Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- RTL Három, 05:10
Visszatérés Óz birodalmába
- SuperTV2, 05:30
Kiütés
- Mozi+, 05:50
Maradj!
- Cinemax2, 06:00
Csuklyások - BlacKkKlansman
- Cinemax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Extralarge - Gonzales bosszúja - Vélemények
Érdekességek!
Kifacsart filmcímek - szójáték
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mary Poppins aaaaa
Ryan Gosling aaaaa

 

Fórum - Bőr - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Emylio (2016-07-04 04:59.46) aaaaa
Ez inkább érdekes volt, mint jó. Néha átérezhető és hétköznapi volt, néha meg nagyon mesterkélt. A karakterekre is ugyanez vonatkozik. Hát, nem tudom...


10. Cockandballtorture (2012-01-07 14:11.23) aaaaa - (válasz Nyenye28 3. hozzászólására)
Naigen,arra énis kíváncsi lennék,hogy a feka hogy került börtönbe...de egyébként a This is englandot ajánlgatod?annak semmi értelme,zsidó reklámfilm az egész,és ráadásul telivan hülyeségekkel,odanemillő beszélgetésekkel,meg a kissrác anyja hagyja,hogy füvezzen,igyom,na hagyjukmár!ugyanolyan film,mint amit fikázol.



9. StormshadoW (2010-08-02 17:52.27)  
Hát ez hihetetlen. Van egy ugyanígy 2008 as ugyanilyen című Sam neiles film is, de az egészen más tartalmú,bár fajgyülölet téma az is. De nincs fenn ezen az oldalon. Erről van szó [link]


8. Günsche (2010-08-01 00:17.21) aaaaa
9300. ez a film??!! nem mondom h hú de király film de ennél többet érdemel. vab aki inkább a családi problémákat látja benne, annak az a baja h sok a korrajz, akinek meg az tetszik h a 70es 80as évek fordulójáról szól annak meg sok benne az uncsi családi rész. de sztem ez a film csak a srácról szól. egy hasonló sztorit testközelből tapasztaltam...az egyébként szabadság és igazságszerető srácot családi problémák és tragédiák teljesen átformálták.am itt is látszik h mien hatalmas probléma a családokban a kommunikációhiány.egy jól irányzott beszélgetéssel és törődéssel a srác visszaterelhető lett volna a normális útra.a végén az a beszélgetés a faterjával pedig tökéletes.minden benne van.


7. Krisz papa (2009-07-12 11:04.31) aaaaa
Leszögezném, hiába adtam erre a filmre 4-est, az Acélbakancs, az Ádám almái sokkal jobban megrendezett, sokkal jobb játékokat láthattunk bennük. 3*-ot jelöltem először, de nem vett rá a lélek, hogy így lemínősítsem, hogy átlagos. A történet teljesen más, mint egy idealista náci problémát feldolgozó filmben. Itt nem igazán az számít, hogy mit testesítenek meg a punkok, skinheadek, inkább ezek csak eszközök, hogy megmutassák milyen szinten összezavarodott személyiséggel állunk szemben, hiszen tudjuk, hogy az anarchisták, és a nácik utálják egymást. Tény, hogy fokozza a feszültségeket, hogy ha egy zsidó származású fiú neonácinak áll, viszont növeli a magányosság érzését is, hiszen egy náci nem áll ki egy zsidóért, akiknél pedig korábban menedéket, közösséget talált ők is kiestek a támogatók köréből. Egy teljesen elveszett, megzavarodott lélekről szól a film, az elején zavart a bugyuta megjelenése, viselkedése, viszont később rájöttem, hogy ő ilyen volt igazából. Nehéz lehet feldolgozni valakinek az anyja halálát, főleg úgy, hogy az apja nem igazán példakép a számára, nincs tekintélye, hiszen a srác még túl fiatal volt, hogy felfogja mik történtek az apjával abban a "rohadt" táborban. Feszültég, dűh, magány, elveszetség, megbocsájtás, halál. Talán így jellemezném ezt az alkotást!


6. Eagle91 (2009-06-20 15:08.09) aaaaa - (válasz Frenkiy 5. hozzászólására)
Rendben ;)


5. Frenkiy (2009-06-20 10:02.05)  
Nem ártanank mindenkinek,de nyilvánvalóan ezek az emberek nem így születtek, bizonyos dolgok hatására váltak ilyenné, és úgy gondolom hogy ezeknek emberek nek mást és mást jelenthet ez az eszme,
spanyol-ajkúakkal még nem találkoztam, de láttam egy dok. filmet ami ilyen bandákról szólt, és azért erre csak azért irtam véleményt , mert azért nyilván van benne egy kis genetika (latin vér,temperamentum) , de azért mint pl. a nálunk manapság egyik legnagyobb probléma kivátója, itt is a szociális helyzet, a társadalomtól való eltávolódás és gyerekkori ráhatások lehetnek a fő problémák. Mondjuk azért a Spanyolokra azért ez nem jellemző, pedig hát ugye ők is spanyol-ajkúak :D. Nah végül is ez az én véleményem, teljesen pártatlanul , szeritem nem mondtam rosszat egyik félről sem, most igy utólag olvasó elöző hozzászolásomat valóban így tünhet, de nem ez volt a célom, de azért amit leirtam az szerintem igaz.


4. Eagle91 (2009-06-19 15:36.55) aaaaa - (válasz Frenkiy 2. hozzászólására)
Az első bőrfejűek feketék voltak?Tévedés!
Két szubkultúra a mod és a rudeboy.A mod-ok ugye a brit munkásosztály fiataljai ők fehérek voltak.A rudeboyok pedig jamaikaiak.Tehát csak részben van igazad de Nagy-Britanniában találkozott egymással a két kultúra.

"bőrfejű választott életforma, eszmernedszer nevezék aminek akarják, míg a fekete vagy spanyol-ajkú az más, ezek nem is összehasonlitható dolgok"

Tehát azt mondod hogy a skinheadek rosszak és mindenkinek ártanak?Ezzel szemben a feketék és spanyol-ajkúak a kizárólag a bőrszínük miatt vannak a skinheadek felett és az ő génjeikben nincs benne a bűnözésre való hajlam?
Nekem ez jött le az írásodból lehet valamit félreértettem.


3. Nyenye28 (2009-06-19 08:26.49) aaaaa
Nagy elvárásokkal ültem le megnézni hisz ez a téma különösen érdekel ahogy a 80-as évek elején a skinekben hogyan kezdet kialakulni ez a rasszista hozzáállás,holott majd 20 évig nyomát sem mutatta ez a radikális megnyilvánulás a rudeboy-ok,mod-ok,smoothie-k és a többi szubkultúra köreiben.
A film maga csalódás volt és nem azért mert nem sikerült korabeli módon és reálisan ábrázolni ezt az életképet hanem azért mert egyszerűen vontatott volt.A film több mint felét bárgyú családi civódások teszik ki és sok lyukas kérdőjelekkel teli cselekmény szál.Például itt gondolok arra,hogy a néger srác miért került börtönbe?A Náci skinek magán életébe is jobban betekinthetett volna a film,hogy miért alakult ki bennük ez az értelmetlen gyűlölet.A végét is igencsak befejezetlennek találtam.
Akik tényleg jó filmet akarnak nézni a témában,azoknak ajánlom az "Ez itt Anglia" című filmet,ezzel szemben az tökéletes munka(szerintem).



2. Frenkiy (2009-06-18 19:38.58)  
Állj..., csak az első bekezdést olvastam el, nem láttam filmet,lényeges különbség a "bőrfejű" választott életforma, eszmernedszer nevezék aminek akarják, míg a fekete vagy spanyol-ajkú az más, ezek nem is összehasonlitható dolgok, mert PL.: ha a bőrfejű amerikai vagy magyar, az már megint két külön dolog , egymástól teljsen különböző , egyébként is az első bőrfejüek FEKETÉK voltak, valamint van akinek csak divat, STB............


1. Eagle91 (2009-06-18 13:51.07) aaaaa
Akkor elsőre.Mondanom se kell a bőrfejek ismét le vannak hordva a filmben hisz bűnöznek,gyilkolnak csakhogy a rendező ezúttal megmutatja a másik oldalt is tehát a feketék,spanyol ajkúak is megteszik ugyanezt.Tehát nem szabad "általánosítani".

SPOILER veszély!
Főhősünk Frankie az apja(Simon)zsidó származású ember aki volt egy bizonyos munkatáborba és TÚLÉLTE azt.
Frankie anyja rákos az apja pedig még mindig a munkatábor hatása alatt van.Frankie-vel kizárólag az anyja törődik miután kórházba kerül csak az apja marad neki de ő nem foglalkozik vele.
Ennek az eredménye az hogy beáll a skinhead-ek közé és egyre jobban kezdi elveszíteni a józan eszét.Végül önvédelemből azt teszi amit tennie kell.
Ezért megkapja "jól"megérdemelt büntetését a fekete bácsitól.

A szülői hanyagság nagy mértékben tehet Frankie átváltozássáról de nem szabad azt sem elfelejteni hogy az anyja halála előtt is szimpatizált a neonácikkal majd az anyja halála után végülis ha úgy vesszük csak szintet lépett.
SPOILER veszély vége!

Egyébként rendkívül lassú folyású olykor unalmas alkotás a Bőr című film éppen ezért csak 2*.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2016-07-04 04:5911 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Bőr adatlap
Eredeti cím: Skin
Évszám: 2008
Rendezte: Hanro Smitsman
Szereplők: John Buijsman, Chris Comvalius, Guus Dam, Robert de Hoog, Rian Gerritsen...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk