Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Palackozott szerelem
- Film4, 02:25
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Szepi és a Szörny
- Moziverzum, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vérvörös aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Hitchcock - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
44. Nyolcadik utas (2020-04-17 06:04.00) aaaaa
Emlék egy nagy rendezőnek.
Ami ezt a filmet az átlag felé emeli, az Helen Mirren és Anthony Hopkins játéka. Miattuk érdemes (kell) a filmet látni.


43. KapiGabi (2019-02-19 14:35.02) aaaaa
Nagyszerű film.



42. Entersp (2017-02-04 16:49.12) aaaaa - (válasz Semprini 41. hozzászólására)
Vagy pont nekik nem.:)


41. Semprini (2017-02-04 16:45.20) aaaaa
Sir Anthony Hopkins nem először játszik valós személyt a filmvásznon: a Túlélni Picassót c. filmben a híres spanyol kubista festőt, a Promenád a gyönyörbe c. vígjátékban pedig a Kellogg's kukoricapehely feltalálóját személyesítette meg, remekül. Egyik sem a hagyományos értelemben vett életrajzi film, ahogy a Hitchcock sem az. Ez a film konkrétan a Psycho keletkezéstörténete, amely a Madarak mellett talán Hitchcock leghíresebb alkotása. Na persze azért kapunk néhány epizódot a rendező magánéletéből is, de a lényeg a Psychón van.
Sir Anthony természetesen ezúttal se játszik rosszul azonban a dolog szerintem elcsúszik a maszkon. Szerintem 2012-ben már tartott ott a hollywoodi sminkes tudomány, hogy ennél azért élethűbb maszkot lehetett volna kreálni. Hopkins itt pont annyira lett elváltoztatva, hogy még felismerhetően Anthony Hopkins maradt, de némileg már emlékeztet Hitchcock vonásaira is, azonban a végeredmény eléggé felemás. Maga a karakter pedig meglehetősen irritálóra sikeredett, ráadásul nekem nem igazán tetszett Helen Mirren a felesége szerepében. Remek választás volt viszont Scarlett Johansson mint Janet Leigh, és James D'Arcy is meggyőző volt mint Anthony Perkins.
Összességében nálam ez egy gyenge közepesre elég. Kizárólag a fanatikus Hitchcock-rajongóknak ajánlott.
5/10


40. Captain Al (2015-10-29 13:17.26) aaaaa
Egészen a legvégéig azt hittem megadom rá a 3*, de nem tettem. Hiányzott belőle még valami egy kis dolog ami miatt csak 2*. De azért egyszer nézhető.


39. Törölt felhasználó (2014-08-06 16:45.45) aaaaa
A filmkészítésben (és egyéb alkotó tevékenységben is) többek között az a jó, hogy az alkotók megengedhetnek maguknak annyi szabadságot, amivel talán "veszélybe sodorják" az autentikusságot, de hát végül is ki mondta, hogy minden témának szó szerint követnie kell az élethű valóságot?

A Hitch-ről szóló film készítői is éltek ezzel a lehetőséggel, talán, mert a jó "öreg" Mester élete korántsem volt annyira érdekfeszítő, hogy abból egy egész estés mozit lehetett volna forgatni... (hacsak nem egy szakmai dokumentumfilmet akartak volna kiadni a kezeik közül...) Ezért egy kicsit elvettek belőle, imitt-amott felturbózták és végül egy gusztusosan tálalt, minden hőmérsékleten fogyasztható főfogást készítettek belőle. A mindig kimért "Sir"-nek (A. Hopkins) remekül állt a rezignált és sajátos humorú rendező szerepe, az élete párját alakító Helen Mirrent pedig pont azért szeretjük, mert a kisujjában van a színjátszás minden tudománya... Amit ez a két nagyszerű ember összeművel a vásznon, az kérem a színészet magasiskolája, aminek az alfája a tehetség, az omegája pedig az alázat és az a hihetetlen mennyiségű munka, ami egy-egy szerepben benne fekszik.

Egyébként valóban érdekes volt nyomon követni a Psycho születését - legalábbis nekem, aki nem pásztázom (filmes) helyszínelő módjára a szakma minden rezdülését (asszem ez reklámozás nélkül is tisztán kivehető az irományaimból), - az pedig egy külön pluszt adott a történetnek, hogy mindezt Hitch és Alma házasságának apró kis zrikái és az ezek mögött megbúvó mélységes szeretet és tisztelet keretezte.

A magam részéről tetszetős mozira bukkantam, és ha már főételt említettem pár sorral feljebb, hát leltem benne egy-egy rosszul elmorzsolt fűszert, szóval a tökélytől egy kissé messze esett, de határozottan szórakoztató és élvezhető perceket nyújtott.


38. Az utolso szamuráj (2014-02-05 20:16.50) aaaaa
Jó,ha az ember valóban TUD! is bizonyos dolgokról.Nem ír...közhelyeket,közhelyesen:))
Szóval,hazugság,hogy Alma rendezte volna a híres jelenetet,mikor Norman Bates leszúrja a magánnyomozót:Hitchcock telefonon utasítgatta rendező-asszisztensét.Hol volt amúgy a lányuk???Főleg hogy...játszott is a filmben.
Sebaj.
A film nyugodtan kihagyható:de kellemes darab.Próbálná életrajzinak eladni magát:nem az,mert csak részletekben valós,a házat például tényleg elzálogosították.Alfred Hitchcock kétség kívül a világ egyik legnagyobb rendezője volt,a Psycho pedig a világ egyik legfontosabb filmje,mely arról is szól,milyen lehet a horror,ha valóban hozzáértő rendezi:nem véletlen,hogy egynéhány agyagagyú véleményével,miszerint öreg,szöges ellentétben áll népszerűségének töretlensége,vagy az,hogy filmes iskolákon akkora tananyag,mint a ház.
Slussz.
Ez a 90 perc persze nem visz közelebb minket ahhoz,hogy megértsük a zsenit,sőt a leginkább zsarnoknak tartott figurát igen emberségesnek skeccelik fel:holott a színészekkel való bánásmódot a birkákéhoz hasonlította,obszcén viccei voltak és szerette megalázni színésznőit,ezek érdekes mód ...cseppet hiányoznak vagy igencsak árnyaltan vannak a moziban.A házassági problémák is légből kapottak hogy meg a hírhedt sorozatgyilkos szellemével diskurált volna...
Ám mégis élvezhető darab,és ez sokban köszönhető természetesen Anthony Hopkins-nak,aki színészóriáshoz méltó eleganciával hozza a rendezőt,ám én úgy vélem,Helen Mirren még nála is sokkal jobb volt,mi több,szó szerint bámulatos.A szigetország Meryl Streep-je többedszerre lopja el úgy a show-t mások elől,hogy azok lennének a címszereplők,csodálatos színésznő.
Amiért pedig VALÓBAN!!! érdemes rászánni az időt,hogy a laikus is megtudja,mit jelentett(régen...)a vágás,mi annak a jelentősége,mi a jó időben felhangzó zene szerepe,hogy inspirálják rendezők színészeiket és mit jelentett valaha a mozi:amit bevallom,nosztalgiával néztem,hisz koromnál fogva emlékszem arra,hogy a csodák,melyeket a vásznon láttam,össznépi ünnepek voltak valaha,a közönség nem mobilozott,csámcsogott,beszélgetett,rugdosta az előtte lévő székét:nem,2 órára átengedte magát valaminek,amibe az alkotók minden energiájukat belepréselték,hogy szórakoztassanak.
Számomra mindig is ezért érték a film,ezt várom el minden alkotástól,hogy mit műfaja megkövetel,azon belül teljesítsen.A Csoda! az,amiért jó beülni a székbe,mások életébe,tetteibe,rémületébe,kalandjaiba benézni,pár órára megfeledkezni mindenről,hogy aztán ...újra saját életünk éljük.

Na.


37. Gabroca (2013-12-23 20:17.16) aaaaa - (válasz Sötétszív 36. hozzászólására)
Túlzásokba esel, semmi extra nem volt ebben a filmben, viszont a Pi tényleg egyedülálló volt. A film a leghíresebb filmjének elkészítéséről szól, mennyi rizikót kellett vállalnia egy rendezőnek, hogy ötleteit filmre vigye - és persze sikerrel!


36. Sötétszív (2013-12-14 15:56.02) aaaaa
Ha valamelyik film idén Oscar díjat érdemelt volna az a Hitchcock című Sacha Gervasi film. Tökéletes film minden tekintetben. Hihetetlen jó a színészi játék. Anthony hopkins, és Helen Mirren abszolút zseniálisak, Scarlett Johansson és Danny Huston is remekelnek,. de a többiek is nagyszerűek. szóval azt kell mondjam, hogy ez a film sokkal jobban megérdemelte volna az Oscart, mint a Pi élete. Tehát igazságtalan a világ. Mindenesetre ez egy többször nézhető, remek film. Kihagyhatatlan!


35. Lifeisamovie (2013-09-22 16:21.01)  
[link]


34. Anna:DD (2013-08-04 14:01.40)  
Nagyon jó film,Antony Hopkins remekül eljátszotta Alfred Hitchcock szerepét,és éreztem a madarakra való utalást.
beleszaldtam egy hozzászólásba valahol,hogy : *SPOILER* "Attól kellene izgalomba jönnöm,Whit flörtöl Alma-val?A végéről ne is beszéljünk egy csók?!" *SPOILER VÉGE* ettől a filmtől nem kell 'izgalomba' jönni,arra vannak más filmek ahol a szerelmi szál izgalmasabb talán. *SPOILER* és kellet oda a csók szerintem.
Kedvenc részeim viszont ezek:
Alfred Hitchcock: I will never find a Hitchcock blonde as beautiful as you.

Alma Reville: Oh, Hitch. I've waited thirty years to hear you say that.

Alfred Hitchcock: That, my dear, is why they call me the Master of Suspense.

Alma Reville: It was the knife that, a moment later, cut off her scream, and her head. Charming. Doris Day should do it as a musical!
*SPOILER VÉGE*
De az egész film nagyon tetszett,ezért adtam rá 5*-ot.Ajánlom mindenkinek. (:


33. Az utolso szamuráj (2013-06-28 16:38.29) aaaaa - (válasz Levinszky 32. hozzászólására)
dugás....


32. Levinszky (2013-06-21 13:13.46)  
Nekem nagyon tetszett. A minap tök jó áron vettem egy mobil klímát a Media Markt-ban. Azóta amondó vagyok, hogy nincs is jobb annál, mint hogy egy klímatizált szobában a kényelmes fotelben ülve nézz egy jó filmet :)


31. City225 (2013-06-17 20:13.31) aaaaa
Hiába szól minden idők egyik legjobb filmjéről, még az az alkotás sem elég ahhoz, hogy ebből a filmből is klasszikust farigcsáljon. Természetesen az ismerős helyszínek, jelenetek adnak egy kellemes mellékzöngét, ami önmagában is fogyaszthatóvá teszi, így a film értékét elsősorban maga az inspiráció adja. Node elegendő-e ez egy újabb remek alkotáshoz? Lehetne, de sajnos nem az, mert én a film alatt végig azon töprengtem, jó volna újra elővenni az eredetit. Ez pedig jó propaganda bár, de nem hiszem, hogy csak ez szerepelt volna a célok között...


30. Vickes (2013-06-10 09:35.00) aaaaa
Nagyon jó kis film, nincs feleslegesen elnyújtva. A Psycho születése legalább annyira érdekes, mint a karakterek, azok közül is Hopkins és Scarlett játéka fenomenális!


29. BenceFaterYoO (2013-03-27 01:00.04) aaaaa
Mióta felröppent a hír, hogy készül a Hitchcock, azóta nyomon követem és baromira várom.
Nem hiába...

Nagyon nagy örömömre szolgált, amit kaptam ebben a szűk másfél órában. Sacha Gervasi tökéletes filmet kreált. A nyitójelenettől kezdve a zárásig, minden képkockában látszik az a rengeteg munka, amit belefektettek. A képi megjelenítés briliáns, még a mai filmgyártáshoz képest is. Szeme volt a kamerának, komolyan lenyűgöző. A korhű ábrázolás, a díszletek, kosztümök, maszkok még inkább rádobnak, erre a fenomenális látványvilágra. A forgatókönyv pazar, egyrészről megismerhetjük magát Alfred Hitchcockot, mint művész, másrészt az egyik legnagyobb művének megszületését, és harmadrészt megismerhetjük Alred Hitchcockot, mint magánember, aki küzd a démonjaival. A történet ahhoz képest, hogy életrajzi film, pörgős. Vannak nem hétköznapi, dícséretre méltó megoldások benne.
Howard Berger, Anthony Hopkins maszkmestere a zsenialitás legfelsőbb fokán tette a dolgát. Hopkins pedig méltó Hitchcock-á változott át. PÁRATLAN játékot láthatunk tőle. Olyan szinten olvadt egybe Hitchcock karakterével, hogy Hollywoodban senki nem tudta volna jobban csinálni. Minden tiszteletem az övé. Annyi remek film után, egy ilyen alakítással megkoronázta a karrierjét, az én szememben biztosan. Helen Mirren szintén megmutatta mire képes, kiváló alakítást nyújtott, megérdemelten kapta Mrs. Hitchcock szerepét. Jessica Biel abszolút feledhető és jelentéktelen ebben a műben, ennél többet nem is tudok róla mondani. Viszont Scarlett Johansson figyelemre méltóan helytállt, sőt elengedhetetlen volt a jelenléte Hitchcock mellett.

Azt gondolom, hogy mindenki aki részt vett ebben a produkcióban, büszke lehet rá.


28. Evile-Elvis- (2013-03-21 16:12.54) aaaaa
...nél jobb!


27. Frenel (2013-03-21 16:10.46) aaaaa
közepes.


26. RVIN73 (2013-03-17 09:51.26)  
Yo film ! Hopkins elképesztő! A sminkmester ügyes volt. A madarakra való utalást éreztem ! :D


25. Norbii92 (2013-02-25 18:06.30) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film! Amúgy is szeretem az ilyen életrajzi filmeket, s már az Ed Wood is nagyon tetszett. Még ha két véglet is, hogy minden idők legrosszabb és minden idők egyik legjobb rendezőjéről is beszélek.
Na szóval minden tekintetben fasza filmet csináltak a mester életéről. Azt hiszem, hogy sikerült nekik kihozni belőle a maximumot, hiszen nem csak a Psycho részletes megszületését, de magánéleti problémáit is kellően megismerhettük. A film végi utalás a Madarakra pedig külön tetszett. Egyedül csak az Ed Gein-es részek nem voltak világosak, de valószínűleg csak a mester fantáziálásait láthattuk azokban a jelenetekben.
Nos Anthony Hopkins mint Hitchcock valami fenomenális volt! Komolyan mindenkit lejátszott a vászonról, s a sminkje is profi lett! De különben a többiek sem voltak rosszak, főleg a Mrs. Hitchcock-ot alakító Helen Mirren nem.
Összességében ajánlom mindenkinek a Hitchcock-ot, mert nagyon jól sikerült és egyáltalán nem vontatott filmet sikerült az alkotóknak össze hoznia! 5*


24. Langelus (2013-02-17 22:43.42)  
Váltsa be azt az Oscart.


23. Brundle (2013-02-17 22:41.12)  
Hát én tegnap megnéztem és nem bántam meg, személy szerint úgy érzem nagyon jó film lett a maga kicsivel több mint a másfél órájával is, és ezen a időkereten belül meg próbálták be mutatni hitchcock-ot mint a magánembert, és hitchcock-ot a rendezőt is aki ha el tervezett valamit azt véghez is vitte. Ezzel az elhivatottsággal ugrott bele a rendező a psycho című könyv filmes adaptációjába is, még akkor is elszánt volt mikor mások már furán nézték a filmnek már csak a tervét is, és a kész mű még közel se volt megalkotva. De mind azt a film történelemből is tudjuk a sok hurrogás és pesszimista jelleg ellenére, meg a cenzúra bizottság kitartó munkálkodása ellenére is, hitchcock végül meg csinálta a filmet ami egyik ki emelkedő pontja lett a pályafutásának. Szóval szerintem a film kiváló lett alapjában a történet is eléggé jól ki lett bontva, és a színészek is jól lettek meg válogatva különösen hopkins és mirren kettőse tetszett nekem, de a többi színész is eléggé jó választás volt, aki különösen érdekes volt még a bemutatás szintjén is az michael wincott aki az inspiráló alakot ed gein-t keltette életre, akinek az alakja egy szinten belül össze lett szinte kötve a rendező személyével, afféle spirituális kapcsolat szintjén aki látta a filmet az tudja mire gondolok, na ez a szál kifejezetten érdekesre sikeredett nekem legalábbis. Egy szóval a film nagyon jó lett, sok tekintetben emlékeztet engem az aranypolgár születése és az egy hét marilynnel című hasonló témájú munkákra, amiket szintén volt módom látni és szintén meg kedveltem őket, aki tudja mindenképp nézze meg ezt a filmet is mert szerintem nagyon is érdemes rá időt szánni.


22. Casillas12 (2013-02-15 00:39.12) aaaaa
nagyon szép film..:) igazi feelgood a vége..:)


21. Gertev (2013-02-14 16:04.48)  
van magyar felirat hozzá... gertev@freemail.hu


20. Liz-i (2013-02-13 22:01.06) aaaaa
Mestermű.


19. Wynona (2013-02-11 20:03.47)  
Jajjj,ezt a filmet is látni akarom! Az előzetese nagyon megfogott,már vagy 10-szer megnéztem.


18. Tysonrichie (2013-02-11 18:13.17) aaaaa
Anthony Hopkins ismét nagyot alakított.


17. Kelly 2 (2013-02-10 16:31.12) aaaaa
Szerintem ebből a filmből többet is ki lehetett volna hozni, Scarlett Johansson pedig nem nagyon illett Leigh szerepébe, ennek ellenére nagyon tetszett. Többet tudhattunk meg a Psychoról is, és magáról Hitchről is, Hopkinsot pedig remekül elmaszkírozták.



16. Chester83 (2013-01-29 00:40.40) aaaaa - (válasz Casillas12 15. hozzászólására)
Angolról tudok, magyarról még nem.


15. Casillas12 (2013-01-27 09:51.59) aaaaa
felirat van már hozzá?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2020-04-17 06:0444 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk