Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A merész
- Filmbox Premium, 23:45
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20
Géppisztolyos prédikátor
- Film Mánia, 00:25
Túszjátszma
- Film Café, 00:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Fejvadászok (2011) - Vélemények
PC
Szólánc
A méhész (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Véres munka - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. Dark Bakter (2021-10-26 09:12.15) aaaaa
Eddig valahogy kimaradt... Valóban nem a legacélosabb Eastwood mozi... Eastwood és Daniels párosa remek, a latin hölgy se rozoga, és a történetben van pár meglepő fordulat,de egyetértek azzal, hogy a főkolompos személyes egy idő után bőven kikövetkeztethető... Egyszer érdemes meglesni, de egy Titkos folyó, vagy egy Gran Torino minden szempontból köröket ver rá...


22. Find (2020-05-13 23:20.19)  
Tegnap belenéztem, amikor vetítette valamelyik csatorna.

Tipikus Clint-film de a rosszabbik fajtából. A csúnya nézéseit a western filmjei óta imádom, de ebben a filmben már lerágott csont és amúgy is van benne pár logikátlan lépés, ami rontja az összképet. Néha felül tudok emelkedni az amerikai ízű történeteken és a sablonos karaktereken, amelyeket a filmjeiben hoz, mert sikerül valami pluszt hozzáadnia, de itt ezt nem láttam.



21. Norbitzki (2017-10-02 23:17.41) aaaaa
Szívesen elolvastam volna Michael Connelly könyvét, mert jópofa krimi lehet, de sajnos előbb láttam a filmet. Ami végső soron tisztességes munka, mely nem több és nem is akar többnek látszani annál, ami: egyszer nézhető, kellemes tempójú krimi. Mindig nehezemre esik elfogulatlanul értékelni Eastwood munkáit, annyira komálom, hogy a legrosszabb filmjét is megnézem bármikor. Van jelenléte a vásznon, és valahogy olyan érzése van az embernek, hogy akármibe nyúl bele, akármit is csinál, az azért gyengének nem éppen nevezhető. A Véres munka is ide sorolható: nem lesz kultfilm, se klasszikus, mint mondjuk a Piszkos Harry, ám szerethető és élvezhető, néha nem is kell több ennél.


20. Arturo professzor (2016-04-18 22:03.53) aaaaa
Budget:50 millió
Bevétel:31 794 718 Érthetetlen bukás
Forgatás:2002.feb.19.-április
19 baki van benne.

A 18-as hozzászóló,erősen dekoncentrált volt a kommenteléskor,s még 12 évesen regresszív állapotba került.


19. Nyolcadik utas (2013-03-27 06:04.47) aaaaa
Az biztos, hogy nem ez "Keleterdő" legjobb filmje, de tisztes iparosmunka.


18. Penguin 04 (2011-10-05 13:29.59) aaaaa
Clint Eastwood nagy színész, még annak ellenére is, hogy minden filmjében ugyanazt az egy arckifejezést lehet tőle látni. xDDD Rendezőnek is jó, ezt különösen a Levelek Ivo Dzsimáról c. filmmel bizonyította be. Meg sok mással is.

Ez a film valahogy más, mint Clint Eastwood átlagos filmjei. Nem azért más, mert nem western, hanem csak olyan...semmitmondó. Persze ettől függetlenül Clint Eastwood-os, mert ő rendezte és ő szerepel benne.
A történet aranyos, semmi eredetiség, de nem is kell több, egy ilyen sztorira már lehet alapozni, és ennyi elég is. Clint eastwood ugyanazt csinálja, mint az összes többi filmjében, és ezzel nincs is gond. A gond az, hogy a filmben egyszerűen semmi élet nincs!!! Valami gyilkossági esetek zajlanak, de ezeken még izgulni sem lehet, mert az áldozatokat mindig csak akkor mutatják, amikor már meghaltak. Ráadásul a gyilkosságok elkövetésében sincs semmi eredeti...jön a gyilkos, és lelövi az áldozatot, vagy megkéseli. Húha...hát ez sem egy Hetedik...
Az sem különösebben villanyozott fel, hogy Eastwood már a film elején szívrohamot kap és szívátültetésen esik át. Az egész olyan, mintha elment volna az orvosához ragtapaszért. Vagyis olyan hatást kelt. Az már érdekesebb, hogy kiderül, hogy a szervet a legutóbbi áldozatból szedték ki (ez kicsit morbid hangzású volt, elnézést), de az unalom a későbbiek során sem szűnik meg. Eastwood-ék nyomoznak, és közben semmi nincs, amivel foglalkozni lehetne, úgy, mint mondjuk a Hetedik-ben vagy a Feltámadás-ban, mivel egyszerűen ez a szívátültetéses dolog nem ad olyan töltést, mint az említett filmekben a vallásosság. Illetve ad valamit, de ez önmagában nagyon kevés volt. A film egyszerűen nincs rendesen kitöltve, nincs benne semmi egyedi ábrázolás mód vagy ilyesmi, olyan, mintha Eastwood csak azért rendezte volna meg, mert épp nem volt más dolga. Ennek tükrében az alakítása sem több, mint a nagy semmi. A többiek olyan élettelenek, tényleg, mintha zombik lennének a Kaptárból, talán Jeff Daniels-t leszámítva.
Az a néhány fordulat, ami volt, szerintem nem nagy durranás, és a gyilkos kiléte sem okozott semmi fejtörést. Rendkívül nagy csalódás ez a film.


17. Zsófix (2010-08-11 21:41.10) aaaaa
Most mondhatnám, hogy nem rossz film.
De én olvastam a könyvet és valami röhejes, hogy mennyire nem egyezik a szál. De az még csak hagyján, hogy vannak apróbb eltérések, de a sok nagyobb mellett, a könyvben, még a GYILKOS sem az azki a filmben. Szóval WTF?? Hogy csak a legzavaróbbat említsem, de még sorolhatnám...

Ez most nagyon nem jött be, pedig a könyv sokkal jobb. És ott nem lehet a közepén kitalálni, hogy ki az EREDETI gyilkos.


16. Bean (2010-01-09 22:15.05) aaaaa
Elöttem szólok sokasága írja azt, hogy Clint nem a legerősebb munkája.Én erre azt mondom, hogy ezt kijelenteni nem teljesen állja meg a helyét.
Én azt gondolom, mivel a történet a novella nem az övé ezért amit Clint tudott a filmben hozni az a rendezés ill. az a karakter amit már nem elöszőr játszik el.Ezáltal azt mondom mindent kihozott a filmből maximálisan.Persze abban igazatok van, hogy Clint munkái között nem a legerősebb mozi, de most ettől tekintsünk el ha lehet.:):):)
Szerintem a film összeségében egy remek rendezést tudott adni.Nem unatkozól, nem érzed azt mikor lesz vége, egyszerűen csak nézed és várod a következő mozzanatot.
És persze aki sok ilyen és ehhez hasonló filmet látott már az a végét a film elött háromnegyedórával összerakja és megfejti a rejtvényt.Én azt modnom, hogy sokan akadnak még akiknek ezek a puzzle darabok nem állnak össze csak ha már a film megmutatja nekik az összeillesztések darabjait.
Persze ilyenkor azt mondom, hogy őket irigylem, mert tudnak meglepődni a film végén és tudják végig izgulni a dolgot.
Összeségében szeretném ha ez a film picit feljebb csúszna ha már nem is itt az oldalon, de a rajongók körében.Akik szeretik Clint munkáját.:):):)
Persze ez lehet elfogultság, de azt mondom belefér.
Sosem hasonlítom a munkáit össze, mert elveszik a varázs.Elég ha csak összehasonlítom több másik ilyen típusú filmhez és elég az a tény, hogy elég sok filmet kettéroppant ez, mint rendezésben, mint játékban.
Amit még megemlítenék az Jef kiválasztása erre a szerepre.Mit mondja én nagyon jó színésznek tartom vagy inkább nagyon jó mellékszereplőnek és azt gondolom jó választás volt.Sajnos nem érzem, hogy Jeff eltudna vinni egy filmet a hátán, de kitudja összesfilmjét még nem láttam.Lehet egyszer egy a kezebe kerül és azt tudom mondani, hogy itt is és ott is megállja a helyét.
Nagy respect Clint Eastwoodnak, mert amit csinál a filmiparban az valami hihetetlen.


15. Saint alexis (2009-12-04 22:02.55)  
Ez tipikusan az a film, amit az ember elolvas könyvben, aztán várja, hogy megfilmesítsék. Valóban volt Eastwoodnak fajsúlyosabb alkotása is, de én akkor is szeretem, mert nincs az törvénybe vésve, hogy valaki kizárólag kasszasikereket gyártson. Nekem a forgatókönyv tűnik picit gyengusznak, maga a film jó, de Clint hozza a formáját, és szimpi volt a hölgy alakítása is, így megér 4*-ot.
Forever Clint!


14. Ildike05 (2009-12-04 20:36.55) aaaaa
amugy eastwood-tól én is többet vártam volna. 1szer 2szer megnézhető, de vannak ennél jobb filmjei is


13. Ildike05 (2009-12-04 20:36.00) aaaaa
a gyilkos meghal, eastwood pedig összejön a nővel aki felbérelte:) azaz happyend


12. Karush (2009-08-10 10:15.50)  
elaludtam 15 perce a vége előtt, mi volt a vége? :)


11. Bobo 888 (2009-08-10 01:17.05) aaaaa
Nos valóban nem veri a csillagos eget....de a mester gyengébb alkotása is felér egy nagyon jó Movie-val....igen, ő Eastwood!! Egy kifogyhatatlan böcsesség dobog ebben az emberben, a zord külső és viselkedés alatt....na és Jeff Daniels brillírozása!! Legyen Dumber, legyen Buddy, mindent csont nélkül hoz....elsőosztályú ACTOR, elsőosztályú FILM, de bizony Clint urat nem ezekért istenítjük....


10. BenJoe (2009-08-10 00:11.33) aaaaa
Nekem tetszett, kikapcsolt és szerintem ez a lényeg. Jó benne, hogy mindig valami apró nyom előreviszi őt a nyomozásban, lassan halad előre...
Én elkövettem azt a hibát, hogy elvolvastam itt a hozzászólásokat és Jerryco leírja benne, hogy ki a gyilkos. Ez nem szép dolog itt a fórumban. Szóval én nem tudom mikor jöttem volna rá, hogy ki a gyilkos.


9. Kisjon (2009-05-11 16:38.16) aaaaa
clint eastwood megszállott rajongójaként el kell, hogy ismerjem, hogy nem ez az öreg legjobb filmje. persze azért annyira nem is rossz. clint eastwood talán minden szerepkörben tündökölt már. volt ő már cowboy, testőr, fényképész, betörő, asztronauta, újságíró és persze ami a legjobban áll neki az a kőkemény zsaru szerep. ebben a filmjében is zsarut alakít, de már nem is olyan keményet mint annak idején. a története a filmnek jó,de valahogy hiányzik a filmből a sorozatgyilkos tettei mögül az igazi űberfasza hajtóerő, mondhatom úgy is, hogy az igazi motívum. na ez nincs konkrétan kidolgozva és ez nagyon hiányzik a filmből. a sorozatgyilkos személye a film közepe táján egyébként erősen érezhető válik de ez nem hibája a filmnek. a hajós-lövöldözős befejezés egyébként szimplán rendben van. egy erős közepes talán egy gyengécske négyes azért jár az öreg kedvencemnek. egy erős kezdés, egy gyengécskébb középrész és egy elég jó befejezés. így összejön egy négy csillag rá. de azért hollywood egyik legnagyobb öregfiújától azért ennél mindenki többet várna.


8. Peticsek007 (2009-01-12 09:17.36) aaaaa
Vontatott, átlagos krimi. Eastwood-tól sokkal jobbat vártam!


7. Delpiero (2008-08-09 22:13.16) aaaaa
Lassú és átlagos krimi két kedvtelen színésszel.


6. Jerryco (2008-08-07 21:30.03)  
Jeff Daniels annyira benne akar lenni a nyomozásban, hogy már ...
Túrót. Mikor először megláttam, már tudtam.


5. Norbi bácsi (2008-08-07 21:26.51) aaaaa
Közepes, viszont Eastwoodhoz képest kifejezetten gyenge film.


4. Mckay (2008-06-29 10:58.38) aaaaa
Nem rossz film,bár igaz volt jobb is. én nem jöttem rá hamar hogy ki a gyilkos, biztos átsiklottam egykét dolog felett, majd megnézem pihenten is.


3. Lacee (2007-09-26 21:27.40) aaaaa
Nagyon jó film, izgalmas történet, feszült cselekmény. Az igaz, hogy a gyilkost hamar ki lehet szúrni, ennek ellenére tetszett.



2. Lacee (2007-09-14 17:39.02) aaaaa
Ma fogom megnézni, majd megírom milyen volt.


1. Az utolso szamuráj (2007-08-24 14:12.01) aaaaa
Clint Eastwood annak idején heves kirohanást intézet a Warner Bros ellen,őket nevezve meg filmje bukásának okáért.Nem emlékszem,kint hogy reklámozták......de azért ez valóban nem a szinész-rendező legerősebb munkája.Mert ez egyszerűen egy jól megcsinált krimi,ahol sajnos a mellékszereplő túlzott jelenléte miatt a film közepénél tudjuk,ki a gyilkos.Persze,egyszer igencsak nézhető,mert nem rossz a gyilkos motivációját kideritő puzzle-játék ,valamint a szereplőgárdát azért élmény játszani nézni.De,Mr.Eastwood,ön csinált ennél tényleg jobbat is!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDark Bakter, 2021-10-26 09:1223 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk