Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20
Polár Expressz
- Film+, 10:40
Peacemaker
- Mozi+, 11:10
A sellő és a Napkirály
- Moziverzum, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szörnyetegek aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Az ajtón túl - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Foray Nándor (2023-04-09 22:04.29) aaaaa
Az alapötlet, témaválasztás tényleg nem túl innovatív (hányszor láttuk már?), a kidolgozás viszont nem a legrosszabb, igényesnek tűnt. Majdnem le tudott kötni, ami ennyi ilyen történet végignézése után nagy szó.

Kár, hogy a testfestett, kántáló bennszülöttek inkább komikus hatást keltettek.


14. Tömö (2020-07-09 21:54.13) aaaaa - (válasz Tömö 13. hozzászólására)
*nem
...lemaradt😱



13. Tömö (2020-07-09 21:53.42) aaaaa
Ezt is kerülgettem már 2éve. Most vett rá a ...az unalom. Egy Du.i matiné lassan az ilyen filmek.( ez a mondat így nem jó, érzem, de jön ki máshogy:D)
Tele volt hülyeséggel. De már ki sem akadok rajtuk. Megnéztem. Jöhet a következő: KURVAFÉLEMTESezaGYEREK-FILM:D


12. Rechter (2019-11-01 14:17.42) aaaaa
Kedvencek temetője koppintás pepitában.


11. Az utolso szamuráj (2017-02-08 15:15.58) aaaaa - (válasz AstarothZ 10. hozzászólására)
két dolog!
kis pénzből készült,mint általában az ilyen horrorok.
a másik,az álomgyárban a filmkészítés 85 százaléka üzleti alapú.lehet szeretni nem szeretni,de bizonyos nézőpontból igazuk van.és logikus,hogy nem távolódnak el bevált sémáktól,mikor a nézők nagy többsége azt eszi.nem kell rögtön ezt leverni amerikai nézőkön,elég ha itt is felmész gyengébb közepes filmekhez,ahol az osztályzatok zöme lényegesen jobb képet mutat arról,mint ahová egy...fogalmazzunk úgy,a filmekkel nagyobb kapcsolatban lévő emberke sorolná azt.
tehát,ők tömegigényt elégítenek ki.ki lehetne ezt most nagyítgatni több oldalon keresztül,de egyrészt bazi lusta disznó vagyok,másrészt leegyszerűsítve....valahol ez a valóság.
bár megmondom őszintén,szaktudást én nem láttam itten:))


10. AstarothZ (2017-02-08 10:43.25) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
"AstarothZ tettestárs pedig még mindig ott,hogy mindenért az átok Hollywood tehető felelőssé"

Na jó, ezt benéztem, de akkor sem vonom vissza, mert ezt a fajta, üzleti kockázati alapú filmkészítést, ami az egyszer már bevált, és ezért biztosnak hitt modellekre épít, az új ötleteket pedig potenciális pénzügyi bizonytalanságnak tekinti, Hollywood-ban találták ki, és onnan exportálták - sajnos. Ennek a filmnek kapcsán ez azért szomorú, mert látszik a befektetett munka, pénz, és szaktudás, csak épp a tartalom hiányzik.


9. Emylio (2017-01-29 16:41.54) aaaaa
Szép kerek kísértethistória, rengeteg máshonnan ismert beütéssel. Amúgy nem volt rossz.


8. Az utolso szamuráj (2017-01-19 15:18.40) aaaaa
a,szép nagy kliséhalmaz,ezúttal India érintésével.
Van két ismertebb arcunk is,meg a a pantomimművész Javier Botet alakítja a gonosz???Myrtu istenséget:továbbá a készítők közt találjuk Alexander Aja-t is.
Akit egykoron kikiáltottak a horror egyik új reménységének:ide jutott.Az Ajtón túl ugyan nem indul rosszul,-de persze lehet az egzotikus helyszín miatt is-de annál kellemetlenebbül folytatódik:ha csak 2 ilyen filmet láttál ,ezt is lefigyuztad már.Jönnek a fél másodperces frászhozások,ha meg nem tudod mi lesz a vége,Bede Pistinek voltál az osztálytársa a kisegítőben.
Hát,a horror itt tart.AstarothZ tettestárs pedig még mindig ott,hogy mindenért az átok Hollywood tehető felelőssé:még azért is,ami brit illetve indiai amúgy.
De,az embereknek a sztereotípiák vinnyogása mindig nagyon ment.


7. AstarothZ (2016-12-25 11:36.33) aaaaa
Az látszik, hogy a megvalósításra aránylag sok munkát és pénzt fordítottak, de a sztoriban egy szikrányi eredeti ötlet, momentum sincs, ez lenulláza a filmet teljesen. A forgatókönyvíróknak lassan el kéne menni egy könyvtárba, és elolvasni pár regényt, milliószámra meríthetnének ötleteket, mert úgy tűnik, csak agyhalott idióták dolgoznak a Hollywood-i filmiparban.


6. Chim (2016-12-12 19:38.29) aaaaa
Unalmas, és baromira klisés.


5. Kiskakukk@ (2016-10-29 19:06.29) aaaaa
Egyszer nézhető, kissé sablonos, túlzottan kiszámítható, Tesco gazdaságos módon ijesztgető "misztikus" film.


4. Masterthief (2016-06-06 17:34.24)   - (válasz Jason13 3. hozzászólására)
Én a képi megjelenítéshez annyit fűznék hozzá, hogy a szellemeket, lelkeket, áttetszőként kellett volna megjeleníteni. Mint a fekete ruhás nő című filmben. és 1-2 komolyabb szellemes-kísértetes filmben. Nem vagyok ezotéria fanatikus, de a szellemek áttetszőek. Így nekem ez csalódás. Persze, egyszer nézhetős, mint az összes többi film, de kicsit hitelesebb ábrázolásnak jobban örültem volna. Az is már fárasztóan unalmas és sablonos hogy mindig gonosz szellemek vannak ezekben a filmekben. Pedig egy hátborzongató szellemes filmhez, nem kell kimondottan gonosz lelkek. Tucatfilm sajnos.


3. Jason13 (2016-06-05 14:36.08) aaaaa
Az idei év egyik friss darabja Az ajtón túl című misztikus horror, amivel én nagyon sokáig nem találkoztam. Aztán véletlenül még is belebotlottam és feltűnt, hogy ez a film se kapott igazán jó kritikákat. Végül mégiscsak próbát tettem vele, hiszen kicsit utánanéztem és kiderült, a produceri feladatokat az általam nagyra tartott Alexandre Aja látta el. Igaz, ez még nem garancia a jó minőségre, de én általában elvagyok az olyan alkotásokkal is, melyeket a francia direktor csak felügyel ( A piramis, Maniac- remake).
A történet középpontjában egy Indiában élő amerikai család áll, akik egy tragikus baleset során elvesztik a fiukat. Leginkább a feleség törik össze lelkileg a tragédia miatt, azonban módot talál arra, hogy egy szertartás keretei között végső búcsút vegyen elhunyt gyermekétől. A nő viszont nem tartja be a szeánsz legfontosabb szabályát és nyitva hagyja azt az ajtót, mely elválasztja a holtak világát az élőkétől. És mint azt tudjuk, az ilyen figyelmetlenségek nem vezetnek jóra.
Először is, ez a film rendkívül sablonos. A történet tömve van a műfaj ezerszer használt elemeivel, mint például a figyelmetlenségből elszabadított gonosz és hasonlók. A helyszín az, ami némi egyedi ízt ad a kreatív ötleteket nélkülöző sztorinak. Legalábbis én örültem annak, hogy az események végre nem az államokban játszódnak. India ugyanis alapból rendelkezik némi misztikus beütéssel és ez jót tett a végeredménynek is.
A mozi technikai oldalát viszont nem érheti panasz. Az operatőri munka rendkívül profi, néhol gyönyörű felvételeket kapunk a tájról, néhol pedig hátborzongató képeket a túlvilágról elszabadult lélekről. Ez Maxime Alexandre érdeme, aki igazi profinak számít a szakmában, korábban Ajával is dolgozott már együtt a Sziklák szemén és a Tükrökön.
A zenéért pedig az a Joseph Bishara felelt, aki mostanság James Wan kísértetházas alkotásai alá készíti az aláfestéseket. Ugyan az ijesztgetéseknél a jól ismert sokk-effektekre építenek a dallamok, de a lassú, drámai részek meglehetősen szépek.
Egy ilyen alkotás egyik legfontosabb tényezője az, hogy mennyire működik benne a félelemkeltés. Jelen esetünkben ez elég megosztó. Mégpedig azért, mert a játékidő nagy részében jump-scare-jelenetekkel kell beérnünk, melyek eléggé kiszámítható módon robbannak az arcunkba. De a fentebb dicsért operatőri munkának köszönhetően akadnak olyan képsorok is, melyek viszonylag kreatívan próbálják növelni a feszültséget, például bizonyos rémalakok a szereplők mögött, a távolban láthatóak. Ez se olyan nagy újítás, azonban számomra sokkal szimpatikusabb ijesztgetési forma, mint az ész nélküli hangeffektek erőltetése.
A színészi játékukkal hozzák azt a szintet, amit megkövetel a műfaj. Sarah Wayne Calliest láthatjuk a főhősnő bőrében, aki sokak számára egy ellenszenves színésznő, de itt azért egyáltalán nem olyan pocsék a játéka. Egész hitelesen előadja a kétségbeesett, gyászába fulladó anya karakterét. De nála sokkal jobb a fiatal Sofia Rosinsky, aki a lányát formálja meg.
Összességében, Az ajtón túl egy meglehetősen sablonos és emiatt kiszámítható horror, amihez sokat hozzátesz a hangulat, az operatőri munka és a zene. Megnézését nem bántam meg, mert egyszeri szórakozásnak megteszi, de egy ötletesebb forgatókönyvvel és tapasztaltabb rendezéssel bizony többet is kilehetett volna ebből hozni.



2. Erik-Enrico (2016-05-29 21:01.19) aaaaa - (válasz Masterthief 1. hozzászólására)
Ahhoz képest elég jól sikerült film lett! :)


1. Masterthief (2016-05-28 09:41.03)  
Egy esélyt adok neki, de szellem, kísértetes filmnek elég tucatgagyi.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekForay Nándor, 2023-04-09 22:0415 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk