Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dűne: Második rész aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - A hercegnő (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
93. Lector (2022-06-11 22:49.54)  
Jó párszor átléptem ezen a film címen. Kosztümök, parókák, kastélyok, angol dogok, ....na neeem mondom , ez nem az én világom.
Ma belecsaptam . Az a helyzet , hogy nem bántam meg:)Mert sznobista ,avagy urizáló angol lordok , grófok , bárkik, az arisztokrácia elit csoportjai
a fő irány , még is Dsordzsina hercegnő a lényeg:)
Lassan indul , és mélyre megy:)Egy nő, aki eszköz egy tárgy az arisztokrácia fényes forgatagában ,
viszi a történetet.
Ralph Fiennes alakítása, szédületesen eredeti.
A konok ,hatalmával tisztában lévő , vagyonos embert megformálni , valahogyan így ....kell!
Arcjátéka tekintete kifejezésre juttat mindent.
Az unott mindent elért arisztokrata gőgje , biztonságérzete sugárzik messziről.:)
Keira Knigthley pedig nagyon hozza szerepét.
Bár a szép ruhák és parókák nagyot dobtak a "kosztümös "feeling érzeten, néhol túl lőttek a
kor és divat határain:)---Saul Dibb , nyilván kiemelni szándékozta a pompa a gazdagság fényét.
Arisztokrácia, és érzések . Emberek ők is . Sérülékenyek. Anyák , férjek, szerelmesek, és szenvedésük a felszín alatt ugyan azt a kínt és fájdalmat hordozza mint bárki másét az ég alatt.
Jó volt látni, érezni mind ezt.
Kellemes csalódás! Több ilyet!:)


92. Harmony and Peace (2013-10-01 10:10.01) aaaaa - (válasz Zsu0629 91. hozzászólására)
SPOILER!!!!! nem ismered ezt a kifejezést ?????????



91. Zsu0629 (2013-05-27 09:44.06) aaaaa
Nagyon szép film és persze szomorú.Én is anya vagyok és bele tudtam képzelni magam a Georgina helyébe, amikor dönteni kellett a szerető férfi és a gyerekei között.Nagyon szívszaggató. Én is a gyerekeimet választottam volna, mint sok nő.Arról ne is beszéljünk amikor saját gyermekét oda kellett adnia, és amikor a baba sírni kezdett, hát ezt csak az anyák tudják elmondani milyen fájó.A végén örömmel töltött el hogy legalább látogathatta a lányát.


90. Lifeisamovie (2012-11-12 19:12.13)  
[link]
2008
[link]
1787


89. Diablo24 (2012-08-20 17:46.39) aaaaa
én nem nagyon értek egyet azzal, hogy K. Knightley itt forrott ki mint színésző.
Sok filmjét láttam és itt messze nem a legjobb formáját hozta. Az arcával alig játszott, néha olyan értelmetlen arckifejezéseket vágott be, nagyon irritált. Voltak jó pillanatai itt is, de ebből a szerepéből többet is kihozhatott volna....
Ralph Fiennes-nek meg azt kell mondjam ez az alakítása volt az egyik legerősebb, amit eddig valaha mutathatott, zseniális!
A filmnek volt története, hangulata, el is lehetett rajta gondolkodni, mondom ami nálam egy kicsit lehúzta az Keira Knightley közepes alakítása volt!(ha tőle vmi erőset akartok látni akkor nézzétek meg őt a Büszkeség és balítéletben vagy a Ne engedj el című filmben!)


88. Wynona (2012-03-11 14:09.21) aaaaa
Nos,Keira Knightley lassan eléri nálam a kedvenc státuszt, egyszerűen filmről filmre jobb,egyre kiforottabb színésznő lesz,utóbbi két filmjét
(Ne engedj el!,Veszélyes vágy),ugyan még nem láttam, de igen jókat olvastam róluk, főleg Keira játékát illették dicsérő szavakkal.
Ebben a moziban remekül lényegült át Devonshire hercegnőjeként,látom sokan írták,hogy egyszerűen nem volt hiteles,számomra átjött a játéka,igen,számomra még a remek Ralph Fiennes-t is lemosta a vászonról,lehet,hogy túlzás amit írok erről, de én így gondolom. És ha már Fiennes-t szóba hoztam,nos Ő most is jó volt,bár igazából a karaktere baromi unszimpatikus volt, nagyon irritált,de respect neki, mert ezt a szerepet rendkívül jól hozta,legutóbb az Elszánt diplomatában láttam, ott teljesen eltérő, érzelmes embert alakított,furcsa volt most egy ilyen hideg szerepben látni, igazi kaméleon ez a pali.
A mellékszereplők is kihozták magukból,ami lehetett,leginkább Hayley Atwell játéka fogott meg, de Dominic Cooper se volt rossz.

A film pedig lekötött,eltalált,nehéz lehetett ezek a nőknek,nem sok joguk volt beleszólni,hogy kihez adják őket, igazából sajnáltam Georgiánát, csodáltam benne,hogy ettől függetlenül,hogy nem sok jó érte őt életében(kivéve a gyermekeit,velük tényleg boldog volt,meg ugyebár Grey-el való szerelmi viszonyában érte Őt néhány boldogságcsepp), tartotta magát,próbálta kötelességeit véghez vinni.Annál a jelenetnél kifejezetten rosszul voltam,amikor szinte semmi szenvedély,vonzódás nélkül „szeretkezett”(nem véletlenül írtam idézőjelbe) Urával,az egész annyira hideg,gépies volt,hogy áh...
Sokan hasonlítják Georgiana-t a néhai Diana hercegnőhöz,tényleg van hasonlóság mindkét nő életében.Amit picit hiányoltam a filmből, és látom ezt alattam többen is írták,hogy szinte semmit nem mutattak pazarló,extravagáns életmódjából,de ezek ellenére is megfogott a film,a jelmezek,a miliő megidézése is korhű volt. Még több ilyet!


87. Mytia (2012-03-08 19:00.31) aaaaa
A kosztümös filmek mindig is különlegesek, a helyszínek, korhű jelmezek, színészi játék, jó aláfestőzenék kellemes élményt nyújtanak.
Ezek együttese ebben a filmben is bőven megvan, de maga a történet taszított. Nem tetszett, főleg a túlzott drámaiság miatt.
Fiennes hiteles, magának való riherongyot alakított, ritka unszimpatikus karaktere volt. Georgiana-t nagyon szántam, szinte már szurkoltam, hogy legyen egy jó éjszakája. Rossz volt látni, mennyire elvan nyomva, mégis, kötelességtudatból tartotta magát...amennyire tudta. Knightley ezért az alakításáért érdemel egy tapsot, ő volt a legjobb.
Rossz filmválasztás volt erre a napra.


86. Starsineye (2012-01-12 15:39.57) aaaaa
Egész kellemes volt. Nekem megér egy négyest.


85. Plunket (2011-11-09 23:47.19) aaaaa
Helyszínek-arcleszakadás
Szinészi teljesítmény-semmi extra,de megfelelő
Drámai jelenetek-túlhangsúlyozottak
Kosztümök-túllövik az eredetieket
Rendezés-lényegretörő,és erősen rájátszik a drámai helyzetekre.Túlságosan nagy pátosszal mesél el egy léha,tékozló életet,nagyon-nagyon messzire szakadva ezért egyfajta prózai valóságtól.
Nemnagyon szeretem,ha ennyire hitvány jómódúakat ennyire szimpatikusnak beállítva próbálnak meg láttatni filmen,nem kell mindenből mesét,és érzelmet gyártani,néha szórakoztatóbb lenne egy profánabb valóság.


84. Queen's Cross (2011-10-14 20:47.27) aaaaa
Torz, természetellenes - a hercegnő életében és a többi szereplő egymással való kapcsolatában gyakorlatilag minden ilyen. Sorozatosan, egyre újabb és újabb módokon nyomorodik meg a "család" élete. A hideg, rideg, tágasan üres és fényűzően fojtogató kastély tökéletes díszlet mindehhez. A kosztümös filmek sokszor romantikus, idealisztikus benyomást keltenek az ábrázolt korokról - hát ez a film nem ilyen. Szerintem sok nő háborodott fel mindazon, ami a főszereplőt érte, és örültünk, hogy nem abban a korban, de legfőképpen nem úgy élünk, mint ő.
Ralph Fiennes annyira hiteles, hogy nehéz elvonatkoztatni visszataszító karakterétől. A film vége felé azért egy jelenet erejéig kicsit más megvilágításba kerül a herceg és felesége közti kapcsolat - az a film egyik igazán nagy pillanata, azt hiszem. Hogy történelmileg mennyire hiteles, nem tudom, de érdekes, igényes film.


83. Weser (2011-07-14 14:01.34)  
Az ifjú Viktória királynő egy hajszállal jobban tetszett. Ebben se és abban a filmben se lehet panasz a színészi alakításokra, de engem ez se és az se kötött le igazán. De egyszeri megtekintését nem bántam meg és ajánlom azoknak akik szeretik az ilyen jellegű filmeket.


82. Lady Vakarcs (2011-03-03 22:18.23)  
Még mindig nem szeretem Keira Knightleyt, de ez volt az első film, ahol a karaktert láttam és nem őt. Olykor nagyon együtt tudtam érezni Georgianaval. Ralph Finnes régóta a kedvencem, de ezúttal egy pillanatig sem láttam őt. Csak egy gusztustalanul utálatos herceget, aki golyót érdemelne a fejébe. (ez aztán a színész!)
Nálam is az verte ki a biztosítékot, hogy a herceg fattyát fel lehetett nevelni, Georgianaét nem. A film után nem győztem hálálkodni az sorsnak, hogy ebben a században lehetek nő.


81. Tyeppa (2011-02-04 23:11.19) aaaaa
Keira Knightleyt továbbra sem szeretem, mást jobban eltudtam volna képzelni ebben a szerepben. Engem nagyon zavart. A film képi világa nagyon szép volt. Ralph Fiennes ebben a filmben is csodás volt. Aki szereti Ralph Fiennest és a kosztümös filmeket, annak ajánlom figyelmébe az Anyegin című filmet.


80. Tysonrichie (2010-10-24 21:13.50) aaaaa
Jól ábrázolja a kor uralkodói szokásait, jók benne a szinészi alakítások is.


79. Bizéke (2009-12-29 16:36.23) aaaaa - (válasz Rinderr 78. hozzászólására)
Igazad van. Ralph Fiennes nem erre a szerepre termett, persze ezt is tökéletesen eljátszotta, de azért a karaktere elég egyszerű lélek volt. Láttunk ilyet százat már. És... a sztori átlagos, persze azt gondolták, feltuningolják pár világhírű színésszel. Ami kicsit azért sikerült.


78. Rinderr (2009-12-27 12:31.44) aaaaa
szerintem ezt a filmet csak egyszer lehet megnézni!


77. Netra (2009-11-02 22:22.29) aaaaa
hogy tesztek csillagokat? - vagy nem itt kéne kérdeznem?... :O


76. Netra (2009-11-02 22:19.54) aaaaa
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, de legfőképpen abban, hogy számomra is sok időnek kell eltelnie, hogy Ralpot ismét AngolBetegként szeressem :) Ez is azt bizonyítja mekkora tehetség. Keira is jó volt szerintem, bár az igazi Georgiáról nem sok mindent tudok, csak Tőletek (húú!) De az a gyermekátadás... hát annyi hazugság után miért nem lehetett azt a gyereket a hercegnek hazudni? Ez nagyon bosszantott. És ahogy írtátok: a feszültség teljesen átjön a filmből, úgy ültem, hogy szétvetett az ideg: a rossz, boldogtalan házasság, a keresztbe-szerelmi háromszögek stb. Keiraról még annyit, hogy kismellű nőként is azt mondom, azért ilyen ruhákhoz "varázsolhattak" volna neki valami megoldást... már olyan csodamelltartók vannak...


75. Kakuke (2009-10-25 18:19.11) aaaaa
Nagyon átjött az egész érzelmi skálája a filmnek. Szavakkal le sem lehet írni, amit ez a film ad. Ezt át kell élni a szereplőkkel együtt. Keira megint adta az erős és büszke nőt. Lehet tőle tanulni! Még belegondolni is szörnyű, hogy akkoriban miket kellett átélniük a nőknek ilyen férjek mellett :S De nagyon durva volt azz a palíííí. :SSS


74. Rockercsaj2003 (2009-08-23 11:17.49) aaaaa
Nagyon szép ruha költemények vannak a filmben márcsak ezért is érdemes megnézni...legalábbis nekünk nőknek..:)
Ralph Fiennes nagyon jól játszott, Keira gyönyörű volt, de ha jobban belegondolok tényleg nem jött át minden érzelmi megnyilvánulás....


73. Tams93 (2009-07-14 20:28.38) aaaaa
a többször nézhetőségében személy szerint nem vok biztos de jó film jó alakításokkal, főleg Ralph Fiennes, nemhiába az a jelölés...


72. NanaZola (2009-06-26 18:50.18) aaaaa
Szerintem többször is nézhető.


71. Sötétszív (2009-06-10 23:48.43) aaaaa
Általában ne4m szeretem az ilyen filmeket, de ez most tetszett. Sőt, szerintem szenzációs lett. Ralph Fiennes nem hiába tartozik a legjobb színészek közp, itt is megmutatja színészi képessségeit. Külön ki kell emelnem Pados Gyula operatőrt, aki nagyszerű képeket varázsol elénk, még élvezetesebbé a filmet. Ez egy nagyszerű film, amit mindenkinek látnia kelll.


70. Peetii (2009-06-06 20:53.55) aaaaa
Nagyon tetszett a film, bár sajnálom, hogy Keira Knightley rajongóként még csak most ennyi idővel a megjelenése után volt alkalmam hogy megnézzem! Nem csalódtam benne, ellentétben pár előttem íróhoz, szerintem Keira kiválóan eljátszotta a szerepét, ami tényleg nem igazán azt mutatta be hogy mekkor nagy személyiség volt a maga korában, és hogy mennyire szerették és tisztelték, hanem ez inkább a magánéletének, a férjével vívott csatájának volt afilmje. Nagyon örültem annak hogy Pados Gyula, magyar opratőr fényképezte, legalább ebben a filmben is van egy kis magyarság. A jelmezek, díszletek lenyűgözőek voltak. Tetszett a film és várom, hogy mikor lesz Keirának újabb ilyen szép, sikeres kosztümös filmje!!!


69. Türkiz (2009-06-01 13:32.37) aaaaa
Ami nekem a legirritálóbb volt az egész filmben,az nem volt más,mint maga Keira Knightley.Egyszerűen nem hittem el neki semmit.Sem azt,hogy szenved,sem azt,hogy boldog,sem azt,hogy szerelmes,de mégkevésbé azt,hogy ő egy extravagáns életstílust képvisel.A ruháit kivéve persze,ami meg nem az ő érdeme volt.Egy ilyen,a korban ellentmondást keltő nő nem lehetett ennyire szürke,mint amennyire Keira tette-szerintem legalábbis.Nem éreztem át azt,hogy érte rajonganak,a nép imádata sem nyilvánult meg számomra,az a nagy cécó,ami körülvehette,sehol sem volt a filmben.Nem konkrétan Keirá-val van bajom (a Büszkeségben pl. tetszett Elizabeth-ként),hanem az alakításával,amit nyújtott. Dominic Cooper is csak a kisfiús,szerethető arcát hozta,nagy szenvedélyt az ő jellemében sem láttam. Ralph Fiennes volt a filmben a legjobb.A tőle megszokott alakítást hozta,nem csalódtam benne.Egyszerre gyűlöltem őt,a végén pedig,mikor megfogta Georgiana kezét,én is megszerettem.
Az angol tájak,épületek,a zene,és a ruhák kiválóak voltak,abban nem találtam kivetnivalót.
A film meglehetősen lassan haladt,szerintem nem mindog a legfontosabbat emelték ki belőle.Amit hiányoltam,az maga Georgiana Spencer volt.


68. Evgeny (2009-05-30 20:44.14) aaaaa
Tetszett, jó film.


67. Az utolso szamuráj (2009-05-30 19:41.00) aaaaa
XVIII század,Anglia.
Íme a kétségkívűl igen látványos és gyönyörűen fotózott legújabb kösztümös mozi-Pados Gyula ,büszkék vagyunk Rád!!-ami csak a szokásos igényt elégíti ki,azon kívül nem merészkedik.
Persze egy jó filmélményhez ez se rossz,de azért még a mozgóképből is lejön,Georgiana sorsa ,élete az alig több mint 90 perc allatt csak igen vázlatossan lett elmesélve és próbállták azt inkább a drámákra építeni,így valahogy csak elsikkad a nő szerepe a politikában,celeb jellege a korban is inkább a róla szoló irásokból derül ki,mint a moziból,nem mellékesen arra is csak céloznak,nővel is volt szexuális kapcsolata.Számomra ez hiányosság,nem tudták a gyönyörű ruhákkal,parókákkal és egy tökéletes Ralph Fiennes-sel sem feledtetni,hisz jópár dolog csak jelzésértékűen került a filmbe.
Kiera kisasszony szép lassan átlátszóvá soványodik,rajta még a mellbarát ruhák sem tudnak segíteni,ezt a csajt az első randin biztos hogy egy Mekibe vinném vagy le anyósomhoz jó kis vidéki hízlaldába.Repülőjegyre már nem kell költenie,mindenhová faxon utazik,és néha valóban hálás voltam azért,hogy rafinált mód melle-milye????-takarásban volt még az erotikusabb jelenetekben is,játékával túl sok gond azért nincs.Fiennes viszont él a lehetőséggel,bár szerepe megfelel a kor -és a címszereplő sanyarú sorsához méltó-sztereotípiának,de a negatív karraktert zseniálissan hozza ,mindig öröm filmben látni.A történet elég kíszámítható ,nem hinném hogy volt amin meglepődtünk volna igazából,ám néhány jelenet kétségkívűl feljebb rugdosta a minőségjelzőt,ebből is két momentumot szeretnék kiemelni:az egyik,mikor a nő átadja gyermekét szeretője családjának,nemcsak az érzés borzalma miatt,hanem mert Kiera hiteles,illetve mikor Devonshire hercege szeretője fiaival játszik.Talán ez volt a kedvenc pillanatom és az egész helyzet torz összegzése:kiderült,hogy Fiennes karraktere is tud emberként viselkedni,hogy talán mégsem érzelmi nyomorék,ám azt ,ami ezt előhozta belőlle,ami figyelemre sőt gyengédségre késztette,Georgiana-nak nem sikerült megadnia neki addig a percig.A törékeny színésznő arcán jó volt a megszokott 4 arckifejezésén kívűl egy újabbat látni,nem vált a mozi hátrányára.
Illetve volt a műben egy zenei tétel,ami tényleg szívfacsaró volt,R. Portman ehhez nagyon ért.Nincs ezt a mozit nagyon miért szidni,nem fontos mű de nézhető,korrekt,csak valahogy érezhető benne,bizonyos dolgokhoz a nézői réteg egy szélesebb szegmense miatt félve nyúltak,nehogy már a "csak egy" kösztümös drámán kívűl esetleg többet kapjunk.


66. Szanny00 (2009-05-21 10:16.32) aaaaa
nem volt rossz...egyszer meglehet nézni...



65. Scarlett O'Hara (2009-05-13 18:03.30) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett,bár Ralph Fiennes karaktere nagyon idegesítő volt.Ha ilyen szemétláda férjem lenne éjszaka biztos a fejére szorítanám a párnát.


64. KataB (2009-05-12 14:15.06) aaaaa
csodálatos film, nagyszerű színészekkel, színhelyekkel, jelmezekkel...


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLector, 2022-06-11 22:4993 hsz
Bakik, hibák a filmbenÁrnytündérke, 2011-09-14 16:304 hsz
Kérdések55Bogi55, 2009-12-31 13:195 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk