Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Fedőneve: Donnie Brasco
- Film Mánia, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Becky bosszúja aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - A kígyó és a szivárvány - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Rechter (2019-12-02 17:58.04) aaaaa
Egyszer meg lehet nézni, de szerintem semmi extra. IMDB-n túlértékelt a 6,5-es értékelésével. Könyvből készült egyébként.


11. Johnny92 (2010-08-28 08:28.49) aaaaa
Átlagos film, már-már gyenge, de megkapja tőlem a 3*-ot csajszi, és a történet miatt. Sajnálatos, mert nem sok film akad ebben a témában. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.



10. Prüstü (2010-04-06 21:25.43) aaaaa
Unalmas, gyenge vetés:S
Alapból érdekel a Woodoo és a fekete mágia , valszeg jobban mint egy átlag fiatal embert, de ez a film mégse kötött le, érdektelenné tett.
Bill Pullmannal nem is volt nagy gond. Wes Craven-t meg kezdem érteni, hogy a Fangoria szerkesztői , miért fikázták ki, mert ez a film is őket igazolja, hogy szarul rendez :S Carpenter és Argento-ék mellett lazán eltörpül.


9. Lasimoci (2010-01-08 06:18.20) aaaaa
Egyszer elmegy.


8. Lyak (2009-08-31 18:08.36) aaaaa
Ez bizony eltér Wes Craven más mozijaitól a legtöbb tekintetben, itt ugyanis erősen rányomták a hangsúlyt a történetre, na meg van itt rejtély, kultúra, izgalom, satöbbi - aki húsevő zombikra számít, maradjon Romerónál, ebben itt inkább ez az egész misztikum-dolog (meg talán némi racionalitás) kapott helyet, Bill Pullman-nak pedig van egy jó kis koporsóból kimászós jelenete. Ami még hozzáad ehhez, az a nem tetemes mennyiségben, de azért csak-csak felbukkanó frankó vizuális technika, a hosszú karokkal, a levesből kinyúló kézzel meg hasonlókkal. Érdekes, és valóban nem rossz mű, egy próbát bárki tehet vele.


7. Lexi (2009-07-07 19:19.57) aaaaa
Hát elég szar film lett :D a vége is nagyon komoly :D


6. MrMojoRisin1 (2008-11-10 15:12.50) aaaaa
Craven tisztelgése a klasszikusok előtt tulajdonképpen nem sikerült rosszul. Az első voodoo által életre keltett zombifilmek megidézése, maga a vallás részletes bemutatása köszönhetően a tapasztalt iparosmester rendezésének végig fenntartja az érdeklődést, bár nem túl izgalmas. Maga a narráció engem a Mary Shelley és Bram Stoker híres könyveinek elbeszélő módjára emlékeztetett, ez is erősítve a hommage érzést. Bill Pullman játéka engem egy kicsit irritált, néha ripacskodásba csapott át, főleg az elején. Egy próbát megér, főleg rajongóknak.


5. The Duke (2008-10-13 18:47.30) aaaaa
Nekem bejött a film. Wes Craven jól bemutatja a woodoo-t és a zombi témát. Craven egy zseni!


4. Arne (2008-10-09 17:42.32) aaaaa
Számomra ez a film majdnem, hogy nézhetetlen! Azt hittem, hogy egy jó horror, de semmi köze nincs a horrorhoz, a zene is annyira idegesített, hogy az nem igaz...


3. Sir archibald (2008-09-23 22:24.53) aaaaa
nekem bejött a film csak azt nem tudom mi köze a politikának és a horrormészárlásnak egymáshoz



2. Az utolso szamuráj (2008-09-23 18:02.54) aaaaa
No,csak irni kellett pár napja,és ime.Köszönöm!


1. Az utolso szamuráj (2008-09-20 16:16.16) aaaaa
A film Wes Craven 1988-as mozija,sajnos itt nincs topicja.
Haiti történelme igen érdekes és a vallással élénk kapcsolatban áll.A lakosság 100 százalékban woodoo hivő ,amely vallás jórészt tartalmaz keresztény elemeket is,ám az afrikai vallásokra is vissza lehet vezetni,azokból is meritett.Nem mennék bele történelmének ismertetésébe,ám a volt francia gyarmatról tudni kell,hogy saját nyelvvel rendelkezik,créole a neve és mostanság a világ egyik legelmaradottabb országa,olyan fokú analfabétizmussal,amelynek aránya megdöbbentő,és a kosz,lepusztult épületek és az utcán tengő-lengő emberek látványa bizony szöges ellentétben áll az oda utazásra biztató prospektusok fotóival.Nem túlzás azt mondani,hogy az itt élők vallása az egyik legmisztikusabb,legbizarabb hitek egyikke,amihez a filmkészitők örömmel nyulnak újra,és újra.
És épp itt a baj:a legtöbb moziba mint kiegészitő elem van csak benne,persze inkább negativ formában,álltalában gyilkosságok irhatók követőik számlájához.A zombikat is rájuk vezetik vissza:úgy érzem,tartozok annyival,hogy itt néhány pontatlanságra rávilágitsak.
A sokak álltal "kedvelt" zombikat valahol George Romero nevével kötik össze,ez is tévedés,már volt előtte is ilyen mozi.Ám ezekről az élőhalottakról az az egyszeri néző álltal elfogadott elmélet,hogy csunyán néznek ki,már egyszer beadták a kulcsot és igen élénk érdeklődést mutatnak az emberi hús tápértéke felé,kedvencük az agy,butábbak Kiszel Tündénél és mostanság Zack Snyder óta a sprintet is bevették mozgáskultúrájukba,Romeronál továbbra is egy felijesztett csiga sebeségével mozognak,persze igy is jókat esznek azért a véres jelenetek kedvéért,fura mód mindig odaérnek a sikoltozó áldozathoz.Nincs ezen itt mit tovább beszélni,azon kivűl,hogy egy idiótaság.
Mert az ugynevezett zombiefikációhoz,ami egy embert az orvostudomány számára halottá tesz,mégis nyugodtan tudd poroszkálni pár év múlva a haiti csecsebecse-piacon,egy ugynevezett zombiepor és egy tetradotoxin nevű anyag keveréke kell,amikről még nagyon ha jól tudom,manapság se igen tudják pontossan,mitől hatnak igy.A zombie pedig nem más,mint egy akaratától megfosztott ember,egy lélektelen test,akit egy nagyobb hatalmú személy irányit,gondolom,ez tetszett anyira Romeróéknak meg,bár azért a remek filmrendező igazából filmjeibe társadalomkritikát,médiakritikát mondott,és úgy nagyjából az emberiségről mint olyanról elmélkedett,persze ezt a fröccsenő vér,az örlő fogak és a tépett hús látványa sokakkal feledtetett.
De vissza Craven mozijához,mely érdekes módon tulajdonképp irodalmi adaptáció,egy Wade Davis nevű prof könyve volt az alap,és bár a film elejére ki van irva,igaz történet,hááááát.....no mindegy,a true storyk odakint amúgy is viccszámba mennek még olyan kétségkivűl remek alkotásoknál is,mint a Braveheart.Bill Pullman a főszereplő,ő játssza Dennis Allant,aki egy kiküldetés miatt megy a szigetre,ám hamarossan többet megtudd a woodooról,mint szeretne.Van benne a történet szempontjából felesleges szerelem,ez az eladhatóságnak szól inkább,ám meglepő mód őszinte tisztelettel közelit a vallás felé,igy az ott élő emberek élete felé is,nem itélkezik,csak szimpatikus és olykor persze félelmetes eszközökkel mesél,hisz mégiscsak horrormozi lenne ugyebár.Beleszőve az,hogy a turistákat esetenként mennyire hülyére lehet venni titokzatosnak gondolt szemfényvesztésekkel és hogy a valódi misztérium talán félelmetesebb is,mint gondolnánk,és arra rámehet életünk is.Craven talán kevesebb vérrel él,mint előző mozijaiban,ám a hangulat remek és az egész mozinak olykor olyan hatása van,mintha egy neccesebb dokumentumfilmet néznénk.Zakes Moake arca igazi rosszfiú karrakter,sunyi és veszélyes,tökéletes választás,és Pullmant valahogy sajnálom,hogy nem sikerült soha betörnie igazán a filmvilágba.Kis érdekesség:Craven átmentette Freddy hosszú kezeit is a munkájába egy jelenetben,hiába,egy álltala kreállt rém árnyékától nem lehet szabadulni,de legalább jó helyen alkalmazza azt.
Nem rossz mozi ez a mára kissé elpuhult rendezőtől.Én reménykedem,hogy ő is feltámad,és mondjuk Carpanter szakmai munkásságát is lélegeztetőre kapcsolja,arra is ráférne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRechter, 2019-12-02 17:5812 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A kígyó és a szivárvány adatlap
Eredeti cím: The Serpent and the Rainbow
Évszám: 1988
Rendezte: Wes Craven
Szereplők: Bill Pullman, Cathy Tyson, Zakes Mokae, Paul Winfield, Brent Jennings...

További információk

Szereplők fórumai
- Bill Pullman - Vélemények
- Rob Cohen - Vélemények
- Wes Craven - Vélemények
- Michael Gough - Vélemények
- Paul Winfield - Vélemények
- Brad Fiedel - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk