Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Terminátor - A megváltás
- HBO, 02:16
Horrorra akadva 3.
- Mozi+, 02:25
Sobri - Betyárfilm
- Duna World, 02:35
Végső állomás 3.
- AMC, 02:35
A rózsa neve
- Film Mánia, 03:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Extralarge - Gonzales bosszúja - Vélemények
Érdekességek!
Kifacsart filmcímek - szójáték
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A rólad alkotott kép aaaaa
Ryan Gosling aaaaa

 

Fórum - Tekerd vissza, haver! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Matibo (2012-10-11 12:20.12) aaaaa
Bátyám ajánlotta ezt a filmet, elsősorban a "svédelt" Szellemírtók miatt, meg amiatt, hogy testvérem ki van élezve a jó humorra, ha ez ilyen jó, mint ahogy előadja, akkor a svédelés szlogen lesz, ezt biztosra vettem. Nem okozott csalódást, hálás voltam érte, hogy nem maradtam le erről a filmről. Nagyokat nevettem, és közben fájt a szívem is, egyikért, másikért vagy mindkettőért is nagyon lehet szeretni ezt a filmet.


54. ZOLYI (2012-01-22 22:29.39)  
Ez a film
máskepp kezdem,
erre nics *
borzasztó



53. Jason13 (2011-12-29 20:23.37) aaaaa
Igaz,én nem éltem át olyan kalandokat,mint alámondásos VHS-n Steven Seagal-s akciófilmet nézni jó hangulatban,jó társaságban egy cigifüstös kis kocsmában,de mégis sok szép emlék köt régi videó kazettáimhoz és öreg kis lejátszómhoz.Emlékszem,évekkel ezelőtt hogy vártam a péntek délutánokat,hiszen ilyenkor futottam örömmel telve a helyi kölcsönzőbe,hogy megtakarított kis zsebpénzemen kivegyek valami filmet.Amikor pedig a DVD kiszorította a kazettákat a kölcsönzőből (és úgy un block az egész filmpiacról),elképesztően elszomorodtam.
Ezeket az emlékeket hozta elő bennem Gondry mozija,mely amellett,hogy visszarepített a múltba,még a tetszésemet is elnyerte.Már maga a történet megfogott,mellette pedig még itt voltak a szerethető karakterek,a mondanivaló és a jól eltalált hangulat.Bár,maga a cselekmény kissé nehezen indult el és Jack Black is irritált még az elején,de ahogy beindultak a dolgok,engem székbe szögezett a film és úgy tápászkodtam fel előle,hogy egy remek élménnyel lettem gazdagabb.
Néhol kissé lassú,és vontatott,de összességében véve egy igazán szerethető és szórakoztató darab ez,igencsak kevés giccsel és rózsaszín sziruppal.Az biztos,hogy nem most láttam utoljára.


52. Delpiero (2011-02-04 18:38.56) aaaaa - (válasz Delpiero 46. hozzászólására)
Most látom, hogy milyen jól gondoltam, újranéztem és még jobban tetszett, mint előtte. :)
VHS, sosem feledlek.


51. Mangilla (2010-05-08 22:54.36) aaaaa
Korábban már olvastam erről a filmről, de nem keltette fel az érdeklődésemet - aztán a Makulátlan elme... hatására elkezdtem keresni Michael Gondry műveit, s így került megint a képbe a Teker vissza, haver!
Nekem tetszett - egy elég egyedi alapötletből, jó színészek közreműködésével egy meglehetősen kreatív végeredmény jött létre, amely nem mellékesen számtalan mókás jelenetet, és pár igen szép operatőri munkát is tartalmaz (utóbbira jó példa a főcím után, ahogy a városkép madártávlati képéből ráközelítenek az "aluljáróra", ahol Jerryék épp' a bolt reklámgraffitijét készítik - sokat agyaltam, ezt vajon hogy csinálhatták meg (helikopter, darus kamera, stb.), végül rájöttem - számítógépes rásegítéssel:P)
A film legnagyobb erénye a bája - a balek főhősöktől kezdve szinte mindenki szerethető a filmben (még "Ripley" is:P), illetve a humora is kedvesen gyermeki, nem pedig bugyuta, vagy gagyi (a kettő között egyébként nagyon vékony a sövény).
A svédelés (maga a szó is!) zseniális ötlet - elviseltem volna talán többet az ilyen poénos "házi" videókból, de nem ezen volt a hangsúly... hanem azoknak az erényeknek a bemutatásán, melyek a VHS-sel együtt a mai filmekből, közgondolkodásból is kiveszni látszanak: összefogás, közösség, barátság...
Az is tetszett, hogy a happy end is csak látszólagos - mintha csak egy nyolcvanas évekbeli film végét látnánk, össznépi happeninggel... de valójában nem lehet kétséges, hogy a boltot valóban lebontják, mint ahogyan a VHS-nek is lehúzták a rolót (meg talán nem is olyan sokára a DVD-nak is)...
Még egy szót szeretnék szólni a jól eltatlált szinkronról: Kálloy Molnár Péter (Jack Black), Kálid Artúr (Mos Def) és Hollósy Frigyes (Danny Glover) orgánuma nagyon passzol, ami manapság szintén nem mindig elmondható...


50. Törölt felhasználó (2010-02-13 18:34.58) aaaaa
Érdekes hogy a hozzászólók többségének tetszett a film, ezek szerint lehet én vártam túl sokat ettől a filmtől...tény hogy mikor Jack Black-et megláttam a szereplők között már tudtam hogy ez egy jó vígjátéknak indul, mert tényleg tehetséges színész, valamint Mos Def-nek is örültem.
De sajnos nekem nagyon nem jött be ez a film, valahogy a történet is elég butyutára sikeredett, legalábbis ez a dolog hogy Jack Black mágneses lett...sokkal többet nem akarok elárulni, aki esetleg még nem látta a filmet, de valahogy ez nagyon nem volt hihető számomra. Szóval nekem nagy csalódás volt a film, és nem is igazán tudom ajánlani senkinek.


49. Ezrrl (2010-01-03 18:42.16) aaaaa
Valahogy végig azt éreztem,hogy szívesen állnék ott a sorban,a kölcsönző előtt...Remek,kedves,bájos film.


48. Randal (2009-12-27 21:54.51) aaaaa
Egy film attól film, hogy van ember, aki filmként néz rá. Minden műalkotás közösséget kell, hogy teremtsen, egy csapat embert, aki megérti egymást, mert olyan, hogy "műalkotás", nem létezik emberek nélkül. Önmagában csak egy halom fénypaca van, vagy egy összemázolt vászondarab, esetleg egy darab megvésett kőszikla. De ha emberek művészetként kezelik, akkor művészetté válik.

Nekem ezt mondta a film, és maradéktalanul egyetértettem vele. Mégsem akkor hülyeség a konzervativizmus, nemde? :)


47. Connor25 (2009-11-12 23:42.54)  
Sziasztok!Remélem ebben a filmben is Kálloy Molnár Péter hangolja Jacket. Ha más Black szinkronja, azt már nem is élvezem annyira


46. Delpiero (2009-11-08 10:39.42) aaaaa
Szívem szerint 4 csillagot adnék rá ,mert a mondanivalója valóban nem piti értékű. A kreativitás ,összefogás ,találékonyság és csipetnyi humor mind-mind nagyon fontos dolgok az életben ,csak valahogy a fílm első fele elveszik a téma fonalán és mire beindúl az ember ,bár kellemes hanguatban van ,a poénokra már kevésbé vevő. Tudom én ,hogy ez "értőbb" nézőknek szól ,és szeretem is a romantikát és a szentimentalizmust ,de ennek a köntöse néha igencsak szakadozik a film közben.
A film igazi főhőse szerintem nem elsősorban Jack Black ,bár tény ,hogy jó volt ő is ,hanem Mos Def ,ez a jószándékú feka nagyon erős a vásznon. Persze van itt erős mellékgárda is,többek között egy fél halálos fegyver ,és egy élienölő istennő is.
Mindent összevetvő kellemes filmnek tartom ,de valahogy néha értetlenűl "elbóbiskol" az egész ,nem arról van szó ,hogy unalmas lesz ,hanem megapad az ötletforrás ,de lehet ,hogy csak én vagyok túl szőrösszívű ,ehhez a bájos és értékes darabhoz.
Kitudja talán majd ha később újranézem +1 csillag lesz a jutalma. :)


45. Tomxcx (2009-10-30 20:59.51) aaaaa
Nem egy hatalmas film, de nézhető.


44. Anitabagwell (2009-10-26 20:00.35) aaaaa
Jóóóó :D
Jack Black-et szeretem. Pedig vannak filmjei, amik egyszerűen számomra ANNYIRA alpáriak, vagy nem is tudom, hogy nevezzem, de nagyon nem jönnek be (Nacho Libre pl ami a legjobban kivág nálam mindent) viszont, ÁLTALÁBAN eltalálja ez a fickó a humoromat és elképesztően idióta, de szerethető arcokat játszik. Most is így történt. Nagyon tetszett. Már eleve Jerry és Mike kapcsolata nagyon tetszett, tetszett, hogy mennyire különböző emberek, mégis hogy szeretik egymást. Talán ez volt az egyetlen közös amit felfedeztem bennük. Még ha nem is az volt a lényeg, hogy ezt meglássuk, nekem minden mozdulatuk tetszett. Tetszett, hogy Mike felelősségteljes fickó, hogy nagyon örült, hogy most rábízták a kölcsönzőt, és nem akart Mr. Fletcher-nek csalódást okozni. Azt meg egyenesen imádtam, hogy Jerry ennyire szerethető idióta. Tényleg, de szeretem ilyenkor Jack Black-et, de nagyon... na ebből már nem tudom mit akartam kihozni. a lényeg, hogy nagyon jót szórakoztam, az elején voltak részek (mikor a szellemirtókat forgatták pl) ahol visítottam úgy nevettem, a vége felé inkább csak mosolygások voltak már, kezdett kicsit leülni ez az erős humorvonal. Az meg ahogy vége lett, hát magam sem tudom eldönteni, jó-e, hogy így fejezték be, vagy sem. Vegyesek az érzelmeim, de összességében, kellemes meglepetés, pozitív csalódás abszolút.
Az meg, hogy -VHS- contra DVD... bizonyos értelemben fájó szívvel néztem a filmet, merthát "videotékában" nőttem fel, ami azért ment csődbe, mert bejött a DVD és a tékás bácsi nem akart áttérni rá. Ezzel kapcsolatban is vegyesek az érzelmeim. DVD párti vagyok mostmár - haladni kell a korral, vagy mi. - de vannak filmek, amikért ha fizetnének se néznénk meg DVD-n csak az én agyonig nézett -VHS-emen. (pl: Mindörökké Batman, Terminator 1 és a régi Superman-ek). Valamiért, ezek a gyerekkorom részei, és ragaszkodom hozzájuk. Kicsit elkanyarodtam...
na a lényeg, én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a filmet!


43. Sötétszív (2009-10-21 01:11.05) aaaaa
Igazából az ötlet remek, és jól is indul a film, de egy idő után unalomba fullad. Jack Black úgy érzem, hogy itt nagyon halovány volt , és inkább Mos Def játéka emelkedett ki. Még Danny Glover is eléggé visszafogott volt. Azok a részek voltak igazán szórakoztatóak, ahol "újraforgatták" a klasszikus filmeket. Utána viszont leült a film. Kár érte, mert igazán eredeti ötlet volt. Michel Gondry első olyan filmje, amely rendelkezik történettel is. Csak elveswz a lendület a film végére.


42. Prohokke (2009-10-11 13:19.24) aaaaa
Nem olyan volt mint amire gondoltam.Ám egy csöppet sem volt rosszabb.Inkább azt mondanám,hogy más volt a megközelítés.


41. Az utolso szamuráj (2009-10-08 14:07.12) aaaaa
Aki Jack Black neve miatt nézte meg,talán csalódott:akinek pedig a vígjáték kimerül Pite és klónjaik csoportjába,gyanítom,még dühös is,holott tudatlansága áldozata,Michel Goundry neve bizony azonnal más filmet sejtet.
Ez a mozi nem a térdcsapkodós poénok világa,inkább a mosolygásé,emberi érzéseké,illetve a néző azon is elmélázhat,talán ott van benne is a kreativitás,meg nem rossz dolog lehet ez a csapatszellem...mégha amúgy ő odahaza egy Sziget és ezt is prezentálja környezete felé,mert ma az olyan menő.
Jerry(Black) egy sajátságos kommandóakció után bemágneseződik és ezzel letörli a csak VHS-t tartó kölcsönző összes videókazetájáról a műsort,ó áldott emlékű gyürött szalagok.Jön a nagy ötlet,forgassák újra a nagy kasszasikereket a maguk módján,hamarosan neve is lesz,svédelés.Az üzlet felpörög,amire szükség is van,mert kell a zsé,hisz az épületet bontás fenyegeti,mikor pedig már kezdenek jól állni a dolgok,megjelenik a gonosz a studiók képviselőjének formájában,aki azonban így akaratán és tudtán kívűl a legnagyobb és legkreatívabb munkájára sarkallja az addigra valóságos közösséggé verbuválodott alsó középosztály vesztesebb részét,akik a Blue Ray-ről se nagyon hallottak.
Ez akár lehetne egy igazi,tanító rózsaszín amcsi maszlag:ám a rendező személye ezt nemigen engedhette meg,hál isten.A film eleje vitathatatlanul döcögösebb és nehezen indul,ám nem lehet nem mosolyogni sokak kedvenceinek svédelésénél,a nagy kasszasikerek újraforgatása közben pedig gondolkodhat a néző:néha nemcsak a trükk meg az ismertebb színészek adnak el egy filmet,mikor annak lényege belefér 20 percbe akár.....mi indokolja a bevételi eredményeket ,mikor értékesebb darabok meg figyelem nélkül tünnek el ,nesze Neked néző ,értékektől menekülő.
De mindegy:jó látni,hogy Jack Black végre ismét színészként viselkedik,Mos Def is kitesz magáért,illetve igen erős a mellékszereplőgárda ,még Ripley űramazon is bevillan.Mi pedig átélhetjük egy letünt korszak -VHS-szépívű haldoklását,hogy csak egy kis ösztönzés vagy cél kell,és bárkiből előjöhet az alkotó-mégha filmként a végterméket azért nehéz definiállni-nomeg addig talán egymással nem beszélő illetve más bőrszínű emberek nem idegenként tekintenek a másikra.
Igen,a Tekerd vissza haver bizony az alkotás,kreativitás és emberségesség mellett teszi le voksát,legyen ezek bár nem kimondva és olyan sajátságosan,Goundry-san érzékeltetve.


40. Tomistar01 (2009-07-01 01:13.38) aaaaa
hm... meg kell hagyni hogy jó film. mennyire látszik, hogy az ó világ nem az új világ.

talán amerikába kellett volna születni mindenkinek.
hálivúd maga az édenkerti idill.

érdekes, de ez a film döbbentett rá, hogy nem vagyok egyedül ezen a bolygón.

nagyon tetszet, kedves film.


39. I.christian (2009-04-19 13:20.25)  
helo nem tudja vki h honnan lehet magyarul letölteni? mert én nem találtam :(


38. Schott (2009-03-10 21:08.00) aaaaa
az eleje lassú volt, a vége pedig nem tetszett.
de mikor beindul a film... nagyon ott van! :)
4*


37. Zmelyke (2009-02-01 02:11.01)  
nagyon jo szuper ez a film szenzacios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!:x:x:x:X:x:x:x:X


33. Lasimoci (2009-01-12 03:50.31) aaaaa
Jazz. VHS. Letűnt korok termékei. De azért emlékszünk rájuk, a múltunk részei. S az ember a szépre emlékszik inkább.
Gondry megint egy eredeti alkotást tett le az asztalra. Lehet, hogy olyan, mint Mike és Jerry remake-jei: nem tökéletes, de kegyetlen sok szív van benne!
A svédelt filmek megtekinhetők a hivatalos honlapon.
YouTube-on meg rajongók svédelt filmjei láthatók:
http://www.youtube.com/user/BeKindMovie


32. Babs (2008-12-26 07:10.26) aaaaa
Elkövettem azt a hibát, hogy elvárásokkal telve ültem le megnézni. Jack Black nevével fémjelzett alkotástól én rekeszizom-szaggatást vártam...nos, igaz, hogy voltak benne jó poénok, de közel sincs benne annyi humor, mint remélné az ember.

Az egyedi megoldásokkal újraforgatott filmeken jókat kacaghat a néző, de a viszonylag hosszú játékidőben elvesznek ezek a pillanatok. Ritkán fordul elő, de szívem szerint néha sürgettem volna az eseményeket, mert sokszor megült, lelassult, beszürkült a történet.

Nézhető, de csak átlagos.


31. MrMojoRisin1 (2008-11-18 15:30.19) aaaaa
Kissé unalmas mozi, de a sok klasszikus film felemlegetése, újraforgatása annyi sok szép emléket idézet, hogy nem tudom nem szeretni. A végén mikor mindenféle náció, különféle habitusú ember együtt nézi az elkészített "életrajzi" munkát, bizony elmorzsoltam egy könnycseppet, hiszen jómagam is fanatikusan imádom a filmek világát. Talán Gondry munkája nem is szól másról de vannak olyan értékei ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.


30. July^^ (2008-10-30 12:10.36) aaaaa
hát én láttam és szerintem kifejezetten borzalmas...van benne jó rész kb 1-2 de egyébként nagyon unalmas és nem si éppen vicces


29. Buborékfej (2008-10-27 19:49.49) aaaaa
hát nekem sem teccet, de nagyon nem. mert nem voltak igazi jó poénok benne pedig aszthittem jó lesz de ez így elég gyengus lett sajnos elég gagyi az egész valahogy


28. Picilány88 (2008-10-26 14:13.13)  
én se láttam még, de a szorija és a szereplők felkeltették az érdeklődésemet...tutira megnézem:-)



27. Norbi bácsi (2008-10-25 23:18.07) aaaaa
Na ne már, azért nem volt ez rossz, sőt nekem kifejezetten tetszett ez a hangulat, a karakterek, a poénok nagyon jók, nem egy átlagos ökörködés, hanem egy kellemes kis múltidézés.


26. Oll in (2008-10-25 22:10.22)  
Amerikában már DVD-n is kiadták, amikor itthon bemutatták.
Kijárt volna egy szinkron.
Bár miután megnéztem, visszavontam ezt a kijelentést.
JB remek színész, de ez most nem jött össze neki. :S


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMatibo, 2012-10-11 12:2055 hsz
KérdésekLasimoci, 2008-03-13 19:302 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk