Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
A kincses sziget kalózai
- Film Mánia, 06:35
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Gurotesuku - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Kukoricaember (2022-12-20 19:36.21) aaaaa
Nem jelent meg dvd lemezen.


20. Miszter88 2 (2022-12-20 18:51.05) aaaaa
Ez a legbetegebb film, amit valaha láttam ....



19. Iszonytató Huttyogány (2022-02-24 07:35.58) aaaaa
Spoiler!
A film első fele szerintem kiváló volt. A kínzásokat rendkívül élethűen csinálták meg, emelem kalapomat a speciális effektes csapat előtt! Végig az járt az agyamban, hogy mennyire mázlim van, hogy nem vagyok az elrabolt csávó helyében. A szögek beleverése a herébe, majd a szem kiszúrása egy kötőtűvel, végül szerencsétlen faszi farkának a lenyiszatolása egy konyhakéssel eléggé odab*szott, szinte az én testrészeim fájtak, miközben néztem! De aztán átmegy egy teljesen irreális, már-már paródiába hajló ökörségbe az egész, amitől aztán szinte teljesen komolyan vehetetlen lesz az egész baromság úgy, ahogy van.


18. Iszonytató Huttyogány (2021-08-08 13:45.47) aaaaa - (válasz Indiana83 17. hozzászólására)
Ugyan, nincs mit.


17. Indiana83 (2021-08-08 07:19.01) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 16. hozzászólására)
Köszi!


16. Iszonytató Huttyogány (2021-08-08 04:13.25) aaaaa - (válasz Indiana83 15. hozzászólására)
Ajánlom figyelmedbe a Tumbling Doll of Flesh című "remekművet". Kb. olyan mintha ezt kereszteznék a Szerb filmmel...


15. Indiana83 (2021-08-07 23:29.08) aaaaa
Ez nagyon kemény volt! Láttam többek között a Szerb filmet, a Mártírokat, a Saló avagy a Szodoma 120 napját, Az emberi százlábú-, Fűrész-, Motel-, Guinea Pig-sorozatot, a Cannibal Holocaustot és egyéb kannibálos filmeket, de mind közül ezt tartom eddig a legdurvábbnak. Nem szokott velem ilyen lenni, de itt jó párszor majdnem kidobtam a taccsot...

A doki mindig tudta fokozni bent a dolgokat. Már amikor nem számított rá az ember, akkor is...


14. G-ergo (2013-09-02 19:12.37) aaaaa
komplett vicc. nekem nem sikerült komolyan vennem. a hatáskeltést elősegíteni próbáló komolyzene, amit a mészáros hallgat állandóan itt csak nevetségesként hatott, főleg a süti evésnél. a színészek hiánya is csak tovább rontotta a helyzetet, főleg értem ezt a faszira. borzalmas volt, sokszor mintha a forgatás előtt elfogyasztott étel akarna távozni belőle hatalmas erővel és ezt próbálja benn tartani... na meg a killer az, akinek ugye teljesítenie kéne, de mikor állítólag elérte az izgalmi állapotot, akkor is csak kb annyi élvezet vagy igazából bármi más látszott rajta, mint a legkifejezőbb arcú halon.
a befejezést meg tényleg nem bírtam ki röhögés nélkül. a magasba szálló fej, ami lecsap. hm. hagyjuk is


13. Emylio (2013-09-02 10:44.07) aaaaa
Nagyon beteg és brutális. Azért 4*, mert nyomott hagyott bennem.


12. Mozsika (2013-08-31 22:17.43) aaaaa
No én is túlestem rajta. Nem vetem meg általában a beteg filmeket, így kötelezőnek éreztem, hogy szemügyre vegyem azt a japán terméket.
A tapasztalatom negatív, de valami nem lenne rendben , ha élvezni tudnám az ilyesmit.
Utána olvasás után persze mindenki vágja, hogy nem krimi és nem horror. Ez egy külön ága a japán 'betegségeknek', ahogy előttem is írták: Torture porn. Be kell látni abban is van valami, hogy japán más világ. Teljesen más szemszöggel, kultúrával és ízléssel. Ami nekünk betegesnek tűnhet ( nem csak a film ) , az nekik sokszor hétköznapi.
Úgy tudom nálunk sem mutatták be ezt a filmet, az okát nem tudom. Egyáltalán nem volt olyan elborult, persze részletes és szadista volt, ahogy annak lenni kell. Ám valami hiányzott, hogy kicsapja nálam a biztosítékot. A legnagyobb hibája pedig az volt, hogy céltalanul történt minden benne.
A befejezés nevetségessé fajult, a résztvevők ( nem nevezhető színésznek egyik sem ) eléggé gyérek voltak.
Egy misét megér. Aztán lomtár :D


11. Az utolso szamuráj (2013-07-05 13:56.25) aaaaa
Torture porn.
Megértettem az angolokat:nem voltak hajlandó kiadni,bemutatni.Több országban betiltották,joggal,ugyanis mint média,mint film,elfelejti azt,hogy illene karakterfejlődést is prezentálni,azért az,hogy megtudja a szadista,hogy büdös és ezt parfümmel orvosolja a végén,nem meríti ki ezt a követelményt.
Ugyanakkor adva egy olyan kultúra,mely büszke 3000 évére és bizony halál nyugodtan kefélnek metrón,talkshow-ba szopnak a nők,van olyan vetélkedőjük,ahol az ondó ízéről kell megmondani,melyik barátjuké,fiatal lányok szart nyalnak tölcsérből avagy élő polipot dugnak fel hüvelyükbe , végbelükbe,és ez nekik még csak nem is nagyon meghökkentő.Szóval....ilyenkor picit nehéz megszólalni,nemdebár.
A film tehát leginkább mint érdekesség nézhető,mert története buta,ostoba,színészi játék meg nagyjából az elvárt színvonalon.Van itt faszlevágás,mellbimbólevágás,belezés,fűrész és kéz találkozása mindaz,amitől az erre fogékonyak beájulhatnak a sarokba,jaj de jó kemény.Szexuális megalázás,ondó a nő testén,squirt a pinából-pedig erre sajna kevés nő képes,illik őket keresni,ha meg megtaláltad,becsüld meg!!:))-szóval sok olyan dolog,ami többeknél kiveri a biztosítékot,igazából néha már vicces is.
Sőt,eljutunk oda,a groteszk megmosolyogtat,hisz az utolsó pár perc vérfürdője mintha paródia is lenne.Zene nincs,magnóból szól több ismert dallam,ez meríti ki ilyen irányú igényeinket,technikailag viszont nem lehet belekötni.
Furcsa film ez,mert hiába adnak rá 1 csillagot többen,végignézik:pont amitől a film rendezője vigyoroghat magában.Azaz,a kíváncsiság a legnagyobb úr,és fanyalogjanak,botránkozzanak,legyenek dühösek minél többen,akkor is végigseggelik,hogy utána elmondhassák mindennek,csak remekműnek nem.
Persze,nem is az,ez meg csak egy apró gondolat az...emberről,a nézőről.


10. Morli Holect (2013-06-30 09:23.00)   - (válasz 8WnHef5 8. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=Q9vfWilQX78


9. 8WnHef5 (2013-06-30 02:13.52) aaaaa
Ja, és hogy maradhatott ki példáim közül?: Szerb film. Az is ott van a krémjébe. De 5 perc múlva biztosan eszembe jutna még egy ami kimaradt, nehéz volna mindet összeszedni.


8. 8WnHef5 (2013-06-30 02:09.41) aaaaa
Nos, vélemény. Hm. Szerintem az ilyen típusú filmek nem a tetszik - nem tetszik kategorizálás szerint értékelhetők. Hiszen akinek tetszik az tulajdonképpen beteg lelkű. Amikor pedig arról beszélünk, hogy a film mint olyan miként értékelhető, nem abból indulunk ki, hogy a néhány perverz ember értékrendje szerint hol helyezhető el, hanem egy úgymond átlag filmkedvelő értékrendjét vesszük alapul, aki teszem azt szívesen kísérletezik ilyen típusú filmek megnézésével is (pl. jómagam). Az irtózat-érzés mélységét firtatva magamban, már jó pár hasonló filmet néztem meg.

Csak példák (ha esetleg valaki szintén keres hasonlókat – de kiemelem: itt a brutalitásra gyúró, elsősorban látvány-horrorokat, gore-filmeket említek, nem pedig riogatóakat): Mártírok, Á l'intérieur, Haute tension, Sheitan (- ezek franciák), a Fűrész sorozat (az első még kevésbé megy rá, de aztán adagolja), a Motel 1 - 2., A texasi láncfűrészesek (2003, 2006) és Az emberi százlábú 1 – 2. – bár úgy látom jogosan támadják ezeket (Fűrésztől eddig) a max-brutalitást keresők, de számomra szintén „tisztességesek” ezért megemlítem őket is. Továbbá: Cannibal Holocaust, The Girl Next Door, Vomit Gore Trilogy, The Snuff Reels / Tumbling Doll of Flesh (1998), Subconscious Cruelty, Nekromantik 1 - 2., Ichi the killer, Visitor Q (bár utóbbi kettő nem tisztán ide sorolható, viszont vannak emlékezetes elemeik), Szodoma 120 napja, August Underground trilogy, nagyon kemény a Philosophy of a knife, és végül itt a Gurotesuku is.

Csak akkor működik, ha átérzéssel nézed. Ebbe a típusba is bele lehet csömörleni. Írtam már korábban arról, hogy mire valók ezek a filmek, mit elégítenek ki és kiknek valók. A Gurotesuku szerintem erős középmezőny. De megint ismétlem: csak ha nem tartod meg pszichésen a távolságot, hanem mersz átéléssel benne lenni. Ez persze nehéz, ezért nem kell sűrűn nézni ilyen filmeket, ugyanis ebből a típusból nincs túl sok igényes, könnyen megy el agyatlan darabolásba anélkül hogy kidolgozott karakterekre építve lehetővé tenné az irtózat-érzés mélységébe való bepillantásunkat.

Én például végig úgy néztem a filmet, hogy azonosítottam magam a kínzott karakterekkel. Hiszen ha már ilyet nézzünk, akkor engedjük be magunkba rendesen, fürödjünk csak meg pulzáló terhelésében tisztességesen. Mikor a kézfejüket vágta le láncfűrésszel, én magam is elbúcsúztam egy életre a kezemtől. Már meg akartam halni és az illúzió-szinten velük együtt átérzett fájdalmaktól megterhelve arra vágytam, hogy végre az érzéketlenségbe, halálba hulljak. Persze tudtam, hogy még számtalan kínzás következik. Nem maradt más: akartam átélni mindet és minél élesebben. Ordítani miközben keresztülszögeli a heréimet, levágja a farkamat, kipiszkálja a szemgolyómat, mindenen túl lenni! Fölé jutni a lehető legdurvábbat is átélve, hogy végre teljessé és fokozhatatlanná váljon! Pedig csak itt ültem a fotelben kényelmesen elhelyezkedve, bár kissé ökölbe szoruló kezekkel a terheléstől. Nagy hiba, hogy úgy tűnik, jobban megviseltek e jelenetek engem, mint a filmben megkínzottakat. Ahogy a kínzójuk által lekezelt sebekkel abban a kvázi kórházi kis szobában beszélgetnek. Nyomorék leszek egy életre… de együtt maradunk… És mosolyognak enyhén. Hát bakker. Csak annyit mondok: nem hiteles. De nem csak az érzelmi oldalon volt ezzel probléma, hanem simán fiziológiailag is. Lehetett volna ezerszer durvább. De pl. a kézfejek levágásánál is: mindketten kiadták azért a hangjukat, de csak pár másodpercig, aztán inkább csak valami végső kiábrándultság csendességébe merültek. Mi? Csendes kiábrándultság? Bazd meg, most vágták le láncfűrésszel mindkét kézfejed!!! Ordítanék mint az Istennyila fasza!

SPOILERESEN: A végén az a drót. Huh. Micsoda kínzás. Kínzójuk mindig megcsillantja a reményt. Mikor a srác meglátja a drótot a kötél belsejében és tudatosul benne, hogy úgysem tudja elvágni, és egyikük sem jut ki innen soha többé: „– El tudod vágni!” Ezek az elemek is hozzá tartoznak a műfaj igényes vonalához. A terhelés.

Tehát volt benne jó is, de fájó gyengeségek is. Akik ilyen filmeket is keresnek, azoknak mindenképp ajánlom egy megnézésre, de ha már ez a típus, akkor pl. inkább Philosophy of a Knife. Na az hitelesebb.


7. Laceeka82 (2012-10-01 17:14.23) aaaaa
Aki ezt a filmet megirta, golyót érdemel. Akinek tetszik, az is......röviden ennyit erről a szemétről....Miután megnéztem, egy időre mindenféle filmnézéstől elment a kedvem......


6. Hedigaga (2012-05-01 22:24.44)  
Az a legdurvább,legbetegebb film,amit valaha láttam. Mindig megnézem az olyan filmeket,amik másokat kiborítanak, ezúttal sem tettem másképp. Nem bántam,hogy megnéztem,de azért még egyszer nem tenném meg:)


5. Kisjon (2012-02-26 14:00.08) aaaaa
Koji Shiraishi rendező nevét egy életre megjegyzem az biztos. Önmaga már a filmcím is arra utal, hogy valami nagyon bizarr, gyomorforgató dologról lesz itt szó, és ez így is van. Nem mintha bajom lenne a horrorfilmekkel, tulajdonképpen nagyon is szeretem őket, láttam is már egypár gyomorforgató alkotást, de amit ez a japán rendező, forgatókönyvíró itt ebben a filmben előad az a filmtörténelem legbetegebb horrorfilmjévé teszi a filmet. A történet egyébként olyan egyszerű mint a faék és mivel az adatlapon sincs róla semmi leírás ezért pár mondatban szólnék róla: egy perverz,elmebeteg orvos elrabol egy kapcsolatuk elején lévő fiatal párt. A rejtekhelyén szexuális perverziói érdekében elkezdi őket kínozni és szabadulásukat attól teszi függővé, hogy ő maga a kínzások során kielégül-e. A történet nem nagyvonalakban leírva ennyi hanem valóban ennyi.
A rejteghelyen pedig beindűúl a kínzás válogatott formája aminek minden egyes részletét a rendező
elénk tár, elárulhatom, hogy ha Jason Voorhees, Freddy Krueger, Mike Myers vagy Hannibal Lechter összefog sem sikerűl nekik ekkora hentelést összehozni. Ez a film egy történet nélküli agyatlan gore, egy százszázalékosan csakis a brutalitásra kihegyezett, darabolós film aminek forgatókönyvének megírása is már egy beteg ember lelkivilágát mutatja. Ezt a filmet nem az átlag nézőnek szánták, hanem azoknak, akik valami ízléstelen, beteg őrületet keresnek amit ebben a filmben nagyon is megkapnak.Mint már említettem az elején nem a horrofilmekkel és a brutalális hentelésekkel van gondom hanem azzal, hogy ennyire csakis a brutalitásra helyezték a hangsúlyt, történet pedig egyáltalán nincs is mellette. A főszereplők teszik a dolgukat mint ahogy egy horrorfilmtől várható, sikoltoznak, kiabálnak rémült tekintettel bámulnak, a beteg orvos pedig hozza a kötelezőt. Szerepe miatt most már Ő áll nálam a henteléses filmek langlétrájának legfelső fokán. Most jut eszembe egyébként, hogy a film vége is megér még egy misét az biztos, aki megnézi a filmet fogja tudni miről beszélek. Most az egészre visszagondolva még ez az egy csillag is sok.


4. Hajrá KTE (2012-02-01 14:52.06) aaaaa - (válasz Morli Holect 3. hozzászólására)
Pl.A csávónak a belei kivannak kötve egy oszlophoz,és előtte van a bnője,de a bele nem ér el odáig,úgyhogy egy ollóval át kell vágnia stb.


3. Morli Holect (2012-01-31 20:21.59)   - (válasz Hajrá KTE 1. hozzászólására)
Mik?



2. Langelus (2012-01-31 20:17.51)  
A groteszk szó katakana jelekkel.


1. Hajrá KTE (2012-01-31 18:44.55) aaaaa
Ez valami hihetetlenül durva film,komolyan,olyan undorító dolgok vannak benne...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKukoricaember, 2022-12-20 19:3621 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Gurotesuku adatlap
Eredeti cím: Gurotesuku
Évszám: 2009
Rendezte: Koji Shiraishi
Szereplők: Tsugumi Nagasawa, Hiroaki Kawatsure, Shigeo Osako

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk