Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Az ördögűző (1973) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengerész szerelme aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - A barátságos óriás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Dexter Sitzky (2019-05-02 15:06.41) aaaaa
Tök jó!Még úgy is,hogy a cím nem túlságosan figyelemfelkeltő,esetleg unalmas,gyerekesnek tűnhet...na mindegy.Úgy látszik,Stephen Spielberg a családi animációs filmek terén is meglehetősen otthonosan mozog.Ennek a filmnek az a különlegessége,hogy a régebbi mesékben megszokott elemeket modern újítással mutatja be,hogy ne legyen annyira unalmas,hogy úgy mondjam.Persze ez csak az én észrevételem,másnak meg más,ha úgy tetszik.Nekem a legjobban az a rész tetszett,amelyben az óriás elrabolja a lányt,majd megismerkednek,és próbálja a lány elérni hogy az óriás visszaengedje és ahogy érvel,igyekszik meggyőzni.
Ezenbelül a legjobb,hogy bizalmat mutat,igyekszik szót érteni vele,nem a legdurvább módszert próbálja ki.
Szóval szerethető,aranyos mesét kaptunk,korántsem mondanám átlagosnak,max. megszokottnak mondható mesék modern feldolgozása,ami már kellemes ujítás.
Történetelemzésként most csak annyit,hogy végig a megfelelő mesei elemeket tartalmazza a történet,több helyen modernizálva-amint a fentiekben már említettem.
Szóval ezek után meg merem adni rá simán az 5/5-öt.


23. Dark Bakter (2018-12-14 14:49.04) aaaaa
Bájos és szórakoztató film, kedves kis családi mozi, egy remek főszereplővel és egy nagyon jó gyerekszereplővel, helyenként remek képi világgal, de valahogy mégis belesüpped a közepes mozik mocsarába... Spielberg az utóbbi 10-12 évben nem rukkol elő igazán jó filmmel, kivétel a Kémek Hídja és a Ready Player One, mert az tényleg egy zseniális mozi...
Ez viszont, ahogy többen megjegyezték kicsit üres, és semmitmondó... Pedig jó lett volna egy újabb remek Spielberg-féle családi mozit látni... Kár érte...



22. Peter Lankton (2018-08-19 22:40.30)  
Szerintem vannak benne jó jelenetek.


21. Orsi (2017-02-21 20:37.19) aaaaa
Nagyon próbáltam szeretni a sztorit, de gyötrelmesen hosszú volt, rengeteg felesleges jelenettel. Ennél azért jobb mesék is vannak bőven...


20. Delpiero (2017-02-20 20:24.28) aaaaa - (válasz Palot 19. hozzászólására)
És amit ez a film csak félig ad vissza.


19. Palot (2017-02-20 19:28.58) aaaaa
Sziasztok, én elsősorban Dahl miatt néztem meg. Engem lenyűgözött, elgondolkodtató és inkább felnőtteknek készült mese. Egy kedves kis történet árvaságról, szeretetről és önmagunk legyőzéséről.


18. Sampler (2017-02-17 13:47.57) aaaaa
Gyerekeknek való tucat CG mese. Rohadt hosszú és unalmas.


17. Roberto (2017-01-30 04:41.21) aaaaa
Ezzel a filmmel az volt a gond, hogy kaptunk egy kíválö első negyedórát, majd a felfedezni való világ helyett egy üres, monoton Óriásországgal nyomták ki a szemünket az alkotók. Az volt a film legnagyobb gondja, hogy Óriás ország határvidékén, vagy is csupán egy szegletében játszódott a sztori. Ezért is neveztem üresnek. ilyen üres mesevilágot, mese univerzumot sem pipáltam. Pedig itt van Spielberg, alkothattak volna valami nagyszerűt. A végkifejlet pedig súlyosan kiábrándító volt. Akik árvaházban nevelkedtek, lehet kedves kis film-mese, vagy ábránd lehet számukra, de erre nem innék előre a medve bőrére. átlagos iparosmunka ez csak, nehéz ezt kimondanom úgy, hogy közben a Kémek hídját agyba-főbe dicsértem. Ebből a mesevilágből az alapozás, az univerzum lefektetése a legnagyobb gond. És szerintem emiatt kapott nagyon rossz értékeléseket a film, mert egy üres semmi. Látvány miatt 3* Egyébként meg....


16. Törölt felhasználó (2017-01-27 22:25.24) aaaaa
Csak gyerekkel érdemes megnézni, és rohadt nagy meglepetés éri az embert. Én azt érzem, hogy szét van húzva a film, lehetne fél órával rövidebb, kevésbé vontatott, húzhattak volna rendesen a párbeszédekből, és a bosszantóan statikus beállításokat is hanyagolhatták volna. De ha egyszer ott ül a teremben a vászonra tapadt szemmel, némán figyelve legalább öt "problémás magaviseletű" gyerek, akikről van egy prekoncepció, miszerint csak az akciódús filmekre vevők, akkor nem tudok mást mondani, csak azt, hogy Spielbergnél valami még mindig működik.


15. Delpiero (2017-01-22 18:13.52) aaaaa - (válasz Delpiero 14. hozzászólására)
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy John Williams is rég volt ennyire semmilyen. Még ő sem tudott hozzá tenni a film élményének "kalandosabbá" tételéhez.


14. Delpiero (2017-01-22 18:11.56) aaaaa
Kedves és bájos ez, de egyben ciki is.

Végig ez a kettősség érzése járja át Spielberg eme meséjét.
Az egy dolog, hogy a München óta nem volt olyan igazán KIVÁLÓ filmje, de sokszor szinte már a közepeset is alig súrolja(a Hadak útjáról ne is beszéljük...felejtsük el örökre), de valahogy már az a rá korábban jellemző könnyedség is eltűnt belőle, vagy legalábbis csak időként csillant meg belőle valamit.
A Tintinnél és itt is csak néha mutatja meg, hogy miért is ő minden idők egyik legfontosabb filmese (akár gyermekfilmek tekintetében is).
Persze nézhető ez, és haragudni sem lehet igazán rá, mert olykor egészen látványos, vicces és aranyos is, de hiányzik belőle az a pluszt, amitől úgy igazán megszerethetné az ember.
Ezen az sem segít, hogy olykor egészen vérciki poénokkal operálnak, amiken egy mai gyerek már inkább csak elhúzza a száját, mert valahogy avitt néhol az egész.
Kíváncsi vagyok visszatér-e még valaha az "igazi" Spielberg , vagy már csak a Kémek hídja féle vérprofi filmek lesznek a maximumok, amiket adhat nekünk a mester?!


13. Huleaks (2017-01-18 14:56.26) aaaaa
Kicsit unalmas volt.


12. Az utolso szamuráj (2017-01-17 14:32.01) aaaaa
Valami ebből nagyon hiányzott:megértem a nézőket akik elégedetlenségüknek adtak hangot,a kritikáknak is igazuk volt(Mint persze a legtöbb esetben:).
Viszont...Steven Spielberg gyakorlatilag elért MINDENT,amit egy rendező elérhetett:és a mai napig ha egy átlagemberhez odamennek,hogy kapásból mondjon egy filmrendezőt,vélhetőleg az ő neve hangzik majd el.Tuti,hogy ott dobog még ma is benne a gyermeki szív...csak már túl profi,olykor kényelmes és felnőtt egy olyan nemzedék,mellyel nehezebben veszi fel a ritmust.
A Roald Dahl könyvéből készített filmje is hiába tele van néhol nagyszerű ötletekkel és kíváló "akciójelenetekkel",finoman szólva is ...poros.Régies.Az Óriás és Szofi barátságát is inkább csak felskecceli a vászonra mint átadja benne szívét-lelkét:és hiába játszik jól a kislány nála meg még jobban Mark Rylance ,alakításukat tompítja a rendezés és a gyengécske forgatókönyv.
Spielberg filmje több helyen megtörik,unalmassá válik:és hiányzik belőle az a varázs,ami a rendező sokkal előbbi munkáiban benne volt.Ez itt azért gond,mert ez egy MESE,és Dahl történetei azért belső magjukban mindig is komoly értéket hordoztak magukban,amit itt Spielberg nem tud úgy átadni a gyerekeknek meg a felnőtteknek,hogy azt az ember átérezze.
Ám....értelemszerűen a munkája nézhető,és technikailag vannak benne pazar eredmények:mi több,a királynős jelenetek nagyon is működnek.A Barátságos óriás ártalmatlan szórakozás,csak épp a filmvilág egyik legfontosabb alakjától-akire az itt unalomig elkoptatott szót ténylegesen lehet alkalmazni-szóval,a valaha zseninek is kikiáltott Steven Spielberg-től kevés és harmatos.
Mindkét fajta adathordozón van egy visszaemlékezés Melissa Mathison-ról:ő volt a BFG forgatókönyvírója (meg az ET-é,Kunduné,stb)továbbá Harrison Ford első felesége.Tényleg szép és megható,ahogy személyére visszaemlékeznek a hírességek,és jó azt is látni,nem a szokásos "körbenyalás" megy ,hanem amit mondanak,azt...komolyan is úgy gondolják,érzik.


11. Cantri (2016-12-27 01:11.20) aaaaa - (válasz Cantri 10. hozzászólására)
* a kis Szofit természetesen Ruby Barnhill alakította


10. Cantri (2016-12-26 20:58.52) aaaaa
Spielberg végre megvillantott valamit abból a mérhetetlen mesemondó képességéből, ami részint csúcsra juttatta annó.

A barátságos óriás szerencsés csillagzat alatt születve nem vált mézes-mázos, gügyögős gyermekszórakoztatássá. Egyrészt köszönhetően az amerikai rendező mértékletességének, másrészt a kiváló szereplőválasztásnak. A kis Rebecca Hall és az Oscar-díjas Mark Rylance párosa pompásan egymásra hangolódva kelti életre Dahl híres történetét. Szofi személyében régóta az egyik legszerethetőbb gyermekfigurát kaptuk, igazi kis minden lében kanál, de közel sem az irritáló fajtából, eszes ugyanakkor esendően magányos, aki csak egy törődő kézre vágyik ebben a nagy világban. HABÓ pedig a modern technika igazi csodája, nem feltétlen azért, mert nem láttunk már erősebb CGI megjelenítést (bár természetesen annak sem utolsó..), hanem sokkal inkább mert Rylance arcjátéka annyira meggyőzően sugárzik át a vásznon, mintha csak a könyvlapokból lépett volna ki.

Közel sem hibátlan alkotás a BFG, néhol kicsit megakad a lendülete, néha sajnos a legkisebbek humorára apelláltak, de képsorai között érezhető szív, a két csodálatos főszereplővel megtoldva igazán kellemes élménnyé varázsolják Spielberg régi megvalósítási álmát. Köszönjük hát neki.


9. Gabroca (2016-12-26 11:44.09)  
Bárki bármit ír itt, nekem az a véleményem, hogy egy jó kis film volt ez Roald Dahl (pl Meghökkentő mesék) gyerekkönyvéből. Technikailag is szép szerintem, a sztori is jó. Nem értem a nézők elégedetlenségét, ha itthon készül, akkor mindenki egekig magasztalná.


8. Lector (2016-09-01 06:59.50)  
Aki 70 esztendős, némi tapasztalattal rendelkezhet.Három Oszkárral pedig megengedhet magának annyit,hogy elkalandozik , egykori gyermekkori világainak szinterére , akár
saját vagy más filmstúdió kiséretében.
Itt is inkább fontosabb talán,a hogyan.
S másodlagos a miért:)


7. HMáté33 (2016-08-31 22:40.55)   - (válasz Kék kereszt 6. hozzászólására)
a Lincolnnál elszaladt a ló giccs terén?? korábban meg garancia volt a rendező neve? ez nemigazán áll össze.


6. Kék kereszt (2016-08-31 17:23.53) aaaaa
Hát nem egy E.T..Spielberg háza táján sincs mostanában minden rendben.Az asztalán megannyi megvalósításra váró film ötlete pihen és mintha csak találomra választana közülük.Ami rossz hír,hogy mostanában Spielberg és a giccs kéz a kézben járnak..Mindig hajlamos volt rá,de valahogy még a tolerálható kategóriába esett ez nála,de az utóbbi rendezéseinél elszaladt vele a ló.A szirupos Hadak útjánra hatalmas szükségünk volt ugye..A Lincolnal is eléggé mellé lőtt..A kémek hídja nem lett rossz,de az se tartozik a legjobbjai közé.És itt van a legújabb filmje,ami a Disney égisze alatt született,ami szintén eléggé gyenge és giccses lett.Kedvelem Roald Dahl könyveit.Anno többhöz is volt szerencsém,viszont a Szofi és a Habó kimaradt,így nem volt viszonyítási alapom és nem tudhattam,hogy a film mennyire tér el a könyvtől.Naivan Spielbergre bíztam magam,de ismét csalódtam benne..Pedig anno számomra az öreg neve mindig garancia volt..És nem mellesleg ő is nagy mesélő,de most mintha nem tudta volna igazán,hogy mit is akar valójában.Tanmesét csinálni,vagy egyszerűen csak szórakoztatni.A kettő együtt is szokott működni de most valahogy nem jött össze neki.Elég gyenge lett,féltávon szét is esett,és nem is nagyon bírta összekapnia magát a végéig.A kislány és a fura..barátságos óriás kapcsolata elég semmilyen volt.Jobban is belehetett volna mutatni.Csak kis részben éreztem Dahl szellemiségét..Kár érte.És a cgi..Túl sok volt.Látszott rajta a sok sok millió..de nem nagyon fogott meg az egész látványvilága.A játékidő túl hosszú volt,sokszor untam.Másfél órába sűrítve megfelelőbb lett volna.Ami a legnagyobb problémám,hogy nekem hiányzott a szikra,mely lángra lobbanthatta volna a varázslatot..Nem tudom a gyerkőcök mennyire bírják majd ezt az egészet befogadni.Nem lesz nekik egyszerű.


5. Cantri (2016-08-29 15:04.53) aaaaa - (válasz Sötétszív 1. hozzászólására)
Ja, mert olyan sokat baltázott el.... :))


4. J-rex (2016-08-29 12:07.32) aaaaa
Spielbergtől én is jobbat vártam...Elég unalmas, a fingós jelenetek meg egyenesen bénàk.....


3. Lyzzy (2016-08-29 07:27.12) aaaaa
Steven Spilbergtől jobbat vártam...
Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is unnák.



2. Csak annyit hogy... (2016-08-21 14:05.57) aaaaa
Fos


1. Sötétszív (2016-08-18 09:11.31)  
Steven Spielberg visszatér a gyerek mesékhez? Félek, hogy ezt is elrontja. De ne ítélkezzem elsőre, nem igaz?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2019-05-02 15:0624 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk