Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ők
- HBO2, 21:26
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Miss Sloane
- Filmbox Extra HD, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Polgárháború - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Veszedelmes vonzódás aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - A vasöklű férfi - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

22. Schott (2015-05-21 22:13.50) aaaaa
2. részben még úgy sem kell keresni a logikát... :)


21. Herbert Einstein (2015-04-09 02:12.30)  
Aztamindenit ez valami hihetetlen xar volt :).



20. Az utolso szamuráj (2014-03-04 20:27.45) aaaaa
Jókat vidultam rajta.
Van benne feketemessiás,RZA annyira színész amúgy ahogy a véres tampon jó palacsintatölteléknek,van benne csomó harcisulismorcosarc,némelyik hihetetlen rőzsével,"B" kategóriás történet "ZS" kategóriás CGI-vel néha ,marha sok jó ázsiai csaj ,hogy a fene vigye végig takarva magukat meg Russel Crowe akinek elrabolták a fogyiklubtagságiját,hogy ide aláírjon(amúgy nem,imádja az ilyen filmeket saját bevallása szerint,de mikor az elején egy figurának a súlya miatt szól be,és közben az alig dagadtabb nála,a film legaranyosabb pillanata.Na,ehhez a szinthez igazodjál a későbbiekben!)
Szóval,ez egy mix,az Iker-pózon fennakadt a szemem,Dave Bautista egy hegyomlás néha meg marha jó csapkodás ment a vásznon,mint harcművészet eladva.Volt itt vuxia,volt itt Kill Bill és még vér is,tényleg annyi minden,kár felsorolni,talán pont ez volt a baj,90 percbe ezt mind belerakni egyszerűen sok.De a humora-még ha mondom,néha véletlen is volt,ugye Russell?:))-az működött,a hangulattal se volt gond és a Sárkány közbelép felé is tettek egy respect-jelet.
Nem kell komolyan venni,és inkább ez mint hogy egy aligátorfarmon fogkőfelelős legyél.


19. Tömö (2013-12-29 17:30.20) aaaaa
Egész tűrhető volt. Rosszabbra számítottam-mivel,holmi elbújt 1Euros polcokon található meg:)- , amiket írtatok, repkedős kung-fu-sokról stb. Lucy Liu-meg a többi Liu-(az egész Liu család szerepelt?) hozta 1az1ben a Kill Bill-es formát, csak itt épp Madame volt. Russel az elhízott fejével, nem tudom mit keresett itt, de végülis elfért.
A film közepén azért tekertem-nem érdekelt akkovácsunk előélete, hang nélkül is "átjött". Jackie Brown néni, mint anyukája, jól megöregedett...Szóval majd' mindenki itt volt Tarantino kisfüzetéből.


18. G-ergo (2013-10-18 20:18.29) aaaaa - (válasz Touchofevil1958 17. hozzászólására)
gondolod? aztán 1 csillag? veled is jól járt az olda


17. Touchofevil1958 (2013-10-18 19:28.29) aaaaa - (válasz KongFan 15. hozzászólására)
mi jo volt a bunyoba?nemláttam a filmet de gondolom mátrixhoz hasonlo kötélen ugro bohocfilmlehet
mindenki a levegőbe ugrál egy rugűstól repülnek 20
métert


16. Mörisz (2013-10-05 16:42.31) aaaaa
Vegyes érzelmek kerítettek hatalmukba a film után, nem mondanám h rossz, de azt sem h szuper...mondjuk úgy h egy érdekes egyveleg a stílusok keverésével, a zenei aláfestés egész jó volt, látványos, néhány nagyon jó karakterrel(R.Crowe). Érződik rajta Tarantino bábáskodása...6,5/10


15. KongFan (2013-09-09 19:35.20) aaaaa
Majdnem jó volt!
Jelmezek, díszletek, fegyverek, azok első osztályúak voltak! Zenék nagyon jól illeszkedtek a filmhez, pedig ilyesmi hangzásvilágot nem szokás egy kung-fu filmhez adni.
A bunyók egész jók voltak, de azért láttam már ennél jobban, sokkal jobban koreografált bunyókat.
Nagy kár az is, hogy néha annyira ráközelítenek az akciókra, hogy szinte nem lehet látni semmit. A vágás tré! A CGI ciki!
Színészi játékot nem kell keresni. RZA soha nem lesz színész és igazi rendező sem. Russel Crowe-t mondjuk illik megemlíteni, mert neki viszont nagyon jól állt a badd ass, mindenkit svájci bicskával elpicsázó figura. Még ha színészkedni nagyon nem is kellet neki sem.
A humor és hangulat egészen jól működött.
Kicsit profibb kezek között ez egy kis bűnös élvezet is lehetett volna. Így csak egy egyszer nézős kis szösszenet. De annak nem rossz!


14. Dzsuppi (2013-07-22 00:05.55) aaaaa
Eléggé megosztja az embereket ez a film, nekem bejött, talán azért mert pont azt kaptam, amit vártam. RZA első rendezése némi Tarantino segédlettel és beütéssel nem köpködni való alkotás, a műfaj kedvelőinek szerintem tetszeni fog.


13. G-ergo (2013-05-09 17:04.53) aaaaa
móka. röviden. RZA rendezői bemutatkozása, nem mondom, hogy tökéletes, mer' messze áll attól, de mindenképpen szórakoztató. különös karakterek, akiket igazából kurvára de nem ismerünk meg, csak vannak, de látványosan szedik szét egymást, kusza sztori, fantasy elemek (vagymi), sok-sok vér, gyakran mutatós fightok... néha viszont ellaposodik és túlontúl komolyan veszi magát. de a remek zene és a kövérke Crowe nálam felhúzza 4-re. lehet akár újra is nézem egyszer.


12. Diablozoll (2013-02-12 22:06.55)   - (válasz Jason13 9. hozzászólására)
Tarantino nem producer, és a pénzét se adta bele. A nevén kívül semmi köze a filmhez.
-- During the development process, Tarantino agreed to lend his name to the film with a "presented by" credit. --

[link] ,0,6348710.story


11. Törölt felhasználó (2013-02-12 21:46.49) aaaaa
Érdekes kardok és páncélok, különleges felszerelések voltak a filmben, ennyi pozitívuma azért van.


10. AlekSeJ (2012-12-22 14:21.10) aaaaa
Egy hollywoodi kung-fu mozi, a hongkongi akciófilmekben már megszokott túlzásokkal, abszurditással, semmitmondó, logikátlan történettel. Ok-okozati összefüggéseket keresni teljesen fölösleges, csak belecsöppenünk a történetbe, aztán vége. Számomra a túlspilázott verekedős filmek sosem jöttek be, gyermeteg túlzásaihoz kell egyfajta célközönség akik élvezni tudják ezt, vagy látnak benne valamit, amit nekem sosem sikerült. Persze az évek során volt egy-kettőhöz szerencsém és volt ami tetszett, ezzel ellentétben. A kötélen rángós, repülős, suhogva ütős és mindent túlélős akciók mindig kiverték a biztosítékot. Ez a vaskéz sztori pedig… nyolcvanban még elment volna a félkezű bokszoló korában. RZA rendezőnknek van egy pár jó filmje, letett már valamit az asztalra, remélem a továbbiakban nem ilyen vonalon kíván továbblépni, mert szerintem ez a film sem ér többet kettes alánál. Még éppen elviselhető és két részletben végig nézhető semmi mozi ez. Harmatgyenge


9. Jason13 (2012-12-13 21:49.47) aaaaa
Quentin Tarantino-t illik elismerni,mint rendezőt,viszont producerként már nem olyan sikeres,hiszen sokszor adja a nevét (és pénzét) kritikán aluli alkotásokhoz.
Azonban legújabb "anyagi befektetése" nem egy köpködni való celluloidszemét,hanem egy rendkívül hangulatos műfajturmix.
Hiszen a történet egyszerre mossa össze a western,a keleti wuxiák és harcművészeti filmek elemeit.És ha ez még nem lenne elég,akkor a játékidő egésze alatt dübörög a rap!
Ez így leírva lehet kissé kaotikusnak tűnik,viszont Eli Roth és RZA ügyes forgatókönyve rendkívül jól vegyíti össze a fentebb említett tényezőket,ezek egyvelege pedig egy igencsak véres és szórakoztató egészet ad ki.
Külön dicséretet érdemel a rendező,azaz RZA,hiszen elsőfilmesként könnyen belegabalyodhatott volna a szerteágazó stíluságakba,ehelyett azonban ügyesen összekötötte őket.Kár,hogy a főszerepet is ő játssza,hiszen míg rendezői és forgatókönyvi téren megállta a helyét,addig színészként csúnyán elbukott.Az egész film alatt faarccal bámul előre,aztán ha kell,agyonüt pár szerencsétlent vasöklével.Ezzel még nem is lenne baj,de amikor épp drámaira kéne venni a figurát,előbújnak a hiányosságai.
Szerencsére a mellékszereplők elviszik a hátukon a filmet,élükön Russel Crowe-l,akinek nagyon jól állt ez a laza karakter,öröm nézni,amit itt leművel.
Aztán itt van még a látvány.A díszletek szenzációsak,ahogy a jelmezek is,ezek nagyon sokat segítenek a hangulat megteremtésében.De a pálmát az akciók viszik!Ahhoz képest,hogy a költségvetés alacsony volt,egész ütős bunyókat varázsoltak a vászonra a készítők.Sőt,egytől-egyig mind úsznak a vérben,ez pedig szintén plusz pont,hiszen a manapság készülő puritán alkotások között nem-igen találkozhatunk ilyen jelenetekkel.
Összességében véve ez egy elképesztően szórakoztató műfajkeverék,baromi jó zenei aláfestéssel,remek akciókkal és literszámra spriccelő vérrel.Közel sem hibátlan darab,azonban akik szeretik a westernt és a fizikát szembeköpő bunyós mozikat,nem mellesleg,értik a poént,azoknak kitűnő szórakozást nyújthat.
Ezek alapján,remélem a jövőben nem csak muzsikálni és színészkedni fog RZA,hanem rendezni is.


8. Törölt felhasználó (2012-10-23 16:35.18)   - (válasz Törölt felhasználó 7. hozzászólására)
dann brown záró másfél perce iszonyú erős. alig várom, hogy hallhassam a filmben is!


7. Törölt felhasználó (2012-10-23 16:27.34)  
http://www.youtube.com/watch?v=_1471AIFWus

a fasza zenéről már tudjuk, jól gondoskodott RZA. remélem a székben is megállja helyét. nagyon várós, de már nem sokáig!


6. Spielberg (2012-09-13 19:15.53)  
HÚÚÚ gyerekek ez nagyon állat lesz, Tarantino meg Eli Roth adtak ötleteket a forgatókönyvhöz, na meg RZA rendezése érdekes egyvelegnek tűnik, szintén nagyon várós, mint a Django Unchained.


5. Morli Holect (2012-08-26 00:46.24)  
Lucy Liu + Jamie Chung
Ez már nekem bőven elég...


4. Kovbojka (2012-08-04 12:50.52)  
Jó lesz ez!:D


3. Chris92 (2012-07-03 20:14.21)  
Érdekes és véres agymenésnek néz ki. Kíváncsian várom mi sül ki belőle.



2. Jason13 (2012-07-03 20:10.48) aaaaa
Az előzetes megtekintése előtt semmit nem tudtam erről a filmről,de ahogy megnéztem,felírtam a "várós" alkotások közé,imádom az ilyen beteg marhulásokat.
A forgatókönyvbe pedig egyik kedvencem is belekontárkodott (Eli Roth),úgyhogy szerintem nem lesz itt baj,mivel van humora a fickónak.Ha pedig bekerül a hazai filmsínházakba,én tuti beülök rá,sose hagynék ki egy ilyen mély,művészi értékekkel rendelkező gyöngyszemet:D


1. Gerbo777 (2012-07-03 18:40.11)  
Azért az kemény, h csak 20 millából készül és látványban is eléggé ott lesz ;)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSchott, 2015-05-21 22:1322 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk