Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Ők
- HBO2, 21:26

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények
Szólánc
Snooker

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Semmelweis aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Fórum - Hideg, mint a kő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Lifeisamovie (2024-03-03 19:38.10)  
http://www.youtube.com/watch?v=9EgZ4ya7HPo
The Doobie Brothers - Dangerous


13. Az utolso szamuráj (2017-03-04 21:21.53) aaaaa
A Hideg mint a kő egy mára sajnos elfelejtett,ám mégis a tesztoszteron mozik egyik kiemelkedő darabja-ha eljutsz odáig,hogy megnézd.
Története szinte semmi:egy éppen felfüggesztett nyomozó,Huff az FBI megbízásából egy motoros bandába épül be,mert a kormányszervezet azt a célt tűzte ki,mivel több ,a társadalomban elismert emberek meggyilkolásához közük van,így morzsolják fel,vagy legalábbis visszaszorítsák őket .Huff-nak nincs más lehetősége,az FBI nyíltan az autóba megzsarolja,nekilódul egy szép nagy mocin,és innentől minden 5 perc beszélgetésre 5 perc akció jut.
Craig R. Baxley munkája nem a csavaroktól terhes,és nem a fineszes forgatókönyv miatt jó:igazából primitív ilyen téren,ám minden más mód verhetetlen.Baxley-aki ekkora túl van a szintén kicsit alulértékelt Jackson,a vadállaton és a Fekete angyal című,hihetetlen ostoba de hihetetlen szórakoztató Dolfi opuszon-már az első percben megadja az alaphangulatot:hőse egy véletlen során belecsöppen egy áruházi balhéba,de gyorsabban lenyomja a tetteseket,mint Cobretti a saját filmjében.(És még kicsit Reszkessetek betörők-re is veszi a figurát!)Huff szerepére az NFL sztár Brian Bosworth-ot szemelték ki:nem mondom hogy arcjátéka díjhabzsolásra volt veszélyes,de népszerűsége csúcsán trónolt és szép nagy darab fiú volt.Bundesliga frizurájától mára persze heveny röhögőgörcsöt kapunk,mintha egy borz befestette volna a szőrét,és sokat nem segít a nevetés visszafojtásán a bőrdzsekije sem,a hosszabb változatra gondolok.Sőt azt is illik elmondani,az az izomhegy,akivel pakolják egymást bőszen a motorosok ovációja mellett,lényegesen nagyobb nála.
De,a tökösséget nem így mérik a filmben,Huff meg végigrandalírozza a 90 percet,amelynek akcióiban nincsen CGI,itt mindent eredetiben rombolnak,robbantanak,ütnek-vágnak:és ez jót tesz az élménynek.Amerikában ez idő tájt -de akár most is-a Pokol angyalai,a Outlaws Motorcycle Club vagy a Mongolok igen kemény fejtörést okoztak a kormányzati szerveknek,a rendőrségnek:sokan vannak,viszonylag szervezettek és betonkemények.A 48 óra második részében az a mondat,miszerint ők az utolsó szabad emberek,nos azt valóban úgy is gondolták-és gondolják-ennek szellemében élnek,és egymással is harcban állnak ha kell.Talán furcsa ezek után leírni,de a Pokol angyalai....árvaházat is szponzorálnak,és a lurkókat minden hónapban meglátogatják,elviszik őket motorozni.
Ide bekerülni valóban nehéz,Brian barátunknak sikerül persze mégis.A másik oldalon számtalan ismertebb keményebb arc,de William Forsythe és Lance Henriksen szerepeltetése az igazi ütőkártya:mindkettő lubickol a keményebb,durvább szerepben,élmény őket látni.Forsythe ekkor már jelentős pocakkal nyomja,ám Henriksen vékony de szívós alkata komoly ellenpólusa bárkinek.Bishop barátunk egyszerre démoni,vonzó mocsok,és mikor papi ruhába álcázza magát a végén,akkor jöhetünk rá,kaméleonként tudja felvenni szerepeit,és mennyire kár,hogy mostanság "ZS" kategóriában nyomja.
Az alkotók sokat adtak a motoros bandák kulturális tevékenységének bemutatására:embereket húznak maguk után,bunyózgatnak,saját törvényeik szerint élnek,a pinákat bárkinek kölcsönadják,a nők mégis úgy követik őket,mint kalauzhal a cápát:pedig hát a fiúk valljuk meg,a személyesebb higiéniával is komorabb kapcsolatban vannak.Kicsit Huff ki is lóg közülük,főleg mikor a jelmezes divattrikóit kell hordania,mutogatnia kidolgozott testét.
A film igazi cool csemege:már az eleje is tempós,de a közepétől csak gyorsít.Sylvester Levay-vigyáztam kérem,magyar vér is!!- zenéje rockos alapokon bömböl,a fegyverek dörögnek,és az is a képbe illik,hogy mikor Forsythe karakterével vágtáznak a városban,komoly lőfegyverrel 8 méterről nem találják el a célpontot....de előtte csak úgy porzik a beton,a kedvenc jelenetem.Van célozgatás a hatalom ,a komolyabb üzletemberek szerepére is a bűnözésben,ám igazából ez mégiscsak egy öntörvényű motoros banda felszámolása,hogy a végén csak a rendező,a büfés meg a kamerás maradt életben,meg a szőke óriás.Érdekesség,hogy mint a szintén 1991-es James Cameron zuzdában-Terminátor 2-itt is van moci vs. helikopter pusszantás,és ez se néz ki rozogának,sőt,simán partiban van.
VHS-en rongyosra néztük:sokan kamázzák az agyatlan akciófilmeket,és bár ez is az,ám...van benne valami más is,ami az e korszakban lévő alkotások sajátossága volt.Jófajta adrenalinlöket,sok mai akciófilm csak jelenthet neki.



12. Roy Munson (2014-08-10 22:08.59) aaaaa
Ez a film is egy gyöngyszem a 90-es évekből. Kemény motoros film:) A leírásban szerepel hogy vígjáték. Az meg hogy lehet?? Tuti hogy elírás.


11. Zozi00 (2011-08-03 23:53.28) aaaaa
Az a régi szép idők...! Mostanában talán a Rohanás című film után volt olyan érzésem, hogy "igen, ez egy régi stílusú, jó kis akció film volt", mint ez. Különben csak nekem tűnik úgy, hogy a leírás, azért nem teljesen pontos? :)


10. Chris92 (2011-04-19 16:39.02) aaaaa
90-es évek, botegyszerű történet, motoros bandák, dübörgő rockzene, szociopata főgonosz, sok vér, sok hulla, sok idézhető beszólás, akciók egy B mozihoz képest néhol igen látványosan, egy ex-kaszkadőr rendezésében, főszerepben egy ex-amerikaifocisztárral, akiben nincs sok színészi véna, de tud morcosan nézni és jól ki van gyúrva. Tökös mozi, abból a fajtából, amiben van profizmus és némi báj, bármikor előveheti az ember.


9. DavidVilla (2011-02-02 23:18.49)  
[link]
Nekem ez tőle a kedvenc filmem,ezt kerestem évekig itt is a filmkeresőben,végül kiderült,hogy végig ott volt videókazettán :D A háború csak kezdet a cime...


8. Kisjon (2009-12-17 11:17.10) aaaaa
Brian Boswort egyetlen értékelhető filmje ez. a kőszikla arcú színész akinek arcjátéka annyiban különbözik steven seagal vagy chuch norris arcjátékához, hogy néha azért elmosolyodik egyébként az amerikai foci világából csöppent a színész szakmába. se harcművészetet sem színészetet nem tanult soha. hogy mégis, hogy került képbe a rendezőnél azt nem tudom. de ha már ott volt jól helytált a szektába beépülő, felfüggesztését töltő zsaru szerepében. az akciók még mai szinten is elfogadhatók, a film végi bírósági jelenetben főszereplőtársával lance henriksen-nel- ahol kiirtják egy bírósági épület személyzetét a takarítótól a bírókig- profi akciójelenet. mára igazi "b" kategóriás mozi ez ami megjelenésekor több volt annál ami mára vált belőle.


7. Zoli27 (2009-09-26 14:10.26)  
Hihetetlenül jó kis akciófilm,zseniális az ilyen filmeket hiányolom,csupán csak egyvalamit sajnálok,hogy a főszerepet nem Arnold Schwarzenegger játssza nagyon nekivaló ez a szerep!!


6. Atty84 (2009-07-28 10:46.00) aaaaa
Szerintem egy nagyon jó film(a maga korából). Nekem nagyon tetszett a zenéje is.


5. Gedzo (2009-03-17 20:56.48) aaaaa
90-es évek eleje, Bosworth haja még a 80-as évekből maradt.
Gonoszok tény hogy hitelesebbek mint a rendőrök és az FBI együtt.
Jó kis akciómozi,nosztalgiázóknak.


4. Crump (2009-01-18 02:08.02) aaaaa
Henriksen és a másik vezér William Forsythe is elemében volt ebben a motorosbada filmben.Akét rossz simán lejátszotta a vászomnról a főszereplőt.Dögös kis akciófilm jó zenével.


3. StormshadoW (2008-11-24 14:31.49) aaaaa
Egész jó akciófilm ahhoz képest hogy egy kurva percre emlékszem belőle,valami motoros affér asszem.Majd ujranézem kategoria.



2. LLfrog (2008-06-24 10:53.19) aaaaa
uhhh..nagyon jó film...de ezt az izomagyú,szőke,kockafejű csávót nem bírom...egyébként nagyon jó,Henriksen-nek nagyon illik ez a maffiás rossz fiú szerep...uhh és tele van a film motorokkal..nagyon jó az egész....bár a végén Henriksen meghal(mint általában)...


1. Az utolso szamuráj (2007-11-03 15:56.08) aaaaa
Brian Bosworth muszkulingazdag jelenlétével készült el az 1991 év egyik legnagyobb durranása.Akció,olykor igencsak brutálissan,motorok,egy remek Lance Henriksen,pofás forgatókönyv,cool benyőgések:és már nem is volt annyira érdekes,hogy a főszereplő játéka egyenlő volt a nullával.Manapság már nem készitenek ilyesfajta mozikat:ezt elnézve csak sajnálni tudom,mert való igaz,csavarokkal,meglepetéssel nem szolgál,de szerethető infantilizmus van benne.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-03-03 19:3814 hsz
KeresemXXX007, 2011-03-09 17:162 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk