Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A séf
- Moziverzum, 06:15
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Grace elment - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Az utolso szamuráj (2011-07-23 18:37.06) aaaaa
Előszőr bizony untam:egyfolytában azt éreztem,meg akarnak ríkatni,túl drámáivá kívánják tenni a dolgot,és John Cusack is túljátssza szerepét.
S valóban:érezni,ahogy egy kezdő rendező próbálja megadni az alaphangulatot,próbál egy tesze-tosza ürgét eladni nekünk,aki nem meri megmondani lányainak,hogy édesanyjuk meghalt.
Helyette inkább kalandparba viszi őket.
A film eleje hát nem annyira funkcionál,valahogy addig,amíg Cusack nem kezd pörögni a kocsival,az is kissé idétlenül jött le számomra.De aztán történt valami...és elkezdtem nézni a filmet,innentől már lehetett is,mert a Sundance fesztiválas filmecske egyszerre magára talált.
A road-moviek jellegzetes amerikai filmmé váltak,ahogy a kilométerek ketyegésével oldódnak meg drámák,problémák avagy épp ellenkezője,fordulnak ocsmánnyá a dolgok.Van persze horror,thriller,akció is köztük,de én jobban komázom a csendes drámákat.
A Grace elmentet pedig egy idő után tudtam is szeretni,mert a film magára talált,nem éreztem az izzadtságszagot,hogy a dráma megérintsen,és Cusack is magára talált,valóban élete egyik legjobb formáját hozza:fura,sose gondoltam volna róla,megöregszik ő is egyszer,olyan kölyökképe van.A két kislányt csak dicsérni tudom,főleg a nagyobbikat,néha olyan erővel hozta figuráját,megdöbbentem,és a csendes ,ki nem mondott dolgok illettek filmbéli jelleméhez.
Aztán persze...kimondatott,aminek ki kellett .Gyerekek sírtak,apa ölelte őket át a tengerparton,Clint Eastwood zenéje festette alá a jelenetet....és megkönnyeztem.Mert szép volt,megérintett,őszinte és egyszerű emberi érzésekről és egy majdhogynem feldolgozhatatlan fájdalomról beszéltek,szinte hang nélkül,mert az értő rendezés élt ezzel az eszközzel.A film elérte hatását,az ember kicsit gondolkodott,ellágyult,és bár szomorú volt a vége,mégis,az igazság kimondásától ő is megkönnyebbült.
Mozi 85 percben ennél többet nem is tehet nézőjéért,a magam részéről köszönöm.


7. Norbitzki (2011-07-06 20:59.56) aaaaa
Hihetetlenül komor és melankólikus film, bevallom kizárólag Eastwood miatt néztem meg, és ezzel kapcsolatban meg kell erősítenem Mangilla szavait, mert szinte egy az egyben ezek a dallamok hallhatók a Gran Torinoban.

No de hogy a filmről is írjak valamit, először le kell szögeznem, hogy Cusack nem tartozik a kedvenceim közé és ha lehet adni a borítón olvasottaknak -azaz hogy élete legjobbját nyújtja- akkor bizony nem is lesz a kedvencem soha. Mert engem nem fogott meg itteni játéka, sőt kifejezetten idegesített a karaktere, egyedül a cigarettázós rész tetszett, ahol eljátssza hogy fulladozik és közben még szív egy-két slukkot. Osztán ennyi! És igen, tudom, hogy ez dráma és tudom, hogy itt nem kell nevetni..de faarccal végigjátszani sem kell a mozit. Ami amúgy meglehetősen vontatott a műfaj követelményei és alappillérei ellenére is, egyedül talán Clint Eastwood egyszerű és szívhezszóló dallamát tudom pozitívumként megemlíteni. Kár érte!



6. Mangilla (2011-05-02 08:56.43) aaaaa - (válasz Mangilla 5. hozzászólására)
Nos, a filmet megnézve, a pontos fordítás tűnik jobbnak - a másik kicsit spoileres:)
De magáról a műről néhány szót (SPOILER):
Az első látásra nem túl bonyolult sztoriról "menet közben" kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű; a filmben a ő kérdésen kívül ("Hogyan mondjam meg nekik?") számtalan másik felmerül, ami remekül árnyalja azt a furcsa, bizonytalan viszonyt, melyben Stanley áll gyermekeivel, rokonaival, a világgal...
A kevés szereplő kivétel nélkül nagyot alakít (a kislányok is - főleg az idősebb, szerintem rá még nagy filmes karrier várhat!), és a film szerkezete (nem szájbarágós, illetve linearitása ellenére visszafogottan, apránként tudunk csak meg fontos infókat) miatt is leköti az embert.
A korábbi "papírzsepis" véleménnyel meg férfi létemre is messzemenőkig egyetértek:)
Még muszáj kiemelnem a szinkron minőségét, mely sokat hozzátett az élményhez!
Negatívumként talán csak azt tudnám felhozni, hogy néhány dolgot kicsit jobban is ki lehetett volna fejteni (pl. Grace karakterét/viszonyát Stanley-vel, vagy "megmutatni" a férfi anyját, stb.); illetve valóban jó volt ugyan a végefőcím-dal, ami előfutára a Gran Torino-ban hallottnak; ám talán túlzottan is hasonlít amarra (szintén Clint Eastwood szerzeménye, szintén Jamie Cullum előadásában).
Aki szereti az érzelemdús drámákat, ki ne hagyja!


5. Mangilla (2011-04-29 21:40.35) aaaaa
Vajon most melyik a hivatalos magyar címe: 'Grace elment' (tükörfordítás) vagy 'Grace nélkül az élet'?
Nekem mondjuk az utóbbi jobban tetszik, de mivel még nem láttam a filmet, nem tudom eldönteni, melyik passzol jobban (bár, ahogy látom, ebben itt a honlapgazdák körében sincs egyetértés:P)


4. B.dani (2010-07-11 22:47.59) aaaaa
Nem alaptalanul mondja mindenki, hogy ebben a filmben John Cusack élete legjobbját alakította. Nekem még a kameramozgások és beállítások nagyon tetszettek. A két kislány is remekül játszott.


3. Gondil (2010-01-27 16:25.05) aaaaa
"Amerika kedvence" John Cusack, mint két gyermekes özvegy: az ilyen szerepek tarthatják a földön az önmaguktól elszállni készülő sztárokat.
(Mondjuk, pont Cusack-ra nem jellemzőek az allűrök)

Felhívnám továbbá a figyelmet a betétdalra (Grace is gone), amely Clint Eastwood szerzeménye.


2. Anitabagwell (2009-10-28 20:50.29) aaaaa
Rég láttam már ennyire megrázó filmet. Érzelmileg szinte teljesen sokkolt, szinte biztos vagyok benne, hogy ha nem is soha többet... de egy ideig biztosan nem leszek képes újranézni. Borzasztóan erős érzelmileg, szívbemarkoló és ami a legjobban padlóhoz vágott az az emberség amivel John Cusack képes volt eljátszani ezt a szerepet. Átlagos színésznek tartottam a fickót, de itt most átlagon felülit művelt. Nagyon át tudtam érezni a helyzetét. Igazából a karakterét, Stanley-t a lányain keresztül ismerhettük meg, hogy ők hogy látják az édesapjukat és ők, hogy viszonyulnak hozzá. Mert ebben a 83 percben Stanley-nek minden más fontosabb volt, mint a saját élete. Tetszett még az, ahogy a testvére beszélt róla a gyerekeknek, baromi érdekes volt a két testvér kapcsolata, érdekes volt, hogy alig pár pillanat volt Alessandro Nivola (Atyaúristen, olyan szakadt hogy alig ismertem fel :D) és John Cusack közös jelenete, de én szinte mégis magam előtt láttam az egész kapcsolatukat. Nem volt ám itt semmisem túlbonyolítva, talán ezért ütött nálam ennyire. Olyan erős érzelmek voltak a színészek minden egyes mozzanataiban, annyira hitelesek voltak, hogy nem lehetett nem elhinni a történetet, csak sodródtam. A gyerekek is átlagon felüli alakításokat nyújtottak, le a kalappal előttük is, lehet mostanában túl kevés filmet nézek - nem hinném :D. - de ilyet én nem látok mindennap. És nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy mekkorát alakít John Cusack... ez valami hihetetlen. Több mint tökéletes. Szinte mindenhol azt írják róla, hogy élete legnagyobb alakítását nyútja, ha számít valamit, én is meg tudom erősíteni.
Nem zavart az sem, hogy viszonylag ilyen rövid. Ebből "elég" is volt ennyi, nem bírtam volna tovább ezt a vívódást, túl szomorú ahhoz ez a történet. Elég volt a hossza szerintem. Arra pont elég, hogy ízig - vérig hiteles maradjon.
Én ajánlom mindenkinek, szép, elgondolkodtató film, de érzelmileg tényleg, valóságos sokkoló, szóval a hozzám hasonló mimóza lelkűek vegyék nyugodtan magukhoz a 100 darabos papírzsebkendőt.


1. Clairette (2009-09-13 14:59.32) aaaaa
Valóban ez a film nem számíthat arra, hogy tömegével tódulnának az emberek egymást öldökölve, hogy megnézhessék, de annál azért többre érdemes, hogy senki se nézze meg, vagy írjon róla véleményt. Már Cusack miatt sem, aki itt is tökéletes a szerepében, mint az el is várhatjuk tőle mindig.
Elgondolkodtató, lassú folyású nem is történet, mint inkább lelki vívódás, és valahogy még sem unalmas!Lehet tudni a végét is, hiszen már az elején kiderül, nem tartogat különösebb meglepetést, mégis én azt mondom: érdemes megnézni!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2011-07-23 18:378 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk