Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A hetedik fiú
- RTL Három, 16:20
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
A pokol bajnoka - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Drága gyermek aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

Fórum - Volt egy tánc - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Baryll (2018-05-31 03:58.27) aaaaa
Tetszett a film. Nagyon ügyes a fiatal rendezőnő, akit a Váratlan utazás című tévésorozatból ismertem meg, még gyermekszínészként. Le a kalappal előtte, és a színészek előtt is, mert ez egy nagyon jó film lett. Elgondolkodtató, és tanulságos is volt a számomra, hogy a szerelemben mennyire el tud billeni az érzelem és az értelem belső mérlegének egyensúlya, az érzelmek irányába. Nagyon tetszett az is, ahogy a párok közötti intimitást érzékeltette a film.


9. Michuu (2017-03-15 19:29.29) aaaaa
Nem volt rossz, de nem tudtam magam beleélni és unalmassá vált, így sajnos csak egy hármas, de Michelle Williams nagyon jó itt is, mint mindig, és a betétdalok is nagyon tetszettek. A címből adódóan nagyon vártam, hogy benne legyen a Leonard Cohen-dal, és szerencsére így is lett.



8. Independence (2017-03-11 12:36.36) aaaaa
Sarah Polley kétségbevonhatatlan tehetséggel bír a filmkészítés terén, tulajdonképpen művész – számomra legalább is -, ennek köszönhetően, még egy kimondottan közhelyekre épülő történetet is képes finom eleganciával, egyedi látásmóddal, gyönyörű képekkel, különleges tempóval s rendhagyó színészvezetési stratégiával megtámasztani úgy, hogy működőképes mozi kerüljön ki a kezéből – aki Seth Rogen-ből ennyi „színészetet” tud elővarázsolni, csak tud valamit!

S mégsem tudok maradéktalanul elégedett lenni a végeredménnyel.Minden, mi első remeklésében - Egyre távolabb - szinte hibátlanul éri el a vásznon keresztül a nézőt – átnyúl, magával ragad - az ebben a filmben túlzottan is hűvös távolságban marad, s valóban nehéz úgy azonosulni egy esendő – legalább is bemutatásában annak szánt - főhősnővel, hogy személye nem vált ki megértést, adott esetben szimpátiát a befogadói oldalból – Williams karaktere túltengően infantilis, nehézkes, naiv, időnként egyszerűen bugyuta.Az más lapra tartozik, hogy a színésznő remekel szerepében!

Az érzelmi kiüresedés, a kommunikáció hiány, a már „semmit nem tudunk mondani” egymásnak érzet, a tartalmatlanság – a szex, érzékiség s a közös szellemiség terén – általában utol éri a tartós együtt élés szereplőit.Nos, többnyire nem ily hamar, mint ebben a sztoriban, inkább a negyvenes korosztály problémája ez, de túl lehet látni a generációs nézőpontot, s magával a felvetés igazságtartalmával foglalkozni.

Mert igen..., kihűl, elhal az intimitás, elfogynak az egymásnak szánt mondatok, semmit nem jelent egy kettesben elfogyasztott vacsora, unott fásultságba dermed egy közös filmnézés..., nem érdekelnek a másik fél ambíciói, álmai... – csirkés szakácskönyve - s láttuk ezt már más mozikban is, de ennyire húsba-vágó nyerseséggel, száraz pragmatizmussal,hideg tisztán látással, nem nagyon.

Polley kíméletlen – ami nem baj!, lehet saját magán életi kiábrándultsága is közre játszik az éles tekintet kialakulásában - s ha képes lenne egyensúlyban tartani a saját maga által írt forgatókönyvet, a filmes történetvezetés, könnyedebben értelmezhető törvényszerűségeivel, ha szaporábban csattogna a vágó olló, nem torpanna meg a „mese” unalomba fulladó, egyben öncélúan művészieskedőnek tűnő percekre, ha..., lenne dinamika, akkor a film könnyebben találna utat az „átlaghoz”, mely átlag azért inkább a rövid, felvillanás szintű klip/üzenetekhez van szokva, semmint, a gondolkodás fáradozásaihoz.

Minden egybe vetve – zanzásítsunk – nem rossz film, de nem is kiemelkedően jó a Take This Waltz!

Az új szerelem, az újfent megjelenő kémia, s a vérpezsdítő izgalom adrenalin fokozó erejének felvetése, szintúgy nem túl eredeti gondolat – érdekes mód, kellő fokú érettség, s ritkán tapasztalható párkapcsolati intelligencia, sziklaszilárd együvé tartozás érzés, tudja is ezt kezelni, részben vagy egészben nyitott házasság ugye..., de ebbe azért nem megyek bele, mert nagyrészt senki nem értené, miről is beszélek, ehhez egyszerűen nagyon kevéssé nyitott a magyar társadalom, s inkább csapja be önmagát, mintsem szembe nézne a tényekkel – ezt is láttuk már, ezerszer.

A napokban részt vettem egy üzleti konferencián, ahol elhangzott – ha egy internetes üzenet, nem fér bele az okos telefon kijelzőjének méretezésébe, a gördítősávot, az érintettek 90% nem használja, inkább nem olvassa el az üzenetet, s töröl..., nos, Polley nem nekik készít filmeket, s már csak ezért is, kivívja elismerésemet s szimpátiámat!


7. Captain Al (2014-09-02 12:49.19) aaaaa
ismét egyet kell értenem Alex432vel és még hozzá fűzném azt is hogy árva szót nem értettem a filmből mert szerintem értelmetlen volt megcsinálni, dög unalom, idő pazarlás, nem ajánlom senkinek sem.


6. Alex432 (2014-07-14 19:19.11)  
En egyet nem ertek: honnan jott a cim? mert nalam semmi koze sem volt a filmhez.


5. Alízzzzzz (2013-07-22 02:50.58)  
Liz-i válasza találó...hasonlót érzek, most, hogy megnéztem a filmet. 1zsuzska pedig nagyon jól megfogalmazta...én is megfagyok érzelmileg a végére...mert nem találok megnyugvást benne. Először is, a témája egy örök kérdést boncolgat. Vajon megállapodni valaki mellett akár 30-40 évre, természetes, és valóban létezik, vagy egy idő után már csak egyszerűen nem merünk változtatni. Érdemes kockáztatni amiatt az új érzés miatt, amit mindenki hiányol egy idő után? Azt hittem, a filmből választ nyerek...a legérdekesebb az, hogy a film erre a kérdésre nem válaszol. Nekem emiatt nem tetszik, végkimenetelt akartam, és persze boldogat. De nem ezt kaptam, és ezért csalódtam. Azonban, pont attól szép az egész, hogy látjuk az érme mindkét oldalát...ha maradt volna, Margó egész életében sóvárgott volna...miután elment, rájött, az "új" érzése mindig el fog múlni...sőt, közben talán vissza is táncolt volna, a verandás jelenet erre utalt. Ez a nő annyira életszerű a filmben, hogy már fáj...fáj az, hogy ennyire rutinná válhat két ember élete egy idő után...én mindig úgy szeretnék élni, hogy a lelki boldogságom igenis megmaradjon, rettegek attól, hogy közönyös létben kell végig élnem az életem utolsó 20 évét...egyszer élünk, egyszerűen tennünk kell az ellen, hogy "unalmasan" és rutinszerűen tengetjük a napokat...és az is fontos, hogy mi nők, mint személyiség soha ne szűnjünk meg létezni, mint identitás, még akkor se, ha 5 gyerek, és 10 unoka vesz körül bennünket. Én hiszek abban, hogy lehet szép és tartalmas életet élni!


4. Manusman (2013-07-13 23:56.49) aaaaa
Egy kicsit talán egyenetlen, de szerethető film. Margo karakterét nem éreztem érzelmileg megrekedtnek. Michelle Williams nagyon jó, a kamera is remek volt.


3. Liz-i (2013-05-07 22:38.42) aaaaa
Érdekes film....Én egy ideig azt hittem, csak képzelte a másik férfit. Nem tudom hová tenni az érzéseimet a filmmel kapcsolatban, nem sok kellene hozzá, hogy nagyon tetszen, de valahogy mégsem, és nem tudom megmondani, mi miatt nem tetszik, vagy mi hiányzott belőle. Kicsit a Blue Valentine-ra emlékeztetett, de csak kicsit. Azt jóval értékesebb filmnek tartom.



2. 1zsuzska (2013-01-11 17:34.52) aaaaa
Ez bizony egyenetlen alkotás, bár én is kedvelem S. Polley-t.

Egy - egy fantasztikus jelenet, mellette viszont, unalomba, ásításba fullad.
És annyira üres az egész érzelmileg,szinte megfagytam...


Vajon ez volt a célja a rendezőnek?


1. City225 (2012-12-27 11:33.53) aaaaa
Necces.. Nem jó nézni, mindenesetre nagyon érdekes próbálkozás, a tehetséges Sarah Polley-tól. Lecsupaszítva teljes folyamatában látunk egy házasság zátonyrafutását, amelyet egy másik férfi, illetve a belefásultság okoz. De leginkább az egyik következik a másikból. Gondolkodtam a hármas és a négyes között, de ez mégis olyan alkotás, ami rossz szájíze ellenére tartalmaz érdekes dolgokat. Margo (Michelle Williams remekel ezúttal is) érzelmileg kissé megrekedt a fejlődésben, a változás pedig megrémíti. Érdekes jellem, én egyátalán nem találtam szimpatikusnak. A hűvös távolság pedig kissé megpecsételte a film megítélését is, hisz egy olyan karakter érzelmi kálváriáját követtem, aki igazából nem sok pozitív érzetet vált ki nézőjéből.
A film viszont érdekes próbálkozás, ha a f'szod kivan már a retkes romkomokkal, akkor befizethetsz rá, bár én nem keltem fel utána jó érzésekkel, tehát óvatosan csak...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2018-05-31 03:5810 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk