Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A zongorista
- M5, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20
A következő három nap
- Film4, 23:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Vidéki ballada az amerikai álomról - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eredendő bűn aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Szerelmi vérszomj - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Vescod (2020-06-18 09:11.55)  
Jó kis giallo,bár giallók közül szerintem azért vannak erősebbek.Nekem az etalonok a Ne zaklasd a kiskacsát,Tenebre,A nevető ablakos ház(Ami itt nincs bent filmkat-on,de abszolút az egyik legjobb)


3. Chris92 (2015-03-21 00:43.06) aaaaa
Sergio Martinez kiválóan megmunkált giallo-ja a műfaj legnagyobb remekei között emlegethető, atmoszférában, izgalomban és egyediségben lazán felveszi a verseny Dario Argento és Lucio Fulci munkáival. Remekül megírt és az utolsó pillanatig csavaros történet, dinamikus és az eseményeket kellő tempóban adagoló és módfelett stílusos rendezés valamint a szürreális és álomszerűség közötti hangulatot szintén erőteljesen átadó operatőri munka. A zenéről már nem is beszélve, mi kiirthatatlanul belevési magát az ember hallójáratiba. A macskatekintetű Edwige Fenech pedig az egyik leggyönyörűbb nő, akit filmvásznon láttam olyan erőteljes kisugárzást áraszt magából még ruhán keresztül is, hogy azonnal rászegeződik minden férfitekintet.
Kiváló mozi, ami több figyelmet érdemelne, hiszen mai szemmel is időtálló és erőteljes gyöngyszem.


2. VAL P (2013-01-18 11:20.36) aaaaa
Igen jó atmoszférájú, izgalmi faktorában ha múltba repítő munka is, szilárd lábakon álló, kikezdhetetlen történet ma is Martinóé. Ha nincs is benne annyi giallo, mint 'A kristálytollú madár'-ban... (A sárga jakósok összejövetelére utalok. ;D) És ha, ahogy Jim is írta alant, elég nyíltan vesz át Hitchcocktól megoldásokat (pl. 'Marnie'-ból; 'Idegenek a vonaton'-ból; 'Psycho'-ból), hangulata jóval európaibb, életszerűbb, közelibb. Persze, elnagyoltabb is. Sajátos. Rám legalábbis a műfajnak ezek a korai gyöngyszemei hatnak leginkább. Kevésbé tűnnek sablonosnak.
Az őzike-szobor szépségű Edwige melle alá akkoriban szerintem a mozinézők többsége szintén szívesen felrajzolt volna egy Y-t egy lenyakazott üveggel, aki bár inkább jelenség, mint színészi tehetség, mégis képes összetartani a néhol belassuló sztorit.
A vége pedig - ahogy lépcsőzetes sorozatban derül ki a megoldás... ha nem is frenetikus, de igazán frappáns!
Nagyobb figyelemre érdemes opus.


1. MrMojoRisin1 (2008-04-28 15:19.37) aaaaa
A giallo: Szószerinti fordításban sárgát jelent, és az Olaszországban nagy sikerrel megjelenő, kis sárga fedeles krimi-, misztikustartalmú ponyvakönyvekre használták a kifejezést! A ’60-as években viszont jött Mario Bava, aki fogta a hitchcocki thrillereket, és azokat átformálva egy sokkal erőszakosabb, keményebb stílust hozott létre, a Giallo-t! Első ilyen műve a The Evil Eye (La Ragazza che sapeva troppo) volt, ami még fekete-fehérben készült, majd ezt követte a Blood and Black Lace (Sei donne per l'assassino) amely filmek után elindult az őrület, és rengeteg rendező követte a példát és készítette el a maga giallóját! Ezekre a filmekre jellemző, hogy igen lassan építkeznek, központban mindig a gyilkos áll, és annak kilétére csak a végén derül fény! A műfaj legnagyobb alakjai: Mario Bava, Dario Argento, Lucio Fulci, Pupi Avati, Sergio Martino!

Sergio Martino, aki ezelőtt, egy westernt és dokumentumfilmeket rendezett csak, testvérével Luciano Martino-val(producer) összehozta az egyik legjobb és leghíresebb giallót! A szinopszist nem írom le, mert az adatlapján található leírásnál jobban nem tudnám én sem megfogalmazni a tartalmát, szóval a lényegre térek! Egy viszonylag egyszerű történetről van szó, legalábbis mikor a fordulatokban gazdag végkifejlett után visszatekintünk az egészre, minden pofonegyszerűvé válik, de mégis nagyszerű! Az ereje abban van, hogy kegyetlenül jól felépítették a filmet! A rendezés tökéletes, és bár nem ömlik benne a vér mégis a hangulat eléggé frusztrált! Persze a gialló adta összes klisét felhalmozza, ennek ellenére a szextől átfűtött, perverz hangulat mindent feledtet! Ráadásul itt van Edwige Fenech, aki a műfaj koronázatlan királynőjének tekinthető, hiszen számtalan giallóban vállalt szerepet! Ő egyedül biztosítja azt, hogy még csak véletlenül se kalandozzunk el, vagy ha mégis akkor is róla álmodozzunk:) Ami még kiemelkedő az a zene! Nora Orlandi kegyetlen jó főtémát rakott le az asztalra! Itt Morricone, Ortolani és Nino Rota legszebb taktusaira gondoljunk! Nem elég, hogy fülbemászó, ráadásul a legártatlanabb jelenetbe is idegtépő feszültséget képes lehelni! Fantasztikus!

Összességében azért elmondható, hogy mára egy kissé elszállt felette az idő! A véresebb jelenetek nem ütnek akkorát, és félek, hogy a feszültséget is csak az olyan fanatikusok érzik mint jómagam! Viszont aki megakar ismerkedni ezzel a műfajjal, annak bátran ajánlom, hogy ezzel kezdje, mert a film a maga nemében: Magnifico!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2020-06-18 09:114 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szerelmi vérszomj adatlap
Eredeti cím: Lo strano vizio della Signora Wardh
Évszám: 1971
Rendezte: Sergio Martino
Szereplők: George Hilton, Edwige Fenech, Conchita Airoldi, Ivan Rassimov, Alberto de Mendoza...

További információk

Szereplők fórumai
- Ivan Rassimov - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk