartják sokan. Ezzel csak egy problémám van, mégpedig az, hogy sem ez, sem a Fehér éjszakák nem horror. Mármint a szó klasszikus értelmében mindkettő dráma, annak viszont kétségtelenül erősek. Én egy horror elé azért ülök le, hogy rettegjek, hogy elfogjon a szörnyülködés érzése. De ezekben a filmekben inkább a szomorúság és a depresszió érzése kerített hatalmába. Persze vannak horror elemek, de túl kevés szerintem, hogy horrornak lehessen nevezni őket. Ebből a szempontból a 2014-es Babadook című (ha jól emlékszem ausztrál) film a csúcs. Egy horrorba burkolt, szívbemarkoló családi dráma az a film.


46. Wave (2020-03-03 19:10.45) aaaaa
a horror ás misztikus szál pedig, hogy a lenti családnak ,amikről az előbb írtam Spoiler:

Volt egy nagymamája, aki egy körrel-társasággal elhatározta, hogy a pokol egyik királyát, szellemként beleidézi valakibe, így spekulálva a várható jutalomra amit a pokol királytól kapnak. A nagymama csak a kislány testét tudta először felajánlani, a rituálénak és a szertartásnak kitenni, ami nem tetszett a pokol királyának és kiszállt a testből,megölve azt. a testnek új helyet keresve a nagyi halála utáni ismerősök akik még élnek ekkor a másik gyerek testét a fiú testét pécizi ki, természetesen sikerrel, mert a fiú az anyai szeretet miatt gyenge,erőtlen. a pokol királya ekkor ,mint voldemort újra egy testben erőt élvez, és misztikus módon kicsinálja az apukát és az anyukát is, amikor a fiú ezt észreveszi, kénytelen belátni hogy a teljes személyiségét és lényét elvesztette, végső elkeseredésében kiugrik az ablakon, ahol meghal. Ekkor a testet felhasználva a pokol király végleg újjászület, a fiú testében kikelve körülpásztázza alattvalóit, akik egy rituáléban már várják is, hogy tiszteletüket róják neki. Ezt olyan kurva nehéz megérteni???????


45. Wave (2020-03-03 19:02.20) aaaaa
Úrég a sok buta kevés csillagot adónak mondom, h nekem is kínos ha nem értenék egy filmet, ezt a filmet 10 emberből 9 érti, mi ezen olyan bonyolult?????, SPOILER:

Ez egy lélektani dráma egy horror-story köntösbe bújtatva.
Adott egy család, ami tipikus gondokkal küzd, mármint nem a számlák fizetésére gondolok, hanem a viszonyokra!!!!!Adott egy anya, aki parancsolgat a fiának-nem ad neki szeretetet, meg sem akarta szülni és a családja elől gyakorlatilag elvonul egy kis szobába pepecs munkát csinálni(babaházakat)! Adott egy Férj , aki sajnálja fiát, h nem kap elég szeretetet, a feleségébe nem szerelmes kb a gyerekek miatt maradt vele. Adott egy kislány, aki a szeretet hiányosságában, a meleg légkör hiányában gyakorlatilag állatokat öl, levágja a madarak fejét, a másik testvér a Fiú úgy érzi h az anyja csak parancsolgat neki, nem szereti igazán, hiánypótlásul füvezik.

És ekkor a családban bekövetkezik a tragédia, meghal a kislány! Gyakorlatilag baleset volt, de az anya mégis elkezdi gyűlölni a fiát, vagyhát mégjobban ,mint eddig, a srác ettől teljesen kikészül, mégtöbbet füvezik, az iskolában is megőrül, az apa is elveszti a kontrollt gyászoló felesége fölött, a tragédia akkora, hogy gyakorlatilag mindneki belerokkan, az anya megöli férjét, majd felakasztja magát, a fiú pedig öngyilkos lesz...ez a dráma szál!!!!


44. Wave (2020-03-03 18:38.49) aaaaa
gyakorlatilag majdnem a legjobb film amit valaha láttam!!!! Olyan film, hogy rád van bízva az egész, te állítod össze a fejedben a legvalószínűbb lefutást, a színészek kiválók, a jelenetek parák, izgalmas, feszült, de tény h várni kell egy kicsit amíg beindul


43. Iszonytató Huttyogány (2019-10-26 21:43.48) aaaaa - (válasz Pampuc 42. hozzászólására)
Valószínűleg nem komolyan gondolta, de ez igaz. Ez elég rossz vicc volt.


42. Pampuc (2019-09-29 00:12.24)   - (válasz Sampler 40. hozzászólására)
Tudok ajánlani egy jó orvost, ha szeretnél arról beszélgetni valakivel, hogy milyen hatást vált ki belőled egy kislány halála, tényleg keress bátran, aggódok az ilyen emberekért


41. Emylio (2019-09-01 14:07.56) aaaaa
Nagyon lassú folyású film, de mégsem nevezném unalmasnak. Viszont ritka idióta vége van.


40. Sampler (2019-08-24 00:26.34) aaaaa
Jól kivitelezett, erős pszicho-horror dráma. Két dolog szegte kedvemet. Az egyik a kiscsaj irritáló bűnronda feje, művészet volt ilyet kukázni. Borzalom. Spoiler : tapsoltam és visongtam az örömtől, amikor végre szétbaszta az oszlop a fejét. A másik dolog, hogy nagyon nehezen indult be, lassan bontakozik ki. Mindezektől függetlenül egy érdekes, viszonylag kliséktől mentes, kellően beteg alkotás.


39. Moncsi001 (2019-08-02 12:29.06) aaaaa
Azt a kurva élet,... Zseniális, kibaszott kemény film. Zseni Toni Collette, oscart érdemelt volna érte. Ugye azért azt tudjátok, hogy ez nem egy kibaszott szellemes, kísértetes film? Hanem egy nagyanyai ágon öröklődő skizofréniás családról szól? Hát az az Örökség! Kibaszott zseniális film!


38. Kokesininja (2019-03-31 23:02.36) aaaaa
Kemény !!!!


37. Törölt felhasználó (2019-01-19 22:36.16) aaaaa - (válasz Cthulhu6 35. hozzászólására)
Örülj, hogy soha nem ismertél tikkelős vagy torokhangot kiadó kisgyereket, töketlen apát, lelki terrorista anyát. Úgy értem, közelről. Mert ha valamiből, akkor ezekből a tünetekből egy teljesen hiteles lélektanihorror-jellemrajzot állított össze Ari Aster - az utolsó húsz perc előtti részben. Ami utána jött, azt inkább hagyjuk.
Igazából nekem is örülnöm kéne, hogy a jelek alapján egyre kevesebb néző érti a diszfunkcionális családban feltörő apró, önmagukban horrorisztikus jeleket, mert nem ilyenben nőttek/nőnek fel.
De akkor miért jönnek az utóbbi években egymás hegyén-hátán a "maternal horrorok"? A kifejezés nem olyan régi, beletartozik N. Bates, Rosemary, Carrie anyja, egy nagy ugrással a Babadook anyafigurája, Toni Collette, meg a legutóbbi Hill House-feldolgozás anyukája stb.

És szerinted melyek azok a horror-alműfajok, amelyek el vannak hanyagolva?


36. Törölt felhasználó (2019-01-01 16:17.55) aaaaa - (válasz Emmersson 34. hozzászólására)
Lehet csak mert végre jó volt a fű, de a bizonyos vontatott jelenetek alatt nekem nem egyszer felállt a szőr a kezemen. De fű nélkül is élveztem volna, maximum enyhébb lett volna a hatás. Mondjuk nem tudom milyen körülmények között nézted, csak a magam tapasztalatát tudom elmondani, de nagy tv/5.1-el nálam nagyon működött a film, az audio ült, megteremtette a hangulatot, a dráma pedig egész film alatt folyamatosan fokozódott. Egy pillanatát sem untam, ajánlom az összes ismerősömnek.


35. Cthulhu6 (2019-01-01 12:13.26) aaaaa
Jók a színészek, és van néhány nagyszerű látványelem is, de a film elejét untam, a második fele pedig idegesített. Horror rajongóként sem tudtam egynéhány diliházba illő jelenetet hova tenni; nem félelmetesek voltak, hanem betegesek. Ja és már elegem van a szellemes-démonos idézős horrorból. Nem igaz, hogy a filmgyárban nem tudtak mást kitalálni, csak ezt, meg a darabolós vérfröccsös műfajt. Nem csak ezekből áll a horror műfaj.


34. Emmersson (2019-01-01 01:23.40) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 29. hozzászólására)
Toni Colette játéka Oscar-díjas. Ennyi, amit pozitívumként említeni tudok ezzel a vontatott horror izével kapcsolatban!
És így is csak egy gyenge minősítést kap tőlem, amit egy 3,5-4 csillagból tudott a film utolsó harmadával leküzdeni a történettelenség és az abszurditás. Tudom, ötlet hiányában nehéz befejezni egy sztorit...
Több mint 2 órásra pedig én is el tudnék húzni egy filmet, ha abból a házban botorkálások 3 percesek lennének, olyan tempóban, mint egy vemhes lajhár, amelynek amputálták a lábait!!!
Rossz mozi volt ez, egy kimagasló főszereplővel. Ettől függetlenül nem ajánlom senkinek, inkább lebeszélem róla az ismerőseimet!



33. Az utolso szamuráj (2018-12-28 10:55.26)   - (válasz Törölt felhasználó 32. hozzászólására)
Nem mondtam, nem 😄


32. Törölt felhasználó (2018-12-28 10:20.47) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 31. hozzászólására)
Az biztos, de Flanagan tud jobbat is.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekArash, 2021-02-26 16:3961 hsz
KérdésekDezo2, 2018-10-19 20:002 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk