Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45
Charleston
- Film+, 07:20
Mindörökké szerelem
- HBO2, 07:30
Scott Pilgrim a Világ ellen
- HBO, 07:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Minden Éváért - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Entersp (2019-12-08 14:17.36) aaaaa - (válasz Arpimokus 11. hozzászólására)
Persze, Árpád! Ez így működik. Ebben a korban, amikor a Marvel és az új SW szögezi az embereket a vászon/képernyő elé, majd senkit nem fog érdekelni, hogy mikor készült és milyen színű...
Ezt a filmet mindenki szeretni fogja. Nehogy megijedjen valaki!
Ennél sokkal jobb filmeket hordtak már le a sárga földig, csak mert nem ütötték meg a "szakértés" színvonalát.


11. Arpimokus (2019-12-08 13:03.55) aaaaa
Ne ijesszen meg senkit sem, hogy 1950-es, meg, hogy fekete-fehér!
Érdemes megnézni, tényleg jó.



10. Sokdudu (2017-04-07 17:33.41) aaaaa
Kétségtelenül remek film és nagyon-nagyon fontos is, különösen 1950-ben. Valami történt Hollywoodban az 1940-es évek végén, elkezdték a hollywoodi álomgyár mocskos alsóbb rétegeit is feltárni, ami nagyon bátor és üdvös vállalkozás egy profitorientált gépezetben, ez s a Sunset Boulevard is abszolút művészi eszközökkel és nagyon magas színvonalon teszi ezt. Míg azt egy tökéletes alkotásnak éreztem ezzel ici-pici bajom volt, nevezetesen a főszereplő alakja. Nem éreztem elég erősnek Anne Baxtert, számomra az első perctől kezdve lebukott, az első mondata után is gyűlölni tudtam, ami szerintem nem feltétlen kellett volna, hogy cél legyen. A film első felében Bette Davis totálisan lemossa a vászonról, én egy picit árnyaltabban el tudtam volna képzelni a karakterét, nekem ő hullámzó volt, a film második felében ő is brillírozik, csakúgy mint George Sanders vagy Celeste Holm. Kiemelném még Thelma Rittert és a picike szerepében feltűnő és tündöklő Marilyn Monroet, akinek egyszerűen fenomenális kisugárzása volt. Bárki mástól felejthető lett volna ez a szerep, ő azonban megjelenik és ragyog, erre tényleg születni kell. Hatásos és kemény kép Hollywoodról, itt ugyan színházi környezetbe helyezve, de igazán csodálkoznék ha néhány producer, újságíró és színész akkoriban nem ismert volna magára a film alapján.


9. Rockercsaj2003 (2016-03-30 16:40.14) aaaaa - (válasz Mozsika 4. hozzászólására)
Bette Davis díva....itt még van igazi színészi játék...nem egy egy csinibaba üres fejjel....


8. Rockercsaj2003 (2016-03-30 16:36.18) aaaaa
Fantasztikus film...Marilyn Monroe (ok hogy rövid szerep volt) mennyire semmilyen volt Bette Davis mellett...Eve is akármennyire gonoszkodott igyekezett sminkkel ruhákkal mennyire jelentéktelen külsejű maradt.. jók a szövegek, a ruhák gyönyörűek. Bár kiváncsi lennék milyen színűek voltak...Érdekes volt látni (fölleg a Baby Jane megnézése után)hogy most nem Bette Davis volt a gonosz..


7. Entersp (2015-08-31 23:39.23) aaaaa
Újabb film, amelynél figyelembe kell venni az elkészültének idejét, vagyis néhány tekintetben még hasonló sem készült korábban.
A híre már alaposan megelőzte, tudtam, hogy M.M. is előbb-utóbb felbukkan.:)
Anne Baxter nekem nagyon tetszett, a díjátadón csodás beszédet mondott, és egyébként is elhittem minden szavát.:)
Bette Davis alakítása is remek, de mintha a szemei félig csukva lettek volna. Azt gondolom, hogy a kor díváinak ez az állapot volt az uralkodó sztenderd.
A színházi környezet ellenére néhol könnyedén belelátható az álomgyári önreflexió is, helyenként mókás, de erősen túlértékelt munka.
Nyilvánvalóan számos későbbi produkcióra volt hatással, amelyek aztán még jobban is sikerültek.


6. Csabaga (2015-08-25 21:18.02) aaaaa
Jó film,de a Sunset Boulevard még jobb,de az túl nagy pofont adott az álomgyárnak.Erdekes, a főszerepeket egyik film sem tudta elvinni.J.Ferrer rendben,de Judy Hollyday...


5. Mcec (2015-03-03 22:06.15) aaaaa - (válasz Mozsika 4. hozzászólására)
Én akkor valami eszméletlen sznob lehetek, mert az én toplistámon az első 5 közé simán belefér a film.
A kedves hozzászóló valószínűleg nem elég alapossággal nézte ezt a művet, ugyanis itt nem a film-, hanem a színházi világ kulisszái mögé nyerhetünk bepillantást. És micsoda bepillantást!
A film egyik nagy fogásának tartom a noir és a krimi műfajának elegyítését. Ennek egyik legkiemelkedőbb momentuma a narrációban fellelhető nézőpont-váltogatás a nyitó jelenettől egészen a film végéig. Egészen izgalmas, ahogy a narratíva egyik szereplőtől a másikig siklik, mindig újabb vetületét adva a történetnek.
A siker másik titka a színészi játékban rejlik. Bette Davist lehet nagyképűnek, önteltnek nevezni, de egyértelműen a huszadik század egyik legjobb amerikai filmszínésznője volt Katharine Hepburn mellett. A tehetségéről, sokoldalúságáról árulkodik, hogy zsémbes banyákat ugyanolyan minőségi színvonalon volt képes eljátszani, mint ártatlan naivákat. Itt a kapuzárási pánikban szenvedő, hiú, hisztis, de jólelkű színésznőt kellett alakítania, és játéka egyszerűen az egész filmet áthatja. Anne Baxter egy gonosz, álszent és és nagyra törő nőt kelt életre, egy igazi mefisztói alakot, akinek búgó hangja, ártatlan arca az első perctől az utolsóig megtéveszt mindenkit. Ha Anne Baxter a film mefisztója, egyértelműen a film "ördöge" a George Sanders által zseniálisan hozott színikritikus, akinek tolla karriereket képes romba dönteni vagy az egekbe emelni. Mellettük még kiragyog Celeste Holm a kedves és jó szándékú barátnő, illetve Thelma Ritter a cinikus, gyanakvó öltöztetőnő szerepében. Továbbá, számomra egy igencsak üdítő pillanata volt a rövid időre felbukkanó Marilyn Monroe szereplése karrierre áhítozó csinibabaként.
Szemtelen film? Méghozzá a javából. Kritikus vénájúaknak? Mindenképpen. Első osztályú minőség? Garantáltan.


4. Mozsika (2013-12-07 20:48.54) aaaaa
" Hogy hol a szíved abból ne csinálj ügyet! Tedd a helyére a szobrot!"

Úgy érzem Joseph L. Mankiewicz is inkább szobrot tett a szíve helyére, méghozzá 6 arany bácsikát, és hogy hogyan?
Tudni illik az Akadémia mindig is szerette, amikor a filmről készítettek filmet. Lehet az kallódó színészvilág, filmek nyalása ( lást legutóbb Leleményes Hugo stb.), ha a filmről készítünk filmet, az már félsiker. Itt előtérbe került a színész világ minden kisebb nagyobb problémája, mely majdnem két és fél órán keresztül untatott engem, az eredmény pedig nagy nulla. A film története egyértelműen kritikusoknak szólt, persze picit talán át lehet helyezni a való életbe, hogy szélesebb körre lehessen ráerőszakolni, de valahogy nem jött be ez a film. Magyarázhattok bele bármit.
Bette Davis az a színésznő, akiből bűzlik a nagyképűség és önteltség. Margo szerepében igen jól lubickolt meg kell mondani, de játéka inkább taszított. A buktató itt Anne Baxter volt, aki egy ilyen Davis-hez hasonló cápát kiütött a helyéről, de ő aztán abszolút nem tudom hogy jön a képbe, hisz színészi játéka valami eszement gyenge volt, inkább fordítva kellett volna elképzelni a szerepeket... habár Margo szerepében is nehezen képzelem el ezt a sikkes kamera elé nem illő nőszemélyt.
A rivális filmes oldal top 100- as listáját gyarapítja ez a film, melynek szerencséje, hogy klasszikussá érett az idők során. És ez nem azon múlik ki szereti a fekete-fehér filmeket és ki nem. Mindent nem lehet szeretni, mert irtó nagy sznob lennék, ha mondjuk az én top 10-emet gyarapítaná ez a film.

Írtózatosan túlértékelt, szemtelen film. Kritikus vénájúaknak ajánlom.


3. Mozibuzi (2010-03-20 21:50.01) aaaaa
Aki a film tartalmát leírta jobban átgondolhatta volna, remélem ez volt az első és utolsó amit írt.
Na, de a film értékéből ez semmit sem csökkent. Mai szemmel nézve is élvezhető pedig 60 éve készült. A történet is jó, néhol vicces is, de a színészek játéka is le tudja kötni az embert. Bette Davis mindig jó, de engem Anne Baxter játéka Eve szerepében jobban lenyűgözött. Marilyn Monroe sajna elég keveset szerepelt, de így is elbűvölő tudott lenni.
Mindenkinek ajánlom, aki nem ódzkodik a fekete-fehér filmektől.



2. Annagnese (2009-12-13 15:35.17) aaaaa
"Fasten your seatbelts, it's going to be a bumpy night!" - Bette Davis a legnagyobb, Margo Channing szerepét mintha ráöntötték volna...the BEST!


1. Mcsabi91 (2008-03-28 21:10.35)  
Ki fordította ezt úgy, hogy "Minden Éváért"?!?!?!?
A címe: mindent Éváról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2019-12-08 14:1712 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk