Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Veszedelmes vonzódás
- HBO, 13:15
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - A szerdai gyerek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Az utolso szamuráj (2018-09-09 19:01.46) aaaaa
Kényelmetlen darab.
Rossz....nem,egyenesen szar nézni.Mert élnek így emberek,még ennél rosszabbul is,mert ha az ember kicsit is körbe néz,olyan sorsokkal találkozik,egy szép lakásból viszonylagos biztos megélhetésből,hogy felfoghatatlan,érthetetlen,és kicsit le is tudjuk őket nézni,nem tudva,mik ők,kik ők,honnan jöttek.Nem is vagyunk rá kíváncsiak,de belül azért rejtve ott a félelem,mi így ne járjunk,sose.Még csak a közelébe se ennek a kiszolgáltatott állapotnak.
Mikor e sorokat írom,van fent egy cikk éppen arról,az ilyen körülményekből jövők közül mennyi lesz kurva avagy bűnöző.(Biztos mert nem választják a közmunka diadalát énekelve...)Hogy mi,a polgárság??????---ha Magyarországon lehet még réteget annak nevezni,de talán lehet-milyen hamar tudunk ítélkezni felettük,kurvára baszottul nem tudva az égvilágon semmit...de az ítélkezés az megy.Nőről,férfiról,gyerekről-és még a kis srácokat se sajnáljuk akár,mert mondjuk cigány,úgyis a vére viszi majd.
Nálunk valahol kezd egy mentalitás gyökeret verni:akinek alig van valamilye,az annyit is ér.Döntsd el ennek igazát,igazából ez a film ennek talán más oldalról való megtekintésére is szolgál,már ha nyitott vagy hozzá,és nem zavarnak olyan dolgok,nincs repkedő szuperhős,bohóc a csatornából vagy felkapott komikusok vigyorai.
Persze,mosolyogni ezen is fogsz:szokták mondani,még a nyomorban és szegénységben is fellelhető a humánum,az emberség,sőt a humor is,mert azzal lehet túlélni.Nem mondhatnám azt se,hogy a film hősei szofisztikált egyének,bölcsen döntenének minden esetben,és értelemszerűen ők is hibáznak,hisz a Krisz nevű rohadtul nem apának való legényt úgy illett volna már kipenderíteni,ahogy innen fórumról a Momoaszópógépnek hívott Kárpátaljai srácot,akit hívtak itt Csak annyit hogy....-nak is,az értékük is hasonlóan nulla-és felfelé kerekítettem.De biztos,hogy tudunk mindannyian olyan kapcsolatról,ahol néha nem értjük,az egyik miért fogadja vissza a másikat 516-szorra is....ebből élt meg a Mónika meg a Balázs.
Mégis,ha jó filmre vágysz,kicsit amitől szarul érzed magad persze,ez a Te darabod:markáns,életszerű sajnos,úgy,hogy igazából Maya mindent a gyerekéért tesz,tehát húúú de nagy újdonságot nem fogsz azért találni persze a felszín alatt:de,apaként írom ,igazából MINDEN őértük éri meg,mert.....csak.És én egy szemétláda öntő barom vagyok.
A színészi játék elsőrangú:Vecsei Kinga,aki finoman fogalmazva amatőr,rohadt jó,mert benne van a társadalom perifériáján élők foghegyről válaszai,esetleges bunkóságuk,amivel pont hogy pajzsot emelnek maguk elé,azonnal,még akkor is ha normálisan közeledsz feléjük.Olyanok,mint a kóbor macskák,bizonytalanok,senkiben se bíznak és esetenként ki is használnak-lásd lopás.De ide ez kell,ő kell,ahogy beszél,néz,életszerű,nagyszerű.Thuróczy meg az istent is lejátssza,elképesztően erős,orgánuma meg külön fokmérő.Sok ,igen sok az "ösztönös művész" a moziban,szerintem ez külön érték,bár a Szerdai gyerek mindenképpen,még az ő teljesítményüktől függetlenül is remek másfél óra .


Illetve...rossz.Nagyon is rossz.


4. Semprini (2018-06-02 18:56.28) aaaaa
Ez a film akár a nyolcvanas-kilencvenes években is készülhetett volna, legalábbis azok jutottak róla eszembe. A nagy magyar valóság, munkanélküliség, piti bűnözés, nevelőotthonba adott gyerek, vállalkozás beindítása és hasonlók. Igazából semmi extra, mégis elgondolkodtatóan, hihetően vászonra vitt kis történet. Fura módon ez már egy folytatás, hiszen az előzménye a Napszúrás című kisjátékfilm volt, melyben a főszerepet Törőcsik Franciska játszotta, revelatív alakítást nyújtva. Most az amatőr Vecsei Kinga lépett a helyébe, aki egyrészt valamivel fiatalabbnak néz ki, másrészt a szövegmondása egy hangyányit mesterkéltebb, érezhető, hogy a színésztréningen megtanították "felületesen" artikulálni, hogy hitelesebb legyen a karakter, de kicsit monoton lett, valahogy minden mondatot egyformán hangsúlyoz, egyfajta durcás hanglejtéssel. Ezzel együtt jól hozza a karaktert, abszolút elviszi a filmet a vállán.
A másik főszereplő Thuróczy Szabolcs, akit számos magyar film mellékszerepében láthattunk már, én többnyire negatív karakterként emlékszem rá. Ezúttal azonban egyértelműen pozitív a szerepe, és jól is játszik, akárcsak a többiek.
Láttunk már hasonlókat, de amolyan jó átlagos színvonalú magyar szociodráma, erős hármas-gyenge négyes közé tenném, ami az itteni átlagának felel meg.
7/10



3. F2d (2018-03-16 21:20.26) aaaaa
Szereplők, a környezet és a szöveg, -amint az előttem szóló is említi- hitelesnek tűnnek. Szerintem kicsit Dardenne feeling-je van, de ettől függetlenül jó kis kortárs magyar szoció dráma, érdemes volt elkészíteni, és persze megnézni.


2. Lifeisamovie (2018-03-03 23:23.00)  
Szerelmes vagyok beléd! Szopjál le!


1. Zeed0010 (2015-12-11 22:38.06) aaaaa
Fantasztikus film,nagy hatással volt rám.A szereplők nagyon hitelesen megformáltak,a főszereplő Maja különösen az,amatőr színészként nagyot alakított.Turóczy Szabolcs remekül játszik,mint mindig.Érdemes megnézni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2018-09-09 19:015 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk