Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Moszad
- Film+, 06:15
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Fenyegetés (1980) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. Vincenzo (2022-09-04 00:27.17) aaaaa
Nem úgy emlékeztem erre a filmre, ahogy azt gondoltam korábban. De most boldog vagyok, hogy újranéztem, mert elmondhatom, hogy olyan társadalmi üzenetre is rávilágít az idegenekkel kapcsolatban, amit akkor még gyerek fejjel nem érthettem.


19. Huistlik (2018-10-29 11:30.27) aaaaa - (válasz Huistlik 18. hozzászólására)
[link]

Itt az említett színész, aki a maga 220 centis magasságával még Óriáslábat is eljátszotta.



18. Huistlik (2018-10-27 19:23.10) aaaaa
(Hoppá,a 7 évvel ezután készült Ragadozó története részben mintha innen lett volna átemelve.)

A Jason13 véleményében olvastam ezt a kicsi mondatot és véletlenül ugyanazon fószer játszotta benne a Predatort mint eme filmben az Alient!


17. Michuu (2015-01-23 15:59.51) aaaaa
Jó barangolni a múltban, főleg ha ilyen b-horrorokba is botlunk. Az idegen furcsán nézett ki, színészek csak a szokásosat csinálják, még Palance is, aki kicsit csalódás volt, Landau figurája viszont emlékezetes volt. A zene viszont furcsamód tetszett. Nem volt annyira rossz, de az idegen által dobált korongok láttán folyton korogni kezdett a gyomrom, mert néha nekem elég ízletesnek tűntek.


16. Weser (2012-06-01 19:38.44) aaaaa
Ha kb. 10-15 évvel ezelőtt láttam volna, biztos, hogy oda lennék érte. Most viszont nem ez a helyzet. Első nézésre még tűrhető volt, aztán megnéztem újra, hogy tudjam hányadán is állok vele. Kár volt.
A történet elég muris, sőt a maga módján elmegy. Az első húsz másodpercben rögtön lehet látni, hogy tipikus 80-as évekbeli film, csakúgy, mint a színészekről. Mintha a Péntek 13, Erdei fantom vagy a Sleepaway Camp forgatásáról tévedtek volna oda. Tipikus figurák. Az a David Caruso ha jól tudom a Miami helyszínelős csávó lett.
Jót lehet nevetni az idegenek módszerein. Az a baromság amit dobáltak, amik az emberekre ragadnak úgy néz ki, mint egy melegszendvics.
A végén az UFO, meg mint a Pumpkinhead a bosszú démona, bizonyos szemszögből.
Mondjuk a mániákus ex katona elég karakán volt, az egyik fiatal csaj is tetszett, a zenéje viszont igencsak alkalomhoz illő, sőt a film legerősebb pontja.
Nem vészesen rossz, de ez nekem igencsak egyszernézős, pedig nagyon szeretem az UFO-s filmeket.


15. Pulber (2012-04-22 14:50.30) aaaaa
Kreatív lényecskéket kapunk ebben a filmben és a főszereplő "tó mellett bulizó tinédzserek(TM)" sem annyira irritálóak, mint szoktak lenni, cserébe viszont kurva unalmas és feszültségmentes. Nagyjából addig élmény, amíg látod a kis csészealjak első pár áldozatszedését, onnantól kínlódás.


14. Jason13 (2011-06-16 11:00.19) aaaaa
Uh,nem lesz könnyű kihevernem azt a sokkot,amit ez a ˝csoda˝ okozott számomra.
Mögöttem van már pár igazán retek film,amelyektől legszívesebben zöldborsó főzeléket hánynék a falra,nem hittem volna,hogy ez a korai darab még fog meglepetéseket okozni.
A történet hihetetlenül rossz,pár mondatban megpróbálom ismertetni.4,akarom mondani,négy fiatal lazításképp hippi járgányukkal elindulnak vidékre, hogy kipihenjék nem létező fáradalmukat. De a Fanta és a haverok nagy szarba kerülnek, hiszen egy idegen fejvadász jár a környéken és emberi trófeákat gyűjt.(Hoppá,a 7 évvel ezután készült Ragadozó története részben mintha innen lett volna átemelve.)Viszonylag hamar redukálódik a társaság 4 főről kettőre, ők a közeli faluba menekülnek. Itt szerencsétleneket elkezdi terrorizálni a bekattant Martin Landau,de hamar a fiatalok segítségére siet Jack Palance és a három főre duzzadt társaság elkezd vadászni a gonosz,űrből érkezett vadászra,nyomukban pedig az őrült Landau.
A látványon igencsak visszatükröződik a költségvetés hiánya,az idegen kinézete inkább vicces,mint félelmetes.Ugyanez jellemző a kis parazitákra,melyeket össze-vissza dobál.Ezek engem sajtos pizzákra emlékeztettek.Hiába van a stáblistán két nagy név(Landau,Palance)mindkettőjük játéka iszonyatosan rossz,és akkor még a tini szereplőket meg sem említettem.
Egyedül ami itt értékelhető volt,az a kellemes zenei aláfestés és az operatőri munka,minden más kimeríti a szánalmas fogalmát.Aki szereti kínozni szürkeállományát rettenetes hulladékokkal,az ki ne hagyja ezt a produktumot,de mindenki más óvatosan közelítsen feléje.


13. Az utolso szamuráj (2010-11-19 12:04.42) aaaaa
Akkor meg ne állíts valamit.Ennyi.


12. Evile-Elvis- (2010-11-19 11:47.50)   - (válasz Az utolso szamuráj 11. hozzászólására)
Ugyan már... Ilyen bizonyítósdit én már nem játszom (talán 16 évvel ezelőtt még belementem volna:)
Elmélkedni azt lehet, én is szoktam.
Nem mellesleg nekem is hiányzik.


11. Az utolso szamuráj (2010-11-19 11:39.44) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 10. hozzászólására)
No.Dobcsák Sándor is dolgozott többek közt,hamár név kell.
Szóval,bizonyítsd.Gyüjtsd össze valamennyi,akkori vhs filmet ,és kezdj el huzogatni strigulát.Kissé nehéz lesz,mert a Rémálmot pl 2-is mondták alá,szóval ...de ugy érzem,ez megfelelő feladat lesz számodra.
És a fiatalabaknál a tiniket gondoltam.Akik ma 14 évesek,rozsdás bökőt ide,hogy olyasmit nemigen láttak,tisztelet a csekély számű kivételnek.Nem mellesleg valaminek az elmúlásáról elmélkedtem volt.Nekem néha hiányzik.


10. Evile-Elvis- (2010-11-19 11:32.35)   - (válasz Az utolso szamuráj 9. hozzászólására)
Te shark, komolyan mondom lassan már moziznék is veled:)
Figyelj, én reagáltam a rezignált férfihangos mondandódra, egy olyan névvel (csak, hogy nehogy azt hidd, hogy a tőled fiatalabbak nem is néztek filmeket a '80 években) aki a legemblematikusabb alakja a magyar filmalámondásos vhs korszaknak (és ez tény)...
Számra pontosan nem tudom mennyiben van Pozsgay (ezért talán%-ot nem kelet volna írnom - saccoltam - na bummm) de, hogy a legtöbben ő beszél az holtbiztos (bizonyítanom ezt sem kell, mert ezt mindenki tudja).
De, ha nem hiszed, akkor izzíthatod a porosodó TDK-kat (csak be ne ragadjanak a magnódba:)
Rajta hát.
Bizony!


9. Az utolso szamuráj (2010-11-19 10:54.41) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 8. hozzászólására)
Nem,kisfiam.Ujabb hülyeség tőled.A tényeket keverd az okoskodással.Amúgy bizonyítsd.Keresd elő az összes,akkori vhs-t,szépen végignézzük őket.Rajta hát.
Bizony!


8. Evile-Elvis- (2010-11-19 03:33.37)   - (válasz Az utolso szamuráj 7. hozzászólására)
Figyelj Forrest, az akkori vhs szalagok túlnyomó többségét (min60-70%) Pozsgay József mondta alá, szóval ha az én állításom lenne itt a legfeleslegesebb "lepkefingmarhaság" akkor jóval kevesebb okoskodni valód lenne a filmkatalógus fórumán (de mivel nem így van, lubickolhatsz tovább).
Ui: honnan szeded ezeket a lepkefing meg hangyapukis blődségeket - saját kútfő???


7. Az utolso szamuráj (2010-11-19 00:24.03) aaaaa
Már megint a felesleges lepkefingmarhaság.
ugyanis anno vagy 8-12 emberke beszélt rá minimum a vhs szalagokra.Én személyesen 2-őt is ismerek.Sőt,az Omen trilógiát szinte szinkronizálták,nő mondta a női szöveget,több férfi a férfiakét.
Ne erőlködj már okoskodással.


6. Evile-Elvis- (2010-11-18 21:22.13)   - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Jha! és a rezignált férfihang meg Pozsgay József volt...
Mert a fiatalabb srácok is néztek videót a '80-as években...


5. Evile-Elvis- (2010-11-18 20:18.57)   - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
...irigy-öreg-papó...


4. Az utolso szamuráj (2010-11-18 19:55.51) aaaaa
No,ez kemény anyag.Komolyan mondom,az ember ilyenkor érzi azt,ezeket a filmeket csakis VHS minőségben,alámondva volt jó élvezni,dvd-n annyira erőssek,mint evilke frappánsnak gondolt mondatai.
Persze a fiatalabb srácok már sose tudják meg,milyen egy horrort úgy nézni,hogy a képből néha inkább csak sejtjük mint tudjuk,mi is történt valójában,meg a képfelbontást a VHS úgy oldja meg,mint hülyegyerek a kiszinezőfüzetet,páratlan hatást elérve vele.Az alámondások értékéről talán kár is nyilatkoznom,a mai napig bizseregtet,amikor egy filmben mondjuk üvöltenek a félelemtől,egy rezignált férfihang pedig bedörmögte:"Úristen....mi ez?Segítség"
Greydon Clark újságkihordásból összeszedett némi zsetont és mivel az Alien filmek ezidőtájt nagy divatnak örvendtek-mondjuk,ma is-készített egy annyira idióta filmet,hogy nehéz rajta nem nevetni.A képi világ olyannyira puritán,hogy meglepődve olvashatod,mekkora név fotografálta,és az izgalomfaktor....hát láttam nagyobb vérnyomást eredményező sótartót is.Van benne két ismertebb név ,Jack Palance és Martin Landau,de nem hinném,hogy erre a filmre büszkén gondoltak volna vissza,nemcsak a minősége miatt:ők is nézhetetlenek voltak.Érdekesség,hogy a fiatal vonalat David Caruso erősíti,ritka csinos vörös bucijával,elég hamar ki is purcantják,pedig a csöcsösebb csaj neki jutott.
Van egy kedvenc jelenetem is,az erdőjárő a cigijét őskori módszerrel kívánja meggyújtani,bátor elképzelés volt,mit mondjak:de illeszkedik az itt látható minőséghez az elgondolás.A lénynél amúgy házmesterem félelmetesebb,igaz,az max vízóraálláspapírokat hajigál utánunk,és nem vérszívó izébizéket.
A frizurák viszont,főleg Landau-é,nem pitlák kategória,a horrort mint olyat gondolom,miattuk írták ki.


3. Dav (2010-11-08 14:05.46) aaaaa
*vérszívó



2. Dav (2010-11-08 14:05.04) aaaaa
Ajajj. Imádom a sci-fi "rosszindulatú idegenek a Földön" alkategóriáját, a 80-as évek filmjeit pláne. Viszont ez mai szemmel tényleg mindent kiváltott bennem, csak épp a címben foglalt érzést nem. Közrejátszhatott mondjuk a pocsék képminőség is, sötét és tompa minden, amit látunk. Pedig Carpenter kedvenc operatőrének (Dean Cundey) felismerhető a stílusa, és az aláfestő zene is egész jó az ijesztő billentyűfutamokkal. A színészek közott ott a rutinos Jack Palance és Martin Landau, a kötelező főszereplő fiatalok viszont veszélyesen irritálóak. Ahogy a cselekmény, meg az idegen vadász frízbiként használt nyálkás kis várszívó süteményei is :).


1. Geah (2010-09-01 17:03.12) aaaaa
kis koromban még tetszett de mostani szemmel megnézve már nem nagy szám.nem rossz de már eljárt fölötte az idő.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2022-09-04 00:2720 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk