Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Moszad
- Film+, 06:15
A séf
- Moziverzum, 06:15
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Repo! - A genetikus opera - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
54. Virginia (2013-01-01 18:08.00) aaaaa
Akinek tetszett, annak itt van a Devil\'s Carnival:
[link]


53. Egyszerűsrác80 (2012-03-03 19:48.15)  
Elég érdekes egy film.Az fix,nem nézem meg még egyszer.Mert semmi késztető erőt nem érzek.Sem a szereplők,sem a dalok nem fogtak meg,pedig...
Elment egynek.



52. Convar (2011-12-10 16:07.20) aaaaa
Hát nem is tudom...gothic metalosoknak meg úgy általában a dark stílusért rajongóknak biztos bejövős, de nem nekem :D

És még a Paris Hiltont is néznem kellett :D Először arccal, aztán arc nélkül :DDD


51. Christoph (2011-05-16 18:31.53) aaaaa
Eredeti, szórakoztató, művészi és jók a dalok!


50. Randal (2010-11-07 01:01.00) aaaaa
Érdekes egy film.

Horror és musical fúziója, az összeházasítás remekül sikerült szerintem. A két műfaj kiegészíti, értelmezi és árnyalja egymást, egyedi atmoszférát adva a filmnek. Máshogy nem működött volna, nem jött volna át a hangulat. Ebben a tekintetben nálam egyértelműen lekörözi a másik horror-musicalt, a Sweeney Todd-ot, amiben nálam a musical vonal elrontotta a filmélményt - csak horrorként az a film jobb lett volna, itt ilyesmiről szerintem nincs szó.
A képi világ tetszett - leszámítva a CGI részeket, amiken sajnos kiérződött a pénzhiány. De a díszletezés és az operatőri munka tetszetős volt, jól illett a zenékhez, összességében koherens volt az egész.
A dalok tetszettek, főleg a zenei alapok, egyszerre voltak sötétek és szórakoztatóak, energikusak. Igaz a magam részéről jobban örültem volna, ha a dialógus-jellegű opera betétek is inkább rock formában lettek volna, nekem azok jobban tetszettek.
Jó ötlet volt a nézőt azonosítani a filmbéli opera közönségével, ha korábban éreztem is némi távolságot, ezen a ponton teljesen bevont a világába. Igaz, ez nem saját gondolat, a klasszikus musical-ek is használták ezt a fogást, de ennek a műfaji konvenciónak a konkrét megvalósítása megérdemli az elismerést.

A film a határán mozog annak, hogy zseniálisnak mondjam, de sajnos nálam nem lépi át a határvonalat. A téma és a koncepció szerintem üvölt azért, hogy valami átütő, katarzisszerű üzenetet közvetítsen, de ilyesmit - bármennyire próbáltam - nem éreztem. A felvázolt poszt-apokaliptikus világ ötletes, a személyes drámák átérezhetőek, a karakterek működnek - egyesével minden rendben van, de nekem nem állt össze egy végső, nagy gondolattá. Felteszem a plasztikai műtétek mögötti hazugságot, az műtétekben rejlő szorongást, az egészségügytől való elkerülhetetlen függést tematizálja, de hiába teszi ezt egyedi formában, nekem kevés volt.

Érdekes, emlékezetes, ötletes film szerintem, megnyerő filmélménnyel - egyetlen hajszál választja el attól, hogy fantasztikus legyen.


49. Küsmödi bácsi (2010-09-14 09:37.36) aaaaa
Aki azt mondja, ez nem egy érdekes film, az egy divatember és egyen sóskát!
Hasonlóan a másik ilyen kaliberű filmhez, a Sweeney Toddhoz, gyomor kell hozzá. Jó 1,5 órán keresztül ilyen fajta dalokat hallgatni, no és persze feldolgozni az extrém beteges légkört... hát ízlés kérdése. Nekem nagyon bejött a kicsit metalosra vett figura, ami viszont nem tetszik, az a Paul Sorvino-féle opera betétek. Oké, benne van a film címében is az "opera", ez jogos :) Viszont valahogy nem illik a képbe, sokkal jobb lenne az összkép. ha végig metal/rock alapú zenéket adnának.
Paris Hilton egy defektes tényezője a filmnek, egye fene, szerencsére sokat nem látjuk :)
Maga a sztori nagyon megfogott, aki kicsit a tv képernyője mögé is lát, az biztosan el fog gondolkozni a látottakon. Én speciel visszavettem a cigizésből. Már volt a filmnek valami értelme.
Szóval érdekes kérdés, mi lesz itt jópár évtized múlva. Hogy nem földi paradicsom, az fix.
A másik: nagy kifigurázása ez az egész médiának meg politikának, hogy milyen szarságokat akarnak lenyomni SIKERESEN (...) a torkunkon, és mennyi hülye ember van, aki nemhogy kapcsolna, képes azonosulni a fosáradattal. Lsd. az esténként "kötelező jellegű" céges tv-műsor, a "céges" újság, a "céges" opera, gyakorlatilag minden e körül forog, nem engedi gondolkozni az embereket, beleszuggerálták a jónépbe a műtéteket. Sokértelmű a dolog.
Meg kell még említenem a horror-jellegét: megszokott TP-os henteléseket láthatunk, beteg a légkör címen.
Nekem a mögöttes tartalom, az érdekes, kicsit Tim Burtunos látványvilág, a Twisted Picture-os belezések no és a pofás dalok miatt tetszik. Ajánlom!


48. Lexi (2009-10-24 16:07.18) aaaaa
Nagyon jó film volt :D


47. Argento (2009-08-23 17:08.34) aaaaa
az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb,legszórakoztatóbb filmje.Minden elismerésem a rendezőnek és a stábnak.


46. Lady Vakarcs (2009-06-22 21:45.27) aaaaa - (válasz Vato loco 44. hozzászólására)
Tudod a címe az, hogy Repo a genetikus OPERA!
Nem musical,épp az a lényege, hogy szinte végigéneklik.
Mellesleg nem is az volt benne a lényeg,hogy minden kocka a helyén legyen,és mindenki szemöldöke mindig a helyes szögbe ránduljon.
Ez egy iszonyatosan irónikus film a mai világról. Akinek pénze van,bármit megtehet,mindent a bűnözés,és a külsőségek uralnak.
Emellett a valódi érzelmek is helyet kapnak(Blind Mag,Shilo,Nathan). És mindezt egy iszonyatosan jó koncepcióban ábrázolták,imádom ezt a gótos,lidércnyomásos stílust.
Az meg kit érdekel, hogy két teremben forgatták!? Ha egy tipikus filmre számítottál,ahol látványos vágás és hanghatások jelzik,mikor mit kell gondolni,és mire kell figyelni,akkor tényleg csalódhattál. Színészek közül egyedül Paris Hiltonban van kivetnivaló,de neki csak magát kellett adnia. Sarah Brightman nem adja bármihez a nevét. A dalok és a színészek hangja valami fenomenális.


45. Fear_boss (2009-06-21 09:44.15) aaaaa
...azok a zenék...!


44. Vato loco (2009-05-24 22:51.42) aaaaa
Már régóta vártam ezt a filmet, felkeltette az érdeklősésemet milyen lehet egy posztapokaliptikus jövőben játszodó horror rock musical. Nagyon merészen hangzott, első képekkel meg is voltam elégedve, ám már ott kezdtem félni, mikor nem láttam a stáblistában egy használható színészt sem. Mindegy, gondoltam Bousman megcsinálja. Vázolva annyi a véleményem, hogy a sminkek jók voltak, de itt kb ki is fújt, talán még a látványvilága volt értékelhető pozitív értelemben, de a díszleten látszott, hogy kb max 2 teremben forgatták le az egészet, a színészek nem érdemelnek elismerést, a hangjuk viszont egész jó volt. Ami viszont a legrosszabb volt, és ami nekem a gyengém, az az, hogy iszonyatosan pocsék történet volt. Itt teljes mértékben is vágta magát nálam a film. Ha csinálnak folytatást akkor jó lenne, ha kevesebb éneklés lenne, mert elkomolytalanodik tőle a sztory, és igen, a mondanivalón is lehetne javítani. De úgy érzem a folytatás csak rosszabb lenne, úgy hogy remélem hagyják az egészet elmerülni a süllyesztőben.


43. Lasimoci (2009-05-14 05:32.18) aaaaa
A Bousman által rendezet Fűrész-filmeket nem kedvelem, nem is tufdom, miért érdekelt ez a film. Talán azért, mert valami egyedire, ötletesre számítottam volna.
Hát helyette kaptam egy unalmas, béna sztorival rendelkező beszélve éneklést. Semmi extra, pár jelenetet leszámítva nagyon gyenge lett. A képregényes részeket szívesebben néztem, mint az élőszereplős jeleneteket. Azt hiszem, ez sokat elmondd.
Felejtős!


42. Miszter StaggerLee (2009-05-08 19:53.15) aaaaa
hát a vérengzések jók voltak benn még az elején, a drámai részek sokszor látott sablonok voltak, színészi játék nem túl jó (1edül a drogdíler csávó volt komolyabban értékelhető), a végén a sok szenvedés, nyűglődés kifejezetten unalmas volt. van benn egy-két hallgatható zene, de ennyi nem több. gyenge film, lehetett volna sokkal jobb is...


41. Damaquir (2009-05-06 22:56.30) aaaaa
Ez egy horror musical kérem !!
Ez A horror musical film!

Döbbenten ültem és néztem az utolsó képsorokat...
Megnevettetett, elszomorított, felemel és földhöz vágott. Kiváló színészek, kiváló zene, jó rendezés ! Gratulálok, így kell filmet csinálni.


40. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:49.00) aaaaa - (válasz HEKTHOR 39. hozzászólására)
Megérdemelnéd!)


39. HEKTHOR (2009-04-26 12:37.10)   - (válasz Az utolso szamuráj 38. hozzászólására)
Nem szeretnék tovább offolni, de sajnálom, hogy Nobel-díjat nem osztanak ezen kategóriában.:-(


38. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:32.48) aaaaa - (válasz HEKTHOR 37. hozzászólására)
El is kápráztatott))


37. HEKTHOR (2009-04-26 12:30.29)   - (válasz Az utolso szamuráj 34. hozzászólására)
96-7 =89
Csak megcsillantottam a matematikai zsenialitásomat.;)))


36. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:28.42) aaaaa - (válasz G-ergo 35. hozzászólására)
Ja!Ok.
Arra céloztam csak,a két súly közt ingázok)


35. G-ergo (2009-04-26 12:27.07) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 34. hozzászólására)
96 minusz (-) 7 =89:)))


34. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:26.22) aaaaa - (válasz HEKTHOR 33. hozzászólására)
Az őszinteség kedvéért)
De miért pont 89?


33. HEKTHOR (2009-04-26 12:25.36)   - (válasz Az utolso szamuráj 32. hozzászólására)
Mért írod , hogy 96- 7 kiló vagy? Nem egyszerűbb lenne 89 kilót írni?;)))


32. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:21.15) aaaaa
Lady Vakarcs-akihez írtam szavaim-írta,sokan hasonlítjuk a Toddhoz.Mertem írni Mr Mjororising kolléga nevében is,akivel jóban vagyunk és tiszteljük egymást,ez az oka a többes számnak.
Nem tudom,idősebb vagyok vajon,nem is érdekel.
Sok mindent itt valóban nem veszélyeztetsz))
Viszont olyan jól elpörögsz igy magadban több sorban,öröm olvasni.Amelett olyan 96 -7 kiló lennék 189 cm-rel.


31. Mggabor (2009-04-26 12:12.24) aaaaa
És hadd lássalak már élőben! Mutasd meg, hogy nem 200 centis vagy 50 kilóval, s ezt akarod ellensúlyozni!!!!


30. Mggabor (2009-04-26 12:10.51) aaaaa
Mert az uccsó szamuráj oan filmkritikus, mint Réz .....


29. Mggabor (2009-04-26 12:10.17) aaaaa
:-D


28. Mggabor (2009-04-26 12:09.30) aaaaa
És kétlem, h idősebb vagy nálam.... Bár nem hiszem, hogy ez a dolog korhoz van kötve. De mivel eddig is Te voltál a hangadó, nem fogom veszélyeztetni ezt a "munkakört". Gondoltam értelmiségekkel nem is lesz szükségem vitára......


27. Mggabor (2009-04-26 12:07.29) aaaaa
Uccsó Szamurájként?



26. Mggabor (2009-04-26 12:07.13) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 25. hozzászólására)
Többes számmal kezded a véleménynyilvánítást, és egyedül fejezed be. Na, ilyenekre nem fecsérelem az időm. 2. Nem vitázom filmekről. Ádám almáit láttad-e?


25. Az utolso szamuráj (2009-04-26 12:00.48) aaaaa
Valamint a kicsit idegesebb emberkék))


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVirginia, 2013-01-01 18:0854 hsz
Legjobb dalChristoph, 2011-05-16 18:314 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk