Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A panamai szabó
- HBO, 01:05
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eddie, a sas aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Titkos gyilkos mama - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. somliv (2018-11-11 22:45.48) aaaaa
Jézusom! Thriller-Komédia egyedi hangvételbe keverve! Kathleen Turner egyik legjobb játéka,de nagyon morbid,illúzió romboló, szürreális.. Matthew Lillard milyen tejfelszájú csávó volt itten ?! Pszichopata énje kezd kivirágozni, amit a későbbi mozikba mérhetetlenül, pofátlanul jól tudott hozni! Suzanne Somers megjelenése üdítő jellegű,szépen nézett ki ezekben az években! A mozi parodisztikus,meghökkentően nem mindennapi skálán van tálalva a néző elé. Vegyes érzéseket keltett bennem, nem tudom Ti hogy vagytok ezzel.. Egyszerűsége,letisztultsága,merész humora nézhető szösszenetté teszi. Zenéje az oda van rakva! Barry Manilow-Day Break még mindig penge !!!


22. Marlon Wayans (2016-07-25 23:21.40)  
Na, ez igen! Baromi jó film, és nem kell fél órát várni, hogy végre történjen valami, hanem már egyből, kb. a 6-8. perc környékén úgy beindul a cselekményszál, hogy a film végéig el sem lehet vágni. Minden perce élvezetes volt, ahogyan látni véljük az anya skizofrén személyiségének, percről-percre történő kibontakozását. Az anya mottója: aki bántani meri valamelyik családtagját vagy fájdalmat okoz neki lelkileg, annak meg kell lakolnia. A vége egészen meglepő, ahogyan a tárgyalás befejezéseképp, milyen ítélet fog születni az ügyében.
A film igaz történet alapján készült, nem tudom, ez mennyire volt igaz, de ez nem is érdekel annyira.
Matthew Lillard korai filmje volt, ahol ő játszotta a családban a fiú szerepét, de már itt is olyan karaktert hozott, aki imádta a horrorfilmeket. A későbbiek folyamán remekül alakítja ő is a pszichopata karaktereket.

Nagyszerű film, erősen ajánlott a megnézése, kemény thriller ez, és nem vígjáték, ahogyan itt fel van tüntetve.



21. Iryonin (2013-05-07 15:00.21) aaaaa
Nagyon jó film! Bejött a stílusa,KT fergeteges volt benne. Enyhén morbid jelenetekkel volt fűszerezve, pld anyuci második mészárlása :D Ja és örültem a videótékában a Death Becomes Her (Jól áll neki a halál) c. film "reklámjának", mivel kedvelem azt is.
Spoiler:
Egy dolgot nem értettem a tárgyalás alatt a "kukkoló" tanúval kapcsolatban. Szerintem az a jelenet nem volt logikus, mondjuk nem biztos,hogy ebben a filmben kell logikát keresni. :) Szóval nem úgy látta meg a gyilkosságra készülő Beverlyt, hogy a férfi wc-ben kukkolt? Én ebből arra következtettem, hogy homoszexuális. Mégis begerjedt anyu mozdulataira. Ettől eltekintve tetszett, nagyon.


20. HermioneGranger (2011-11-19 22:36.23) aaaaa - (válasz Jason13 16. hozzászólására)
mi is így voltunk, csak kapcsolgattuk a tv-t aztán leragadtunk ennél a filmnél:D szakadtunk:D


19. Lanak (2011-08-25 14:26.40)  
Üdv Blueberry! Szerintem ez a dolog, amire utalsz, éppúgy a műfaj elkenésére szolgált, mint az egész kiagyalt történet. Amint írtam, én végig nem tudtam, és utólag sem tudom eldönteni, hogy ez paródia volt, vagy valódi horrorfilm.


18. Blueberry (2011-08-25 02:05.04) aaaaa
összezavarodtam. most a wikipedián olvastam h abszolút fikció. nem úgy kezdõdik a film h igaz történet?


17. Lanak (2011-08-24 14:21.30)  
Hű, ez meglep, hogy Jason13 4-5 éves korában nézett bele először ebbe a filmbe! Voltak olyan jelenetek, ahol tegnap, jócskán érett felnőttként is becsuktam inkább a szemem! De sem az első jelenetek után, sem a filmet végignézve nem tudtam eldönteni, hogy paródiát vagy igazi horrort nézek! Tényleg, szerintetek?
Egy dologban vagyok biztos: Kathleen Turnerért még egy ilyen B-kategóriás, bizonytalan műfajú valamit is örömmel megnézek! Ráadásul itt még szépsége teljében láthattuk. Én végtelenül sajnálom, hogy mainstream színészből hátrébb csúszott! De ma, jócskán megöregedve is szuper színésznő, ha valahol egy kis nyúlfarknyi szerepben felbukkan!


16. Jason13 (2011-08-24 11:52.03) aaaaa
Emlékszem,olyan 4-5 éves koromban belekukkantottam a filmbe,és akkor nagyon tetszett,nem is tudom miért,az Ami sok,az sokk című Dante-vígjátékot juttatta eszembe.Ami persze nagy kedvenc volt,de még ma is az!
Tegnap este,mikor hazaértem ledőltem fotelembe,vacsoragyanánt magamhoz vettem egy csomag chipset és kapcsolgatni kezdtem,és egyszer csak megakadt a szemem ezen a filmen és hirtelen beugrott,mi is ez.Ott ragadtam a képernyő előtt és a film befejezéséig nem is keltem ki a fotelből.Ez annak is volt köszönhető,hogy jól esett nosztalgiázni egy kicsit,na,meg a film is igencsak elnyerte a tetszésem,még így mai szemmel nézve is.
A történet kellően morbid,átitatva remek fekete humorral és még társadalomkritikát is tartalmaz,ami nem épp biztató képet fest a tengerentúli jogrendszerről,de hogy ez igaz is e,azt mindenki döntse el maga.A színészekkel sem volt probléma,Turner vitte a prímet közülük,ez nem is vitás.Hihetetlenül jól alakította a sorozatgyilkos anyukát.A másik kedvencem az Matthew Lillard volt,nagy arc volt a horrorrajongó srác szerepében,nem volt nehéz megkedvelnem őt.
A gyilkosságok kellően brutálisak lettek,na meg persze morbidak,gondolok itt a szúrófegyverre ragadt májra.
És hát a poénok!Valami elképesztő vicces képsorokkal találkozhat az,aki leül a film elé.Két nagy kedvencem van,az egyik a telefonbetyárkodás,a másik az,amikor a család három tagja betör Scottyhoz,mert azt hiszik a mama őt akarja kicsinálni.Na,annál a jelenetnél majd meghaltam a nevetéstől!
Igencsak szórakoztató,fekete humorral átitatott kis thriller-vígjáték ez,melyet csak ajánlani tudok,én párszor biztos megnézem még.


15. Norbii92 (2011-08-24 11:39.27) aaaaa
Megérte tegnap este későn megnéznem ezt a filmet! Nekem tetszett, hasonló Az eltakarítónő című filmhez, csak az vígjáték. Mindazonáltal ebben is vannak vígjátéki elemek, de szerintem akkor sem az.
A "sorozat anyut" alakító Kathleen Turner szerintem nagyon jól játszott, nekem is a telefonbetyárkodós rész tetszett a legjobban, de a gyilkolósak sem voltak rosszak!
Összeségében egy jól sikerült kis krimi volt ez, jó volt megnézni! 4*


14. Eufrozina85 (2011-08-24 09:22.55) aaaaa
Nekem nem tetszett, pedig Kathleen Turner-en nem múlt semmi. Vígjátéknak nem volt elég poén, thrillernek vagy drámának, vagy akárminek pedig túl butus volt. Emellett a legnagyobb "eltolás" az, hogy a film nem engedte, hogy az anyuval szimpatizáljunk. A gyilkosságok egyre elborultabb okok miatt történnek, de olyan hidegvérrel, amiből már hiányzik az esetlenség, az a miniatűr jószándék, ami az elején megvolt (hogy segítsen a gyerekeknek). Mikor önmagát védi, ott gyakorlatilag az ártatlanság veszít - sok igazat mondó tanút lemos a színről, és ott, akkor már számítóan, velejéig gonosz. Szerethetetlenné válik a karaktere, egy szimpla őrült sorozatgyilkossá, aki fehér cipők miatt is képes bekattanni, és így számomra az egész film kellemetlenül "múlt el". Nem azt mondom, hogy csillámpónik és szívecskék kellettek volna a befejezéshez, de véleményem szerint azt a csipetnyi szerethetőséget nem lett volna szabad kilopni a karakterből. Ha az megmarad, még a jelen felállásban is érthető és szerethető a film, így viszont inkább egy nyugtalanító, vígjátéknak túl komoly körkép arról, hogy dilettánsok állnak az igazság oldalán és egy számító, hidegvérű őrült békében elsétálhat hat gyilkossággal a háta mögött, mi több, ebben a családja és barátok is segíteni fogják.
Hogy egy film élvezetes legyen, jó nyomot hagyjon az emberben (hangulatától, témától függetlenül), kell a nézőnek valami, vagy valaki, akibe az erkölcsi értékítélete, a bizalomba vetett hite belekapaszkodik, mégha nincs is Happy End (bár ugye kérdés, kinek happy az az end...) Na, ilyen ebben a filmben szerintem nem volt. Egy-két feketén csillanó humormorzsát leszámítva semmit nem kaptam.


13. Blueberry (2011-08-24 03:41.38) aaaaa - (válasz Afrodita 9. hozzászólására)
úgy vígjáték h igaz történet..


12. Weser (2011-08-24 00:24.09)  
Jópofa krimi vígjáték, de viszont volt pár általam igencsak ellenszenves dolog a filmben. Például egyik szereplőre se tudtam azt mondani, hogy szimpatikus lett volna, vagy éppen volt benne néhány elég átgondolatlan dolog is. Bár ezektől eltekintve érdekes kis film lett fekete humorral tarkítva.


11. HermioneGranger (2011-08-23 23:56.13) aaaaa
beteg ez a film:D


10. Weser (2011-02-20 10:55.09)  
Szerintem nagyon el lett találva ez a film, nagyon tetszett.


9. Afrodita (2010-10-06 21:53.26) aaaaa
Többször láttam már ezt a filmet, hát nagyon-nagyon beteg, az biztos. Igazából vígjáték, még akkor is, ha öldös benne a majdnem tökéletes anyuka :) Eléggé görbe tükröt tár elénk. A végére szerintem is durva volt a tüzes jelenet... Sajnáltam a srácot, talán ő volt az egyedüli jóképű srác a filmben.
Többször nem valószínű, hogy meg fogom nézni.


8. Lyak (2009-09-13 13:48.46) aaaaa
Okos film, teli van elég erős, gúnyos társadalomkritikával, kemény jelenetekkel és igen bizarr történettel, ami nagyon jól áll össze, valahogy azonban mégsem olyan film, amit bármikor meg tudnék nézni. Inkább nehezebb műfajú filmnek érzem (azt is meg merném kockáztatni, hogy egyfajta művészfilm), és biztos, hogy nem olyan, amit egy bulin be tudna tenni az ember (ami persze nem baj, nem erről beszélek, de amikor este fél tizenkettőkor berakok egy filmet, nem mindig számítok arra, hogy... na tessék, most már meg sem tudom fogalmazni, mi is a Serial Mom. Mindegy... a színészek nem rosszak, bár annyira nem voltam elragadtatva Kathleen Turnertől, mint az alattam írók - az viszont biztos, hogy nagyon beszarnék, ha engem hívna fel azon a hangon... (igen, nekem a telefonbetyárkodós rész volt a kedvencem...) A vége sem rossz, ráadásul a tárgyalós-médiás rész elég gonosz pofon - micsoda véletlen, a Született gyilkosok, ami szintén ezt a média-dolgot hangsúlyozza, csak az ugyebár más szinten, szintén ebben az évben készült... ami mellesleg meglep, mert én ezt a filmet jóval korábbinak gondolnám. Összességében tehát nem rossz, na de az biztos, hogy a megnézése napján a pattogatott kukorica a spájzban marad.


7. G-ergo (2009-01-15 19:46.55) aaaaa
Nagyon beteg!:)) Kathleen Turner nagyon nagyot alakít, a pszichopata anyuka szerepben! Mikor elkezdte szivatni a szomszéd nőt, majdnem lefordultam a fotelból:))
A kicsit hasonló, angol Eltakarítónő című film, nekem jobban tetszett, de ez is jó volt.
Jah, és tudja valaki mennyi a valóság alapja? Kíváncsi lennék rá:))


6. Nor-bee (2008-04-01 12:47.24) aaaaa - (válasz Nor-bee 5. hozzászólására)
tárgyalás-rész.


5. Nor-bee (2008-04-01 12:46.58) aaaaa
Sztem jó kis film. Nekem pont a tárgyalás+rész jött be.


4. Csapoferi (2008-03-30 17:10.47) aaaaa
Végre mégegy egészségesen beteg John Waters filmszatíra (Poliészterhez hasonlóan eltalált, és pl. a kevésbé sikerült Rózsaszín flamingók, Kuki, Cecil B. Demented után) a hétköznapok álmosolyáról. Bár biztos sokaknak nem tetszik, ez csak egy karikatúra, kifordított világ - ahol az átfedések szerencsésen sírva vigadósak tudnak lenni... Szóval könnyed családi kikapcsolódás ;)


3. Az utolso szamuráj (2007-12-15 18:16.01) aaaaa
John Waters mesteri fekete humorú mozija,ami némi valóságalapból táplálkozik.Kathleen Turner parádés a főszerepben,egyszerre ideális anyuka,szerető feleség,hidegvérű gyilkos és obszcén telefonbetyár:teszi mindezt olyan természetességgel,amit ki se néztem belőle.Waters sokkol,olykor kimondotan brutális jeleneteket mutat,mégse lehet komolyan venni a mozit, még a fityegő májdarabon is illik kacagni.Remekmű a maga nemében.


parfumeshop.hu banner

2. MrMojoRisin1 (2007-10-17 15:41.30) aaaaa
Akinek tetszik a Született feleségek, az nézze meg! Ugyanaz a kisvárosi légkör, ahol látszatra minden tökéletes, de a falak mögött bizony nem minden az aminek látszik!
Reggel van! A Sutphin család reggelizik! Mindenki boldog, a madarak csicseregnek! Viszont ahogy a mama a legyet levadássza, már látjuk, hogy nincs minden rendben! Amint a családfő és a gyerekek elmennek otthonról, a békés családanya már rohan is a telefonhoz, hogy a szomszédot obszcén szavak használatával zaklassa, csak azért, mert az egyszer elé parkolt! Ezek után látjuk amint a mama brutális kegyetlenséggel legyilkolja a fél várost!
John Waters filmjét persze nem lehet komolyan venni! Eszméletlen vicces az egész! Persze ez a szösszenete is az adott társadalmat bírálja! Felszólal a halálbüntetés mellett, megmutatja az amerikai jogrendszer hiányosságait, a rendőri intézkedés gyengeségeit stb. Kathleen Turner remek a sorozat gyilkos anyuka szerepében! Én imádtam! De a többiekkel sincs gond! Az ember valószínűleg csak egyszer nézi meg, de akkor önfeledten szórakozik!


1. Lükesrác (2007-08-29 09:34.38) aaaaa
Hát, nem is tudom...Eleinte jól szórakoztam rajta, de a vége felé már nagyon morbid lett...Főleg a srác felgyújtása a koncerten, az már túlzás, meg a tárgyalás se tetszett. A vége azért nem rossz. De csak közepes.



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2018-11-11 22:4523 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk