Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Legenda
- Mozi+, 23:00
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Polgárháború - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Frankenstein menyasszonya aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Rumnapló - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
77. Entersp (2022-04-06 18:55.44)   - (válasz Semprini 76. hozzászólására)
Biztos, ami biztos, utánanéztem, és van politikai értelmezése is.🙃


76. Semprini (2022-04-06 14:27.28) aaaaa - (válasz Entersp 74. hozzászólására)
A színházi szakzsargonban használják-használták, a nem nagy terjedelmű, de fontos mellékszerepek emlékezetes alakítóira mondják. Tudod, "nincs kis szerep csak kis gázsi"... :)



75. Chris Co (2022-04-06 08:56.51) aaaaa - (válasz Semprini 72. hozzászólására)
Olvastam a könyvet, és annyira nem kedveltem, mint a korábbi történeteket. A film nem volt rossz, de véleményem szerint annyira nem is ütött. Egyszerűen nem tudta azt a hangulatot visszaadni, mert ahhoz túlságosan is egyszerű volt, lebutított változat. Sajnálom, mert a hangulat nagyon megfogott! A pali sztorijából több is lehetett volna. A bölényes, vagy a reszketős sokkal inkább dobta a "híreket", a hamis amerikai álmokat. Aztán meg jönne, hogy eldobjuk az agyunk, és világfájdalom mellett kiéljük a hétköznapjainkat értelmetlennek tűnő dolgokkal. Alkohol, drog, miegymás... Ajánlónak a konkrét dolgok egyike, mint könyv, azaz a Rumnapló. 2680 HUF volt az ára, de egynek megérte. Nem annyira izgalmas, de egy olvasást megér. Aztán rá lehet nézni a filmre úgy, hogy közben ismered a sztorit. "Lehet, ez a buli nagyon el fog durvulni, legalább is bíztam benne!"
:)


74. Entersp (2022-04-06 05:57.58)   - (válasz Semprini 72. hozzászólására)
😊
Kabinetalakítás.
Ezt a szót honnan szedted elő? Nincs kizárva, hogy magam is használni fogom a közeljövőben (még akkor is, ha nem lesz rá szükségem:)).
Remélem, ma is ugyanolyan ritkaságnak számít, mint amikor írtad.


73. Watcher (2022-04-05 21:23.29) aaaaa
Félelem és reszketés kistesója. Soha nem ér a nyomába, de az érzést adja kicsiben.


72. Semprini (2014-12-02 11:35.02) aaaaa
Én nagyon untam, elsőre be is aludtam rajta, csak második nekifutásra sikerült végignéznem. Nem tartozom a Depp-rajongók közé - és akkor még finom voltam - de itt nem volt rossz alapvetően, mondhatni, nem zavart. A filmet végülis elsősorban Amber Heard miatt érte meg végigszenvedni, pazarul mutatott a minimál jelmezekben amiket ráadtak, és a figura is nagyon "pofán csapta", ahogy mondani szokták, rá volt írva. Giovanni Ribisi is remek kabinetalakítást mutatott be, de igazából senki nem volt benne rossz, csak az egész sztorinak se füle se farka nem volt, vontatott és unalmas volt, valahogy jobbat vártam. Majdnem hármast adtam rá, de legyen inkább egy erős kettes, így is túl van értékelve a film.
4,5/10


71. Bdt (2013-06-20 06:14.23)  
[link]

Jonnhy Depp, hát nem így nézett ki a a félelmben;)


70. Bdt (2013-06-20 06:12.58)   - (válasz Az utolso szamuráj 62. hozzászólására)
Lazán, családi ebéd után. sztem se sértődne.


69. Johnny kapitány (2013-03-17 07:05.06) aaaaa
Érdekes filmnek találtam, de semmiképp sem sokszor nézhetőnek, a Depp-filmek közül nem a nagy port kavaró, sokáig gondolkozósak közé tartozik. Volt benne pár jó helyzetkomikum, és úgy alapjában véve nincs is semmi gond eme produkcióval. Izgalmas volt a világ, a kor, amibe elvezetett, a korrupció, főleg az a vonulat, hogy a médiát mennyire fel lehet használni manipulációra azért, hogy a nagyok kaszálhassanak a szegényeken. Voltak benne vicces, félelmetes vagy legalábbis bizarr jelenetek. Örülök, hogy nem vitte el a szerelmi vonal az egészet, épp csak a vonzódást lehetett érezni, a perzselést, ami még nem teljesülhetett be. Az pedig, hogy a katarzis nincs meg a végén - vagyis nem sikerül kinyomni a leleplező lapokat -, még életszerűbbé varázsolja az egészet.
A legnagyobb pozitívum pedig Giovanni Ribisi, félelmetesen jó volt, vérprofin kirázta a kisujjából a drogos-iszákos szerepét. Valamiféle díjat igazán megérdemelt volna ezért a kitűnő alakításért.


68. Delpiero (2013-01-24 21:50.10) aaaaa - (válasz Kovbojka 67. hozzászólására)
:))


67. Kovbojka (2013-01-24 21:39.16)   - (válasz Delpiero 66. hozzászólására)
a filmed!XDDDDDDDDD


66. Delpiero (2013-01-24 21:34.14) aaaaa
-Mindent értek.
-Mit értesz?
-Minden értek. A Világot, minket.

Komoly! :))


65. Chris Co (2013-01-11 23:02.46) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 60. hozzászólására)
Sokan úgy gondolják, hogy azért visszafogottabb ez a film, mert itt csak piáltak és nem drogoztak. Számomra nem ez hiányzott a filmből (hozzáteszem, Gilliamnek sem volt könnyebb dolga, hiszen ott volt egy másik film, az Ahol A Bölény Dübörög)
Egy önéletrajzhoz (azért nem teljesen önéletrajz)
viszonyítva még így is izgalmas és szórakoztató.
De ha az író műveihez hasonlítom, számomra hiányzik a filmből az, amit megkedveltem az írásaiban, a STÍLUS-t. Ha nem olvastam volna tőle és csak összehasonlítanám más filmekkel, akkor valószínűleg nálam is sokkal jobb osztályzatot érdemelne. Ha úgy ültem volna le a film elé, hogy emléket állítanak az írónak és ez nem a Rumnapló regény változatának film adaptációja, akkor biztosan elégedettebb lettem volna a filmmel. Első nekifutásra ez a véleményem, de még biztosan meg fogom nézni többször is. Nem vitatom, Bruce Robinson egy kiváló rendező (pl. : Mi Ketten 1987) és Johnny Depp is tökéletesen alkalmas erre a szerepre. Ezzel viszont vitatkoznék, hogy "kellett egy olyan film, amiért ismét mint színészt láthatjuk". Abban viszont egyezik a véleményünk, hogy szerintem is "akkor a legjobb, ha valami
ilyesmiben kell szerepelnie" és nem "nőies tengeri" rablóként. Olvastam éles kritikákat a filmről. Én más állásponton vagyok a filmmel kapcsolatban, mert engem csak az zavart, amit én hiányoltam a filmből, de ezt már leírtam.


64. Az utolso szamuráj (2013-01-09 16:10.43) aaaaa
és igaza is lenne


63. Menrot (2013-01-09 16:07.19) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 62. hozzászólására)
Ő tényleg tutira nem,le se szarná az itteni irományokat,(filmkat)vagy röhögne rajtuk.Főleg "mámorosan".
:)


62. Az utolso szamuráj (2013-01-09 15:51.25) aaaaa - (válasz Menrot 61. hozzászólására)
az ő szelleme kísértet,nem hinném,besértődött volna egy ilyen figura:))


61. Menrot (2013-01-09 15:46.13) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 60. hozzászólására)
Az utolsó mondatod nem volt vicces barátom.


60. Az utolso szamuráj (2013-01-09 12:55.32) aaaaa
Marha jól szórakoztam.
Igazából lehet ezt a filmet támadni,csak minek:Bruce Robinson nem akar semmi húúúú de komolyat megmondani,elmondani,odamondani,egyszerűen Hunter S. Thompson-nak emléket állítottak meg nevettetni picit.Hja,meg vélhetőleg Johnny Depp-nek kellett egy olyan film,amiért ismét mint színészt láthatjuk,Sparrow a végén bűnrossz volt és ha nem lett volna az újban Geoffrey Rush végig se bírtam volna nézni,az Utazóról meg csak ne is beszéljünk.
Pedig mielőtt megasztárrá tette volna a kalózosdi,ez a szemlátomást nehezen öregedő faszi jó érzékkel ugrándozgatott a filmek között és valahol elég nagy szégyen,ha halála után csak érdekes járású,kicsit nőies tengeri rablóként jutna eszébe a népnek.Depp ugyanis akkor a legjobb,ha valami ilyesmiben kell szerepelnie.
Itt pedig magát Hunter S. Thompson-t játssza mégha más is a neve:valahol a Félelem és reszketés időszaka előtt.A Rumnapló nem lett olyan erős,mint Gilliam kultmozija,de nincs oka szégyenkeznie,színészei remekek,a feeling erős és a poénok haláliak,amit az autóval műveltek,majdnem besírtam rajta.
És kár olyan scénákat Robinsonon számon kérni,ami volt a Félelem-ben,itt leginkább ittak,bár Giovanni Ribisi -re ránézve az ember azt mondta volna,ő már vagy fél éve előgyakorol,félelmetes az a pacák,ahogy itt is megjelenésével Depp-től is elveszi a rivaldafényt.Akit még kiemelnék,a mindig remek Richard Jenkins-és az ő monológja az újságírásról....-valamint Michael Rispoli,aki egyik kedvenc karakterszínészem,és van benne valami végtelenül szimpatikus.
Meglepetésemre pedig,Amber Heard nemcsak szépséget tudott felmutatni,jól is játszott.
Jó kis darab ez,ezt értő nézőknél simán elrepül a 2 óra,talán az igazán nagy gond az,a "gonoszok" nem is azok,ők egyszerűen szállodát akarnak építeni,azért a 60-as években is történtek már ennél nagyobb disznóságok:és amúgy is,egy férfit hol érhet nagyobb megaláztatás,minthogy a nőjével négerek gang-bang party-t nyomnak,hát lehet csodálkozni a reagálásán???
Lehet hát rá azt mondani,ezek az alakok csak tengenek-lengenek és igen,az utolsó 20 perc az,amikor cselekszenek is,de könyörgöm,akiről ez a filmecske szól,hát...nagyjából ilyen lehetett,mégis több minden van a neve mellé írva.
Ő pedig erre is szarva 67 évesen fejbe lőtte magát,yippajájé:))


59. Chris Co (2012-12-08 12:35.35) aaaaa
Hunter S. Thompson (Hell's Angels, Fear and Loathing...,The Rum Diary) Rumnapló című könyve számomra kevésbé volt izgalmas, szórakoztató,
de a film még a könyvnél is sokkal jobban untatott. Kissé átgondolatlannak érzem a forgatókönyvet. Sokkal visszafogottabb,
mint a könyv. Értem, hogy ezzel a filmmel állítanak emléket az írónak, de én pont azt hiányolom ebből a filmből, ami az író stílusára jellemző volt. Kevésbé színes, humoros, őrült, hivalkodó stb...
Nem rossz film, bár Terry Gilliam (Félelem
és reszketés Las Vegasban című) filmjét meg sem közelíti.


58. Kristian23 (2012-12-02 23:11.41) aaaaa
A tartalom alapján voltak félelmeim, hogy a film majd a szerelmes vonalba megy el. Szerencsére nem így lett. Ment végig az alkoholizálás, a jó szövegek, poénok, és érdekes cselekmények. Végig nagyon jól szórakoztam. Egy kicsit a végére ellaposodtak a dolgok, ezért nem ötös.


57. Sebestyén Ákos (2012-11-19 18:22.37) aaaaa - (válasz Sötétszív 56. hozzászólására)
Nagyon nagy film!!!!Nézze meg mindenki!!!!


56. Sötétszív (2012-11-17 22:57.07) aaaaa
Bruce Robinson iró/rendező Hunter S.Thompson (1937-2005) regényéből készített filmet Johnny Depp, Amber Heard, Richard Jenkins, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi főszereplésével. A film Puertop Ricóban játszódik a 1960-ban, és egy újságíró/író a fő karakter a filmben. Robinson rendezése szerintem remek, és a fényképezés is elsőosztályú. A színészek közül Johnny Depp hozza a formáját, Richard Kenkins itt haloványabb,de ez igaz Aaron Eckhartra is, Amber Heard meg csak kellék. De aki igazán zseniális az a dilis Giovanni Ribisi. Ő szolgáltatja a legjobb dumákat a filmben. Nekem nagyon tetszett a mű, bár a végét jobban kidolgozhatták volna. Mineernesetre az alkotóknak sikerült Thompson emléke előtt méltóképpen tisztelegni.Többször nézhető, szenzációs film, aki megtekinti, nem bánja meg.


55. Maryon (2012-11-12 15:27.50) aaaaa
A történet tényleg nem valami érdekfeszítő,de a film hangulata elvisz egy másik világba,magával sodor,kitűnően szórakoztam a majdnem 2 óra alatt.Remek karakterek,zseniális színészi alakítások,a humor fergeteges!Nekem nagyon tetszett!Az Éjsötét árnyék után felüdítő volt látni Deppet ebben a szerepben!


54. BenceFaterYoO (2012-11-11 03:45.29) aaaaa
Egy nagyon jópofa kis film. Semmi extra, de ennek nem is kell többről szólnia én azt gondolom. Johnny Depp jól adta az alkesz, kilét arcot. Tudjuk hogy neki jól áll az ilyesfajta szerep. Aaron Eckhart elment, bár ő nagyon nem erőltette meg magát. Kellemes kikapcsolódás egy vasárnap estéhez én azt mondom. Egy 4est megérdemel.


53. ZsD (2012-11-10 20:47.51) aaaaa - (válasz Yamakawa 52. hozzászólására)
Nem én írtam az idézetet, de szerintem sem szólt semmiről, és poén sincs benne. Majd valaki leírhatná, hogy miről is szól.


52. Yamakawa (2012-11-10 00:20.29) aaaaa
"sovány történet, klisék, egy egy elszórt vicces jelenet, de nem sok igazán"
Te mit néztél ? Milyen filmet ? Egyáltalában Neked mi tetszik ? Végre nem egy idétlenkedős, verítékszagos vígjáték. Szólt is valamiről, és végre humort és nem Adam Sandler és hülye társai idiótaságait lehet látni.


51. Kittentyű (2012-11-08 20:57.28) aaaaa - (válasz ZsD 50. hozzászólására)
Tesómnak is tetszett és nem aludtunk:D


50. ZsD (2012-11-08 18:16.14) aaaaa - (válasz Kittentyű 49. hozzászólására)
"Engem teljesen kikapcsolt arra a két órára"

Annyira jól aludtál? :)



49. Kittentyű (2012-11-07 00:33.50) aaaaa
Engem teljesen kikapcsolt arra a két órára. A színészek nagyon jók egytől egyig. A történet sem unalmas vannak benne poénos, vicces részek. A helyszín pedig ahol forgattak gyönyörű. Többször is simán nézhető alkotás.


48. Siddharta (2012-11-06 19:09.32) aaaaa
sovány történet, klisék, egy egy elszórt vicces jelenet, de nem sok igazán jó....Giovanni Ribisi tényleg a legjobb benne....


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-04-06 18:5577 hsz
KeresemBavack, 2012-12-16 14:154 hsz
KérdésekSzabgya, 2012-11-01 07:533 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk