Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - A csendes amerikai (2002) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Bertu (2019-06-18 14:03.08) aaaaa
A női főszereplőt, aki körül részben a cselekmény bonyolódik, nevét is megemlíthettétek volna.
Phuong - Do Thi Hai Yen


15. Arturo professzor (2016-05-04 12:17.07) aaaaa
Budget:30 millió
Bevétel:27 674 124
Forgatás:2001 január-május Tehát egy 2001-es film
Késett 1 évet a bemutatás,a terrortámadások miatt.Attól aggódtak a producerek hogy Amerika ellenesnek tekintik majd a filmet.
Michael Cain-t széles körben érezték úgy hogy túl öreg a szerepre.Jogosan.
Tomi mosópor érdeklődött a film iránt,de hivatalosan soha nem kapcsolódott hozzá.
A rendező Heath Ledger-t akarta,de Brendan jött össze,és nagyon boldog volt a munkájától.
8 baki van benne.



14. Brundle (2012-06-08 23:18.24)  
Valóban erős egy film nem egy könnyű darab, én ma láttam hosszú idő után úgy hogy meg néztem előtte az első 1958-as feldolgozását a regénynek, és még mindig erőteljesnek érzem, annak ellenére hogy nem elsőre láttam a filmet. Vannak persze különbségek a 2 verzió közt és vannak hasonlóságok is, ez természetes de ennek ellenére mind a 2 meg áll a helyén szerintem eléggé jól, érezni a filmben a gyanakvást hogy ki kicsoda akar lenni az álca mögé ami mögé idővel bujt, mert mind a fowler mind pyle akarva akaratlanul is álca mögé bujt. De végül mind a ketten színt vallottak a maguk terén, és végül mindenki idővel a saját útjára jutott, és követték a meggyőződésüket az adott helyzetben, amiben éppen voltak. Szóval szerintem ez is kiváló alkotás lett benne van ami kell, igaz nem ilyen minden áron csihi puhi-ba át eső film de nem is baj igazán, mert igy sokkal eredetibb a jelleg és az ábrázolás amit adni akar a néző felé. Szóval aki tudja mindenképp nézze meg ezt is és az 1958-as Joseph L. Mankiewicz rendező által készített első feldolgozást is, mert mind a 2 élvezhető és kiegyensúlyozott darab lett de igazán.


13. Scal (2011-07-21 20:49.39)  
Elhatároztam, hogy védelmembe veszem Brendan Frasert, mert tényleg kezd a tököm tele lenni, ahogy máson se élcelődnek a különböző portálok, minthogy "nem komoly". Most zsinórban már a harmadik filmet láttam tőle, amiben bizony egyetlen poénos beszólása sincs. Szóval van a srácnak egy ilyen oldala is, de mintha erről nem akarnának tudomást venni a magukat tájékozottnak tartó filmszerető emberkék.

[link]


12. Sötétszív (2011-02-03 18:14.06) aaaaa
Graham Greene regényéből készítette Philip Noyce rendező ezen filmjét. Nem egy könnyű film, viszont nagyon izgalmas az elejétől a végéig. Michael Caine zseniális játéka nem meglepő, de Brendan Fraser teljesítménye igen. Ez egy olyan film, amit mindenkinek látnia kell, mert egy szenzációs darab!


11. Klapgab (2011-02-03 17:51.45) aaaaa
A film sok lehúzó kritikát kapott. Nem értem, miért.
Megnéztem a filmet, tetszett. Igaz, volt bennem kis hiányérzet, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy felkeltette az érdeklődésemet... és elolvastam a könyvet. Az első volt Graham Greene-től. Utána még egyszer megnéztem a filmet. A film és a könyv között vannak eltérések. Nálam a kettő kiegészíti egymást, mindkettőt szeretem:)
A könyvben a főszereplő sokat filozofál, és a gondolataival abszolút tudok azonosulni. Talán ezért fogott meg annyira. A film képi megjelenítései nagyon szépek. Michael Caine tökéletes. A Phoungot alakító hölgy is nagyon tetszett. Külsőre és a játéka is.


10. Alarife (2010-02-28 12:58.00) aaaaa
Ha jól emléxem azért csúszott a film premiere és azért sem lett befuttatva, mert közbejött Szeptember 11, és nem vetett volna jó fényt a történtekre, ha olyan film került a fókuszba, amelyben az amerikai titkosszolgálat mint terrorcselekmények mögött álló szervezet áll.


9. Krisz papa (2009-12-17 01:25.04) aaaaa
Vagyunk páran filmörűltek a baráti társaságomban, és sokszor került szóba A csendes amerikai. Ekkor én fájlaltam, hogy eddig még nem láttam, most bepótoltam, és nem volt csalódás. Csodálkozom a helyezésén, de nem kezdem ezt boncolgatni, inkább a filmet.
A film elején olyan érzésem volt, mintha a Gyilkos mezők előzményét látnám. Adott Vietnám, ez a különleges, néha veszélyes, de nagyon szerethető távol-keleti ország, a 20.század közepén gyakori a háborús helyzet, a külföldi újságírók, vietnámi segítővel, a nyomor, a bűntudat, a fájdalom, a szenvedély, az öröm, minden. Sokszor bepillanthattunk különböző alkotásokon keresztül a vietnámi háború szörnyűségeibe, de azt, hogy ezeknek mi volt az előzménye én még nem láttam, így nem elcsépelt a történet. A kor bemutatása nagyon jól megoldott, de ami különösen tetszett, az a szinészi játékok. Brendan Fraser megint megmutatta, hogy mennyire jó drámai színész, és nem csak ingákon tud ugrálni. Sőt, felnőtt Michael Caine-hez, és egyenrangú párost alkottak, de emelett ki tudták emelni az egy amerikaira, és egy angolra jellemző alapvető különbségeket. Tzi Ma-t is kiemelném, hiszen azon felül, hogy gyönyörű, nagyon jó volt a hányatatott sorsú, kiutat kereső, kitörni szándékozó, ezért megalázkodó, megalkuvó, de mégis manipuláló, saját érzelmeit feladó tipikus vietnámi lány szerepében. Caine filmbéli sorsa, személyiségének változása nagyban függ kettejüktől, hiszen a baráti, szerelmi kapcsolata által igen szélsőséges, és erős érzelmi végleteket élt át. Ennek az átélésnek a profi, hihető, átérezhető eljátszása nagyon emelt a film minőségén.
Mindenképpen érdemes megnézni, ha teheted- a gyenge osztályozás ellenére- ne hagyd ki.


8. Vérbeli (2009-05-06 07:58.51) aaaaa
A film nem volt annyira érdekfeszítő és nem volt kiszámithatatlan vége sem... Story valós, problémák és megoldások valósak, szerelmi kapcsolat érdekes, de Londoni gondolkodásmódra vallott tényleg. Nálam nem volt oly nagy sikere.
Az ami történt, Tomasnak nem volt szándékában, és ezért nem kapott a film nálam még egy pontal kevesebbet.


7. Zoli27 (2008-12-22 20:26.13)  
Szerintem ez egy remek film,remek szereplőkkel és végre Brendan egy komolyabb szerepben!


6. Loin (2008-10-19 11:24.09) aaaaa
nálam a 3 és 4 csillag között ingaodik, mert a vége tényleg remek volt, de úgy egészben értékelve engem nem nyűgözött le annyira. Brendan Fraser szerintem itt nem volt annyira jó, Caine viszont nagyon. a monológok is rendbe voltak, nem nagyon tudom megfogalmazni ,miért nem testzett. talán azért mert ezt az X percet nem úgy néztem végig, hogy izgulok rajta,hogy mi lesz, hanem egy kicsit unatkoztam rajta. Nem kizárt, ha még egyszer megnézném, akkor jobban tetszene, indulok is bekapcsolni a tv-t:d


5. Klimt (2008-04-20 10:29.55) aaaaa
Kedvenc idézetek a könyvből: "Az embernek előbb vagy utóbb állást kell foglalnia! Ha az ember ember akar maradni."
Záró mondat/ Thomas: "Minden rendbe jött körülöttem, amióta meghalt, de hogy kívántam, bár lenne valaki, akinek megmondhatnám, mennyire sajnálom."


4. Klimt (2008-04-19 13:28.14) aaaaa
Hasonlóan az előttem szólókhoz, nekem is nagyon tetszett a könyv és a film is. Egy különös szerelmi háromszög és egy nem kevésbé különös barátság története bontakozik ki a szemünk láttára a francia elnyomás ellen harcoló Vietnámban. S közben nagy kérdések: Képes e az ember, jelen esetben egy újságíró pártatlan maradni, semlegesen, "csupán" tudósítani az eseményekről? A jóhiszeműség, s a tapasztalatlanság vajon felmenthet e a felelősségvállalás alól? Joga van e az egyik embernek feláldozni a másikat egy általa szentnek hitt cél érdekében? Egyáltalán mihez van jogunk és mihez nincs?
Egy lelki vívódásokkal teli gyönyörű film, s egy ország igaz története...


3. Lacryma (2008-03-28 21:54.16) aaaaa
Már nagyon rég áhítoztam arra,hogy egyszer lássam ezt a filmalkotást,mert annakidején tekjesne a könyv hatása alá kerültem(méltán sorolják GG legjobb alkotásai közé,bár én a legtöbbjükről szintén csak áradozni tudok).Nem kellett csalódnom:éreztem,ahogy vietnam forró levegőjében a nemzetközi helyzet egyre fokozódik;)A film valóban csendes-látszólag nem történik semmi különös,azonban mindenki érzi,és tudja:nemsokára gyilkos indulatok szabadulnak el,nemzet nemzet ellen tör,és a háború szétzilálja az emberek csendes,öregedő,vagy éppen virulóan fiatal ,de mindenképpen szerelmes napjait.



2. MrMojoRisin1 (2007-11-06 16:16.37) aaaaa
Engem annyira nem lep meg, hogy ennyire semmibe veszik! Nekem tetszett, érdekes volt, viszont a film a címnek megfelelően, csendes! Szerintem a legtöbb mozi néző, ha háborús filmről van szó akkor legalább egy nagy akció jelenetet vár, ez pedig ugye az ilyesfajta igényeket nem elégíti ki! Nekem mondjuk pont ezért tetszett, kicsit más volt mint a többi!


1. Az utolso szamuráj (2007-08-28 20:58.31) aaaaa
Anno már az is csoda volt hogy a mozi elkészült.Csak Michael Caine erőfeszitéseinek lehetett köszönni,mert Philip Noyce filmje egy időben komoly finanszirozási problémákkal közdött.Noyce amúgy jónéhány éve igen érdekes pályát fut be:jónevű thriller és akciófilmrendezői múlttal a háta mögött egyszercsak komolyabb alkotásokkal lepte meg a közönséget.Itt Graham Greene nagysikerű könyvét álmodta vászonra,és jó munkát végzet.A könyv a Délkelet-ázsiában folyó amerikai háború gyökerére is probáll rávilágitani,és a film probáll ezen szellemnek eleget is tenni.Szerelem,árulás,gyilkosság,egy érdekes barátság.......minden megvan benne,miért érdemes filmet nézni.Ezért is meglepő ennek a jó mozinak ennyire semibe vétele......



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBertu, 2019-06-18 14:0316 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk