Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Veszedelmes vonzódás
- HBO, 13:15
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Csuklyások - BlacKkKlansman
- Cinemax2, 14:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dr. Minorka Vidor nagy napja aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Tiszta napfény - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. HMáté33 (2015-06-08 15:40.26) aaaaa
Ez a film sokaknak megfeküdte a gyomrát…vagy mondjuk inkább úgy, sokan nem tudtak vele mit kezdeni. Tény, nem kifejezetten a hagyományos narratívát követi a mozi, mintha hiányoznának a tradicionális hullámhegyek, hullámvölgyek, amik már az ókori történetmesélés óta mintegy mankóként segítenek az adott mű befogadásában. Itt csak helyzetek vannak, nagyon ismerős helyzetek, de magyar nézőként jó látni Amerikának ezt az oldalát is néha, lám ott sem minden csupa csillogás, ott is van szegénység, vannak átlagemberek, akik sokat dolgoznak, keveset keresnek, egyedülállóként nevelnek gyereket…még ha mindezt illik nem is innen megtanulni, jó látni, hogy erre is reflektálnak filmek. A három főszereplő neve pedig szerintem garancia a minőségre, még ha a mindig tökéletes Arkin valóban Oscar-díjas szerepét újrázta is. Érdemes lehet tenni hát a filmmel egy próbát, hacsak nem egy kövér rózsaszín felhőn ülünk éppen – van itt érték, csak kell hozzá némi nyitottság is.


15. Bdt (2013-03-27 21:02.21) aaaaa - (válasz Bdt 14. hozzászólására)
*kell



14. Bdt (2013-03-27 20:58.08) aaaaa
Adtam volna 5 csillagot is erre a filmre, ha nem lett volna sok közös vonás a testvérem és köztem, s, ha anya még élne. Amikor meglátják az 1- 2 mondatos jelenetét a tévében..... sírás, ezért -1 csillag.
De a cica megmentéséért adhatnék még egy csillagot, így 5 lenne, mégsem. Remek film, azt gondolom, hogy egy családnak, akik nehézségekkel kell megküzdeniük , így kel működnie,
Kifejezetten tetszett a a félkarú srác szimpatikus, okos viselkedése a kisfiúval , nem megszokott befejezés, se nem dráma , se nem vígjáték, az ilyen filmeket hívom filmfilmnek.:) Szerettem.


13. Gerbo777 (2011-10-28 23:42.25) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 5. hozzászólására)
Remek beszámoló...Big Respect! ;)


12. Gerbo777 (2011-10-28 23:39.16) aaaaa
Na még csak most sikerült megnézem, de nem bántam meg...nem is értem, h miért van ilyen kevésre értékelve, hiszen egy remek filmről van szó...min1 nekem nagyon bejött erős 4-es..a két lány remekül játszotta a testvérpárost, Arkin a szokásos, Zahn úgy látszik megmarad az örök luser szerepre(persze jól is áll neki) ajánlom mindenkinek, érdemes megnézni!


11. Lasimoci (2011-01-23 22:21.44) aaaaa
Nagyon erős film, remek színészi munkával.


10. Cabir (2010-10-12 14:19.28) aaaaa
Nagyon szeretem az ilyen típusú filmeket: kiszolgáltatott kis emberek próbálnak boldogulni. Nem egy szokványos film - a témája egyedi. Újabban egyre több film készül a gazdasági válság sújtotta emberekről, mutatván az utat, hogy a reményt nem szabad feladni, minden borzalomból van valamilyen kiút. Nagyszerűek a színészi alakítások: Amy Adams, és Emily Blunt remekel a hajdan jobb napokat látó, lecsúszott testvérpár szerepében.
A film ugyan nem csinál nagy kedvet a baleseti helyszín-takarítói szakmához, de mégis példát mutat.


9. Sötétszív (2010-03-20 11:45.24) aaaaa
Christine Jeffs filmje két nővérről szól, akik érdekes vállalkozásba kezdenek:bűntények, és öngyilkosságok helyszínén takarítanak. Amy Adams, és Emily Blunt alakítja a két nővért, méghozzá egészen zseniálisan. Ez egy csendes, mélabús film, amelyet fanyart humor jellemez. Alan Arkin is telitalálat volt az apa szerepében. Steve Zahn bár jó színész, de most úgy érzem, hogy itt most színtelen volt. Mindentől eltekintve ez egy nagyszerű film. Végre Amy Adams bebizonyította, hogy nemcsak Bűbáj szintű filmekben képes szerepelni, hogy igazán jó színésznő. Ajánlom minden filmrajongónak. Mert ez egy igazi csemege nekünk, filmbarátoknak.


8. Egygondolat (2010-02-25 09:55.53) aaaaa
nekem is nagyon tetszett
látod szamuráj egyetértek veled ebben
nem úgy mint a pokolba taszítva esetében :D


7. Mozibuzi (2010-02-14 16:36.46) aaaaa
Ugyan a film végére még vártam volna valamit, de ennek ellenére tudtam szeretni. A karakterek szimpatikusak és nem mellékesen nagyon jól vannak eljátszva. Talán Steve Zahn lehetett volna erőteljesebb.
Most, hogy ezt a filmet is láttam úgy érzem itt az ideje, hogy Amy Adams értékelését egy csillaggal feljavítsam. Tégy Te is így!


6. Alvingirl18 (2010-02-11 15:25.04) aaaaa
Nagyon jó film


5. Az utolso szamuráj (2010-02-10 20:45.12) aaaaa
Valahogy....imádom az ilyen apró???kis mozikat.
Pedig nem hibátlan,van benne felesleges száll,amivel sokat nem is tudnak kezdeni,inkább csak lebegtetik.Ám a forgatókönyv kerüli az érzelmi túltöbbletet és szimpatikussak a karrakterei,nomeg remek a humora(amivel persze többen majd nem értenek eggyet,de nekik megmarad a Nász-ajánlat és társai,és ezt nem lenéző jelleggel írom,hanem célozva arra,a humor bizony ezerféle.)
Szóval,vannak ezek az amcsi kisemberek a világ legvégén,annak is a pattanásán,és életük nem úgy sül el,ahogy azt mondjuk 15 éve elképzelték.Családi tragédia is árnyékolja múltjuk,egymással se igen jönnek ki,szóval kisebb csődök keserítik életük,míg például egyikük mindenhol azzal találkozik,bár a suliban ő volt a sztár,azóta mindenki lehajrázta.Kisfia nehezen illeszkedik be bárhová,apjuk ötletei rémálmok ,ám jön egy mentő ötlet szeretőjétől,büntett helyszínét takarítsák fel,az tuti pénz.
Mivel a több filmet néző emberek némelyike látott már egy-két ilyen munkáról szoló mozit,nem lepődik meg a foltokon,ami a matracokat vagy a falakat borítja,és jókat tud vidulni néhány melléfogásukon.De....mégse ez a lényeg.
Hanem pár ember sorsa és összekovácsolodása,amolyan Család kicsi kincse után szabadon.Nehéz olykor benyelni annak a hülyeségét akit kedvelünk,és megfelelni az életnek,amit élünk,és főleg annak,amit élni szeretnénk,ez a csendes kis mozi mégis ebből él,ezt meséli el nekünk hihetetlen jó színészi teljesítményekkel.Amy Adams és Emily Blunt smink nélkül is csinos amellett pokolian jók,Alan Arkin meg isten minden másodpercben,amit a vásznon tölt,nomeg ne feledkezzünk el a kisfiúról és Clifton Collins Jr.-ról sem.Élvezet nézni,amikor egy színész szemlátomást lubickol a rá osztott karrakterben,és olyan jó látni,ahogy azt megtöltik élettel,fájdalommal,örömmel,szeretettel és csalódásokkal.
A mozi pedig kerüli a giccset,valahogy az egész olyan életszagú,nincsenek nagy győzelmek és vele dübörgő,hangzatos aláfestőzene,kis apróságok azok,amiket esetleg pozitívumnak tudhatnánk be,úgy,mint....egy átlagember életében. Mert két ember a tv előtt valóban könnyes szemmel nézhet akár egy nevenincs pincérnőt,több millió néző számára az ott senki,és talán az arcvonásait se jegyzik meg,nekik viszont valami elveszett boldogság megtalálása néhány percre,és egy apa hozhat nemesebb döntéseket azért,akit lányának hív,mert mi más vezérelné,mint az egymás iránt érzett szeretet.
Azt pedig néha nem kell mondani:éreztetni is elég.Vagy tenni érte.Vagy....megbocsátani hibáját a másiknak.Igen,ez is elég.


4. Castillon (2009-11-23 11:56.26) aaaaa
Szerintem is jófilm lehet.


3. Aya55 (2009-11-15 19:23.03) aaaaa
jó film!
a kis hétköznapi emberek napjainak tragédiái az élet nem napos oldalárol.a kis amy nem cica-mica szerepe.
tanulsága mindig nem történhet csak rossz velünk valamikor jobb is lesz az élet!



2. Robcsi933 (2009-11-06 21:10.54)  
Kritika: [link]


1. Kék kereszt (2009-11-06 18:58.33)  
Adott egy kisfiát egyedül nevelő fiatal anyuka aki – ma már házas,középiskolai szerelmével bújik össze időnként egy motelszobában,egyébként pedig egy takarítószolgálat alkalmazottjaként nyalja fel mások padlóját.A szemeit bájosan kerekítgető,elcsukló hangon beszélő hősnőnk egy napon nagy lépésre szánja el magát.Szárnya alá véve a világban bizonytalanul botorkáló húgát bűntények és halálesetek utáni takarítószolgálatot alapít,és a nem túl kellemes munka ellenére lassacskán kezdi magát jól érezni a bőrében,egészen a kötelező malőr bekövetkeztéig.Főszerepben Amy Adams,Emily Blunt és Steve Zah.Remélem legalább ő feldobja majd a film hangulatát,mert a trailere elég semmit mondó.A tartalma sem túl érdekfeszítő.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekHMáté33, 2015-06-08 15:4016 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk