Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2019-03-28
A művészet templomai: Monet és vízililiomai
Az eltűntek
Dumbó
Egy fiú hazatér
Sztrájk a gyárban
Testvérlövészek
Túltolva

2019-03-21
A világ gyengéd közönye
Bazi nagy francia lagzik 2.
Colette
Életem értelmei
Elrabolt világ
Mi

2019-03-14
A királynő kutyája
Apró mesék
Családi bunyó
Egon Schiele: A halál és a lányka
Itt járt Britt-Marie
Szabadúszók

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (DVD)
Bohém rapszódia (DVD)
Ami nem öl meg (DVD)
Az utolsó pogány király (DVD)
Az első ember (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lemony Snicket: A balszerencse áradása
- Mozi+, 10:25
Több a sokknál
- Film+, 10:30
Borotvaélen
- Film Café, 10:50
A Vasálarcos
- Paramount Channel, 11:10
A múmia közbeszól
- Duna World, 11:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Robert Carradine (65)
Szabó László (83)
Jessica Chastain (42)
Lara Flynn Boyle (49)
Patrick Malahide (74)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Xbox, PC, Play station, Wii - Avagy mi a kedvenc videójátékod?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Idővonal (sorozat) - Vélemények
Szólánc igékkel
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mocskos zsaruk aaaaa
Blake Lively aaaaa

 

Fórum - 2018-as választás (8. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
21224. Tjunior (2019-03-17 08:28.21)   - (válasz Jama speciál 21222. hozzászólására)
[link]
Parancsolj, ha továbbiakra vágysz a gugli a barátod.
Megjegyzem, ha már azt hazudod, hogy olvastad a Koránt, legalább azokat az idézeteket olvasnád el amiket bemásolsz. Értem, hogy gyorsan megkerested az oldalt és átmásolták mindent de na. Biztos vannak ennél durvább sztorik is a Koránban.
Gondolom nem jársz templomba, már én sem de gyerekkoromban kellett nagyanyám kedvéért, hittanra is jártam. Még konfirmáltam is. Nem rémlik, hogy a pap a szószéken vagy az órán csak és kizárólag az új-szövetségből idézett volna...
Igazából azt akarod itt csúsztatva eladni, hogy akinek iszlám a vallása az mind betű szerint betartja a Koránt. A józan paraszti ésszel végiggondolva is marhaság. Ha már csak az iszlám vallást nézzük. Ugyanúgy kétszáz módon értelmezik a Koránt mint a Keresztények a Bibliát. Eleve nincs az iszlámnak olyan felépített hierarchiája mint a keresztény egyháznak, így teljesen kizárt, hogy a Koránt mindenki egyféleképpen értelmezze.
Imámokok, mollahok, ajatollahok meg a franc tudja még mik egyfolytában a Koránon vitatkoznak.
És igen vannak köztük szélsőségesek, ezt soha senki sem tagadta. Viszont már megint oda jutottunk, hogy a fundamentalisták miatt 1,3 milliárd embert ítélsz meg. Ezt tanítja az új-szövetség? :)


21223. Csapesz (2019-03-17 08:21.53)   - (válasz Tjunior 21221. hozzászólására)
"A Biblia sokkal durvább"
Na ez érdekes! Talán valamilyen példával is előrukkolhatnál mielőtt laza mozdulattal a bibliát radikálisabbnak akarod láttatni mint a koránt, vagy legalább is egyenlőségjelet teszel a két világvallás szent könyvének a világképe közé.
Mózes 1től5-ig! Úgy tudom Mózes könyvei maga a Tóra, és ha emlékeim nem csalnak akkor nem szól másról mint a zsidó vallás megszületéséről, a népük felemelkedéséről és viszontagságairól.
Hol volt akkor még Mohamed elvtárs, aki csak több mint ezer évvel később kezdte el osztani az észt és tette meg Allahhot kizárólagosnak.
A zsidók másik szent könyvében a Talmudban már nem rettennek meg egy kis kirekesztéstől, de ennek viszont semmi köze a keresztényi bibliához.


Rejtvényjáték 468x60

21222. Jama speciál (2019-03-17 03:20.14)   - (válasz Tjunior 21221. hozzászólására)
Várom azokat a sokkal durvább idézeteket :)
Addig is rávilágítanék, ha esetleg elfelejtetted volna, hogy Mózes 1-5 a júdaizmus meghatározó iratanyaga, nem a kereszténységé. Tudniillik mifelénk felülírta az ószövetség erkölcsét és bosszúálló istenképét az újszövetségi tolerancia és megbocsátás. Szintén nem elhanyagolható különbség, hogy mifelénk a népek telibeszarhatják az ószövetséget (meg az újat is, utóbbi mégis annyira beágyazott kulturálisan, hogy a mai ateisták keresztényibb életet élnek, mint a középkori vakbuzgók), mohamed követői ugyanezt már nem tehetik meg, mert a hitehagyottakra halál vár. A motiváció tehát adott, hogy komolyan vegyék a sok szart, ami a koránban áll. Ugyanezért nem lehetséges megreformálni a vallásukat, tehát olyasmiről, hogy iszlám felvilágosodás ne nagyon ábrándozzatok.


21221. Tjunior (2019-03-16 22:17.10)   - (válasz Jama speciál 21219. hozzászólására)
Ez neked szélsőséges? :)
A Biblia sokkal durvább.
Most viccen kívül elolvastad ezeket az idézeteket, mert nyilván az egész Koránt nem és ezek alapján mondtál ítéletet? :D
Hallod ha már a keresztény kultúrkörben élsz, forgasd már kicsit a Bibliát is, nekem kötelező olvasmány volt, Mózes 1-5 és gondolkozz.


21220. Halember (2019-03-16 21:19.21)  
Szerintem beszélgessünk a liberális értékekről. Tud valaki egyet is mondani?


21219. Jama speciál (2019-03-16 20:31.57)   - (válasz Tjunior 21218. hozzászólására)
Akkor álljon itt néhány idézet:

Korán (2:216): „Megíratott néktek a harc, s ez gyűlöletes néktek. Megesik, hogy gyűlöltök valamit, s ez jó néktek megesik, hogy szerettek valamit, s ez bűn néktek. Allah tudja, s ti nem tudjátok. ”

Korán (3:56): „Akik hitetlenek, azokat szigorú büntetéssel fogom büntetni, az evilágon és a túlvilágon, és nem lesznek nekik támogatóik. ”

Korán (3:151): „S vetünk szívébe azoknak, kik hitetlenek rettegést, miáltal bálványokat állítottak Allah mellé, melyeknek nem adatott hatalom. Hajlékuk Pokol, s nyomor lakóhelye a rossztevőknek. ”

Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”

Korán (4:76): „Azok, kik hisznek, Allah útján harcolnak…”

Korán (4:89): „Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.”

Korán (4:95): „Nem egyenlőek a (tétlenül) ülő hívők - nem azok kik sérültek - azokkal, kik Allah útján törekvőek vagyonuk által, s életükkel. Előnyben részesíti Allah a vagyonuk és életük által törekvőket a (tétlenül) ülőkkel szemben egy fokozattal. S mindkettőnek megígérte Allah a jót. S Allah törekvőknek az ülőkkel szemben, hatalmas bért juttat.”

Korán (4:104): „Ne engesztelődjetek meg a nép (ellenség) keresésében. Ha fájdalmatok van, hát nekik a fájdalmuk olyan, mint fájdalmatok...”

Korán (5:33): „Hanem részesedése azoknak, kik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetek, vagy keresztre feszítettnek, avagy lévágattatnak kezeik és lábai egymással szemben (mindkettő), avagy kiűzettetek a földről. Ez nékik megaláztatottság az evilágon, s övék a Túlvilágon a hatalmas szenvedés.”

Korán (8:12): „Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.”

Korán (8:15-16): „Ó, kik hisznek! Ha találkoztok olyanokkal a harcban, kik tagadnak, hát ne fordítsatok nékik hátat. Aki ezen a napon hátát fordítja nékik, hacsak nem harci fondorlatból, avagy hogy törekedjek a csapathoz, hát bizony kivívja Allah haragját, s hajléka a Pokol, sorsa nyomorú.”

Korán (8:39): „Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás [fitna – zavarodottság, hitetlenség], s legyen az egész hitvallás Allahé.”

Korán (8:57): „S midőn ha hadat viselsz ellenük, hát félemlítsd meg azokat, kik őmögöttük, hátha tán emlékeznek.”

Korán (8:67): „S nem illet meg egy prófétát sem, hogy legyen nekik rabszolgájuk addig, míg nem vesznek rész az öldöklésben ők is a téren...”

Korán (8:59-60): „S ne számítsák azok, kik tagadnak, hogy túlszárnyalják (Allah célját). Lám! Ők nem szökhetnek el. Készítsétek elő nekik azt, mit birtok erővel, pányvázott lóval, hogy megnémítsátok véle Allah ellenségét, ellenségteket, s másokat rajtuk kívül, kiket nem ismertek.”

Korán (8:65): „Ó Próféta! Buzdítsd őket a harcra...”

Korán (9:5): „A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat.”

Korán (9:14): „Vágjátok le őket! Megfenyíti őket Allah kezeitek által, s Ő megzavarja őket, s pártfogol titeket ellenükben s ő begyógyítja a hívők népének kebelét.

Korán (9:20): „Azok, kik hisznek, menekülnek, s törekednek Allah útján vagyonukkal, s életükkel, hát a leghatalmasabb fokozat (az övék) Allahnál. Ezek ők, a győztesek.”

Korán (9:29): „Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak.”

Korán (9:30): „Mondák a Zsidók: Ezra Allah fia. S mondák a Keresztények: a Megváltó Allah fia. Ezt mondják a szájaikkal. Ők azok mondását utánozzák, kik azelőtt tagadtak. Küzd velük Allah (is). Mily megátalkodottak ők!”

Korán (9:38-39): „Ó kik hisznek! Mi lel titeket, ha mondva van néktek: Haladjatok tovább Allah útján, (s ti) lenehezedtek a földre? Megelégedtek-é az evilági élettel a Túlvilág helyett? S az evilági élet vigasza a Túlvilágon bizony csekély. S ha nem haladtok tovább, Ő megbüntet titeket fájdalmas szenvedéssel, s felcserél titeket más néppel. S Allah mindenre képes.”

Korán (9:41): „Haladjatok tovább könnyen (fegyverezve), s nehezen (fegyverezve), s törekedjetek vagyonotokkal, s életetekkel Allah útján! Ez jobb néktek, ha tudjátok.”

Korán (9:42) „Ha könnyű kaland lett volna, s gondatlan utazás, hát követtek volna téged, hanem megnyúlott nékik a táv.”

Korán (9:73): „Ó, Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen! Légy dühös rájuk. Hajlékuk a Pokol, s ínség a végzetük.”

Korán (9:88): „Hanem a Hírnök, s azok, kik véle hittek, vagyonukkal, s életükkel törekedtek. Hát ezek részére a jók. S ezek ők, (kik) boldogulnak.”

Korán (9:111): „Lám! Allah megváltoztatta a hívők lelkét és vagyonát, miáltal övék a Mennyország. Ők Allah útján harcolnak, hát levágnak és levágatnak. (Ez) az ígéret Őrajta valóban a Tórában, az Újszövetségi Szentírásban, s a Koránba. S ki hűebb az Ő egyezségéhez, mint Allah? Hát leljétek örömötöket eladástokban, mit általa eladtok, s ez a hatalmas győzelem.”

Korán (9:123): „Ó, kik hisznek! Harcoljatok azokkal a hitetlenekkel, kik a közeletekben vannak, s hadd találjanak ők haragot bennetek...”

Korán (17:16): „S ha Mi el akarjuk pusztítani a települést, hát elrendeljük azt (annak), kik könnyen éltek benne, s züllesztettek benne, majd érvényre jut a Mondás, s Mi azt a semmivel tesszük egyenlővé.”

Korán (21:44): „Mi több, Mi gondoskodtunk ezekről, s az ő atyáikról addig, míg elért reájuk a kor. S nem látják-é, hogy Mi eljövünk a földre, s lerövidítjük annak kívül eső részeit? S ők lesznek-é a győztesek?”

Korán (25:52): „Hát ne engedelmeskedj a hitetleneknek, hanem küzdj vélük ezzel, nagy küzdéssel.”

Korán (33:60-62): „Ha nem vetnek véget (maguknak) a városban a képmutatók, s kik szívében a betegség, s a rémhírterjesztők, hát Mi ellenük idézünk téged, majd nem lesznek ők amott szomszédaid, csak keveset. Átkozottak! Akárhol is leletnek, hát vétetnek, s leöléssel öletnek le.”

Korán (47:3-4): „Ez hát, miáltal kik tagadnak, a hamisat követik. Eképpen veti Allah az embereknek példáikat. S midőn ha találkoztok azokkal kik tagadnak, hát (legyen) nyakszegés, míg fel nem morzsoljátok ők s rabláncra nem fűzitek őket. S majd a kegyelem ezután, avagy a váltság addig, míg a háború le nem fekteti terhét. Ez hát. S ha Allah akarná, hát győzne felettük (egyedül is), hanem (Ő ezt teszi), hogy próbára tegyen titeket egyiket a másikon. S azok kik Allah útján ölettek le, hát sohasem lesznek hiábavalók az ő cselekedeteik. ”

Korán (47:35): „Hát ne tétovázzatok, s fohászkodjatok békességért, ti lesztek legfelül (Shakir – felülkerekedni), s Allah véletek. Ő nem hagyja el néktek (viszonzását) cselekedeteiteknek.”

Korán (48:17): „S nem érheti szemrehányás a vakot, s nem érheti szemrehányás a csonkát, s nem érheti szemrehányás a beteget (ha ők nem mennek hadba). S ki engedelmeskedik Allahnak, s az Ő Hírnökének, hát Ő bevezeti azt a Mennyországba, mi alatt folyók futnak, s ki megfordul, hát Ő megbünteti azt fájdalmas szenvedéssel.”

Korán (48:29): „Mohamed Allah Hírnöke. S azok ővéle, kik rendíthetetlenek a hitetlenek ellenében, s kegyelmet osztók maguk közt.”

Korán (61:4): „Íme! Allah szereti azokat, kik az ő ügyéért harcolnak”.

„Ő az, Ki elküldé az Ő Hírnökét az Útmutatással, s az igaz hittel, hogy felülmúlja általa az összes hitvallást, bármennyire is iszonyodnak a bálványimádók.”

Korán (61:10-12): „Ó, kik hisznek! Elvezesselek-é titeket az üzlethez, mi megmenekít benneteket a fájdalmas szenvedéstől? Higgyetek Allahban, s az Ő Hírnökében, küzdjetek Allah útján vagyonotokkal, s életetekkel. Ez így jobb néktek, ha tudjátok. Ő megbocsájtja néktek vétkeiteket, s bevezet titeket a Mennyekbe. ”

Korán (66:9): „Ó Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen, s légy velük rideg. Az ő hajlékuk a Pokol, s nyomorúságos végzet.”

Na most ezek ismeretében valóban nem objektív tény kategória lenne a koránt szélsőségesnek nevezni?


21218. Tjunior (2019-03-16 19:58.06)   - (válasz Jama speciál 21216. hozzászólására)
Na még mielőtt beleállsz végképp a mártírpózba nézzük meg a tényeket.
Azt mondtad 1.3 milliárd muszlimból 1.3 milliárd a szélsőséges. Arra KÉRTELEK támaszd alá valamivel az állításodat. A koránról nem kértem információt, mert az, hogy te radikálisnak tartod a te véleményed, ami nem az objektív tény kategória. ( Mellesleg bátran kijelentem, hogy te sem olvasta a koránt, de ez most mellékvágány). Te mégis ezen rugózol. Ezek után persze nyilván nekem primitív az érveléstechnikám :). Sőt még feleltető is vagyok, mert nem sikerül alátámasztanod az állításod.
Itt járunk jelenleg. Semmi konkrétumot nem produkáltál. Miért nem mosol le bizonyítékokkal?
Állandóan dobálom a magas labdákat, miért nem csapod le? :) Valahogy ennél a pontnál mindig megáll a tudományod. Ezért ez beszédes.


21217. Emylio (2019-03-16 19:24.55)   - (válasz Jama speciál 21216. hozzászólására)
Bodrikám! Lazább lett a póráz?


21216. Jama speciál (2019-03-16 19:05.55)   - (válasz Tjunior 21215. hozzászólására)
Tehát nem olvastad. Önmagában ezért is visszautasíthatnám a válaszadást, de leginkább azért teszem, mert nem kívánom elbaszni az időmet a pitiáner érveléstechnikádra, amiben az alapfelállás, hogy te vagy a feleltető, ám még ezzel sem lenne problémám, ha nem ilyen lényegtelen kérdésekből próbálnál előnyt kovácsolni. Mert kit érdekel, hogy az 1,3 milliárd muszlimból 1 milliárd vagy csak 300 millió vágná át ténylegesen a torkod? A lényeg, amit próbáltok mindenkor elkenni, hogy előre megmondtam mi lesz, és láss csodát, megtörténik.


21215. Tjunior (2019-03-16 18:44.07)   - (válasz Jama speciál 21212. hozzászólására)
Megismétlem, konkrét tényeket kérek nem mellébeszélést.
Ha nem megy mond.


21214. Jama speciál (2019-03-16 18:30.58)   - (válasz Cthulhu6 21213. hozzászólására)
Beszédes, hogy a szopóálarcos marvel kapitány és a nem kevésbé papírmasé figura csodanő A női hős ma, a feminimalizmus kulturális tartóoszlopa, és nem mondjuk Alexandriai Hüpatia az Agorában. Pedig ott még a kereszténység is megkapja, nem is értem miért nem lett kult a libsik körében. Nem is baj, túl jó beléjük :)


21213. Cthulhu6 (2019-03-16 18:06.16)   - (válasz Jama speciál 21209. hozzászólására)
"az arabok megszállva tartották a mai Spanyolország nagy részét."

- Gyakran szólaltam fel mostanság a történelmi filmek kapcsán felmerült hiányérzetem miatt. Valaki azt írta, hogy azért nem csinálnak ma ilyen filmeket, mert senkit sem érdekel.

Hát itt tartunk. Fő a marvel meg a többi liberális trágya. :)


21212. Jama speciál (2019-03-16 18:04.15)   - (válasz Tjunior 21207. hozzászólására)
Semmi szükség rá, hisz olvastad a koránt, az meg önmagáért beszél. Vagy talán azt akarod mondani, hogy ennyi idő után sem és úgy vitázol?


21211. Cthulhu6 (2019-03-16 18:03.33)   - (válasz Lesthat 21206. hozzászólására)
Már landolt is a txt-listában. :)


21210. Jama speciál (2019-03-16 18:02.37)   - (válasz Lesthat 21205. hozzászólására)
Ja változik, mostanság éppen visszafele, a neolitikum fele. ékében élni mindannyiuk szeretne, csak épp másképp képzelik el azt, mint mondjuk te. A korán szerint béke akkor lesz, amikor meghódították a bolygót. Persze látjuk, hogy akkor sem, de hát ilyen a természetük. Viszont ha megkérdezed, mindegyik azt fogja mondani, hogy békét szeretne, még az az afgán is, amelyik életében nem látott olyat. Az a meglátás is téves, hogy csak az számít hányan fognak fegyvert. 6 millió zsidó elpusztításához is elég volt a németek elenyésző töredéke, ám volt egy társadalmi támogatottság mögötte, amely a muszlimok esetében jóval szélesebb körű lesz.


21209. Jama speciál (2019-03-16 17:55.05)   - (válasz Lesthat 21204. hozzászólására)
Elhiszem, hogy a gyarmatosítás témakörét betéve tudod, de úgy fest az a mindössze 7 évszázad kimaradt, amíg az arabok megszállva tartották a mai Spanyolország nagy részét. Azért csak annyit, mert a mai Franciaország területére való benyomulásukban útjukat állta bizonyos Martell Károly, aki némileg másképp vélekedett a migráció kérdésében, mint utódja, emanuelle micron elnök. Szóval ha mindenképp a kiindulópontot keressük, azt talán érdemes lenne a 7-8. századi Arábiában keresni. Egyébként ha én magam elengedem az erősebb kutya baszik ideológiáját, az mennyiben oldja meg a kérdést? Mert nekem innen úgy tűnik, a derék muzulmánok nem engedték el. Ugye nem vitatod, hogy a merényletek zöme még mindig hozzájuk köthető? És ha ez így van, akkor mennyi is a radikálisok aránya muszlim kontra keresztény relációban?


21208. Tjunior (2019-03-16 17:52.38)   - (válasz Jama speciál 21201. hozzászólására)
Ezen ügyben szerintem inkább Orbán Viktor kellene meginterpellálnod. Miért engedett be mindenfajta ellenőrzés nélkül, a vonatkozó törvények felugrásával mindenkit 2015ben?


21207. Tjunior (2019-03-16 17:50.28)   - (válasz Jama speciál 21200. hozzászólására)
Ezt a kijelentésedet alátámasztanád objektív tényekkel?
Tehát nem véleményt, kinyilatkoztatást, mellébeszélést, önmagad fényezését stb. stb. A szokásosakat hanem csak a konkrét tényeket.


21206. Lesthat (2019-03-16 17:37.31)   - (válasz Cthulhu6 21202. hozzászólására)
Ki a beszélt itt a magyarokról? A világtörténelmet nézve a magyar nép jelentéktelen, egy semmi. Tedd el ezt is txt-be hogy majd később bemásolhasd, lúzer.


21205. Lesthat (2019-03-16 17:35.09)   - (válasz Jama speciál 21200. hozzászólására)
Az iszlám is változik, akárcsak a kereszténység, csak még egy primitívebb formájában van. Engem nem kell meggyőznöd arról miért rossz az iszlám, mert eleve gyűlölöm az összes vallást, agymosás mind, de az 1.3 milliárd muszlim vajon hányada szeretne békében élni? Ez itt a kérdés, hogy hányan fognak fegyvert, nem az, hogy hányan nézik le a női nemet.


21204. Lesthat (2019-03-16 17:31.36)   - (válasz Jama speciál 21201. hozzászólására)
Frissítsek? Világosíts fel, mely muszlim országok szállták meg bármely európait, amerikait. Akció-reakcióról volt szó, te azt mondod, a mostani mészárlás azért van, mert néhány dzsihadista már tett hasonlókat nyugati országokban. Azok a cselekedetek nem reakciók voltak? Kurvára nem betelepítésről beszéltem, pláne nem Magyarország szerepéről. Jó lenne, ha belátnád a fehér ember bűneit, hogy kicsit libsi legyek, ami nem merül ki abban, hogy a korlátlan betelepítés hiba. Az, hogy egy felsőbbrendű civilizáció tagja vagy(szerinted), kurvára nem jogosít fel immorális dolgokra, jó lenne végre elfelejteni a primitív erősebb kutya baszik ideológiát.


21203. Cthulhu6 (2019-03-16 17:19.21)   - (válasz Jama speciál 21200. hozzászólására)
Így van. A Korán szerint a nők jogállás szerint alsóbbrendűek a férfiaknál. Ez összeegyeztethetetlen a ma még létező európai jogrenddel.

Vagy az egyik uralja a területet, vagy a másik. Együtt logikai lehetetlenség.


21202. Cthulhu6 (2019-03-16 17:17.38)   - (válasz Lesthat 21199. hozzászólására)
"vajon ki ment el a másik országába "háború" címszó alatt tömegesen gyilkolni és fosztani?"

- Hála égnek a magyar hadsereg sohasem járt Afrikában hódítani és fosztogatni. Asszem a lengyelek és a szlovákok sem. A csehek sem. Nos... asszem ez a kérdés innen nézve tisztázva is van. :)


21201. Jama speciál (2019-03-16 17:13.27)   - (válasz Lesthat 21199. hozzászólására)
Ez esetben javaslom frissítsd a történelmi ismereteid. Egyébként éppenséggel ezzel is érveltem hajdan: legutóbb mi (a nato) mentünk oda szétbaszni a putrijukat, vagyis deklaráltan hadban állunk a szírek, irakiak és afgánok bizonyos csoportjaival. Ennek fényében abszurd a gondolat, hogy a határainkon megjelenő potenciális ellenséges elemeket át kéne engedni, sőt betelepíteni.


21200. Jama speciál (2019-03-16 17:09.10)   - (válasz Lesthat 21197. hozzászólására)
" 1.3 milliárd muszlim van, abból szerinted mennyi a radikális?"

Pontosan 1,3 milliárd. Az iszlám ugyanis önmagában radikális. Tessék forgatni a koránt. Aki pedig nem radikális, az nem hithű muszlim, az ateista vagy más hitre tért arab/néger.


21199. Lesthat (2019-03-16 17:05.40)  
Hamár akció-reakció, vajon ki ment el a másik országába "háború" címszó alatt tömegesen gyilkolni és fosztani? Nem emlékszem arra, hogy bármely iszlám ország megszállta volna valamelyik nyugatit.


21198. Capt.JackSparrow (2019-03-16 17:02.48)   - (válasz Jama speciál 21196. hozzászólására)
Irak a legdemokratikus. A múltkor Facebookon szavaztatták meg liveban, hogy ISIS katonákat kivégezzenek-e. Mi ez, ha nem demokrácia teljes pompájában?


21197. Lesthat (2019-03-16 17:01.44)   - (válasz Csapesz 21194. hozzászólására)
Miért? Talán azért, mert mindenhol, világszerte a gyűlöletkeltés megy, főleg a muszlimokkal szemben. Ez nem akció-reakció eset, mert az iszlám állam elsősorban vallási okokból támad(ott), de ez a nyomorult szerinted azért mészárolt, mert radikális keresztény, vagy mert iszlámfóbiás? A kettő nem ugyanaz. Mondom, 1.3 milliárd muszlim van, abból szerinted mennyi a radikális? A kereszténységnek is megvan a maga buzitérítő felsőbbrendű szektás white supreme rétege, kiváncsi lennék mik az arányok. Vagy hogy hány muszlim halt meg keresztény keze által, vice versa.


Rejtvényjáték 468x60

21196. Jama speciál (2019-03-16 17:01.07)   - (válasz Cthulhu6 21195. hozzászólására)
Úgy a legélhetőbb város Bécs, miként ugyanezek kihozták németországot a világ legdemokratikusabb országaként. Az egy személyben eldöntött "minden szír jöhet" kérdés és az egy hét múlva kiszivárgott kölni szilveszter után.


21195. Cthulhu6 (2019-03-16 16:53.29)   - (válasz Emylio 21184. hozzászólására)
"...ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa."

- Kivéve persze az arrafelé lakó megkéselt vagy megerőszakolt polgártársaknak. Nekik a kés hegyénél úgy hirtelenjében akár egy kalkuttai nyomortelep is jobb hely lett volna.

Amúgy kik szerint lett a legélhetőbb?
Kik szerint kellett a buzirapszódiának díjakat kapnia?
Kik szerint van diktatúra Magyarországon?
Kik szerint lenne jobb hely Európa, ha korlátlan számban települhetnének be az afrikai népek?

:D


elejére 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
 

 Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu