Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ők
- HBO2, 21:26
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Miss Sloane
- Filmbox Extra HD, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Polgárháború - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A platform aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Újjászületés (2014) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Bertó!!! (2018-08-22 18:58.02)  
Két film jutott róla eszembe:
Spoiler.

Afflicted 2013(a magyar címe borzalmas) és a Mielőtt trilógia.

Érdekes sztori,kedvelhető karakterek(akik között baromi erős a kémia),olasz hangulat,életszerű jól megírt dialógusok.

Remek kis szerzői film.

(((Sose bízz egy nőben,főleg,ha gyönyörű és olasz.Ha meg szörny,akkor végképp ne...
Az előzetesét kerüljétek)))


2. Norbii92 (2016-07-27 20:51.51) aaaaa
Evan, a húszas éveiben járó fiatalember nemrég elhunyt szülei halálát próbálja feldolgozni, amikor egy kocsmai verekedés miatt a munkáját is elveszti. Ráadásul a kemény fickók, akikkel összetűzésbe került, és a helyi rendőrök egyaránt a nyomába erednek. Kaliforniából Olaszországba menekül, és egy kis mediterrán tengerparti városban köt ki, ahol végre rákacsint a szerencse. Ugyanis rövid időn belül munkát talál egy farmon, és szerelem szövődik közte és egy helyi lány között, aki sötét, félelmetes titkot őriz.
Nagyon tetszett a története és az előzetese is a Springnek, így tegnap végre megnéztem. Nagyon tetszett, érdekes volt, romantikus-horror úgyis nagyon kevés készül, és ez a két kedvenc műfajom, melyek ráadásul jól meg is férnek egymás mellett! És ezt bizonyítja a Spring is, melyben szerencsére mindkét szál megfelelően ki lett dolgozva, főleg a romantikus, mely a maga bizarr formájában is gyönyörű volt! De feszült, horrorisztikus jelenetek is akadnak azért, a lány titkára meg egész érdekes magyarázat van, bár azt hiszem meg kell még egyszer nézzem a filmet, hogy rendesen értsem. Aki látta az tudja hogy értem, mire értem, én szándékosan nem megyek bele, és azt tanácsolom mindenkinek, hogy kerülje a spoilert, mert ezt a filmet úgy érdemes csak igazán megnézni!
A főszereplő párost amúgy Lou Taylor Pucci és a gyönyörű Nadia Hilker alakítja ügyesen, van kémia, és úgy ahogy van az egész működik köztük.
Összességében tehát ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus műfajt a horror mellett, és főleg annak, aki akar egy jó filmet látni. 4*


1. Jason13 (2015-07-01 10:20.48) aaaaa
Itt a nyár és ahelyett, hogy szabadidőmet a barátaimmal és családommal tölteném, inkább bezárkózom a szobámba, hogy filmeket nézzek. Igen ám, de antiszociális tevékenységem hamar zátonyra futott, mivel nem találtam olyan alkotást, amit szívesen megnéztem volna. Így igénybe vettem a világhálót, hogy utánanézzek, milyen említésre méltó horrorok készültek mostanában. A szemem ekkor akadt meg a Spring című alkotáson, mégpedig azért, mert rengeteg filmes oldal írt jókat róla. Nem is haboztam sokat, beszereztem a mozit és szinte teljesen felkészületlenül vágtam bele a megtekintésébe.
A történet főszereplője egy fiatal srác, Evan, akinek a feje felett összecsapnak a hullámok, ezért maga mögött hagyja az államokat és elutazik Olaszországba, hogy ott gondolja át az életét. Mivel az ismerkedés nem megy neki rosszul, összehaverkodik két party arccal és együtt vágnak bele a mulatozásba, így jutnak el egy kis üdülővárosba. Azonban a friss haverok nem tartanak sokáig Evannal, így a srác ismét magára marad. Viszont a szerencse rákacsint, talál magának munkát és egy gyönyörű lánnyal is összehozza a sors. De a csaj sötét titkokat őriz, amik nem csak a kapcsolatukra jelentenek veszélyt, hanem Evanra is.
Szerintem a horror és a romantika simán megfér egymás mellett. Jó példa erre számtalan klasszikus alkotás, ahol a rémisztő történet mellett fontos szerepet kapott a szerelem témája is. Manapság viszont leginkább a giccses Alkonyat juthat eszünkbe, ha ezen két műfaj nászára gondolunk. Szerencsére a Spring mellőzi a giccset és próbálja a sablonokat is kerülni, így mindenképp megérdemli a dicséretet.
A baj ott leledzik, hogy a készítők több hangsúlyt fektetnek a romantikus szálra, mint a horrorra. De öröm az ürümben, hogy legalább a szerelmi szál minőségi, köszönhetően a remekül kidolgozott főszereplő karaktereknek és a kiváló hangulatteremtésnek.
A két kulcsfigura között működik a kémia és egymáshoz fűződő kapcsolatuk is életszerűen van ábrázolva. Itt nincs fölösleges giccs és sablontenger, így a film érzelmesebb részei kifejezetten szórakoztatóak.
De ahogy már említettem, a horror elemek nem igazán tudnak érvényesülni. Egyrészt kissé B-kategóriásnak éreztem ezt a vonulatot, másrészt nem is kap sok szerepet, leginkább az utolsó percekben érhető tetten. Így akik véres képsorokra és ijesztő jelenetekre vágynak, könnyen csalódhatnak. Bár azért akad néhány szaftosabb rész, de ezek nem mutatnak semmi újat. Sajnos néhol még a trükkök is elég gyengék, szerencsére nincs olyan sok belőlük.
Nekem kissé vegyesek az érzéseim, mégpedig azért, mert amilyen erős és jól kidolgozott a szerelmi szál, annyira súlytalan a horrorvonal. Emiatt nálam ez csak egy egyszer nézhető szösszenet, a minőségibb fajtából. Azonban a készítőkhöz képest már ez is fejlődés, legalábbis a VHS 3. részéhez képest. Ugyanis ők a felelősek az ott látható utolsó kisfilmért, a csontvázas szösszenetért, ami valami elképesztően gagyira sikeredett. A Spring ahhoz képest egy komoly művészi alkotás.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertó!!!, 2018-08-22 18:583 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Újjászületés adatlap
Eredeti cím: Spring
Évszám: 2014
Rendezte: Justin Benson, Aaron Moorhead
Szereplők: Lou Taylor Pucci, Nadia Hilker, Vanessa Bednar, Shane Brady, Francesco Carnelutti...

További információk

Szereplők fórumai
- Nadia Hilker - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk