Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonka
- HBO, 10:35
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 10:40
Fiúk a térről
- Magyar Mozi TV, 10:55
Nincs baj, drágám
- HBO2, 11:20
Koktél
- Film Café, 11:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
300 - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc
szólánc tudósokkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
1000 kilométerre karácsonytól aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Kull, a hódító - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Gyalogos (2013-03-31 19:59.55)  
ez egy csodás film izgalmas szereplőkkel.itt van mindjárt HERKULES aki legyőzhetetlen,most is egy nagyszerű barbárt játszik.minden filmjét megnézem,a legjobb színész a színészek közt.de feltűnik Tia Carrere aki az ereklyék fosztogatása előtt gonosz boszit játszik méghozzá sikerrel,az az érzésem hogy csak önmagát kellett alakítania persze HERKULEST nem tudta legyőzni de ez volt a papírforma valljuk be.minden évben leadja a filmet valamelyik tévéadó-amit igyekszek megnézni-ez is alátámasztja hogy ez egy remek film.


15. HMáté33 (2012-08-28 18:00.50) aaaaa
Kaotikus hangulat, elképesztő diszharmónia és a rendezői jelenlét olyan fokú hiánya jellemzi Nicolella filmjét, hogy az már tulajdonképpen tankönyvi példa lehetne. Számomra ez tette sírba a filmet, pedig az alapvető hozzávalók sem épp acélosak.
Kezdve az égbekiáltóan ostoba és faék egyszerűségű forgatókönyvvel, Kull, “az iszonyúan izmos és szőrös óriás” (!) kalandjainak színvonala és a konfliktusok nagyjából egy számítógépes játék szintjén mozognak, a nyelvezet valami ordenáré, és mindentől elüt, amitől elüthet, a párbeszédek eszméletlen gyengék és súlytalanok, a beböfögött monológok pedig egyszerűen nevetségesek. Ilyen alapokkal az sem meglepő, hogy a színészek (akiknek egyébként sem kell Oscar-köszönőbeszédtől tartaniuk) nem tudtak mit kezdeni magukkal, sok ponton paródia, amit művelnek.
Lehet folytatni a sort a harcok koreográfiájával, amiből ki lehetett volna valamit hozni, de semmi feszültség nincs bennük, nagyon laposak, és ha azt mondom, hogy a hiteleséggel hadi lábon állnak, akkor enyhén fogalmazok. Amin már meg sem lehet lepődni, az a számítógépes animáció, ekkora költségvetésnél nem várok nagy durranást, elég gyenge lett, de a nagyobb baj az, hogy így illeszkedik is a film többi részéhez.
De mint mondtam, főleg Nicolella bűvészkedésén ment el ez a próbálkozás, aminek köszönhetően olyan zavar uralkodik a képernyőn, hogy nem győztem kapkodni a fejem. Rock zene és klasszikus hangulatú muzsika váltja egymást, az egyetlen drámainak ígérkező pontba beleköp egy felesleges monológgal, a színészvezetésről teljesen elfeledkezhetünk, és még lehetne sorolni, de minek…
Nem igazán lehet az alkotásban értékelhető dolgot találni, de ugye ez az a kategória, ami sokszor már annyira gyenge, hogy pont ezért lesz nézhető. Kedvenc jeleneteim közé tartozik például, amikor a legénység a Patyomkin páncélost megidéző lázadás után nagy röhögés közepette a vízbe hajigálja az ellent, vagy amikor Kull, “az iszonyúan izmos és szőrös óriás” vadul megcsókolja a leggázabb cgi-sárkányt, akit valaha láttam, ezzel megmentve a napot.
Igen elrontott alkotás hát ez, amit tényleg leginkább azért lehet megnézni, hogy ilyet is lássunk, de aligha fogja bárki is újból elővenni. Annyira azért nem sikerült elvetni a sulykot az ócskaság terén, hogy többször nézős trash-munkáról beszélhessünk…



14. Zsozsizseni (2012-08-27 19:13.10) aaaaa
Ma elkaptam a tévében, és hát vegyes érzésekkel néztem mert, annyira mű volt az egész díszlet, a jelmezek, a HAJZATOK hogy csak lestem. Meg a rock zene is.... A sztori meg kellőképpen gagyi volt, mellette Kevin Sorbónak úgy tűnt hogy VAN IQ-ja.


13. Norbii92 (2011-11-03 15:14.00) aaaaa
Na megint sokakkal ellentétben szerintem nem olyan rossz film a Kull, a hódító! Nekem legalábbis tetszett! Annak idején legalábbis többször is láttam!
Nos a film története nem rossz, viszont nagyon egyszerű, az effektek pedig gyengécskék, de a film izgalmas lett! Kevin Sorbo pedig megfelelő Kull volt (akárcsak Hercules), habár sose volt jó színész, Tia Carrere pedig szexis kiegészítő volt, aki itt nem sokat mutat!
Összességében bár nem sok pozitívuma van a filmnek, sőt alig van, nekem azért annak idején tetszett és talán nosztalgiából vagy mit tom én miből, de adok neki 3 csillagot! 3*


12. Cholee (2010-03-30 00:31.27) aaaaa
Nem ez a film az, ahol valami rock zene ment az film vége felé lévő akció alatt? Asszem ez az xDD

Az, hogy erről jegyeztem meg, azt hiszem mindent elmond a film élvezeti értékéről :)


11. Dav (2010-03-29 08:21.13) aaaaa - (válasz Mtta 10. hozzászólására)
Igazad van, nem ellenszenves fickó, de ezt a tákolmányt azért ő sem erősíti. Az más kérdés, hogy nem sok beleszólása lehetett.


10. Mtta (2010-03-27 00:31.55) aaaaa - (válasz Dav 9. hozzászólására)
Azért Sorbo-t nem kell bántani. Ennek a filmnek ő a legkisebb gondja. Egy normális rendező belőle is tudott volna színészt csinálni lsd. Andromeda...


9. Dav (2010-03-26 20:12.44) aaaaa
Egyetértek minden hozzászólóval...az igazi Kull és megteremtője, a fényességes Robert E. Howard csak szemöldöküket ráncolnák és rövid úton legyaknák a bitorló Kevin Sorbót meg a rendező urat. Azért, hogy lehetett volna még rosszabb is, azt jól mutatja a Conan-sorozat pédája, haha!


8. Dark Bakter (2010-03-15 16:09.19) aaaaa
Igazi old school fantasy, de a gagyibb kategóriából! Mert ugye, hiába van itt egy dögös és szexi Tia Carrera vagy egy ugynacsak gyönyörű Karina Lombard, az egész történet unalmas és lapos… Pedig, ahogy Mtta is mondta, sokkal jobb film is kisülhetett volna belőle… Az alapokat az a Robert E. Howard adta, akinek a kiméria harcos, Conan történeteit is köszönheti a nagyérdemű.
De míg a Conan filmek – főleg az első – fantasy klasszikusok, addig ez inkább olyan, mint egy hosszabb lélegzetvételű epizód a Herkules sorozatból. A megvalósítás is inkább egy fantasy sorozat költségéről árulkodik… Hol van már a Conan, a barbár, vagy esetleg a Vörös Szonja…
Helyettük ilyen is ehhez hasonló gagyikkal volt tele a fantasy piac a 90es években, hál’ Istennek aztán jött az új évezred és vele Peter Jackson és a Gyűrűk ura Trilógia! De ahogy Akiro mondja „az már egy másik történet…”
Kevin Sorbo sosem lesz színész, egy sorozatban elmegy, de a filmeket nem igazán kellene erőltetnie…
Unalmas és lapos történet, gyenge trükkök, ostoba párbeszédek… Kerülendő!


7. Bud Spencer (2010-03-02 15:54.09)  
Az eleje kicsit vontatott volt, aztán Kull "meggyilkolása" után kezdett izgalmas lenni.


6. A nagy Ő (2009-08-08 14:43.55)  
Nagyon rossz film!A tartalma undorító.Tia Carrere
ebben a filmben undorító!Egyszer láttam akkor is csak Ő miatta néztem meg!Csalódnom kellett mert jobbra számítottam!


5. 85 (2009-05-03 15:38.49)  
Szia.Ha valakinek meg van a Kull,a hódító filmben(Kevin Sorbo)Az légyszíves Írjon:janos.trucko@citromail.hu ra.Előre is köszönöm Jani


4. Mtta (2008-10-30 10:57.29) aaaaa
[link]
Itt a Kull könyv. Ebből egy jó forgatókönyvvel, Conan 1-hez hasonló véres kaszabolásokkal, jó rendezővel össze lehetett volna vmit hozni. Szerintem...


3. Mtta (2008-10-30 10:25.16) aaaaa
A mozinak nem az a legnagyobb baja, hogy rosszul sikerült, hanem az, hogy minden lehetőség adott lett volna egy jó film készítéséhez. Ott van ugyebár az alapanyag Robert E. Howard írásai (nem olvastam őket, de azok alapján amiket hallottam a Kull afféle Conan a barbár előzmény lehet), amikből nem is egy hanem minimum 5 film elkészítésére lenne alapanyag. Aztán ott vannak a szereplők akik (kb eddig a filmig) akkoriban nagy nevek voltak. Kevin Sorbo bár nem jó színész, egy jó rendező tudott volna mit kezdeni vele, ugyanis fejlődőképes, Tia Carrera remekül nézett ki, viszont ez a mozi taszította végleg vissza a "B" kategóriába. Thomas Ian Griffith sem épp ismeretlen név. Szóval a lehetőség adott lett volna, a rossz forgatókönyv és a még rosszabb rendezőválasztás (találhattak volna olyan valakit aki tud is rendezni, mert amint a mellékelt ábra mutatja John Nicolella nem tud). Sajnálom, mert ebből akár egy jó kis fantasy is kisülhetett volna, de a hibás döntések miatt nem így lett. Ezért haragszom én erre a filmre, elpuskázott esély.



2. StormshadoW (2008-04-29 02:17.25)  
kibbasszott rosz film.Aki erre a filmre 3 csillagnál van képe többet adni,az egy mocsári paraszt bibiiii!! Ez utóbi csak egy elfuserált vicc volt,de ettől függetlenül ez a film is egy elfuserált cafadék.kevin sorbó meg szégyelheti magát - >


1. Az utolso szamuráj (2008-01-10 17:33.04) aaaaa
Puf...puff...piff...puff....puff...nos,ezek a rögök a kalandfilmek koporsóján.Ezen Tia Carrera sliccfeszitő jelenléte se nagyon tudott segiteni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyalogos, 2013-03-31 19:5916 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk