Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekbetegségek aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Ellenséges vágyak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Picilány88 (2010-08-15 12:49.26)  
tetszett


22. Kisjon (2010-06-01 16:20.31) aaaaa
ang lee mozijából egyetlen egy dolgot hiányolok, de azt tulajdonképpen nagyon, hogy hősnőnket mi viszi rá a dolgokra. a bőlére eresztett műben a rendezőnek lett volna ideje, - két mahjong játék és egy két szexjelenet között-hogy a miértekre, a mozgatórugók, a személyes drámák is előtérbe kerüljenek és a dolgokra választ kapjunk mert a hősnő motivációja ebben a folyamatban nem tisztázott, nincs kibontva, még jóformán utalás szintjén sem. a másik dolog, hogy Yee úrról sokszor halljuk, hogy milyen kegyetlen, mennyire megszolgálta a halált, de a szavakon kívül a film ezt semmivel nem támasztja alá. bár a film komoly témát feszeget, a politikai vonulat csak mellékzöngeként van jelen. sokkal inkább a jellemek révén kapunk valami történelmi hátteret, csak hogy tudjuk, mi miért következik a filmben. a negyvenes évekbeli Sanghajt megidéző felvételek, korhű jelmezek viszont híven tükrözik Ang Lee zsenialitását. a két és fél órás a film, persze azzal a következménnyel is jár,hogy cselekményszinten nem sok történik, szédítő sztoricsavarok helyett viszont annál több volt a színészek dolga. a szereplők tökéletesen vizsgáztak. a túlzásba vitt szexjelenetbe még kovi is belepirulna, de a két szereplő olyan szinten játssza el ezt is, hogy az valami bámulatos. bár hibaként tudnám felhozni, hogy a botcsinálta hálabrigádnak és magának a főszereplő csajnak sokszor lett volna alkalma a gonoszt ellent megölni ezt mégsem tette meg. de vajon miért nem? nos hibái ellenére is úgy gondolom, hogy egy bátor és jó film amit ang lee letett az asztalra, de nem tökéletes mozi és emiatt csak négy csillag a jussa.



21. Saint alexis (2010-03-02 22:29.56)  
Azért érdemes megjegyezni, a hölgynek mibe került ez a szerep..de nem csoálkoznék, ha így sem bánta volna meg..


20. Joaneta Darc (2009-06-25 13:21.10) aaaaa
Szerintem nagyszserű film,nekem a hosszával sem volt bajom,elnéztem vona még vagy másfél óráig,gyönyörű a képi világa.A karakterek is remekül lettek kitalálva és megformálva is,Tony Leung mellett Wei Tang játéka is nagyon tetszett,sőt,egy szereplőt sem tudnék elmarasztalni.Azt hiszem a szélsőséges érzelmek brilliáns bemutatása,a szereplők érzelmeinek és ezzel együtt jellemük fejlődése is nagyon szépen követhető,egyszóval mindenképp érdemes megnézni ezt a filmet.


19. Sötétszív (2009-06-20 01:14.45) aaaaa
Ang Lee filmjében egy fiatal lány bekerül az ellenállásba, akik feladatul tűzik ki, hogyí az árulókat kivégzik. Ezért a lány beépül egy a felsőbb körökhöz tartozó férfi házába, ágyába, végül a szívébe. Hihetetlen, hogy milyen vad, szenvedélyes szex jelenetek voltak a filmbe, és mégsem mentek át közönségesbe.(mert azért könnyen átmehettek volna) Engem teljesen lenyűgözött ez a film. Döbbenetes erejű film az árulásról, szenvedélyről, szerelemről, csak úgy Ang Lee módra. Különösen az ázsiai filmek szerelmeseinek ajánlanám, de mindenki tehet egy próbát vele, mert megéri, és nem fog csalódni.


18. Tarkak (2009-06-03 02:39.32) aaaaa
A lány szerepe irreális, egy eredetileg fiatal naív,ártatlan színésznövendék tizede terhet sem bírna el. Ezenkívül is van pár csúsztatás, de ezek csak a történet kisebb hibái, a film lényegében nem erről szól.
A lány nagyon komolyat alakít, "Yee úr" szintúgy (elnöki méltóság sugárzott a karakterből végig, Obama-ra emlékeztet az alakja). Ang Lee szimplán géniusz. Eszméletlenül finom, érzékeny és elegáns. Tökéletes képek, abszolút filmhez passzoló zenék, hangok. Bátran felvállalta a keleti kultúrát, a botrány gyanús szexjeleneteket. Nyilvánvalóan fontos eleme a szex a filmnek, ezen keresztül lehet érezni pl hogy Yee-ben mekorra a feszültség, illetve h mennyire domináns,hataloméhes és erőszakos jellem. Ezáltal lehet végtelen pontossággal érzékelni a kettőjük közti kapcsolat fejlődését.
De ami igazán csodálatos az az h a film nem kevés mondanivalóját (inkább gondolati és érzelmi változások, semmint konkrét esemény) sikerül jórészt szavak nélkül közölni, apró részletekkel minden erőlködés nélkül. Ez egyszerűen csoda, tulajdonképpen olykor némafilmként is funkcionál annyira kifejezők a rendező által elszórt apróságok ((érdemes rá időt szánni és legalább 2* megnézni a filmet, elsőre inkább az eseményekre figyel az ember))
Igazi művészfilm!


17. Noncse30 (2008-09-04 11:10.42) aaaaa
Hát nekem is a szívemig tekergőztek, nem csak egymásnak..... Nem rémültem meg a szexelős jelenetektől, sőt olykor irigyeltem őket, mert én imádom a szélsőséges, gyilkos érzelemvilágot. Ha csak szép simogatások lettek volna a filmben, s szerelmeskedés, az nem lett volna valóságos. Amit ez a férfi kockára tett a "légyottokkal", ahogy elvakította a szerelem, gyönyörű folyamat volt, s nem csoda hogy dühöt érez, amiért v.ki így tud hatni rá. Eddig tökéletes ,rendezett, s amennyire lehet, biztonságos élete volt. Az éneklős, táncolós, ölbefekvős jelenet szintén nagyon szép volt.....mikor történhetett azelött utoljára, hogy ezt a kemény férfit 1 dallal el lehetett bűvölni?
Azon sincs csodálkozni való, hogy a lány beleszeretett, szinte én is beleszerettem. Pláne, ha csak hősködő, gyermeteg módon a hazát szolgáló haverjaim lennének, akik igazából csak kihasználnak, s mindig én megyek a farkasverembe....Hol van az ő áldozatuk a férfiéhoz képest? Még a szex rejtelmeibe sem volt mersze bevezetni a lányt, akinek illett volna,holott szűzen is lehet felfedezni. Húú, nagyon sajnáltam szegény csajt, inkább az erőszak, mint egy bűzös paprikajancsi piaszagú lehellete.
Én nem bántam, hogy ebben a filmben a karakterekre volt főleg építve, s nem annyira kidolgozott a történelmi háttér.Sőt..... Talán a film eleje volt picit unalmas, nem értem mi értelme volt a jelennel kezdeni, s visszamenni a múltba, ha egyenesen van mesélve a story, akkor is ugyanilyen jó, nem értem a funkcióját. Ettől eltekintve nagyon tetszett, gyönyörű film volt, sajnáltam a végét.....Mindenesetre bátor dolog volt nem bekapni azt a kapszulát.


16. Jade (2008-08-24 20:12.03) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, viszont voltak hiányérzeteim is, a végét például kifejezetten összecsapottnak éreztem. A szexjelenetekkel illetve azok naturalitásával, részletességével nem volt semmi gond, létfontosságú elemei a filmnek, bár az tény, hogy helyenként tényleg kissé hosszúra sikerültek. Ezzel szemben a vége számomra kicsit csalódás volt - SPOILER - miért nem mutatták meg, ahogyan elfogták őket???...


15. Az utolso szamuráj (2008-08-06 11:58.44) aaaaa
Nos...a film persze nem tökéletes:jónéhány dologgal adós marad,illetve valjuk be,a történet igazából nem is új.
Az akkori történelmi háttér szinte csak átsejlik,vázlatos,a politika nem is annyira fontos,és pontosabb képet kapunk a viszonyokról a karrakterek álltal,mint a történés miatt.Hogy egy nőt igy fel lehet használni,szintén nem új,az érzelmi-vagy más?-átbillenés sem,és hogy a szex a legtökéletesebb uralkodóeszköz valaki felett,aki nem tudta,kérem,ne is olvasson tovább.....szóval,igazából nincs meglepetés,ráadásul a sztori a világ bármely pontján játszódhatott volna megfelelő időben egy megszállt nép gyermekeinek sorsát elmesélve,akár tényekkel is megtámogatva.Az ujdonság az a mérvű elegancia,ami Ang Lee-re jellemző,és az a fajta szexuális vadság,birtoklás és kiszolgáltatottság,ami pedig az emberi fajra.
Talán többeknek sok lesz az olykor majdhogynem pornós megoldások,ám ami a legfurább,valahol azok a film motorjai,az első egy óra valóban álmositó lassúsága egy másodperc allatt semmivé foszlik.Nem azért,mert láttunk fekete prémmel burkolt vulvát,vagy mert majdhogynem szabályszerű megerőszakolás van néha a vásznon:hanem mert az emberi jellemről azok beszélnek a legjobban,a szex,mint alább is irtam,kifejezési forma,olykor pontosabban fogalmazó,mint a szavak ereje.Valóban,az ember néha szeretkezik,lassú simogatásokkal,érzékien olvad eggyé a másikkal,a ritmus lassabb,a hústánc valahol nem is a gyönyörröl szól jóideig,hanem a másik iránt érzet szerelemről....ám aki nem akart nemes egyszerűséggel olykor csak baszni,kúrni,dugni,csak sajnálni tudom,mert annak is megvan az ereje,szépsége,égető tüze és olyan szenvedélye,melyhez keresnem kell a szavakat.Ez szex,van miben alulmarad a fent emlitett ágytornával és van,miben több,háború szinte,egymást felemésztő,pusztitó,húst markoló,olykor fájdalmat okozó mely gyönyörteljes és ujból kivánó,ahol nem marad más,mint kielégülés,pinaize a szájban és férfimag oda,ahol perverzebb.Hogy ez esetleg többeket zavar....nos,nem lesz senki tőle rosszabb ember,betegebb,csak olykor megéli azon szenvedélyeit,amivel Budha,Isten,Allah ,Manitu,az Ősrobbanás vagy ki miben hisz megfertőzte a Föld legösszetettebb és legprimitivebb lényét.A drámája is abból fakad,két ember közt olyan tűz ég,mely adott esetben felfoghatatlan,mindkettőnek mássak az inditékai,de egymással közössek a céljaik,mégha a nő tulajdonképp a férfi meggyilkolásáért kezdte az egészet,csak ez valahogy mig belehatoltak és eljutott a szerelem egy álltala ismeretlen fokára,szép lassan a háttérbe szorult,hogy cselekvéseit és feladatának elvégzését sikeresen gátolja.Ang Lee mozija ezt az,mint mondtam,kissé ismertebb történetet meséli el hihetetlen gyönyörű képekkel és átütő szinészi játékokkal,ahol külön dicséret a hölgynek,lelkét majdhogynem ugyanolyan meztelenre vetközteti,mint figyelemreméltó,az idők szava miatt kissé szörösebb testét,és végre nem beálitot,nyögvenyelős szexjelenetekel operálnak.
Mondom hát,nem remekmű,nem művészfilm,avagy pornófilm,ó nem:a maga módján több s kevesebb ezeknél,azoknak ajánlanám,akik-és kérem,nem személyeskedni akarok,bántani,itélni,kifigurázni és gunyolni-szóval akik szenvedélyesebben élik életük ,mint sok embertársam,és az erotikát nem kötelező terpesznek,illetve kötelező behatolásnak tekintik.


14. Leirionn (2008-05-19 17:45.00) aaaaa
Tetszett. Tényleg egy kicsit vontatott volt, sok volt az a 2 és fél óra. De szerintem nem volt rossz, szeretem a '30-as éveket.


13. Lvdla (2008-05-01 21:03.30) aaaaa
Valóban döbbenetes volt a nyers szexualitás, de csak egy pillanatra... Így volt egész a történet! Jobban meg lehetett érteni a szereplők érzelemvilágát.
Engem elvarázsolt a film: a színészek, a nyelv, a ruhák, és a rendkívül széles skálájú érzelmek. Kellett egy kis idő a teljes ráhangolódásra, de utána egészen a legvégéig magával sodort. Ott viszont egy picit megtört az íve, de valószínűleg csak számomra...


12. Az utolso szamuráj (2008-03-02 11:54.32) aaaaa - (válasz Aya55 10. hozzászólására)
Mert akármennyire furcsa,a szex az egyik legkifejezőbb megnyilvánulási forma.


11. Nyulci (2008-03-02 11:48.36) aaaaa
Most néztem meg. Szörnyúnek egyáltalán nem nevezném, bár tény, nem ez Ang Lee legjobb filmje. Gyönyörű képek, amit már megszokhattunk Ang Lee-től, a sztori nagyon érdekes, a történet illetve a szereplők sorsának alakulása érdekes és igen elgondolkodtató. A film néha kicsit vontatott.

A szexjelenetek valóban a szokásosnál „keményebbek", de kulcsszerepük van, ezért valóban kihagyhatatlanok. Amikor ez a két ember szeretkezik, abban minden benne van. A gyűlölet, a szenvedély, a halálfélelem, a gyönyör, a kiszolgáltatottság, a tehetetlenség, a téboly.

Hatalmast nyújtanak színészi jelenléttel a főszereplők ezekben a jelenetekben(nekem különösen Tony Leung), amik - még egyszer hangsúlyozom - kulcsfontosságúak a szereplőket összekötő érzelmek szempontjából; ezekben a meztelen jelenetekben meztelenedik le lelkileg is mindkét figura és tárul elénk a lélek és szenvedély legmélyebb bugyrainak titka és két ember kétségbeesett szenvedélye egy olyan történelmi helyzetben, ami nem a boldog szerelmek beteljesülésének időszaka.


10. Aya55 (2008-03-02 10:39.17) aaaaa
szörnyü volt !
tul nagy hansujt/vagy:ly ? /"fektettek" a szex-re
sztem felesleges volt ,egy ilyen történetet jobb rendezésben max 80 percben el lehet mesélni,


9. Gtunde (2008-02-29 09:41.14) aaaaa - (válasz Nyulci 8. hozzászólására)
Nem a hosszúságával volt bajom.Hanem számomra kiábrándító volt egy "művészfilmben",hogy a szexjelenetek valódiak.Én jobban szeretem,ha érzékibb egy film.Hosszú nézések,simogatások,stb,a többit a néző képzelje el.Így elvette a figyelmemet a döbbenet.


8. Nyulci (2008-02-29 07:58.57) aaaaa - (válasz Gtunde 6. hozzászólására)
túl hosszú..?


7. Kthulu (2008-02-28 19:18.47)  
Aztán elkezdtem gondolkodni: nálunk PAL rendszer van, ahhoz a filmet 4%-kal fel kell gyorsítani, amivel a szalag jelen esetben 6-7 perccel rövidebb lesz. Így lehet, hogy nem vágták meg, de amúgy készülök megnézni én is.


6. Gtunde (2008-02-28 15:15.32) aaaaa
Megnéztem a filmet,szerintem nem vágták meg.Hozzáteszem:sajnos.


5. Nyulci (2008-02-28 10:40.36) aaaaa - (válasz Kthulu 4. hozzászólására)
Eddig nem volt annyira prűd az itteni cenzúra. Vagy lehet, hogy a vágott változat olcsóbb volt?:)
A film elvileg már itt van, hm.


4. Kthulu (2008-02-28 09:27.58)  
Ráadásul sanszos, hogy vágottan jön...


3. Nyulci (2008-02-28 08:27.17) aaaaa - (válasz Slytherin 2. hozzászólására)
Én is ettől tartottam.

Akkor sajnos az angolul tudó külföldi(nem kínai) barátaim - akik nem tudnak magyarul -, nem tudják itt megnézni a moziban.

Köszi szépen az infót!



2. Slytherin (2008-02-28 08:23.33)  
kínaiul. (nagy valószínűséggel kantoni nyelvjárásban)


1. Nyulci (2008-02-27 19:04.25) aaaaa
Tudja valaki, hogy milyen nyelven beszélnek a filmben?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPicilány88, 2010-08-15 12:4923 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Ellenséges vágyak adatlap
Eredeti cím: Se, jie
Évszám: 2007
Rendezte: Ang Lee
Szereplők: Tony Leung, Wei Tang, Joan Chen, Lee-Hom Wang, Chung Hua Tou...

További információk

Szereplők fórumai
- Ang Lee - Vélemények
- Tony Leung - Vélemények
- Alexandre Desplat - Vélemények
- Joan Chen - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk