Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A séf
- Moziverzum, 06:15
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Őrült, dilis, szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
143. somliv (2021-03-21 09:49.48) aaaaa
Ryan Gosling egy Pick-Up-Artistot (felszedő művészt) játszott, aki minden este más csajjal flörtölt, etyepetyélt. Felőlem lehettek azok, én nem bánom, de azért maradjunk annyiban, hogy hosszabb távon közel sem utánozandó életvitel. De nem ez a lényegi dolog, hanem az AMILYEN MÓDON eljátszotta ezt a figurát ebben a romantikus komédiában: hááát, szóval az egyszerűen zseniális. Engem meg jókor talált meg ez a film, főleg Ryan karaktere (ne gondolj rosszra), ez mindehez hozzátartozik, többet nem szedtek ki belőlem ezzel kapcsán. Csakis Zámbori Soma magyar szinkronjával érdemes megtekinteni, akkor érzitek át ezt az ALFA férfit. Lejjebb már leírtam, hogy milyen tulajdonságokat szívott magába. A gyűrű, amit hordott az ujján abba egy fekete lovacska volt belevésve, a nyakában fityegő medáljának a szimbóluma is STÍLUSSAL ruházta fel, vélhetően a legendás hadvezért Alexander the Great arcképét szimbolizálta az a necklace, aki akkora hadvezérnek bizonyult, hogy arra nincs szó, az utolsó leheletéig harcolt a csatáiban, templomokat hozott létre, hidakat vert vad folyókon át, utakat vágott hegyoldalakba - világra szóló cselekedetei voltak.
Gosling öltözködése igencsak fókuszt kapott, ott mérte napszemüvegben, fogpiszkálóval a szájában Carellen a ruhát, mint egy szabó, mérőszalag a kezében volt, úgy méregette le a pontos zakó méretét, több vállfa ruhaszettel dolgoztak, minden jelenetben szinte másfajta öltözékben tűnt fel a Jacob Palmert alakító Gosling. Bűvölte bele Steve Carell személyiségébe az új instrukciókat, amivel erőteljesebb, lehengerlőbb férfivá válhatott. A párbeszédek, ide-oda szerválgatott dumák, amik elhangzanak abban az elegáns bárban-, no azok pofátlanul jók. Ha kell valami vedd el, ha pedig nem tetszik mondd meg! Mikor lehajítja a tornacsukát a pláza emeletéről, annak ott az üzije: Te ne törődj senkivel, majd magam mutatom neked az utat, megpaskolja az arcát, és kezdetét veszi a tréning. Végén bizony visszanyal a fagyi, mivelhogy őt paskolják meg- igen, ijesztő „játék” ez.
Jön Palmertől a pálfordulás, láthatjuk tőle a randi alkalmával a romantikát, tálalást, körítést, lovagiasságot idézi fel számunkra- beviszi a nőnek az elkészített italt, kicsit meghajol előtte, nézd meg, ha nem hiszel nekem-iszonyat jól csinálta. Bakelitlemezt tesz fel, azért hogy minél egyedibb legyen a TÁLALÁS, utána meg jöhet a többi fortély.. Ezt a jelenetet már akkor kapjuk meg, mikor a vágyával van, és lehullik a máz a karakteréről. AHOGYAN leengedi az emelés végeztével partnernőjét a Bill Medley és Jennifer Warnes féle Time Of My Life-ra, figyeld, érezd azt, ahogy eközben végig megtartja a szemkontaktust,- ezek apró nüanszok, mégis ő tökéletesen ügyelt az apróságokra is. Óriási mondanivalója van annak a beszélgetésnek, ami az ágyon fekve történik, ne bagatellizáld el, mivelhogy FONTOS! Azért mert előtte senkinek sem nyílik meg, soha nem beszél magáról semmit, hanem folyton a nőkre fekteti a hangsúlyt a beszélgetés során, lefojtott érzelmekkel működik, beleviszi őket egy amolyan titokzatos játszmába. Sokat lehetne írogatni a személyéről, rengeteg mindent olvastam jómagam is, amik helytállóak vele kapcsolatban. Aztán a többiekbe még bele sem mentem, pedig hosszú sorokat tenne ki az is, amit ők képviselnek.


142. Vmiso (2021-01-13 11:44.10)  
Jó kis film, időnként igazi nevettetős poénokkal.
A kerti összejövetelnél tényleg fetrengtem a nevetéstől, olyan jól megcsinálták azt a jelenetet:)
Laza, szórakoztató film, néha kell ilyen is.



141. somliv (2019-05-22 16:50.31) aaaaa
Az egyik legmagasabb posztamentumon van nálam a Crazy, Stupid, Love !!!
SPOILER veszélyt nagyban tartalmaznak a sorok!
Rendező párosunk letett ide valami olyat, ami közhely vagy sem – Kivételes jelzés húzható rá legpreferáltabban. Miért is mondom ezt ? Ehhez fogható karakterábrázolás nem sűrűn fordul elő, legalábbis napjainkban biztos, hogy nem! Story több szálon futkos, majd a legfontosabb jelenetnél összeér az egész „kavarás”- Gondolok a kertben lezajló párbeszédekre- rendkívül patentosan megválasztott zenére; Spandau Ballett- True című örökbecsű slágerre! Meg lett vegyítve rendesen, és még annál is precízebb körítést kapunk, ott üt be a nagy fordulat vagy máshogy fogalmazva; CSAVAR!
Steve Carell döbbenet amennyire belesimult karakterébe: Lecsúszott férj szerepében tündököl, aki kiveti a kocsiból magát, mert a felesége megcsalta…
Tudom-tudom, gyarló vagyok valamelyest mivel Ryan Goslingot itt láttam talán először, pont ezért ivódott belém annyira karaktere amit a tökéletesség kompozíciójába tudott mártani, erőlködés nélkül játszott elejétől a végéig. A legkifinomultabb, rejtélyes, csajozó szuperbajnok, macsó, aki borzasztó jól tudott azonosulni szerepével és még annál is valóságosabban formálta meg a „semmire kellő” dúsgazdag Jacob Palmert. Hihetetlen amilyen fegyvereket mutat, hozza minden vagányabbnál-vagányabb tulajdonságát.. Isteni Cool magabiztosságot sugárzó eleganciáját, formáját, stílusosságát, öltözködését szerintem senki sem felejti el. Minden létező érzelmét a sutba dobja, elfojtja magába- Kezdő belépőjére piramis nagyság szinonimái is kevesek lennének - Alulról veszi a kamera úgy kúszik be Az Alfa Isten! A Természetes szépségű Hannahnak dobja be magát- és lám kosarat kap tőle- Miért ?? Mert ezt a Nőt akarja a legjobban- AZ IGAZIT ?! Ez az Örök aforizma bele van habarva már az elején, csakhogy végképp ne unatkozzunk… Jacob minden éjszaka járja a luxus bárt, ahová csúcsminőségű nőcskék flangálnak, ott kajálgat, ott éli a mindennapjait, nincsenek céljai ennek a faszinak, csak elvan, mint a befőtt a szürke mindennapokban.. DE! Annyira laza, hogy az káprázatossá avanzsálja. Ujja köré csavarja majdnem az összes gyengébbik nemet a dumájával, karizmájával, fellépésével… A lecsúszott Carell bánatában áfonyás vodkát szívószállal szürcsölve ücsörészik, amikor tönkremegy a házassága, és kell egy erős kaliberű férfi,aki felkarolja és ad neki valami ihletet, motivációt- Jön a Jacob Palmert alakító Gosling, Ő megtesz mindent, hogy tökösebbé varázsolja… Együtt gyúrnak, szaunáznak, csajoznak- végtelen mennyiségű fortélyt tanulnak egymástól.. De mégsem lesz boldogabb egyikőjük sem! Ezek a percek töltik ki a vígjáték világot.. Közben a háttérben kapjuk a drámaiságot végig, mert kihozza a film az összes személy problémáit, amit a nézősereg nem kap kézhez, hanem elmélkedésre késztet, pont ezért annyira etalon az egész!
Julianne Moore jelleme; Amikor érzi, hogy ellaposodott a házassága, akkor inkább összefekszik a kollégájával, minthogy megoldást keresne a problémájára.. Steve szintúgy menekül a negatív körülményektől és nem mer szembenézni helyzetével… lásd; kiugrik a négykerekűből és belehal a történtekbe. Mert milyenek vagyunk mi emberek ? Szeretjük a könnyebb utat választani és a bajainkat a szőnyeg alá söpörni vagy rögtön beleroskadni abba, amiről tudjuk, hogy borzasztó.
kissrác; reménytelen szerelembe esik, és ezzel nemigen tud mit kezdeni, csak úgy, mint a bébiszittere- ketten hasonló cipőben eveznek..
Emma Stone karakterisztikája nem lesújtott, talán az övé az, aminek nem volt olyan nagymértékű kilengése, és amikor a legjobban kellett képes volt bátran lépni a megfelelő időben és gyors döntést hozni.. Kifejezései, gesztusai az önbizalmát vázolták.
Ryan Gosling; Felül tudott emelkedni magán és jellemén a mű közepén, ez viszi őt egy más magasságba, más fordulatba.. Rengetegen fejtegettek, hogy mennyire volt ez hiteles ? Véleményem szerint az lehetett, túlnőtt a karakterén.. Legfelemelőbb jelenet erre; amikor az ágyon fekve beszélget Palmer a hőn vágyott Hannahjával és ő az egyetlen Nő számára,akinek megnyílik életében először- frenetikusan jól summázza, bontja ki a film az ő karakterét. A bárban lévő jobbat érdemelsz című perceket, azt nem csomózták ki annyira, de akkor irtó hosszúvá vált volna a mozi…
Ryan még Patrick Swayze-nek is emléket állít az ikonikus Dirty Dancinggel, ahol dublőrt alkalmaztak, mert Emma félt a magasságtól és nem vállalta be az emelést a macsóval- direkt veszi kintről a kamera azt a részt.. De több mint félelmetesen pazarul lett megcsinálva, ahogy a villa ki van világítva, aztán bent meg bömböl a Time of My life, közben Zúdul az eső, ez szimbolizálja az újat, a tisztaságot, az összes sarat, mocskot, piszkot lemossa főhős figuránkról Jacob Palmerről, és új személlyé válik ez által!
Záró perceket elnézegetve rá kell jönnünk, hogy nyitva hagyták a rendezők a történet lezárását és innen nézve igencsak jól tették, mert ez által sokkal hihetőbb, realisztikusabb eme alkotás.
Glen Ficarra és John Requa két órájára azt tudom mondani, hogy tényleg egy nagybetűs MOZI ÉLMÉNNYEL lettem gazdagabb!


140. V laszlo (2018-09-23 23:50.35) aaaaa
Ez eleg giccs-es volt,lehet hogy velem van baj ,de nem komalom az ilyen filmeket.


139. somliv (2018-09-22 18:47.41) aaaaa - (válasz Entersp 132. hozzászólására)
Pedig olyan nagy és sok mondanivalója van, hogy az hihetetlen! Carell amikor inkább kiugrik a kocsiból, mint hogy megoldást keresne.. Az a jelenet, amikor fogadóóra előtt beszélget a feleségével és mondja: "Küzdenem kellett volna érted, mert olyan jók voltunk együtt" Nálam szívszorító rész! Hány ilyen eset lehet még az Univerzumban ?! Ezekre is rávilágít ez a drámai vígjáték,hogy ilyen esetben mit kellene tennünk, mi a helyes út.


138. somliv (2018-03-30 18:22.02) aaaaa - (válasz Whyteangel 75. hozzászólására)
"Őszintén megvallva nem tetszett, ahogyan összejött Jacob-bal. Amikor berontott a szórakozóhelyre és megtörtént a csók, az nagyon jól sikerült, tényleg bizsergett a levegő, de utána nagyon szokatlan volt nekem folytatás. Hannah egy különleges lány, aki megváltoztatja a nőcsábász Jacob-ot, de ezt egy kicsit jobban is kidolgozhatták volna a film készítői, nekem gyors volt ez a változás, erőltetett volt, hogy Ryan kérte, hogy kérdezzen valami személyeset, majd elkezdett a családjáról beszélni."



Spoiler!
Jacob a füstös,lüktető bárban portyázott, élte az estéit minden áldott nap. Cal is ugyan így, amikor válságba került a házassága, akkor még Jacob motiválta,karolta fel Calt, (pont úgy mint a Karate Kölyökben Myagi mester Danielt...) aztán ez is kezdett megfordulni a végére. Amikor Hannah belépett a bárba, akkor épp egy nővel beszélt Jacob, és lehetett látni rajta, hogy mennyire csalódott, boldogtalansága tetőfokán érkezett meg Hannah,aki igen megmentette! Annyira nem volt gyors a változás, mert már előtte is lehett érzékelni Jacobon, hogy teljesen üres és kiégett,summázza az ő egész karakterét a filmben...Erre a legjobb példa: amikor Jacob a hatalmas villájában eszi a müzlit egyedül, kolosszálisan zseniális, páratlan jelenet, ott van benne minden ami az ő személyét érinti, taglalja!!! pont Hannah vitt valami új színt az életébe és neki volt képes megnyílni,érzelmet mutatni valamilyen szinten. Elgondolkodtató tanulságos történet,amiben sokkal több van mint ami elsőre látszik.. Meg az is, hogy az összes karakternek megkapjuk a motivációját, problémáit és lehengerlően van tálalva a nagyérdemű felé, ami pont ezért is szól az érettebb korosztály számára,mind e mellett gondolkodásra buzdít minket!


137. somliv (2018-01-22 22:32.09) aaaaa
Nagy film kétségtelenül! Gosling teszi naggyá! Mintha ráöntötték volna ezt a szerepet! Többi Karakter is a helyén volt... És bizony rengeteg mondanivalója van ennek az alkotásnak!


136. Roy Munson (2017-10-07 19:06.37) aaaaa
Remek film. Jókat röhögtem:) "Vedd már ki azt a szívószálat, olyan mintha egy mini dákot szopogatnál!"


135. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2016-12-29 18:29.48) aaaaa
Goslingot továbbra sem csípem, de ez jó film volt.


134. Emylio (2015-12-25 04:31.53) aaaaa
Klassz, szórakoztató vígjáték.


133. Norbii92 (2015-10-04 09:34.34) aaaaa - (válasz Entersp 131. hozzászólására)
Hát én már csak ilyen vagyok... :D


132. Entersp (2015-10-03 19:19.08) aaaaa
Rég láttam olyan filmet, ami ilyen qrva jól indult. Szuper színészek egy több szálon futtatott történetben, alig vártam a következő jelenetet - azt éreztem, hogy itt aztán tényleg szakítottak a hagyományos vígjátékok szabályaival.
Aztán félóra elteltével kezdődik az iszaposodás. Az addig izgalmas szereplők érdektelenné válnak, a "még mindig szeretem a feleségemet" szegmensek pedig akkor is lehangolnának, ha most nyertem volna a lottón.
Az egész mozi visszakanyarodik az átkozott amerikai tucatkomédiák sorába! Mintha egy épkézláb figura elkezdte volna írni a történetet és egy idióta fejezte volna be. Döbbenet.
Jessica nagyon klassz volt, nekem is kéne egy ilyen bébiszitter...

-Én is bejövök neked?
-Meg hát.
:))


131. Entersp (2015-10-03 16:19.14) aaaaa - (válasz Norbii92 130. hozzászólására)
Épp az Emma Stone filmek között válogatok. Remélem, tényleg nagyon kafa, mindjárt nekikezdek. Bár egy kicsit gyanús, hogy 1786 filmből 747-et láttál ötcsillagosnak.:)


130. Norbii92 (2015-10-03 14:21.50) aaaaa
Imádom a romantikus filmeket, bár ezzel azt hiszem nem mondok újat, viszont ennyire mostanában egy sem tetszett! Teljesen elaléltam tőle! Iszonyat jó volt tele poénokkal, fordulatos cselekménnyel, nagyszerű színészekkel giccsmentes romantikával és némi tanulsággal! Komolyan csak ajánlani tudom mindenkinek! A szót pedig nem is akarom tovább szaporítani. Fölösleges. Nézze meg, aki még nem tette és majd rájön!
Apropó még egy gondolat: a szerelem olykor nem csak a világ legcsodálatosabb érzése, de a legkínzóbb fájdalma is egyben! Az Igaziért pedig ugyanúgy küzdeni kell mint másért, sőt érte talán még többet! Ugyanis senkire sincs ráírva a nevünk, így érdemes mindig odafigyelni a párunkra! 5*


129. Johnny92 (2015-01-11 21:31.09) aaaaa
Jó kis film volt röhögős poénokkal, mindenféle sziruptól, és sablontól mentesen! Továbbá Ryan Gosling pazarul hozza a csajozógépet, egyébként sok olyan dolgot mond ami tényleg pazarul működik a gyengébbik nem ellen.. :) Steve Carell átalakulása bámulatos a film elején egy önbizalomhiányos lúzer, akit a felesége megcsal, és inkább kiugrik az autóból, minthogy szembenézzen a problémákkal, a végére egy határozott sok mindent megélt, sármos fickót látunk.. bámulatosan játszott, egyik legjobb alakítása! Ahogy összefutnak a szálak az is remek, nekem évek óta nem tetszett így romantikus vígjáték! 10/9


128. PollyPodliPotty (2014-10-28 17:44.20) aaaaa
Abszolút kedvenc!!! :)


127. Captain Al (2014-09-02 12:55.58) aaaaa
jó történet, jó színészekkel és még jobbnál-jobb poénokkal egyszóval: jó.


126. XxxKiaraxxx (2014-07-09 22:40.29) aaaaa
A közepe felé kezdtem elunni magam, aztán úgy megcsavarták a sztorit, hogy végül 4*-ra nőtte ki magát a szememben :) aranyos és tanulságos film, szerettem :)
SPOILER veszély:
A Time of my life-os jelenettől kezdve masszív 10 percig röhögtem a TV Shopos hülyeségeken :D


125. Z79 (2014-04-08 19:55.16) aaaaa
Hát, hát...szórakoztató, elgondolkoztató film, ami néhány egészen jó kis csavart is magában hordoz.

Carell sokkal jobb színész, mint amilyennek látszik, Goslingot még mindig nem sikerült megkedvelnem, pedig tehetséges és szépen kinőtte magát (gondolom konditerem -csirkemell-konditerem csirkemell )Emma Stone bájos,az érettebb hölgyek közül pedig..hát részemről Marisa Tomei-re voksolnék,pedig akár anyukám is lehetne..

Tanulság?? Hát az érzelmeink, szívünk bizony időnként kerülőutakra vihet minket, és mindig (Gyakran ) az kell , ami /aki nincs..

Erős négyes, kellemes meglepetés.


124. Joaphoen (2014-04-06 22:31.42)  
kiszámítható volt h a lányuk

ááá,de h a csúf ribijével kibékült...


123. Joaphoen (2014-04-06 21:31.19)   - (válasz Joaphoen 122. hozzászólására)
korrigálás..44évest


122. Joaphoen (2014-04-06 21:04.34)  
carell annyira ronda, h már szexi:)
julianne irritál,ronda,51évesen 4évest játszik,kinéz 60-nak...remélem
remélem a férj nem békül ki a kurvanejjel


121. Fuller666 (2013-06-17 20:42.26)  
ez a legjobb film amit valaha láttam, szuper jó..csúcs szuper :DD vicces, fordulatos..IMÁDOM


120. Csokitorta97 (2013-04-30 08:10.55) aaaaa
ez annyira jó film!! Imádom 


119. Zsófiika (2013-02-27 13:10.17) aaaaa
imádom :D (L)


118. Semprini (2013-02-02 12:33.15) aaaaa
Érdekes kis filmecske volt, bár záporoztak a poénok, igazából Marisa Tomei jeleneténél (tehát nagyjából a film közepén) nevettem fel először, egészen odáig inkább idegesítő volt a sztori. A szereplők többnyire jók; Steve Carell ezúttal is hozza a szokásos formáját és remekül adja a szerethető őslúzert (némi 40 éves szűz-utánérzésem azért volt), a csajozógépet játszó Ryan Gosling olyan igazi pofán vágni való figura, akit 30 km-es körzetben nem szívesen látnék magam körül. Emma Stone-t eddig is bírtam, a babysittert játszó Analeigh Tipton viszont igazi felfedezés volt, a kissráccal való évődésükhöz hasonlót eddig korábban nem nagyon láttam, Julianne Moore viszont meglehetősen kilógott a filmből, egyszerűen nem való vígjátékba és passz. Kevin Bacon ha akarna sem nagyon tudna kitörni a tenyérbemászó gané-kategóriából, ez a szerepkör a visszavonulásáig az övé marad. A két gyerekszereplő kifejezetten aranyos volt, jól választották ki őket, a forgatókönyv némi döccenőt leszámítva ötletes, úgyhogy mindent összevetve egy gyenge négyest megérdemel. Soha rosszabb vígjátékot!
7,5/10


117. Okinesz1 (2013-01-27 10:20.49) aaaaa
Ez a film többszöri nézés után is vicces és segít kikapcsolni egy hétfői munka kezdés előtt.


116. Samick (2013-01-06 22:34.03) aaaaa
Ez a film rendesen mgelepett. Egy könnyed kis "bugyuta" romantikus vígjátékra számítottam, és egyszercsak azt vettem észre, hogy beszippantott.
Stílusos, jópofa poénok, komoly érzelmek és kapcsolatok rajzolódtak ki remek színészi alakításokkal. Amikor Jacob a szüleiről mesélt Hannah-nak, ott éreztem a legjobban, hogy ez a film egy minőségibb kategóriába tartozik.
Felüdülés volt látni!



115. Johnny kapitány (2012-12-25 17:03.47) aaaaa - (válasz Sötétszív 114. hozzászólására)
Hát igen:) no meg én mindig ezen a Marisán csodálkozom, hogy vagy 10 évet minimum letagadhatna:P


114. Sötétszív (2012-12-23 23:04.53) aaaaa - (válasz Johnny kapitány 113. hozzászólására)
Jó kis csaj:D


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2021-03-21 09:49143 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk