Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eltitkolt várandósság aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - A kártyavár összedől - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
33. Pocsolya ugró (2017-03-23 22:22.27) aaaaa
Kicsit ezt a részt gyengébbnek és kimerültebbnek éreztem az első kettőnél. Talán azért mert már nem tudtak mit mutatni. Nem volt már annyi megválaszolatlan hangsúlyos kérdés. Tetszett ez is. Igaz kicsit tündérmese volt, mert sajnos a való életben ritka mikor ilyen igazságos legyen valami és ilyen jól végződjön minden. De tetszett a film.
Voltak benne izgalmas jelenetek.

SPOILER: Örültem neki hogy a lány végre megbékélt és bosszút tudott állni mindenkin aki ártott neki.


Azt gondolom hogy ez a trilógia az egyik legjobban sikerült film volt. El kéne olvasni könyvben is. Kifejezetten tetszett a részek hosszúsága, voltak áthidalások, szerintem sokkal jobb ha megnyújtanak egy filmet, minthogy valami rövid megvágott csak akciódús jeleneteket árasztó tucatprodukciót nézzünk. Veszít a valódiságából ha nincsenek benne olykor unalmas és enyhén hosszabb akciótlan jelenetek. Jó volt ez így. De amúgy szerintem nem voltak benne annyira unalmas jelenetek sem.


32. Emmersson (2017-03-18 21:21.51)   - (válasz Schott 3. hozzászólására)
Az a "fos remake" jobb lett, mint az eredeti!



31. RVIN73 (2013-03-28 05:09.58) aaaaa
Szuper !


30. Hunarin (2012-11-26 14:49.52) aaaaa
Ritka jó befejezés!Talán ez a rész tetszett a legjobban.


29. Brundle (2012-06-21 16:47.06)  
Ki jelenthetem hogy túl vagyok az eredeti trilógián és szerintem is kiváló lett a befejezés, kicsit mérsékeltebbek lettek bizonyos dolgok, pl az akció és a lendület az tény, és a befejezés is kicsit vissza fogottabb lett. De viszont kaptunk egy minden részletet és kétséget tisztázó záró epizódot, amiben minden titokra ármányra és okozatra fény derül a legmagasabb szintekig, és amiben lisbeth is maga mögött tudhat minden rosszat amit át élt, szóval a filmek szerintem nagyon jók lettek vissza adnak egy jó és élvezhető történetet amire érdemes időt szánni. Én jó magam csak ajánlani tudom a szériát minden részt, még máma le viszem david fincher tavaly készített újrázását a teljesség végett és a magam kiváncsiságára, remélem abban a filmben se fogok csalódni mert a trilógai az kiváló lett, aki tudja mindenképp nézze meg az összes részt.


28. Booksi1 (2012-06-16 01:11.17) aaaaa
Et a befejezőrész tökéletesen felteszi a koronát a trilógiára. Azt sajnálom csak, hogy nem lehet folytatása. Nekem elrepült alatta az idő. Nagyszerűen fel volt építve az egész. A tárgyalás pedig a csúcspont. Lehet, hogy valóban nem volt benne annyi akció, de ez nem von le semmit a film nagyszerűségéből. Noomi elképesztően jól játszik itt is.


27. Jlaci63 (2012-04-10 22:42.33) aaaaa
Végig lekötött mindhárom rész.


26. Fear_boss (2012-03-01 10:42.37) aaaaa
A trilógia befejeződött nálam is. Rengeteget kellett ugyan várni arra, hogy ebben a részben történjen végre valami izgalmas, az előző kettőben végig úrrá lett a nézőn a feszültség, itt azonban ez elmaradt, leszámítva az utolsó (kb.) 45 percet, amit érdemes kivárni. Sok minden történik ugyan addig, de túlontúl hosszadalmasak a jelenetek. A lezárás viszont kárpótolt, főleg az a rész, mikor végre kiderül minden Lisbeth-ről, és összeáll a kép. Örülkök, hogy nem hagytam ki ezt a jó kis 7 és fél órás 3 részes alkotást!


25. Chris92 (2012-01-22 11:21.44) aaaaa
Bevallom már jó hosszú ideje ott volt a listámon a Millennium trilógia svéd adaptációtrilógiájának befejező része, de valamiért nem volt hozzá kedvem, hogy megnézzem. Így most már bepótolva tudom is, hogy miért.
Nem tudom, hogy Larsson regénye ilyen száraz és nyögvenyelős vagy ez a rendező Daniel Alfredson bűne, de nemegyszer kínszenvedés volt nézni ezt a filmet, amit sokszor csak a két főszereplő kimagaslóan remek játéka mentett meg. Belegondolva, inkább az utóbbira szavazok, mert egyrészt visszatekintve már a második részt is alaposan túlértékeltem, másrészt a film NAGYON megszenvedi a csaknem két és fél órás játékidőt, nem túlzok húsz percet ki lehetett volna belőle, minden fájdalom nélkül ollózni. Félreértés ne essék nem nézhetetlen, de inkább mint tárgyalótermi, szálelvarrós krimi-thrillerként működik abból is inkább a gyengébb fajta. Egy jó rendező sokkal izmosabb dolgot tudott volna kihozni, remélhetőleg az újraadaptálás lehetősége elfogja érni a folytatásokat is mert van bennük potenciál. Azt Niels Arden Oplev tökéletesen meglátta, Alfredson pedig sebtében csinálta meg a többit, és a szimpla száraz tálalásra ment rá. Ahelyett, hogy inkább vágott volna a hosszból de ezerrel.


24. City225 (2012-01-21 18:18.02) aaaaa
A könyv sem éri el elődjeinek színvonalát, ennek ellenére mégis maradéktalanul leköt, és ahogy a Millennium trilógia többi részét, ugy ezt is nehéz letenni. Nem értékelném túl Larsson köteteit, szórakoztatóak, és izgalmasak, de ennél többet nem tudnék elmondani róluk..
No hogy miért is említem ezt? Mert az alapanyag ellenére a 3.rész a képernyőn bizony még ezeket az alapfeltételeket sem képes teljesíteni. Szépen rezignáltan végigmegy a történeten, de képes a színes cseleményeket egy végtelenül unalmas felsorolásban megvalósítani. Pár módosítás is helyet kapott, és ezek bizony további hátrányára váltak az amúgy is színtelen végeredménynek. Larsson könyvét ennél méltóbb módon kéne vászonra álmodni, és ez a rész (is) megérdemel egy újabb lehetőséget, egy egészen más megközelítésből...


23. City225 (2012-01-18 16:21.08) aaaaa
Érdekes a dvd-borítón egy "n"-nel van a Millennium, pedig én eddig mindenhol kettővel láttam. Nemtudom máshol hogy írják, de ilyen amatőr hibát nem sokat láttam..


22. Bök (2012-01-14 21:24.28)   - (válasz Ystee 14. hozzászólására)
Kiválasztottalak,hogy ne essek az ismétlés hibájába.Egyetértek veled,azzal a küllönbséggel,hogy a harmadik részre is 4-est ad-ok,mert az alkotók külöleges film élménnyel leptek meg mindannyiunkat.Ma már ez ritkaság!


21. Nyolcadik utas (2011-10-29 16:59.22) aaaaa
Nekem néhány rész hiányzott a könyvből, egy-két dolog kicsit máshogy volt, s bár érdemben ez nem változtat a lényegen, tisztelegve az író előtt, tartottam volna magam a könyvben történtekhez.
Lisbeth forever!


20. Godric's Hollow Man (2011-07-30 13:28.04) aaaaa
A kártyavár összedől

Már nagyon régóta vártam ezt a pillanatot. Mindenképpen érdekelt, hogy végződik Lisbeth Salander története. Az előző két rész nekem nagyon magasra tette a lécet és nagyon nehéz dolga volt a befejező epizódnak, hogy megtartsa ezt a szintet, és gondosan lezárja a történet végét.

Mivel az előző két részt rengeteg töténetszál és csavar színesítette, így a záró szekciónak jutott a nehéz feladat, hogy elvarrja a szálakat és fényt derítsen az évtizedes mocskokra mely a titkos szervezetet árnyékolja és amelyben főhősnőnk is belecsöppent.

A szereplőket már ismerjük és rendkívül jól hozzák a figuráikat a színészek. Már együtt lélegeznek szerepükkel, hiszen az előző részekben volt alkalmuk összecsiszolódni a rájuk osztott feladattal. Noomi Rapace szinte szavak nélkül játszik, de minden pillantásában ott van a tűz és az a titokzatosság mely a karakterét jellemzi. Mika az újságíró is hozza a megfelelő támogatást és remek összpontosulnak a kezében a szálak. A többi mellékszereplőre sem lehet panasz.

A filmnek kimondottan jót tesz ez a kicsit ridegebb ámde rendkívül jól passzoló európai helyszín. Örülök, hogy képesek a skandinávok egy ilyen jó trilógia elkészítésre. A filmnek nagyon jót tett, hogy nincs rajta a kötelező hollywoodi giccs és nyomásfaktor. Ezért is félek egy kicsit a Fincher féle verziótól. Hiába bízom a direktorban, de félek is a körülmények miatt. Mellesleg mindhárom rész színvonalát nehéz lesz hozni, esetleg megugrani. Meg szerintem, aki látta mindenkinek ez a film lesz az elsődleges hivatkozási pont. Nekem pedig Noomi Rapace lesz mindig is a tetovált lány, szóval a lecke fel van adva.

A rendezőnek még azt a bravúrt is sikerül elérni, hogy a film záró jelenete sem legyen giccses vagy szirupos, hanem kellően titokzatos és finom, mint a főhősnő. Ellenben a katarzis nem marad el. Így vonul be a filmtörténetbe Lisbeth Salander remekül elénk tárt trilógiája, a Millenium trilógia.

A kártyavár összedőlt (hála az égnek).
85%


19. Anitabagwell (2011-07-22 19:55.59) aaaaa - (válasz Sallina 18. hozzászólására)
olvasd el, amit az amerikai tetovált lány topicjába írtam! :)


18. Sallina (2011-07-22 18:49.14) aaaaa
Először én is meglepődtem, hogy mennyire eltér a könyvtől. Aztán rájöttem, hogy végül is jól van ez így a könyvben nagyon sok a fontos szereplő. Olvasva is nehéz néha őket követni. Filmben még rosszabb lenne. Szerintem mind3 rész rendben volt. Én a szereplők miatt várom az amerikai verziót. Bár a bemutató alapján Lisbeth-et játszó színésznő nekem nem jön be. Igaz jobban hasonlít a könyvbeli lányra.


17. Sötétszív (2011-07-17 00:53.34) aaaaa
Stieg Larsson Millenium trilógiájának befejező darabka igencsak erősre sikeredett. Izgalmas, feszültséggel teli, és leköti az ember figyelmét mindvégig pedig elég hosszú mű. A színészi játék elsőrangú, a forgatókönyv is jól van felépítve. Egy remek sorozat méltó lezárása ez a film. Kihagyhatatlan remekmű!


16. Zolafish (2011-06-29 20:37.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 15. hozzászólására)
Egyébként egy elég tökös projekt az új
Tetovált lány, mert még viszonylag friss az előző adaptáció élménye és egy siker könyvnél mindig nagy az elvárás és sokan eleve cinikusan csak egy gagyi amcsi remake-ként tekintenek rá, ami nem is jogos, mert ez a Stieg Larsson könyveinek az újabb adaptációja, nem pedig remake.

Főleg, hogy DAVID FINCHER rendezi, aki elég egyedi és zseniális rendező és biztos nem svéd filmet fogja alapnak tekinteni, hanem inkább a könyvre fog fókuszálni. Álomgyár ide vagy oda, de simán lehet, hogy lepipálja mind a három részt is. Legalább is bízom benne :)


15. Az utolso szamuráj (2011-06-29 19:30.34) aaaaa
No.
Kövezzenek meg érte,én nagyon várom az amcsi remake-t,főleg az utolsó két rész miatt.
A Tetovált lány című svéd mozi valóban nagyvászonra termett,mert Niels Arden Oplev rendező értette,mi a tv-film és a mozifilm közti különbség:mivel pedig siker lett,a producerek azonnal kiadták az utászt,a másik két könyvet is sebtiben csinálja meg.Oplev érezte,a sietség a minőség rovására megy,ki is hátrált a project-ből,jött helyette Daniel Alfredson....a végeredmény ismert,a Lány,aki a tűzzel játszott,harmatzsér volt,pedig érezni,a történet igenis erős.De ha egy akció mondjuk a Thomas,a gőzmozdonyban is vérciki lenne....
Az álomgyár,ha Fincher próbálkozása jól sül el, Daniel Alfredson műveinél biztos,hogy jobban tud letenni az asztalra,ha mást nem is,a nagyvászon varázsát értik(persze,tudnak azért ennél többet is,naaa).Az is hozzátartozik az igazsághoz,ez a film azért jobb ,mint a második,és nagyjából sikerül is elvarrni a szálakat:de még mindig nem az a minőség,amiért moziban a helye.
Összeesküvés azért,hogy egy régi ,öreg összeesküvést leplezzünk:nagyjából ennyi a történet.Ósdi taták a képben,és egy pedofilt kinézete alapján is be lehet azonosítani,sugallja a film:jó is lenne.A millenium trilógia igazi nagy ereje abban volt,amit már leírkáltunk páran az első résznél:hogy egy jóléti államon belül is van rothadás,társadalmukban szörnyek cikáznak igen előkelő foglalkozást üzve,és a nő néha nem több ott se egy darab húsnál 3 tömhető lyukkal a testén.
Azaz,sok minden csak látszólagos,ha mélyebbre ásunk,a valóság csúnyán pofán is csaphat.
Nomost ugye erre sokan azt mondhatnák,írói kitaláció:nem,Stieg Larsson vette a bátorságot,és személyes kutatásait keverte egy regényfolyamba,azaz -sajnos!!-a dolgoknak van alapjuk.De...a mai világban ezen megdöbbennénk?
Van hát egy harmadik részünk,ahol már nem is a Terminátor óriás cselekvései igazán fenyegetőek Lisbeth-re,hanem aminek az államhoz is köze van:nem mondanám,hogy nem voltak hullámvölgyek a történet elmesélésébe,de azért lekötött,sőt a végére a tárgyalótermes részt kimondottan élveztem.Mindig imádtam,ahogy érvek súlya alatt,higgadt modorban előadott mondatokkal tépik szét a negatív oldalt,ahogy az erős megtörik,elbukik,visszaadja hitem abban,van igazság még.Persze oknyomozónk azért még nyomozgat és mindenkire gyanús tekintettel bambul,nője email-jei semmit nem tettek a történethez,és Lisbeth Salander hajával és kinézetével ismét magára talált:de miért is ne,ha ez van a regényben ugyebár.A lépcsőházas kvázi bucsú kimondottan a lány lényegét tükrözte vissza.
Azt mondanám,ebből egy jobb rendező izmosabb dolgot tudott volna kihozni,de még így is látszik,Larsson munkássága bár erősen túlbecsült,ám kétségkívül markáns és érdekes könyveket pakolt le az asztalra,bátran írva olyasmiről,amiről inkább a hatalom hallgatna.


14. Ystee (2011-06-20 19:49.09) aaaaa
Az első rész fantasztikus volt, teljesen a hatása alá tudott keríteni. 5
A második is tetszett, de veszített valamit a varázsából, többre számítottam. 4
A harmadik sem volt rossz, de túlságosan kiszámítható és kevés mutatkozik meg Lisbeth személyiségéből. 3


13. Keller.p (2011-06-02 15:12.56) aaaaa
No sikerült megnézni ezt a harmadik részt is, én személy szerint nem zavarodtam össze a párhuzamos nyomozás bugyraiban. Végig leköti az ember figyelmét az egyik legjobb mű amit valaha láttam.
Egyetlen egy bakit sikerült észrevennem, mikor az öreg úr lelövi a kórházban Salacsenkót és megy lisbeth kortermébe..Az ajtót az ügyvédnő betámassza egy székkel ugyan, és az öreg úr nem tud bemenni, mivel az ajtók kifelé nyílnak, nem befelé:)


12. Keller.p (2011-04-04 11:18.16) aaaaa - (válasz Zsuzsu.hu 9. hozzászólására)
Ez mindig így van!Nem szabad elolvasni, csak utána!:)


11. Jonnyk (2011-03-27 20:16.48)  
.


10. Aniqo (2011-03-27 10:09.36) aaaaa
Jó. Sokkal jobb, mint a második rész, amely a remek első rész után csalódást okozott, és erősen lelohasztotta az érdeklődést a trilógia iránt. Talán sokan hitték, a harmadik még gyengébb lesz, így aztán kb. tízfős közönség gyűlt össze szombat délután a Művészben. A tervezett helyszín helyett át is rakták egy koszlott kisterembe a vetítést. :-(
Minden szálat elvarrtak, a szerző is meghalt időközben, így 4. részben nem reménykedhetünk.


9. Zsuzsu.hu (2011-03-18 20:05.46)  
A filmet nem láttam csak a" Tetovált lányt" messze nem adta meg a könyv hangulatát. Mind három részt olvastam és jó volt.


8. Katty25 (2011-03-18 20:05.25) aaaaa
Minden részét imádtam. Kár, hogy nincs aki tovább írja a sztorit...


7. Belluka56 (2011-03-18 20:02.51) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett, pont azért mert oda kellett figyelni mi miért történik és ki kicsoda is valójában. A szokvány krimik sztem unalmasak.


6. Dzsuppi (2011-03-18 19:56.32)   - (válasz Birka78 4. hozzászólására)
Abból az origós rovatból ne indulj ki, mert úgy elfogult, ahogy van, Aki azt írta, szerintem már rég kirúgták...



5. Anitabagwell (2011-03-01 06:44.20) aaaaa
valaki tudnak olyan torrentet ami működik, és a filmhez utána működik a magyar felirat?
a waste-verziót letöltöttem, és nem engedi kicsomagolni :S illetve kicsomagolja csak nincs kicsomagolt fájl mégse .... :D


4. Birka78 (2010-12-28 22:07.11) aaaaa - (válasz Schott 3. hozzászólására)
Tartok tőle, hogy nem fog annyira lekötni az amerikai, mint az eredeti.

Pont tegnap mondta az egyik barátnőm férje, hogy az origón 2010 legpocsékabb filmjei között az Eredet és ez a trilógia volt. Kicsit meglepődtem.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekPocsolya ugró, 2017-03-23 22:2233 hsz
KérdésekFruzs95, 2012-01-27 18:271 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A kártyavár összedől adatlap
Eredeti cím: Luftslottet som sprängdes
Évszám: 2009
Rendezte: Daniel Alfredson
Szereplők: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson...

További információk

Szereplők fórumai
- Noomi Rapace - Vélemények
- Michael Nyqvist - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk