Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Becky bosszúja aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Backcountry - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Kyra92 (2020-03-22 15:59.14) aaaaa
Spoiler lehetésges!

Eddigi életem legrosszabb állatos-túlélős horrorja volt.
A színészi játék az úgy nem is nagyon volt, párbeszéd aligha volt, ami volt is gyengére sikeredett, de mindezek még megbocsáthatóak lennének, de a vágás....ó a vágás miatt majdnem én vágtam fel saját magam, annyira amatőr módon lett megoldva. Nagyon látszik, hogy filléreket SEM akartak ráfordítani.
A film másfél óra, de ebből kb negyed óra lassított felvételben telik el, amit olyan szinten untam, hogy majdnem bealudtam rajta. Olyan kínosan egyértelmű, hogy csak az időt akarták ezzel húzni. Arról nem is beszélve, hogy az első egy óra egy szimpla nyugodt, dögunalmas és száraz doku filmnek is elmenne a kanadai vadonról, amit két szerelmes párocska szemén keresztül látunk...egy óra után kb öt percnyi maciterror+minimális body horror következik, majd lezárásként 15 perc lassított felvétel, ahogy az utolsó delikvens tántorog az erdőben.
Az a baj, hogy mivel két főszereplőnknek nincs személyisége, nem fejlődnek sehova, beszélni alig beszélnek így igazából nagyon nehéz aggódni, izgulni értük. Így a film végi 300-at is megszégyenítő jelenet sor teljes mértékben hidegen hagyott, mint ahogy kb minden hidegen hagyott ebben a filmben, a készítők semmit nem tettek meg azért, hogy akárcsak egy minimális szinten belevonják a nézőt illetve hogy érdekeltté tegyék a történet alakulásában.
Vannak filmek, ahol a hangeffektek hiánya és a zene teljes mellőzése kifejezetten jól állt...ennek a filmnek baromira nem állt jól a teljes kuss.
Sajnálom a rá fordított időt...


8. Halember (2019-05-01 05:35.44)   - (válasz Chris Co 7. hozzászólására)
Kis fiam ez a film sem neked való, ahogy látom! :))



7. Chris Co (2019-04-29 08:28.51)  
Szerintem sem volt túl sok fantázia a medve támadás utániakban. A lassított (mátrix) felvételek még inkább húzták az amúgy nem sok játékidőt.
Spoiler : Idegesítő volt látni a fiatalokat, mert mintha egy nyolcvanas évekbeli horror filmből bukkantak volna elő, mint direkt lúzerek. Sajnos, ilyen tényleg van! Mi mondjuk tizenévesen is minimum baseball sapekkal mászkáltunk erdőbe befelé, nem fedetlen séróval, bár ha jött volna a maci, szerintem nem sokat kezdtünk volna (legfeljebb lelocsoltuk volna sörrel).
A CGI villámokon, meg néhány műanyag effekten kívül a felvételek lenyűgöztek. Az erdei hangulat fasza volt. A maci meg brutál volt, és tényleg gatyába piszkítós. A Gyilkos-tónál kempingeztünk anno és láttuk, ahogy átvág a maci csapat. Tök cukik voltak. A nagy macik amúgy rohadékok, mert tényleg vadállatok és igenis, óvatosságot igényel az erdőben sétálás (nálunk legfeljebb a vaddisznó a mocsok, mert az a dög is meg tud lepni egy-egy morcos hangulatában)!
Nekem bejött a mozi. Klassz horror. Lehet borzongani, félni, és okítás, tanulság is van a történetben. Jobb a fejszét magunk mellett tudni, meg egyéb szerszámok sem ártanak, riasztónak, ha mondjuk Kanada erdeiben mászkálunk (vagy Budapesten). :)


6. Capt.JackSparrow (2016-01-01 21:36.44) aaaaa
Durva...hogy mennyire nem tudták mivel kitölteni az utolsó 20-25 percet. Semmit nem veszítettem volna, ha a medvetámadás után egyszerűen megállítom a filmet. A végére szépen eljutott a színtiszta unalomig.


5. Palot (2015-07-17 10:46.30) aaaaa
Teljesen rendben van ez a film. A vadon foglyai óta nem láttam ennyire izgalmas, a természet és a hétköznapi ember számára elképzelhetetlen méretű erdőrengeteg erejéről. A városban mi vagyunk az urak, de az erdő és a természet más...Ugyanakkor az üzenete, hogy extrém körülmények mennyire próbára teszik két, amúgy harmóniában élő ember viszonyát.


4. Törölt felhasználó (2015-07-14 13:45.32) aaaaa
Kiváló suspense-dráma remek zenével és kifogástalan színészekkel, a helyszín pedig eleve plusz(a természetkedvelőknek), a maga műfaján belül igencsak eltér az átlagostól. Nagyon élveztem.


3. Kisjon (2015-05-31 13:37.18) aaaaa
A rendezői székben első alkalommal debütáló Adam MacDonald olyan filmet tett le az asztalra ami manapság egészen egyedülállónak számít az állatos rémfilmek műfajában: végtelenül egyszerű történettel és már-már kínosan lassú cselekményvezetéssel juttatja el a nézőt egy abszolút komolyan vehető, kíméletlenül életszerű, megrázó erejű eseményekkel és képekkel teli rémálomtúrába. Jason 13 fórumozótársam kritikájához csak annyit tudnék hozzátenni, hogy mivel a film elején írják, hogy a film valós esemény alapján készült így a történethez már túl sok akciót nem tudtak volna tenni, mivel a rendező a történet valódiságát akarta bemutatni. Ebben a történetben ennyi volt, se több se kevesebb. Nagyon is nézhető darab.



2. Lokista75 (2015-04-23 08:45.10) aaaaa
Átlagos film, már sok hasonlót láttam. A horror kategóriák között találtam meg, de nagyon messze áll tőle. Inkább kalandfilm.


1. Jason13 (2015-03-22 20:31.49) aaaaa
A történet főszereplője egy szerelmespár, akik a pörgős nagyvárosi élet elől menekülnek vidékre, hogy ott egy romantikus túrázással üssék el a hétvégét. Igen ám, de a duó férfi tagja túlságosan Bear Grylls-nek hiszi magát, így térkép és telefon nélkül vágnak neki az erdőnek és még a viszonylag biztonságos ösvényről is letérnek, mert az jó.
Ezeknek a rossz döntéseknek meg is lesz az eredménye, hőseink ügyesen eltévednek a vadonban és pechükre egy éhes maci is a nyomukba ered.
Hol is kezdjem? Nem épp egy adrenalinpumpáló alkotásról beszélünk, ugyanis a készítők földhözragadt módon nyúltak a témához. Emiatt a játékidő első felében nem történik más, csak megismerjük a két főszereplőt és betekintést nyerünk a kapcsolatunkba. Ezzel nincs is baj, én kifejezetten örültem annak, hogy unalmas papírmasé figurák helyett hús-vér karakterek mozgolódnak a képernyőn. A színészek is egész jó alakítást nyújtanak, így a drámai képsorok is sokkal ütősebbek, mint a hasonszőrű B-horrorokban.
És igen, a tempó igencsak lassú, de vontatottsága ellenére közel sem egy unalmas filmről beszélünk. Az évelődéseik végig fenntartják a figyelmet a kezdetekben, a feszültség pedig egyre csak nő, ahogy előre haladunk.
A vicc az, hogy amikor végleg bekövetkezik a baj és a medve nekimegy a főszereplőknek, a színvonal ott zuhan egy kicsit. Nem mintha baj lenne a macival, szerencsére most sem egy CGI-fenevad borzolja pixelekből álló bundáját. A baj ott van, hogy az utolsó fél óra menekülése már nem olyan izgalmas, mint a minimalista felvezetés. Itt már nincs sejtetés, jön a medve, hőseink meg szaladnak előle.
Persze, ezt a felállást nagyon nem lehetett volna túlbonyolítani, de ha már a készítőknek pont a felvezetést sikerült ügyesen és minőségien megoldani, akkor már az akció dús részekbe is tehettek volna valami pluszt.
Összesítve a dolgokat, nem rossz kis film ez. Egy már sokszor előtt, B-kategóriás történetet sikerült kellő drámával és feszültséggel megtölteni, emellett pedig sokkoló képsorokkal is szolgál. Még a jóval látványosabb Grizzly-ben sincs olyan kemény és megrázó medvetámadás, mint itt. Viszont az utolsó fél óra futkározása már nem valami izgalmas és ez azért rányomja a kézjegyét az összképre.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKyra92, 2020-03-22 15:599 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Backcountry adatlap
Eredeti cím: Backcountry
Évszám: 2014
Rendezte: Adam MacDonald
Szereplők: Missy Peregrym, Eric Balfour, Melanie Mullen, Nicholas Campbell, Jeff Roop...

További információk

Szereplők fórumai
- Eric Balfour - Vélemények
- Adam MacDonald - Vélemények
- Missy Peregrym - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk