Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Feledés
- HBO, 14:10
Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban
- Mozi+, 14:20
Jákob rabbi kalandjai
- Mozi Klub, 14:25
Aloha
- Prime, 14:45
A névtelen vár
- DUNA TV, 14:56

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Kopók (sorozat) - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy gyilkos agya aaaaa
Antony Byrne aaaaa

 

Fórum - Űrszekerek V. - A végső határ - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
41. Vmiso (2021-09-24 12:43.59)  
Nem a legjobb ST film, de azért nem is olyan vészes, mint itt olvastam.
Talán a végével, az utolsó 20 perccel rontották el, addig teljesen jó volt.
Az előző részhez hasonlóan itt is vannak poénok, nem is rosszak. A tábortüzes jeleneten kb nyerítettem, de több ilyen is volt.

Jó volt ez na:)


40. LGarib (2018-12-30 18:31.23) aaaaa
Na jó, a végén a tábortűz jelenete miatt legyen 3 *.



39. Roberto (2018-11-15 03:05.31) aaaaa
Popkultúrális utalásokból, nevezetesen az Agymenők című sikerszériából előre tudhattam, hogy a Star Trek 5 a filmszéria legrosszabb része. Hiszen Leonard, Sheldom, Rajas, meg Howie ezt vallották. S minő meglepetés, ez a rész most tényleg nem jött be, de közel sem olyan botrányosan katasztrófális, ahogy azt sokan beállították. Vagy botrányosan közhelyes és átlagos a film? Erre értik vajon a kritikákat? Mert nem rossz film, de jó sem. Bár kaptunk egy Spock féltestért, de kövezzetek meg, én tudtam vele azonosulni, foleg a céljaiért. A sztori szerint a Nimbus 3-on, Paradicsom városában nagy csellel odacsalizzák az éppen hajóroncs állapotu Enterprise-t. A legénység tagjai primitiv csellel bejutnak a város falain belöl, ám ekkor fordulópontra vált a film cselekménye. Kirkéket bazi nagyon átbaszták, ugy ahogy kell, és ahogy azt meg lehet kapni. Saybeknek egy hajó kellett, hogy elérje célját, felfedezést tegyen... tovább nem mondom a sztorit. Voltak benne 3-4 jó jelenet is, és így végre értelmét nyerte a film eleji földi erdei mulatós rész, mert a refrénnel lett vége, folytatták a dalt :D
Ami jó volt a filmben:
Paradise City
Saybek, Spock tesója
Kirk hegymászós jelenete - akaratlanul is Ethan Hunt jutott eszembe az MI 2-bül :)
a hamis istennel való kommunikáció, ami egyben nagyon klissésre és bugyutára sikeredett. De az már jó jelként vettem, hogy VÉGRE valami, valami KAPCSOLAT FELVÉTEL zajlik.
Na szóval, ez a film bivaly eros közepes, pedig a rajongók oda vissza szidják Shatner rendezését.


38. Api0109 (2018-02-09 19:47.53) aaaaa
Nem is tudom, hová tegyem a filmet. A második-harmadik részhez képest már kicsit ide is betört a dramaturgia tudománya, a negyedikhez képest azonban jelentős visszaesés. Az aggályaiman a 2-3-nál már leírtam, ez nem sokat változott.


37. Kék kereszt (2016-10-22 19:10.03) aaaaa
Az abszolút mélypont..Az előző részhez mérve és önmagában is nagyon rossz..Lehet,hogy Shatner megirigyelte barátja rendezői sikereit,vagy egy fogadás eredménye miatt bízták rá a rendezést..bárhogy is volt,borzalmas lett a végeredmény..Olyan pocsék filmet csinált,hogy csodálkozok,hogy nem lincselték meg érte..Mindaz amit az évtizedek alatt szépen közösen felépítettek,ő szinte teljesen lerombolt..Ez a rész sokkal fájóbb érzés volt mint korábban az Enterprise pusztulása..Shatner szó szerint beleszart a ST univerzumba..és még büszke is volt rá..Az arany málnák mellé megérdemelt volna egy jókora tockost és egy végleges száműzetést is..Nem vagyok trekkes,de még Én is felháborodtam ezen..hát akkor mit érezhettek a rajongók..A történet nevetségesen gyenge,kidolgozatlan,tele logikai bakikkal és minden mással.A vallás ilyen szintű belekeverése rossz ötlet volt.És ez az "Isten"szánalmasan nevetséges.A látvány eddig részről részre fejlődött,ha nem is óriási mértékben,de azért jól érzékelhetően.Most viszont érthetetlen mód nagy mértékben visszaesett.A 4.részben Nimoy odafigyelt a kellő arányokra és úgy adagolta a humort,hogy szórakoztató legyen a film,de ne váljon az egész vígjátékká,vagy paródiává.Itt a kollégája eléggé túlzásba vitte a dolgokat ezzel a bárgyú humorral..komolytalanná téve a karaktereket és magát az egész filmet..Ez egy szánalmas paródia,semmi több..


36. Sötétszív (2016-07-22 10:28.20)   - (válasz Arturo professzor 33. hozzászólására)
S ha egy kiló lett volna? :D


35. Langelus (2016-07-22 08:43.04) aaaaa - (válasz Arturo professzor 33. hozzászólására)
Elfogultabb már nem is lehetnél ezzel a filmmel. Ez a legrosszabb Star Trek-film, és évének is egyik legnevetségesebb darabja. Bohócot csináltak a fél tisztikarból az Enterprise-on, Shatner pedig észrevehetően fényezi az egóját. Nemcsak rendezte, írta is a filmet.


34. Johnny Saiper (2016-07-22 01:21.11) aaaaa
Ez lett a leggyengébb rész az eddigiek közül. Valahogy komolytalan volt.


33. Arturo professzor (2015-11-17 11:40.14) aaaaa
Budget:33 millió
Bevétel:63 millió
Forgatás:198.okt.11-dec.28 Tehát egy ízig-vérig 1988-as film.
Az Enterprise-D folyósóin forgattak,kicsit kozmetikázták a folyosókat,hogy ne zavarják a sorozat munkálatait.
George Takei eredetileg elutasította a filmet,mert nem akart Villiam Shatner rendezővel eggyütt dolgozni,a régi viszály miatt.De Shatner meggyőzte játsza el újra szerepét.
A film vége teljesen másmilyen lett volna,de az írók sztájkoltak,ezért alakult így.
Kim Cattrall jelentkezett Vixis szerepére.Végül a 6.részben játszott,Valeris hadnagyot.
George Murdock aki Isten teremtményt játszott,később Hansen admirálist játszotta a 3.évad végén.
Eredetileg Spock és McCoy állt volna Sybok mellé.Az őket alakító színészek tiltakoztak mondván,a karaktereik soha nem tennének ilyet.Gene egyetértett.
A film 2287-ben játszódik.
William Shatner úgy kalibrálta hogy a tábortüzes jelenet az utolsó legyen amit felvesznek.Nem sokkal utána kezdődött az évzáró party.
37 baki van benne.
Magánvélemény:
A 2 málnát abszolút nem érdemelta meg Shatner.


32. Beszko (2013-07-20 12:54.56) aaaaa
Tetszett ez a rész is.Jól ki van találva a sztori.Ebben most volt egy kis akció is de fordulat is és a zenék mint eddig mindben nagyon jól sikerültek.Jöhet a következő.


31. Langelus (2012-08-05 13:53.01) aaaaa
[link]


30. LGarib (2012-06-19 11:28.48) aaaaa
Elnézést kissé mellé osztályoztam. Ugyanúgy mellétrafáltam, mint az alkotók....


29. LGarib (2012-06-19 11:27.09) aaaaa
Gonosz Isten bezárva egy bolygóra, ahol cafatokra puffantja egy ócska kis klingon madár.
Ajjajj!!


28. Sisko920 (2011-10-14 11:05.11) aaaaa
Ez a valaha készült legrosszabb Trek film. A történet logikátlan és alapból hülyeség. Az effektek még az első film színvonalát sem érik el és a színészek sem voltak a toppon, az erőltetett, bárgyú humorról már nem is beszélve. Mindenki messzire, kerülje el.


27. Jason13 (2011-08-20 12:49.50) aaaaa
Nincs szerencsém a páratlan számú Trek-filmekkel,így ezzel sem.Maga a történet nagyon kidolgozatlan,pedig lenne benne kraft.Csak hát elég félkész állapotban volt a forgatás alatt,nem ártott volna jobban kibontani a cselekményt.Rengeteg butasággal és gagyi párbeszéddel találkozhatunk a játékidő alatt.
A történet kidolgozatlansága mellett még a látvány szúrta igazán a szemem!Az eddigi Trek-filmek színvonalát sem érte el,a klasszikus sorozatban voltak hasonló megoldások,mint itt.
És ez a két dolog nagyon sokat rontott az összképen!Pedig Jerry Goldsmith zenéje igazán jóra sikerült,a színészekkel sem volt különösebb baj.
Ha nem is a legrosszabb Űrszekerek ez,az biztos,hogy az egyik legrosszabb.Érdemes kihagyni,Shatner meg szégyellje magát!


26. Filmnezo93 (2011-06-18 23:13.23) aaaaa
Sokan mondják eme alkotásra, hogy a Gene Roddenberry által alkotott Star Trek univerzum leggyengébb darabja. Lehet sokan fognak szidni, azonban nekem kifejezetten tetszett.
Talán tényleg megérdemelte a sok gyümölcsöt, de azért vannak benne értékelhető dolgok, és ugyebár Leonard Nimoy, aki ismét fantasztikusan hozza Spockot.
A cselekmény érdekes szálat feszeget, s az nekem kifejezetten tetszett, hogy minden bolygón ugyan az az Isten, csak más névvel. A vallási téma nem lett volna nagy baj, csak nem volt elég kidolgozott, s így nem ütött akkorát. Plusz 30 perc lehet jobbá tette volna, de akkor talán már túl hosszú.
TERMINATOR86 barátom említette, hogy kicsit sokat vannak a Földön, s ez neki furcsa volt. Megértem, viszont nekem ez a következőképpen jött át: a Paradicsomot keresték, ahol megnyugvást találnak, s persze az Urat. Nos a Föld jelképezte ezt számomra. A három barát itt nyugalomban volt, s számukra ez az Éden. S minden fajnak, idegennek a saját planétája. Ez persze a személyes meglátásom, s lehet kissé fura is.
A Kirk, Spock é McCoy trió nekem nagyon tetszett. Nagyszerűen példázta a szétválaszthatatlan bizalmat, s örök érvényű barátságot. Ez egy nagyon jó pont volt.
Humorban sem volt hiány. Scotty nagy volt mikor azt mondja, hogy úgy ismeri a hajót mint a tenyerét, s erre beverte a fejét.
Nagy negatívum a már említett összecsapott sztori, illetve van néhány nagy hülyeség, mint amikor Uhura elkezd a sivatagban táncikálni, s így csábítja el az őrjáratot. B*meg. Ez már baromság.
Megadom neki a 4*-ot mivel jól szórakoztam rajta, s kissé olyan érzésem volt, mintha az eredeti sorozatot néztem volna.


25. Vbacs (2011-04-14 14:01.38) aaaaa
Ez tényleg gyengébb lett mint az előzőek, de nem volt annyira vészes.
Bár itt azért már voltak zavaró klisés szövegek, amit nagyrészt Shatner bácsinak köszönhetünk, és volt néhány hülyeség benne, de még mindig voltak olyan jelenetek, amik nagyon jók lettek, mint pl: Amikor McCoy "fájdalmát" láttuk, vagy amikor az a nagyon jó hangú "istenszerű" ember beszélt.
Viszont itt már a történet sokkal keszekuszább volt, de simán ki lehetett volna bontani, ha tovább tartott volna a film, de egy és háromnegyed óra nagyon kevés egy Star Trek filmhez.
10/5 azért volt a film.


24. Eurodog (2011-03-21 19:06.49) aaaaa
Elég gyenge,olyan semmiség.Az elöző rész -amikor visszamennek a XX. századba- sokkal jobb volt.


23. Delpiero (2011-03-19 19:12.38) aaaaa
Nehéz szavakat találni, annyira pocsék.
Star Wars 4ever! :D


22. Sisko920 (2010-10-08 00:08.13) aaaaa
A legrosszabb Star Trek film, bűn volt leforgatni. Egyedül Kirk, Spock és McCoy tábortüzes jelenete menti meg a teljes kudarctól. Megérdemelte a két Arany-málna díjat.


21. Langelus (2009-10-08 11:45.11) aaaaa
A második legrosszabb Star Trek.


20. -OJ- (2009-05-22 10:20.46) aaaaa - (válasz Sanyi 18. hozzászólására)
"Csapat" alatt én csak Kirköt, Spockot, McCoyt és Scottyt érteném, a többiek teljesen színtelen/lényegtelenek/feleslegesek.


19. Andro (2009-05-22 09:12.46) aaaaa - (válasz Sanyi 18. hozzászólására)
Az biztos. Méltán lettek világhírűek.


18. Sanyi (2009-05-22 05:41.01) aaaaa
Gyengébb mint az előzőek, de még mindig szórakoztató szerintem. Shatnert és csapatát egyszerűen nem tudom megunni.


17. Andro (2009-05-10 18:05.13) aaaaa - (válasz -OJ- 16. hozzászólására)
Én néztem a TV-sorozatokat is, de csak az első jön be. Az ősöreg 1966-os sorozat. XD


16. -OJ- (2009-05-10 18:01.37) aaaaa - (válasz Andro 15. hozzászólására)
Egyszer igen, mikor visszamentek a múltba, de az is volt vagy 10éve, szal róla nem nyilatkoznék.
A TV-sorozatokat pedig egyáltalán nem (és nem is tervezem)


15. Andro (2009-05-10 17:51.02) aaaaa - (válasz -OJ- 14. hozzászólására)
Picard esetleg?


14. -OJ- (2009-05-10 17:49.51) aaaaa - (válasz Andro 13. hozzászólására)
Én inkább TJ Hooker-rel azonosítom :D
Az ST-ben pedig más kapitányt eddig nem is láttam ;)



13. Andro (2009-05-10 17:43.54) aaaaa - (válasz -OJ- 12. hozzászólására)
Szerintem nem rossz színész. Kirk kapitánynak pont jó. Amúgy őt bírom a legjobban, mint kapitányt a Star Trek sorozatokból.


12. -OJ- (2009-05-10 17:39.45) aaaaa - (válasz Andro 11. hozzászólására)
És annak se túl kiemelkedő xD


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-09-24 12:4341 hsz
KérdésekPítör, 2007-06-05 16:392 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk