Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hentes, a kurva és a félszemű aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - A nagy karnevál - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. VAL P (2021-06-14 22:20.58) aaaaa
Trójai, egyiptomi sírhelyek kifosztóinak a szakralitásra vállat rándító ezrei vontak már variábilis kivitelezésű átkokat konok fejükre a történelmiként aposztrofált idők folyamán. A Hét Keselyű Hegyének démonjai példának okáért a barlang ráomlasztását idézték elő a rézbőrűek edényeiért a kőgúla gyomrába hatoló kufárra. Eközben a csörgőkígyó-kutatókra fanyalodó újságírót lelkesíti a témaváltoztatásban rejlő, aránytalanul jövedelmezőbb muníció.
Chuck Tatum, az imént említett hólyag, tudja, mitől döglik a légy – 11 periodikától tanácsolták már el (értsd: Rugtaque marquis). Egyiktől pont azért, a másiktól meg épp emiatt. Azt mindenesetre megtanulta, nagyságrendekkel átélhetőbb egyvalakinek a tragédiája, mint több tucat személyé. S hogy egy féregről elnevezett, a zsurnaliszták szívből vágyott díjáig egy iskolaújság hasábjairól is eljuthat a legkisebb huszár, ha képes kibányászni „a” sztentori sztorit – megfelelő hírveréssel. Kérdés, mennyire tartalomorientált, ha embertársunk lélek izzította arroganciával mindenkit elbátortalanít, leszerel.
Billy Wilder jól látta, ingatag e világon minden. Az illékony homok is, a megereszkedett sziklák is nyilván azok egy hegyomlást követően. Ugyanakkor ingatag figurái többségének a jelleme, ahogy az emberközi kapcsolatok, a társadalmi pozíciók is tornádók játékszerei a maguk komplexitásában.
Vessünk egy kacér(nak szánt) pillantást a legstabilabb karakterre, az edényásó, mamlasz Leóra. Kizárólag a lábai nélkül lenne képes kimászni az üregből, hol vesztegelni kényszerül, de azok makacsul ragaszkodnak habteste egyéb kitüremkedéseihez. Az omlás kreálta hasadékon át meg lehetne menteni a 80–90 méteres mélységben heverő szerencsevadász életét, támfalakkal bélelve ki a biztonság üregillúzióját. Más részről jóval lassabban: fúrni egy másik mélyedést, mellyel még alaposabban ügyelhetnek a további beomlások kiküszöbölésére. A sztori viszont csak akkor lesz szenzációs, ha nyúlik, mint a rétestészta. Mivel tény, hogy a szájukat tátók mindenütt teret követeltek s csikartak ki maguknak, II. Ramszesz idején épp annyira, mint Huang-ti udvarában vagy Caroberto záchtalanított környezetében.
Felfedezhetünk egy csészényi ’A postás mindig kétszer csenget’ utánérzést a kanyarokban. Tudjuk, az egyébként pazar Costa-Gavrast is megihlette a szüzsé (’Őrült város’), sajnálatos, hogy szennyet szitált csupán elő arany helyett. Ő sem tudott kétszer ugyanabba a folyóba lépni.
Végül, de nem utolsó sorban elérkezik amaz lelkifulladásoknak is az addig elfogadott normatívákat szétziláló ideje, ahogy megjövendölte azt a szent furdalométer. Az csupán a kérdés, időben szállong-e alá, avagy túlságosan késedelmesen. Szőrmefojtás, ollódöfés, navajo szőttes fedje a titkot, mit a mozira kíváncsiak óriáskerék távlatából tekinthetnek meg napjában 297 ízben.


3. Lilllllibulllli (2016-12-20 16:12.44) aaaaa
Ennél pontosabban egy filmben sem láttam még a média működését. Nagyon okos és mellbevágóan őszinte


2. Gabroca (2016-12-14 21:29.08) aaaaa
Szuper film, az eredeti címe máskülönben nem ez...erősen ajánlom a kapitalista pénzhajhászoknak.


1. Zolafish (2011-07-27 15:23.22) aaaaa
Senki se írt még hozzászólást ehhez a remek filmhez. Egyébként az ismertetőben gusztustalan spoiler van, megalol.

A média elég durva kritikája ez a mű, ami érdekes, hogy 60 éves film, de a mondanivalója az ma sokkal aktuálisabb. Ez az ötödik filmem Billy Wilder-től és egyben a legjobb is eddig. A média fertőző hatását és a lelkiismeret drámáját egyetlen egy sztori alapján mutatja be. Kirk Douglas a főszereplő, aki egy rettentő cinikus, érzéketlen, szenzációhajhász, egoista újságírót alakít, de ahogy ezt teszi az valami bámulatos. Ez a szerepe is bizonyítja, hogy mennyire sokszínű és kiváló színész volt. A történetvezetés jó és egyre jobban fokozza a feszültséget, egyre jobban elsüllyed a mocsokban, az egyéni érdekek tengerében. Gyakorlatilag a mellékszereplők java is aljas, rátarti személyiség. Két pozitív karakter van a filmben, akik jó indulatúak, de egyben rettentő naiv és ott van a birka tömeg, akiknek körhintát is hoztak az esemény helyszínére és 50 cent belépőt fizetnek, hogy láthassák a hegyet. Ez a pont, ami egy kicsit humorossá is teszi az egészet, de valahogy mégse tudok nevetni rajta... Bitang erős társadalom kritika és egy nagyon mély lélektani dráma, aminek a megtekintését mindenki figyelmébe ajánlom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2021-06-14 22:204 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A nagy karnevál adatlap
Eredeti cím: Ace in the Hole
Évszám: 1951
Rendezte: Billy Wilder
Szereplők: Kirk Douglas, Jan Sterling, Robert Arthur, Porter Hall, Frank Cady...

További információk

Szereplők fórumai
- Kirk Douglas - Vélemények
- Billy Wilder - Vélemények
- Charles Lang - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk