Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ördögi alakulat
- DUNA TV, 09:25
Bíborszín
- HBO, 09:25
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45
Elizabethtown
- Viasat Film, 10:25
A jelentés
- HBO3, 10:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A falka aaaaa
Joe Don Baker aaaaa

 

Fórum - Vadászat (2012) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
146. Gyorkos (2024-01-28 10:26.31) aaaaa
Hát igen. Ilyen az, amikor a pedofília minden más bűntettnél társadalmilag jobban túl van értékelve. Legyen az tömeggyilkosság, sorozatgyilkosság, kéjgyilkosság, vagy bármi... Ez a nagybetűs TABU.


145. Nyomozo1 (2023-11-12 17:16.46) aaaaa
Láttam a filmet !! Nekem nagyon tetszett !! Nagyon jó a témája és elgondolkodtató !!



144. Baryll (2023-08-17 06:29.17) aaaaa
Nekem miről szól még a film, azon kívül, amit az előttem szólók szépen összefoglaltak?

- Spoileres lesz!-

Az elmondott, kimondott szavak erejéről. Sebezni, ölni tudnak. (Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából. Idézet a Bibliából. Egyébkénr elég sok biblikus szimbólum megjelenik a filmben, pl. a karácsonyi templomi ünnepély is ilyen, amikor a főszereplő egyedül kell hogy üljön a padsorában, pont mint a meggyűlölt és kiutált, kiközösített Krisztus, amikor már mindenki elfordult tőle.)

A pletyka pusztító erejéről. (Úgy látszik a dánoknál is az idős hölgyek művelik a legaktívabban ezt az "alantas" műfajt?🙂) De rohadt ellenszenves volt a szemüveges igazgatónő. A főhősünkkel töröltetik a gyerekek szaros seggét is és ezek után van bőr a pofájukon lepedofilozni őt. Naggyon durva.

A gyermeki gonoszságról. A "démonok" itt is a kislány testvére és annak barátja voltak, amikor felnőtt tartalommal szembesítették a kislányt. Egyébként is eléggé zakkant volt szegényke - érthető módon a zűrös családi háttere miatt - ezekkel a vonalakkal. Kb. mint Melvin a Lesz ez még így seben a tiszta kockákra lépegetésekkel és erre jön rá a nem életkorához illő vizuális tartalom.

Feminista szálat is érzek a filmben, hogy a kiscsaj szavait feltételek nélkül beszopják, míg a felnőtt óvóbácsi szavaira meg magasról tesznek. Van az a jelenet, amikor a női kupaktanács ülésezik és betoppan közéjük a főhős és egyből mindenki úgy néz rá, mint valami bűnözőre. Pont mint egy apasági eljárásnál a bíróságon, ahol csak nők vannak az ember körül. Még a mintavételeknél is. (Persze férfiuralom van, mint tudjuk.. Jó vicc.)

A végén a lövésről. Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, de igen, komoly és mély sebet ejtettek a a főhős lelkén. A bélyeg rákerült, még ha indokolatlanul is. Az oké, hogy a közösség megbocsájt, visszafogad, de a bizalmatlanság tüskéje ejtette seb nem biztos, hogy lelki heg nélkül fog gyógyulni főhősünknél. A történtek után hogyan bízhat meg úgy a barátaiban, mint azelőtt?

(Szerintem a kutyát a kislány szülei tudtával, közreműködésével ölték meg. Amikor a főhős összeverve kijön a boltból és a furgonban ülve hárman figyelik őt, akkor ott van erre utalás egy összenézés formájában.
Kerek egész ez a történet, nem értem a fanyalgókat. Simán hozza a Születésnap színvonalát.)


143. SPQR (2021-07-23 18:54.16) aaaaa - (válasz Hegger 134. hozzászólására)
"a film közepe táján volt, amikor Klara a bátyjával játszott és a bátyja elsírta magát. Ezután a jelenet után egy jó ideig bennem maradt az a gondolat, hogy a kislányt tényleg molesztálták és a bátyja lehetett az, csak ezt ugye nem mutatták nekünk nézőknek. Viszont ha nem erről volt szó - és miután végig néztem ezt ki is kellett zárjam - akkor az mégis mi volt? Csak "szimplán" megsajnálta a húgát, ami történt vele?"

Igen, a fiú valszeg simán csak megsajnálta a húgát ,ezért sírt. Nekem az is megfordult a fejemben (az mellett,ami neked is) hogy rájött arra, amikor a film elején a haverjával mutatták a kislánynak a pöcsös képeket, hogy az zavarhatott be neki annyira, hogy összemosta a dolgokat...viszont ez sem. Mert pár jelenettel később,amikor a főszereplő fia a házukba megy, akkor közönyös volt vele szemben és éreztette vele, hogy nincs miről beszélniük - vagyis még rá is haragudott, az apja "vétke" miatt. Aztán a film végén,amikor átadják a fiúnak a vadászpuskát 2 személy nézése nagyon árulkodó, az egyik ő (a kislány bátyja) meg egy másik felnőtt férfi. Szerintem valamelyik a kettő közül lőtt rá a végén. Talán a srác volt az is,aki a kutyát is kinyírta meg az ablakot bedobta. Egyrészt mert fiatal kamasz, nem tud annyira uralkodni magán, viszont így mindvégig inkognitóban maradt, face to face már nem vállalta volna be, másrészt a húgán akart így bosszút állni. Plusz az erős testvéri kapocs is indokolná, hogy ő a "hunyó" mindezekben.


142. Fütyülős (2020-08-10 10:21.26) aaaaa
A film nem lenne rossz, de annyira felidegesített... Valószerűtlen és béna.
Spoileres.
Ez a tétlenség és beletörődöm magatartás rettentően bosszantó volt. Illetve az, hogy a főnök ezt a helyzetet hogyan kezelte az óvodában; egy igazi alkalmatlan, gerinctelen féreg volt. Ez a való életben nem így megy. Megvádolják valamivel, azt sem tudja, hogy mivel. El sem mondják neki és vedekezni sem tud, kirúgják és egyből feljelentik. Ráadásul egy tikkelő, ismerten élénk fantázájú lány áll elő a történettel. Aki nyilvánvalóan "szerelmes" az óvóbácsiba és még szerelmes ajándékot is ad neki és még szájon is puszilja! Természetesen elmondja neki Lucas, hogy ezt nem így kéne és kinek adja inkább az ajándékot, amire gondolom besértődik a kislány és "bosszút áll". Mert amúgy úgy beszél és viselkedik, mint egy felnőtt, nem úgy mint egy 4 éves kislány, szóval, szerintem szándékos is volt, csak nem tudta, mit ér el majd vele. És ezt amúgy senki nem tudja meg.

..Az óvodai vezető Lucas mögött ülésezik és nevetségesen viselkedik. Bántalmazzák Lucast fizikálisan is és a fiát is! Sőt a kutyáját is felakasztják! Simán jelentettem volna, feljelentettem volna mindenkit a francba.

A gyermekpszichológus is egyszer csak megjelenik és elkezdi kérdezgetni a kislányt. Hagyjuk már. Ez sem így megy. Egyből bele a lecsóba? "emlékszel, hogy jött-e ki a nemiszervéből valami?" ...ja, igen, meg is kósoltam és finom volt nagyon. aztán lecumiztam még egyszer. Nem? Úr isten.

Ezen kívül elég komoly barátja volt Theo, a kislány apja, meg szerintem a baráti közössége is az volt. Theo, illetve a többiek is így elfordulnak tőle egyből, teljesen alaptalanul. Birka magatartás és csordaszellem. Nem "munkahelyi" barátok voltak Theoval felületesen és egy ilyennek ilyen könnyen felül. De az nem baj, hogy az életük nagyrészét a kislány szülei végig ordítozzák, veszekszik és a kislányt le se szarják, úgy elmegy otthonról Lucashoz meg akár akárhova, hogy azt sem tudják, mi van! Egy 4 éves kislány! Szép szülők. Meg egy 4 éves kislány elviszi egyedül sétálni a kutyát, nem?
Rettentő idegesítő film.

Az alaptörténet jó, mert tényleg így van, hogy ha valakire rásütik, hogy pedofil és mégsem csinált semmit, tehet akármit, semmi sem lesz a régi, de ez a kivitelezés vagy élethelyzet szerintem nagyon gázul lett megoldva és cska simán bosszantó volt.


141. Entersp (2020-06-02 18:50.25) aaaaa - (válasz Empire 139. hozzászólására)
De mi ezt már tudtuk...


140. Misafeco (2020-06-02 17:26.45) aaaaa - (válasz Empire 139. hozzászólására)
Egy óvodás gyerek nincs 100%-ig tisztában a szavai súlyával, nem vonható felelősségre ebben az ügyben. Az ügy pedig a közösség szemében messze nem tisztázódott, csak azért mert a bíróság bizonyíték hiányában felmentő ítéletet hozott. Lásd a film vége.


139. Empire (2020-06-02 17:17.37) aaaaa - (válasz Empire 138. hozzászólására)
Ami viszont érdekes hogy a közösség aki Lucas ellen fordult az nem okolható, hisz ők nem tudták hogy a kis kurva meg a többi hülye gyerek kamuzott és igazából jogosan viselkedtek így vele mert amúgy megérdemli az ilyen, csak hát Lucas nem tett semmit.
A másik meg hogy hiába tisztázódott az ügy, a jó hírét örökre megsértették.


138. Empire (2020-06-02 17:14.44) aaaaa
Nem volt rossz, de számomra egy közepes a film maga, viszont a téma amit boncolgat érdekes.
Belegondolunk mennyi ilyen tini csaj is van aki kelleti magát idősebb férfiaknak vagy a tanárnak pénzért vagy bármi haszonért, aztán meg azt kamuzza hogy a csávó fajtalankodott vele. Természetesen a köcsög pedofil meg a szexuális zaklatókat illetve az összes komolyabb bűncselekmény (nem gazdasági hanem erőszakos) elkövetőit gulágba tenném ahogy az ilyen kamugépeket is. Lucas helyében fejbe rúgtam volna a kis kínygörcsöt :D


137. Norbitzki (2019-03-09 21:47.27) aaaaa
Nagyon erős mozi, egy zseniális Mads Mikkelsennel. Semmi flanc, semmi trükk, csak egy teljesen triviális történet, ami ilyen kivitelezésben igazi filmélmény, na persze nem vizuális értelemben. Ennek a filmnek lelke van, a lassúsága csak fokozza a depressziós, melankolikus hangulatot és hát ember legyen a talpán, aki ilyen helyzetben a helyes döntést hozza. Mert nézőként persze azt mondom, micsoda kicseszés a többiek részéről egy félreértés miatt kirekeszteni valakit, de ha az én lányom lenne érintett, ki tudja, én miként cselekednék. Borzasztóan nehéz, és kínos helyzet, és ezt a dánok olyan tökéletesen vitték vászonra, ahogyan csak kevesen tudják.


136. Iszonytató Huttyogány (2018-05-18 14:27.40) aaaaa
Így kell az utolsó negyed órával elcseszni egy qrva jó filmet! A színészek és a hangulat fantasztikusak, viszont volt benne néhány teljesen felesleges időhúzás (spoiler!: Lucas barátnője, vagy a kutya meggyilkolása, simán kihagyhatták volna őket), amúgy izgalmas és fordulatos a sztori, viszont ahogy említettem az utolsó negyed óra átment érzelgős művészfilmes, értelmetlen zagyvaságba. Kár érte... a dánok nem kispályások pedig, ha filmekről van szó.


135. Zidane15 (2017-05-08 17:34.02) aaaaa
A filmet megnézve egyből eszembe jutott az Álltalános Iskolai történés amit máig nem tudok pontosan, hogy végül mi is történt. 8. osztályos lehettem mikor az osztálytársammal, és egy fiatal kislánnyal történt valami kb. 3.-os vagy 2.-os lehetett pontosan nem emlékszem. Egyik óra szünetében kikéreckedett a szünetbe wc-re vagy tanszobáról már nem tudom pontosan, de váratlan módon a Női wc-be vette az írányt, és nem azért mert a férfi mindkét emeleten tele lett volna. Na most a sztori úgy volt elhíresülve, hogy a női wc-be a kislány olyat látott ami teljesen felzaklatta, persze, hogy a társam közbe lóbálta e neki vagy tett e még plussz valami megjegyzést az jó kérdés, de valami biztos történt. Már csak azért is mert egyből beindultak az események, osztálytársamat vitték az igazgatóságba stb...olyannyira komoly lett az ügy, hogy szó szerint kibaszták onnan vagy ő ment már el magától nem tudom, de eléggé elfajult a dolog.

Egy pár hónap múlva születésnapi búcsú partit rendezett mondhatni azoknak akik ismerték meg ugye ő nem zavartatta magát mivel akik elmentek rá azoknak teljesen máshogy adta elő a sztorit. Én ezt csak hallottam a többiektől mivel sajnos nem sikerült eljutnom hozzá, de később se találkoztam vele, hogy beszéljek vele erről bár lehet nem is baj.
Szóval elnézést, hogy ezt leírtam, de erről a filmbről pont ez a valóságos sztori jutott eszembe ahol valami tényleg történt mert a kislány zaklatott lett, és olyat látott vagy olyan történt ami akkor teljesen megmaradt a fejében. Így a filmet megnézve mikor Mikkelsen az ajtóba áll, és szimplán ráköszön a kislány mint ahogy szokott azért, ha megnézzük nem úgy tűnt mint aki látni se akarná a karaktert vagy annyira ki lenne készülve. Picit nekem túl könnyelmű volt ilyen téren a film arról nem beszélve, hogy a film felénél a kislány szó szerint kimondja édesanyjának, hogy Lucas nem csinált semmit se, és olyan könnyen elsiklik felette rá se kérdez semmi se.... Persze maga a téma életszagú, és bármikor előfordulhat ilyen amit félre lehet érteni bárhogyan.
Az egész film ahol tényleg Mikkelsen zseniálisan játszik bár az egész filmbe, de ott valami pazar az a templomos jelenet. Könnyes szemekkel nézi a kislány apját, és akkor tudatosul benne, hogy félreértés történt. A vége meg elsőnek érdekes volt, és hagy némi kérdést maga után. Mindenesetre érdemes volt megnézni.


134. Hegger (2017-02-11 18:17.46) aaaaa
Zseniális film! Már ezelőtt a film előtt is nagy rajongója voltam a dán filmeknek, de ezt valamiért sokáig halasztottam. Mikkelsen nem tud gyengén alakítani, Bo Larsen is hatalmas volt, és ami számomra "ijesztő" volt, hogy egy ennyi idős kislány is mennyire döbbenetesen jó volt ebben a szerepben.
Nekem sokakkal ellentétben nem a film vége miatt maradt némi kérdőjel, hanem egy másik jelenet, ami valahol a film közepe táján volt, amikor Klara a bátyjával játszott és a bátyja elsírta magát. Ezután a jelenet után egy jó ideig bennem maradt az a gondolat, hogy a kislányt tényleg molesztálták és a bátyja lehetett az, csak ezt ugye nem mutatták nekünk nézőknek. Viszont ha nem erről volt szó - és miután végig néztem ezt ki is kellett zárjam - akkor az mégis mi volt? Csak "szimplán" megsajnálta a húgát, ami történt vele?


133. Ynitsed (2016-06-12 15:58.02) aaaaa
Nagyon tetszett a film.Főleg mikor lefejelte azt az idiótát a boltban :D Mégis sokszor felidegesített az igazságtalan bánásmód.Az meg végképp mikor megölték a kutyát.Még ha meg is tette volna Lucas a kutya akkor sem tehetett róla..
Persze szerintem minden szülő ezt tenné(gyűlölet) ha fent áll a gyanúja hogy egy másik ember ezt tette.


132. Mütyürke (2016-04-01 21:38.22)   - (válasz Csabaga 130. hozzászólására)
Másrészt Bergman :Szenvedély c.filmjében (spoiler)valaki állatokat gyilkolászik brutálisan.A gyanú egy remete módjára élő emberre terelődik,csak azért mert pszichiátrián kezelték ,nem tart állatokat és volt vmi peres ügye. A helybeliek elmennek hozzá, jól elverik ,megalázzák ,szerencsétlen férfi mindent elismer félelmében.Miután a zaklatók elmennek, felköti magát,mert "ezek után senkinek nem tudnék a szemébe nézni".Itt már nemcsak lelki agresszió,hanem fizikai is történt és elég volt egy egyszeri "eltaposás".Később kiderül,hogy ártatlan volt...Ilyenek a zemeberek vagyis mi.


131. Mütyürke (2016-04-01 20:27.55)   - (válasz Csabaga 130. hozzászólására)
Kikkel érzékeltetném? Számukra az egyetlen,amit érzékelnének,hogy menekül a gyáva. Hiába tudom,hogy nekem van igazam,ha egyszer bűnösnek bélyegeztek, nem létezek számukra másként ,amíg fel nem mentenek...van,hogy még akkor sem.


130. Csabaga (2016-04-01 19:54.22) aaaaa - (válasz Mütyürke 127. hozzászólására)
Nem menekülnél,azt érzékeltetnéd,ezek az emberek méltatlanok a barátságodra.


129. Evile-Elvis- (2016-04-01 19:53.06) aaaaa - (válasz Emylio 128. hozzászólására)
Csak nehogy gyermekekre hegyezd a cerkát! Hiszen üldözőből könnyen üldözött lehetsz - mondjuk akkor megértenéd a filmet. :)


128. Emylio (2016-04-01 18:33.42) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 126. hozzászólására)
Bizony, bizony. Nem vagyok már 20 éves. Az érzékszerveim lassan cserben hagynak, ezért élénkül a fantáziám. Ez jótékony hatással van bizonyos szerveim vérellátására. És, ha bizonyos szervem vérrel bőven el van látva, kezdődhet a VADÁSZAT! :)


127. Mütyürke (2016-04-01 18:16.15)   - (válasz Csabaga 120. hozzászólására)
Maradnék(azt nem tudom ,meddig bírnám),de csak az önigazolás miatt is,mivel én tudom,hogy nincs okom "menekülni".
Tömegpszichózis, nem számít mennyire "szar "ember,aki részt vesz a kiutálásban,ilyenkor, aki a"gonosz" ellen van az csak jó ember lehet,aki mellette ,szintén gonosz,áruló.Skatulyázás van ,akármilyen klisés vagy közhelyes így működik csak körül kell nézni.


126. Az utolso szamuráj (2016-04-01 18:09.24)   - (válasz Emylio 125. hozzászólására)
szemüvegcsere.az én szemem is öregedésemmel romlott:)


125. Emylio (2016-04-01 18:01.48) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Azt én is látom, amit ti láttok, csak már megijedtem, hogy több látni valót kívánok látni onnan, ahol látszólag nincs semmi látnivaló. És ezt a láthatatlan látni valót, a film, elég látványosan nem láttatja. Ezek szerint, csak látszólag. Mea culpa!:)


124. Az utolso szamuráj (2016-04-01 17:54.54)   - (válasz Emylio 121. hozzászólására)
no de...csak neked:)) nem árulja el.
erről a vakságról nem az alkotók vagy mi tehetünk:))


123. Entersp (2016-04-01 17:42.08) aaaaa - (válasz Entersp 122. hozzászólására)
;)


122. Entersp (2016-04-01 17:41.32) aaaaa
Nekem Emyilio most már gyanús, szerintem jobban a körmére kéne nézni. Felhívom a fórumozók figyelmét, hogy legyenek óvatosabbak vele szemben, mindig így kezdődik.
Én figyelek. Mert tudom, mi a dörgés.


121. Emylio (2016-04-01 17:34.31) aaaaa
Nu, pákágyí!. Köszi mindenkinek a felhomályosítást!:) Ott tartok ahol voltam. Mindenki belelát valamit abba, amit a film nem árul el. Többnyire fájdalmas, lesújtó közhelyeket. Elfogadom.:)


120. Csabaga (2016-04-01 17:09.16) aaaaa - (válasz Mütyürke 119. hozzászólására)
Te maradnál?

Ebben a közösségben az ártatlanság vélelme sem illett meg,sőt voltaképpen egy féltékeny óvónő kezdi az egészet,nehogy már egy férfi foglalkozzon a kicsikkel,talán jobban mint ő....
A barátnője is hamar otthagyja,a "legjobb"barátja sem hisz neki,pedig amiatt kerül bajba,a kislányra a család helyett is vigyáz.
Olyan emberek vádolják,szerintem aljas módon,akik kevesebben érnek nála.
Ha jól emlékszem a gyerek néhány félreérthető és vissza is vont mondatán kívül semmi bizonyíték nincs is ellene.

A másik filmben a rágalom voltaképpen az egyik esetben elméletileg igaz,azért az öngyilkosság.


119. Mütyürke (2016-04-01 16:55.12)   - (válasz Csabaga 118. hozzászólására)
Újra kellene néznem ,ebből a sztoriból az öngyilkosság jobban megmaradt.

Sovány vigasz,persze adhat erőt a továbblépéshez,de akkor is mérgezi a lelket.
Sztem egyén függő,ki,hogyan dolgoz fel egy ilyen esetet. Biztosan van ,aki kevesebbe is beleroppant volna,más angolosan távozik.
Ő a küzdést választotta és sokat jelenthetett,hogy voltak támogatók ,akik feltétel nélkül hittek az ártatlanságában.



118. Csabaga (2016-04-01 16:24.05) aaaaa - (válasz Mütyürke 117. hozzászólására)
Ha ártatlan vagyok,mennyen mindenki a csodába,az erkölcsi győzelem az enyém.Lásd Karen büszke távozását a Végzetes rágalom c. filmben.


117. Mütyürke (2016-04-01 16:11.48)   - (válasz Csabaga 116. hozzászólására)
Jobb?A tudat,hogy mit gondolnak, ugyanúgy elkísér és felőröl, mintha maradsz.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2024-01-28 10:26146 hsz
KérdésekLasloagi, 2021-04-02 16:172 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Vadászat adatlap
Eredeti cím: Jagten
Évszám: 2012
Rendezte: Thomas Vinterberg
Szereplők: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrom, Susse Wold...

További információk

Szereplők fórumai
- Mads Mikkelsen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk