Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Vizet az elefántnak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
219. Moxika123 (2020-03-30 12:18.00) aaaaa
HA más játszotta volna a főszerepet Pattinson helyett, könnyen lehetett volna belőle egy kiváló darab. Így csak közepes.


218. Munyi cica (2019-01-01 19:34.44) aaaaa
Nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom!
10/10.



217. Robertocospero (2018-08-01 12:32.10) aaaaa
A Titanic sztorijának egy másik variációja, de ettől
még nagyon jó film.


216. Fütyülős (2018-07-26 22:58.04) aaaaa
Patiszon egy igazi anti-színész. Egy abszolút nulla, semmi jó nincs benne. Waltz jó színész, nem sok filmben láttam eddig, de azokban ugyanazt a figurát hozza mindig. Ezzel a figurával "berobbant", és azóta is ezt a nótát fújja. Nekem unszimpatikus is.

A film gyenge. Semmi drámai nincs benne, sajnos sok jó se szorult bele.

Nem értem.. a rendezők nem látják, hogy mennyire buta ábrázata és sötét kisugárzása van a Patiszonnak és mennyire tehetségtelen?


215. Imre 007 (2016-09-02 09:34.43) aaaaa
Nagyon szép film, a könyvet is mindenképpen elolvasom!


214. Norbii92 (2015-01-20 16:33.18) aaaaa
Ismét egyik kedves ismerősöm ajánlására néztem ma meg a filmet. Nekem nagyon tetszett, pedig aztán ahogy látom sokan elég negatívan nyilatkoznak róla, s bár azokat elolvasva engem is rádöbbentettek a film hibáira, még sincs szívem lepontozni! Állatbarát lévén végig élveztem a filmet, és egy percig sem unatkoztam közbe! Igényes és szépen kidolgozott romantikus dráma a Vizet az elefántnak! Mellőzte a giccset és a sablonokat, a cirkusz világa pedig már az elején magába szippantott! Imádtam gyerekkoromba menni és látni az állatokat. Tökéletes kikapcsolódás volt na.
Ami viszont a könyvet illeti, sajnos még nem olvastam, így az adaptáció hitelességéről érdemben nem tudok nyilatkozni, de felírom a listámra azt is!
A színészekről még pár szó, mert ők voltak azok akik ezen a filmen a legtöbbet dobtak! És közülük is főleg Christoph Waltz! Hihetetlen tényleg amit ez a pasas leművel a vásznon (mikor Rosie-t az elefántot kínozta, na ott kinyílt a bicska a zsebemben)! De! Robert Pattinson és Reese Witherspoon is jók voltak! Sok kémia nem volt köztük, pedig elsősorban ez egy romantikus film, mégis szimpatikusan játszott mind a kettő! Pattinson-ról legalább már nem csak az Alkonyat fog eszembe jutni, és végre Witherspoon-t is megkedveltem kicsit! A dráma a végén amúgy nem volt olyan erőteljes, mint vártam, de ezúttal örültem a happy endnek! Összességében számomra nem egyszer nézős film a Vizet az elefántnak, még megfogom nézni az biztos, és a könyv is rajta van a listámon! 5*


213. Krisztina1998 (2014-10-30 17:09.30) aaaaa
Szerintem nagyon jó, Reese olyan szép!


212. Captain Al (2014-09-02 12:47.10) aaaaa
a romantikus részek annyira nem tetszettek, nem mondom hogy rosszak voltak, de láttam már jobbat ellenben a dráma az erősen közepes volt


211. Whyteangel (2014-06-13 17:56.29) aaaaa
5 napja néztem meg, ha rögtön értékeltem volna, akkor 4 csillagot kapott volna, de nem jöttem fel aznap.
Szépen összeszedett történet volt, nem elcsépelt, sablonok egymásutániságával telt az idő.
Voltak megrázó pillanatok benne, főleg a Rose-zal való bánásmódnál volt, hogy inkább oda sem néztem, nem szeretem az állatok kínzását.
Ellenben tetszett Christoph Waltz játéka, és karakterének bemutatása. Az első jelenetben, amiben feltűnik, kívülállóként csak egy rideg főnököt látunk benne, de ahogy Jacob közelebb kerül a férfihoz, és jobban belelát az életébe, megismeri az igazi arcát.
Reese Witherspoon az elején jól teljesített, elhittem, hogy elérhetetlen, de ebből szerintem túl gyorsan váltott át gyengédségre vágyó nőre, nem volt átmenet, és felejthetővé is vált a játéka.
Robert Pattinson itt sem tudta félretenni a rá olyan nagyon jellemző nézést, amit az Alkonyat első részében szinte mindig látni lehetett rajta....azt a zavart mosolyt. Ezt mindenütt elsüti, de itt legalább nem csak ebből állt a színészi játéka. Christoph Waltz mellett sajnos teljesen eltörpült, de magához képest nem teljesített rosszul. Ő egy naiv fiatalemberként kezdte a sztorit, de a végéről hiányoltam a sok mindent megélt, megerősödött férfit. (Tudom, nem teltek el évek, de szerintem ez történik azzal, aki ennyi mindenen megy keresztül).

Összességében ez egy jó kis film, de felejthető, viszont nem sablonos.


210. Titi-Brigi (2013-06-12 18:05.46)  
Hát,hogy micsoda véletlen!!! Ebben a filmben Robertet Jacob-nak hívják!!! Végülis annyira kevés név van a világon!!!


209. TLJones2010 (2013-04-28 22:41.45) aaaaa
Amikor meglátom a Christoph Walz-ot, mindig Tarantino zsenialitása jut eszembe. Tarantino mesternek elég sok színész köszönheti pályafutását, hog csak párat említsek, ott van a Travolta, aki éppen megindult lefelé a lejtőn, amikor megkapta az álomszerepet a Ponyvaregényben, Michael Madsen is mondhat egy thank you-t, hogy a pár valamire való szerepét tőle kapta, de említhetném Buschemit, vagy akár Sameul L. Jacksont is. Azonban ha valaki, Waltz Úr végképp neki köszönhet mindent, na már csak annyit, hogy reflektorba került általa, és végül hosszú keresgélés után megtalálta a németül és franciául tökéletesen beszélő színész zsenit az Inglourius bastards-ra. Walz-nak nem kellett több, őstehetségével lehengerelte a világot, és olyan gyorsan söpört be két Oscar-t, amire én nem is emlékszem. Vajon hány ilyen őstehetség, zseni kószál a világon akik csak arra várnak hogy egy Tarantino megtalálja őket?
De vissza a filmre..a Robert Pattison gyakorlatilag ettől a filmtől kezdve nálam a színészek kategóriájába tartozik, ügyesen játszik, ha okosan választ szerepeket még akármi is lehet belőle.Waltz.. Még a film elején van egy jelenet amikor a röhög egy jót a srácon, akit majdnem megharap az oroszlán, aztán bumm megkeményedik az arca és azt mondja, a sajátos, egyedi stílusában, hogy már pedig a ló fellép.. pfff tudtam hogy már nagyon erős lesz ez a film, Waltz mester elkezdte a játékot.Nem leszek spoileres de ezt muszáj volt.Tetszik a forgatókönyv, mesterien bontakozik a dráma, az elefánttal való rendezői munka lehengerlő, igényes az operatőr, szépek a felvételek, pont annyira vibrál a filmzene, amennyi kell, nem vitte ezúttal túlzásba a James Newton Haward mester, ami külön öröm. Azt kell, hogy mondjam, többet illett volna hallanunk erről a filmről, mert hiba nincsem benne, a Waltz játékával pedig az átlagon felüli kategóriába pottyant.. nálam..bár..bár....Tarantino valahogy olyan tökéletesre """csinálta""" meg ezt az embert az Inglouriousban és a Djangoban, hogy nélküle az az érzetem nem teljesen sikerült magából kiadnia ezúttal mindent, pedig mondom, a forgatókönyv jó. De tudjuk persze , hogy amikor Tarantino ír valakire forgatókönyvet, az azért más..mindennél másabb...:)


208. Eufrozina85 (2013-04-02 22:08.18) aaaaa
SPOILER előfordulhat

Tetszett, élveztem. Pedig mennyi ideig kerültem!
Ami persze azonnal megváltozott, amint megtudtam, hogy Christoph Waltz játszik benne.
Addig csak porosodott a DVD a polcon, Vizet az elefántnak, milyen filmnek van ilyen címe, ugyan már! Majd ha már érfelvágósan unom magam, talán.
Aztán belefutottam IMDb-n és kiderült, hogy Hans Landa játszik benne. Nosza.
Reese Witherspoon és Pattinson játékától el is lehet tekinteni: bár hozzák a kötelezőt, szerintem tökéletesen lecserélhető elemei a filmnek.
Nem úgy Waltz, aki zseniális a menstruáló tinilányokat kenterbe verő kedélyhullámzásaival, ami valami egészen vérfagyasztó elegyet alkot a hideg, dörzsölt számító kegyetlenségével. Egy ember, aki mindent megvett, aki hozzászokott, hogy a sikere érdekében mindenkit maga alá gyűr.
Érdekesnek találtam továbbá, hogy a rendezők szükségesnek tartják, hogy minden filmben fojtogasson egy nőt. De istenem, jól áll neki.

Nos, míg Waltz ismét zseniálisat domborít, vannak a filmnek hibái is. A tartalom elolvasása után féltem, ezt nem veszi be a gyomrom, és valóban voltak pontjai a filmnek, ahol nekem kissé szaftosabb volt az érzelem, mint azt el szoktam bírni... a fő forrása ennek amúgy a kerettörténet, amiket abszolút nem bírok, és a végén az indokolatlanul giccses fekete-fehér bejátszások a boldog családi életről.
Valószínűleg azét is éreztem így, mert még bőven Waltz dermesztő tekintetében akartam pancsikolni, és nem belemártózni Pattinson nyálába... basszameg, sajnáltam Waltz-ot, nem akartam még, hogy vége legyen az egésznek, de vége lett, megkapta a kegyelemdöfést... én ezek után sz.rtam arra, hogy ezek ketten elsétálnak-e a naplementébe. Vissza is tekertem az első vacsorajelenetre és megnéztem megint, ahogy olyan ízlésesen és manírmentesen játszotta a mattrészeget, ahogy még azelőtt senkitől nem láttam.


207. BenceFaterYoO (2013-01-31 00:51.59) aaaaa
Christoph Waltz egyszerűen zseniális!
Komolyan mondom ez az ember, valami irtó tehetséges.
Ezzel a szereppel is tökéletesen tudott asszimilálódni, amikor ő volt a vásznon, vágni lehetett a feszültséget a levegőben.
Sem Robert Pattinson, sem Reese Witherspoon nem volt a szívem csücske eddig sem, sőt igazándiból konkrétan nem kedveltem őket. Ezen azért most tudtak változtatni, mert a karakterüket jól hozták, tényleg nem volt rossz egyikőjük alakítása sem. Annak ellenére, hogy nem ájultam el tőlük, a "nemszeretem" kategóriából kitörtek.

Maga a film, egy abszolút kellemes kikapcsolódás volt így estére. Fantáziadús a film környezete, jó az atmoszférája, a képi világa is különösen szép.
Jók a díszletek, jelmezek és a történet is teljesen jó arra hogy kitöltse ezt a 2 órát.
Úgyhogy mindent egybevetve nekem tettszett ez a film.

Nem adhatok rá 5 pontot, mert az ennél méllyebb filmeknek jár de egy erős 4 pont megilleti!


206. Cry-baby (2013-01-02 19:38.26) aaaaa
szerintem egy nagyon jól sikerült mű :)


205. Sala1992 (2012-12-29 22:11.55)  
középszerű jó, ilyen szintű filmeknek kéne adni a minimumot de azért nem a maximumot erősen túl van pontozva reálisan szerintem olyan 4.0 körül lenne. De abszolút nézhető.


204. Godric's Hollow Man (2012-12-15 18:49.56) aaaaa
Az eleje nagyon nehezen, lassan indul. Utána (ez kb. 35-40. perc környéke) a film megtalálja a ritmusát. Mindenki hozza a szerephez megkövetelt szintet. Jó Pattinson is, Waltz is, Witherspoon is.

James Newton Howard remek zenéjével


203. Joaphoen (2012-11-08 01:42.53) aaaaa
Reese mellé egy idősebb pasas,pl Leo illett volna
v Rob mellé fiatalabb nő
túl hollywoodi a vége is
a még szűz fiúka meg a férje és ki tudja kik által agyonhasznált nő sírig tartó szerelme,haha


202. Tömö (2012-09-03 20:06.01) aaaaa
Pozitív csalódás. Nem sokat vártam itt a két főszereplőtől, és hát nem is kaptam semmi extrát tőlük, itt Waltz Úr feszűltségvkeltése volt a piros pont. Ehhez az emberhez,még ha az életben egy tündi-bündi is lenne, soha nem mennék a közelébe, nem hogy feleségül, nem egy szimpi arcu egyén. De tökéletes színész,az ilyen szerepeket rá szabták.
Reese-knife kisasszony ,annyira volt itt szerelmes,mint egy kaktusz. Respect jár neki a megtanult cirkuszi mutatványainak,és tuti nem ülnék fel egy elefántra, minek?,hogy rám essen a végén?:D
Pattisonról elhittem,hogy mindent megtesz ezért a nőért, tud ám nem csak bambulni is.
Nekem az eleje bevezető nem hiányzott,nem volt hiteles annyira az öreg. Simán elhagyhatták volna.


201. Rafileo (2012-08-16 22:31.16) aaaaa
Profi munka le a kalappal! Francis Lawrence bebízonyította, hogy a misztikum és sci-fi után a romantikus műfajban is igencsak megállja a helyét! Unalmamba kerestem rá itt a Constantinra, hogy ugyan ki rendezte azt a vizuális bombát ami annó az én vájt szememet is kielégitette! És lám öszvisz 3 film a miből kettő a zsákba! Hát lássuk ezt az fáncsisat is! És azt kell mondjam, hogy telitalálat! És ahogy elnézem Francis barátunk a rendezésen kívül mással nem foglalatoskodik.. nem producerkedik nem cameozik nem szinkronizál hörcsögöket rajzfilmekbe.. éppen ezért üzenem innen Hollywoodnak: Még több munkát Francis Lawrencenek...


200. Brigi fcb (2012-08-09 20:08.48) aaaaa
Na ahhoz képest amit vártam egész jó filmecske ez. Még Pattinson is tűrhető volt.


199. Pindurlányka (2012-04-17 13:19.34) aaaaa
"Rob Pattinson ès Reese Witherspoon nagyon nem mutattak jòl együtt, a kèmia pedig egyàltalàn nem mûködött köztük"


Talán azért mert pár évvel ezelőtt egy filmben még Ríz, Rábört anyját játszotta: {XDDD}


http://www.youtube.com/watch?v=5Hy4U4UYfl8


*csak érdekességképp linkelte be*


=)


198. Doloresz89 (2012-02-24 17:49.33) aaaaa
Picit csalòdtam ebben a filmben, a könyv alapján sokkal többet vàrtam tõle. Rob Pattinson ès Reese Witherspoon nagyon nem mutattak jòl együtt, a kèmia pedig egyàltalàn nem mûködött köztük, a kèpernyõn egyàltalàn nem jött àt az a hatalmas lamour, amit a trailer alapjàn vàrni lehetett volna... Kèt jò dolog viszont volt ebben a filmben, kèt kimagaslòan jò dolog: Rosie az elefànt nagyon a szìvemhez nõtt, illetve Christoph Waltz jàtèkànak tökéletessège messzemenõen a story legemlèkezetesebbje volt.


197. Lora15 (2012-02-14 15:48.16) aaaaa
Nekem tetszett a cirkuszi környezet és a történet. És a színészek is nagyot alakítottak.


196. Puckagi (2012-02-10 15:50.44) aaaaa
Nekem tetszett a film, jók voltak a színészek is!


195. Bean (2012-01-28 20:43.16) aaaaa - (válasz Miss bambi 194. hozzászólására)
Lehet, azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy ez a film még csak szagolni se fogja a klasszikus/örökzöld minősítést soha...:D
Sőt csori Padlizsán sem fog szerintem soha maradandót alkotni, de ne nekem legyen igazam és lássunk tőle egy kis színészetet.:D
Bár lehet nagy kérés Hollywoodban:D:D:D:D:D:D


194. Miss bambi (2012-01-28 16:55.25)   - (válasz Bean 193. hozzászólására)
Látod Babocska itt is akad egy csokrétára való érdekesség,nem csak a Terminátoros topicban. :D


193. Bean (2012-01-28 16:35.56) aaaaa - (válasz Sirajukihime 191. hozzászólására)
"Meg kell mondjam Robert lassan kezd kinőni a szépfiú státuszból"
Volt olyan státuszban?:D
De ha már kinövi akkor utána mi jön?Ez érdekelne melyik státusz?:D


192. Miss bambi (2012-01-28 15:00.20)   - (válasz Sirajukihime 191. hozzászólására)
Emlékeztet az ifjú Brad Pittre????
Azért ez ütött ám rendesen. :DDD
Ha Rosie drága nem lett volna barátságos,akkor már rég ráült volna Robi fejére,bezony.



191. Sirajukihime (2012-01-28 12:42.20) aaaaa
Kellemes csalódás volt a film,nekem sokkal több volt mint egy sablon szerelmi történet.
Jó volt újra látni a Robert-Reese párost,ezúttal más felállásban mint a Hiúság vásárában.Meg kell mondjam Robert lassan kezd kinőni a szépfiú státuszból(személy szerint engem egy kicsit emlékeztet az ifjú Brad Pittre,kíváncsian várom mi lesz a folytatás),Christoph Waltz játéka pedig egyenesen lenyűgöző,feszültséget kelt akárhányszor csak megjelenik a színen.
Tetszett,hogy a történet eleje mást sejtet,mint ami a valós végkifejlet,és a film végén a cím is értelmet nyer.
Egyébként azon csodálkoztam,hogy szegény elefánt minden kínzás ellenére végig barátságos maradt.


190. Az utolso szamuráj (2012-01-25 14:24.10) aaaaa
A romantikus film....
Jó,én is nyavalygok,mert sok kritikán aluli,full felesleges és precízen becélozza azt a csoportot,akinek mindegy,mit néz,csak csókolódzanak benne meg sűrűn lehessen miatta a zsepi felé nyúlni és megállapíthatják a tv előtt ülve,végre egy férfi ,akinek nem az a fontos,mennyi idő alatt varja be a hímtagot...hanem figyelmes,udvarias és jóképű,mikor szenved.
BRRRRRRR.
A legtöbb ilyen történet kiszámítható,egyszerű...igazából sémákra épül,ezért is kedvelt alapanyag.A vizet az elefántnak is az....de a jobbfajta kategóriából.
Mert a videóklippek világából mozik készítésébe többedszerre belekóstolt F. Lawrence érzékeli,hol indul az a dolog,ami a férfiakból a "nyál" szót juttatja eszébe,és ottt megtorpan:mert maga a közeg az,annak érdekes világa-a cirkuszé értelemszerűen-ami működik és megfesti a történet hátterét és néhány jó színész bizony nagy segítség,ha a nézőt be akarjuk vonzani a "varázslatba"(ami igazából itt nem az,de jó élni a kifejezéssel)
Számomra nem Chrispoth Waltz a meglepetés,a Brigatyk után sejtettem,nem fog csalódást kelteni,most is döbbenetes,mikor kijön belőle az "állat".Pattinson "vámpírok szégyene" az,akin meglepődtem,mert az ifiúr....játszott.És nem is rosszul.
Ezek a dolgok pedig legfőképp akkor voltak megfigyelhetők,mikor apróbb rezdüléseket kellett hozni,például mikor az igazgató csak úgy odalöki,felesége az éjszaka teljesítette házastársi kötelezettségét....ülsz az asztalnál,próbálsz egyszerre szégyenlős és mások boldogságának örülő arcot vágni,de lelki szemeid előtt azt látod,szétteszi férjének a lábát.Hát.....
Ismerőseim közül ketten is olvasták a könyvet,jelezték,többminden kimaradt és változtattak is bizonyos dolgokon,én magam ezt nem tudhatom,de a film működött,kivéve az utolsó negyed órát,ami felpörgetettsége szembeállt az addigi tempóval.Lawrence jó érzékkel tapintott rá egy különleges világ működésére,néha azért az akkori valóság-válság-is bekúszott a történetbe és August Rosenbluth alakja miatt volt egy olyan karakter is,aki több volt,mint érdekes,mert személye bár negatívabb volt,volt benne valami....delejes is.
Hogy pedig mi a szerelem??Nem ebből a filmből tudjuk meg,és nem is tudok olyan filmet mondani,amiből vágjuk majd.Talán jobb is így,pont ettől nő szemünkbe fontossá,tökéletessé,irigyelhetővé,néha fájóvá....de szerintem nincs ember,akinek ne lenne olyan élménye általa,amire szívesen visszagondol.Egy csók,egy érintés,egy mosoly,egy nap,egy hét,egy éjszaka...legyen az legális vagy tiltott.
Valahol meg ez ennek a lényege,meg... hogy talán jobb emberek leszünk általa.


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoxika123, 2020-03-30 12:18219 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk