Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Katie Fforde - Harriet álma
- Story4, 05:45
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Ünnepi dallamok
- HBO3, 06:00
Ő a megoldás
- Moziverzum, 06:10
Zárójelentés
- Film+, 06:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Hiányolt fórumozók!
Kifacsart filmcímek - szójáték
Szólánc
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rossz kisfiú aaaaa
Kelli Barrett aaaaa

 

Kyra92 hozzászólásai

Ugrás Kyra92 adatlapjára

1 2 3 4 5

Eleven kór - Vélemények

2021-09-14 19:25.25
Abszolút kellemes csalódás. Maga a sztori kicsit kiszámítható, de a leleplezés mégis kellőképpen rémisztő és groteszk.
Annabelle Wallist pedig eddig mint színészt nem igazán bírtam, sosem éreztem úgy hogy odatenné magát, kicsit fapofa volt nekem eddig, de itt le a kalappal előtte, itt nagyot alakít!
Sajna a Démonok között 3 kissé keserű ízt hagyott maga után számomra, de ez a film újra bebizonyította, hogy Wan a legjobb ha horrorról van szó és nagggyon szeretném, ha a legközelebbi Démonok között részt (már ha lesz) azt újra ő rendezné, mert a harmadik részen nagyon érezhető a hiánya.


A félelem utcája, 1. rész: 1994 - Vélemények

2021-07-17 23:44.50
Azért kiváncsi lennék, hogy ezt a filmet milyen korosztálynak szánták? A logikus magyarázat az lenne, hogy tiniknek, de ahhoz az elhalálozások túlon túl kegyetlenek és extrém véresek. Ráadásul tizennyolcas, pont emiatt a kegyetlenség miatt, tehát nem szánhatták nekik, hiszen "legálisan" az ún célközönség meg se nézhetné.
De ha nem nekik, akkor kiknek? Az idősebb korosztálynak? Azok már inkább bírnák a goret, de kb hülyét kapnak (mint ahogy énis) attól a szintű tinidrámától és nyáltól, ami itt van.
Semmilyen elvárásaim nem voltak ezzel a filmmel kapcsolatban, de sajna még azt is alulmúlta. Nagyon hasonlít egyébként a Scary stories to tell in the dark filmhez meg a Bébiszetterhez, de azok messze felülmúlják ezt az alkotást. Azok elé is úgy ültem le, hogy nem voltak elvárásaim, mégis kellemesen csalódtam.
Sajnos ez a film is szenved attól, amitől általában a tini horrorok szenvednek:
- pocsék színészi alakítás
- sablon karakterek
- átgondolatlan/lyukas sztori
- nosztalgia faktor minden mennyiségben
Az utóbbi pont már különösen zavar, ugyanis sok rendező szó szerint meg van róla győződve, hogy bőven elég ha a nyolcvanas, kilencvenes vagy még régebbi idősíkra rendezi be a sztorit, majd tátott szájjal várja a sült galambot, mert a nosztalgia miatt az emberek úgyis meg fogják nézni. Nem kell épképzláb sztorit írni, nem kell karaktereket mélyen kidolgozni, nem kell tehetséges színészeket beválogatni, mert a nézőknek elég lesz pár retro számot benyomni meg a settinget az XY éveknek megfelelően felállítani, valamint régi kopott rongyot előkotorni a nagyiék régi ruhásszekrényéből. És meg vannak győződve róla, hogy ennyivel beérjük. A baj csak az, hogy ezekből a nosztalgia horrorokból már Dunát lehetne rekeszteni, egyszer kétszer elment, de nem ártana már megújulni. Nem fogja senki csak azért ötösre felértékelni a filmet, mert az egyik főszereplő walkmanan hallgatja a zenét, meg mert szépen volt berendezve a videó téka...ez édes kevés.
Az utolsó húsz percbe már csak beletekergettem, mert már annyira nem bírtam. További részekre meg nem vagyok kiváncsi.


Démonok között 3. - Az ördög kényszerített - Vélemények

2021-06-06 16:03.30
Mióta először megnéztem azóta szeretem a Démonok között filmeket, sőt még a hozzá kapcsolódó spinoffokat is - rád nézek most Annabelle és Insidious -, azonban számomra az "igaz történet alapján" cimke semmit nem ad hozzá a film élményéhez. Szeretem a Conjuringot, de mint önálló, a valóságtól elrugaszkodott filmeket. Nekem attól egy film nem lesz élvezetesebb vagy félelmetesebb csak mert a készítők megpróbálták lenyomni a torkomon, hogy ez tényleg megtörtént. Sokaknak megosztó film alapból is az első kettő Conjuring film, hiszen most valaki vagy elhiszi vagy nem hogy ez tényleg megtörtént és vagy el tud tőle vonatkoztatni vagy nem (én nem hiszem hogy bármi valóság alapja volna, de el tudok tőlük következtetni).
A franchise harmadik része viszont duplán megosztó, hisz itt is ugye elsősorban vagy elhisszük vagy nem hogy démonok léteznek és köztünk ólálkodnak...azonban a sztori itt nem ér véget, ugyanis főhőseink ezúttal egy gyilkos mellett álltak ki, aki azt állította azért ölte meg főbérlőjét, mert az ördög kényszerítette. És ezzel már szerintem túl messzire mentek a készítők. Oké, teljesen világos, hogy egy Ed és Loraine Warren filmből nem hiányozhat ez az eset, ha már az igazi házaspár a valóságban is "beleártotta magát" ebbe a tragédiába, akkor logikus, hogy ebből is film készüljön. Azonban szerintem a készítők nem gondolták át ezt teljesen vagy ha át is gondolták akkor a világ legbátrabb és vakmerőbb csapata lehetnek, ugyanis nem mindenki mer kiállni, sőt az egekig magasztalni egy gyilkost, sőt még kevesebben próbálják rávenni a nézőket és a kritikusokat, hogy ők is érezzenek együtt Arne Johnsonnal. Mert erről szól a Conjuring 3. Kiáll Arne ártatlansága mellett és azt hiszem nem spoiler ha elmondom, hogy a filmben tényleg megszállta egy démon a srácot.
Na most...kérdem én, hogy ez mennyire súrolja a jó ízlés határát? Nem mentek túl messzire ezzel az igazi Warrenék, hogy kiálltak Arne mellett?
Az előző két filmben ugye egyszerűbb volt a rendező dolga, nem volt különösebb etikai, erkölcsi kérdés amivel foglalkoznia kellett volna. Warrenék egy ártatlan, kétségbeesett családot próbáltak meg megszabadítani a rájuk tapadt démonoktól. Kétség kívül jó emberek voltak, hétköznapi, egyszerű életet éltek, aztán bumm a semmiből a nyakukba szakadt egy vagon démon. Egyszerűen rosszkor voltak rossz helyen és segítségre szorultak. A harmadik rész viszont már nem egy jó és ártatlan ember kétségbeesett segélykiáltásáról és Warrenék akcióba lendüléséről szól, hanem egy olyan emberről, aki gyilkolt. Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hisz-e Arne ártatlanságában, van akiben fel sem merül a kétely...én azonban szkeptikus gyanakvóként azért megkérdezném, hogy nem kellett volna Warrenéknek legalább csak egy kicsit vívódniuk azon, hogy most mit is csináljanak, hogy higgyenek-e egyáltalán a srácnak? Oké, hogy ők már tisztában vannak a természetfeletti létezésével, de nem veszélyes egy kicsit mindenkinek elhinni, hogy azért tette amit tett, mert egy démon kényszerítette rá?
Nem volt ez egy rossz film és ahogy már korábban mondtam logikus hogy miért készült el, mondhatni megkerülhetetlen ez az eset, ha már Conjuring univerzumban akartak alkotni, de valahogy vártam volna valamit...vívódást, őrlődést, esetleg több tárgyaló termi részt, az állítólagos megszállt srácnak többet kellett volna képernyőn lennie illetve kevesebb szirupot a végére.


Annabelle 3. - Vélemények

2021-01-01 20:11.36
Meglepő de ez is tetszett. Az első kettő is elnyerte tetszésemet, ez is hozta azt a szintet, amit vártam. Nagyon tetszett, hogy Annabelle mellett több elátkozott/gonosz tárgy is úgymond életre kelt, a révész nagyon creepyre sikeredett, de a többi se volt rossz.


Annabelle 2. - A teremtés - Vélemények

2021-01-01 20:09.17
Ez a rész még az elsőnél is jobban meglepett. Bár azt hallottam, hogy a második rész azért mégiscsak jobban sikerült, de úgy voltam vele kb olyan szinten lehet, mint az első. És nem! Az első Annabelle is tetszett, de ez...ez fantasztikus volt és itt már a színészi alakítás is sokkal jobb volt, le a kalappal.


Annabelle - Vélemények

2021-01-01 20:07.26
Sokkal jobb, mint vártam, kellemes meglepetést okozott. Habár...én valahogy Annabelle Wallis alakítását elég bénának tartottam, nem igazán való ő horror filmbe, a férj se volt egy durranás, eléggé szürke egér karakter. Viszont maga a sztori meg az atmoszféra fantasztikus, nagyon bejött. Szerintem simán megadtam volna neki az ötöst, ha Mia szerepére kevésbé faarcú színésznőt szerződtetnek.


A látogatás (2015) - Vélemények

2020-10-21 16:38.24
Mínusz egy csillag a kissrác rappeléséért, még egy mínusz csillag, amiért a kiscsaj minden komoly szituból kb idióta reality showt csinált a kamerájával és még egy mínusz csillag, mert rengeteg benne a logikai baki.
Először is...értem én, hogy egy ilyen fordulatra, mint ami itt van a valóságban senki nem számítana,de akkor is ott van a tény, hogy anyuka már majdnem két évtizede nem beszélt a szüleivel, nem látta őket, de azért felrakja a gyerekeket a buszra, hogy menjenek el a nagyiékhoz. Ez mennyire életszerű? Nem küldöd a gyerekedet olyan helyre, ahol 15 éve nem jártál, pláne nem olyan helyre, ahol a lakókkal tulajdonképpen fasirtban vagy.
Aztán meg...miért nincs a gyerekeknél mobil? Az a nyavalyás kamera non-stop forog, tiszta Győzike-showt csinált a kiscsaj a nyaralásból a nagyszülőknél, a laptop is állandóan megy, de mobiljuk nincs, amivel felhívhatnák az anyjukat, mikor rájönnek, hogy gáz van az öregekkel.
Na meg amikor megtörténnek az első furcsaságok, hogy nem az az első reakciójuk, hogy azonnal értesítik az anyjukat vagy menekülnek azonnal a legközelebbi szomszédig?


A Bly-udvarház szelleme (sorozat) - Vélemények

2020-10-14 19:09.41
Spoileres kritika:

Csalódás volt a Hill-ház szelleméhez képest. Ha önmagában nézzük végül is megállja a helyét, bár sokkal izgalmasabb vagy érdekesebb úgysem lesz ha eltekintünk elődjétől.
Míg a Hill-ház szellemében egy család szétbomlását, valamint az elmebetegség, függőség témáját tárgyaltuk itt már a be nem teljesült szerelmesek nyáladzását vagyunk képtelenek 9 részen át nézni.
Az volt nekem itt a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen nem tudtam egyik szereplőhöz sem igazán kapcsolódni, nem kedveltem meg semmit. A főszereplő lány nekem túlságosan tesze-tosza volt, a gyerekek rettenetesen...gyerekek voltak, akik hol nagyon erőltetetten modorosak voltak, hol pedig szimplán csak fárasztóak. A többiek pedig számomra még annyira sem voltak érdekesek, bár azt azért meg kell hagyni, hogy a házvezető nőt alakító színész azért elég jól hozta a figurát, bár a vele kapcsolatos naaaaaagy rejtély számomra már az első részben egyértelművé válik.Végül is ő volt az egyetlen, akit úgy ahogy valamennyire kedveltem, de az a baj, hogy rajta kívül még rengeteg főszereplőnk van és fele se olyan érdekes a történetük.
Az utolsó előtti részben, noha a narráció nekem kicsit idegesítő volt, akkor éreztem, hogy oké, szóval ezért volt érdemes megnézni ezt a sorozatot. Az a baj, hogy azt az egy múltban játszódó részt leszámítva nekem azért csalódás volt ez az egész sztori. Horrornak semmiképp sem horror, a thriller műfajt is épp csak súrolja néhol.
Félre értés ne essék, én nem jump scare parádéra vágytam, sőt még reménykedtem is abban, hogy ebben azért nem lesz olyasmi jelenet, mint az első évad kocsis jump scare-je ahol majdnem megállt a szívem...de itt a Blynál viszont néha azon kaptam magam, hogy annyira unatkozom, hogy azt sem bántam volna, ha bevágnak valami rémpofát, csakhogy végre felébredjek kicsit.
És ezen van a hangsúly, rettenetesen unalmas lett. A Hill-ház minden egyes képkockáját feszülten figyeltem, itt néha azon kaptam magam, hogy el-el nézelődök erre-arra, a telefonom nyomkodom, olvasgatok...ami valljuk be régen rossz.
Az még csak hagyján, hogy a sztori lassú lefolyású, de a Hill-ház is az volt, mégis sikerült elérniük, hogy lassúsága ellenére is izgulunk, érdeklődünk a sztori iránt. A Blynál azonban csak arra tudtam gondolni néha, hogy haladjunk már könyörgöm.
Ha nagyon be kellene sorolnom valahova ezt az évadot, akkor én határozottan csak a drámába sorolnám, még esetleg egy thriller jelző is elfér mellette, de horrornak nem horror, ez semmiképp sem volt az.
Míg az első évadban egy régi trauma szétválasztott egy családot, mindenki megutált mindenkit, itt a hozott traumák azok, amik összehozták a szereplőket, így tulajdonképpen dramaturgiai szempontból pont az ellentettjét látjuk az elődhöz képest, de a megvalósítás már jóval silányabban sikerült. Én szeretem a gótikát, ha van benne romantika én azt is szoktam élvezni, sőt a gótikus románc az egyetlen amit általában el szoktam tudni viselni, de ez...ez néhol már meg sem üti a gótikus szerelem szintjét, hanem átmegy egy szappanoperába, önmaga paródiájává válik, esküszöm néha azt vártam mikor vágnak be egy ilyen tipik szappanoperás nézést. Tényleg már csak az hiányzott egy-egy részből.
Még egy pár szó a főszereplő csajszikáról Daniről. Én valahogy nem kedveltem annyira a karakterét, mint az első évadban Nellt. Valahogy annyira...nem is tudom igazán megfogalmazni, irritáló volt. Egyetlen egy jelent volt, ahol tényleg megsajnáltam, még az elején, mikor a gyerekek bezárják a gardróbba. Utána valahogy nem igazán sikerült a szívembe zárnom, valahogy nem igazán hatott meg a drámája...bár az leginkább személyes okból származik, valahogy nem tudtam soha kedvelni az olyan karaktereket, akik az esküvőjük előtt pár nappal találják ki, hogy ja bocs mégse. Az nekem sem megható, sem drámai nem volt, mikor visszalépett, mert 30 évesen kitalálta, hogy ő leszbi. Könyörgöm eddig mit csináltál? A vőlegénye kifakadását a végén én teljesen jogosnak éreztem, ha az én párom jelentené be az esküvő előtt egy nappal, hogy ja bocs, sorry, meleg vagyok, hagyjuk már inkább az egészet a sunyiba, hát kb én is olyan dolgokat vágnék a fejéhez, mint amilyet a pasi mondott és kábé én is így kiakadnék tőle.
Dani karakterét tehát sosem sikerült igazán megkedvelnem, bár ennek leginkább tényleg csak személyes okai vannak, nem szeretem az ilyen típusú karaktereket.
Egyetlen egy pozitívumot tudok felhozni a mentségére, amiben jobban teljesített, mint a Hill-ház mégpedig, hogy végig a kastélyban játszódik a sztori. A Hill-háznál nem annyira tetszett az a megoldás, hogy csak flash-backek erejéig vagyunk a házban, bár végül is érthető volt az oka, a Bly azonban állandó teret biztosított szerelmi bánatos galambjainknak.
Nem volt ez nézhetetlen, sem kifejezetten rossz, de az előző által támasztott mércét nem ugrotta meg, unalmas lett, a karakterek messze nem voltak olyan érdekesek, mint az első évadban, senkiért nem aggódtam igazán, túl sok volt a csöpögés, kevés a hátborzongás, sok üresjárat, a csavarnak szánt csavarok, meg vérgyengék lettek, volt amit már az első rész közepe felé ki lehetett találni.
Kár érte, megvolt minden esélye hogy felülmúlja elődjét, tényleg minden adva volt, de nem élt az eszközeivel.


A befejezésen gondolkozom - Vélemények

2020-09-13 17:46.04
Nagyon rég éreztem már úgy magam utoljára egy film megnézése után, hogy engem megvertek, megrágtak, kiköptek aztán újra megvertek.
Fizikailag fájt ami ez a filmnek nevezett valami csinált velem. Elhangzik egy-gy érdekes párbeszéd, de nem megy túl a kocsma-filón és nincs is belőle sok. Vissza akarom kapni azt a két órát, amit ez a film elvett tőlem.
Ezek után már a könyvre se vagyok kíváncsi, ahogy hallottam/olvastam az is ugyanilyen káosz-katasztrófa-kínos-baromság, amit az író...vagy inkább ennek a fertelemnek a szülő atyja akármennyire is próbálhat tagadni én nem hiszem el, hogy ezt teljesen józan állapotban írt meg. És az a baj, hogy ez is egy olyan tipikus film, ami direkt azt akarja elérni az egyszerű emberrel, hogy ő a sz*r ha nem érti, nem elég művelt, nem elég kifinomult...nos, én ebből nem engedek, ennek a filmnek a megértése nem intelligencia kérdése, hanem hogy a néző mennyire szívott vagy rúgott be a nézése során.
Ahh, fájt, egyszerűen fájt...az utolsó negyed órát már csak pörgetve néztem végig.


A bébiszitter (2017) - Vélemények

2020-07-19 19:12.33
Kellemes csalódás volt, egynek simán elment. Mondjuk elég rövid volt, én simán elnézegettem volna még vagy plusz 20-30 percet, ahogy kergetik a kisgyereket. Volt pár félresikerült poén, de összességében működött.


Lucifer az Újvilágban (sorozat) - Vélemények

2020-06-14 22:46.44
Ugyan még csak a második évad kb felénél járok, de megelőlegezem neki a négyest...még annak ellenére is, hogy mélyen legbelül tudom nem igazán érdemel annyit. Ha összességében nézem és a pozitívumokat ki akarom emelni, akkor mindenképp megemlíteném a Lucifert alakító színész Tom Ellis zseniális alakítását. Eszméletlen humorosak tudnak lenni a beszólásai, az egész karakter úgy ahogy van, érdekes, izgalmas vicces és a fejlődés sem áll távol tőle. És ami azt illeti a pozitívumok 90%-át ez teszi ki. A maradék 10%-ba beletartozik pár mellékszereplő lehengerlő alakítása. És ennyi. És az a baj, hogy ez egy krimi sorozat akarna lenni, némi humoros beütéssel, de amíg a humor nagyrészt működik addig a krimi szál vérgyenge. Érdektelen, unalmas, kidolgozatlan, egyetlen egy esetet sem tudnék most úgy hirtelen felidézni az utóbbi másfél évadból, ami azért egy elég rossz pont.
További negatívum még, hogy noha Tom Ellis Lucifere noha fenomenális, mégis maga a karakter képességeit illetően igencsak csalódást okoz. Mármint...bakker mégis csak az ördögről van szó, hogy lehet, hogy az egyetlen ördögi képessége, hogy el tud hipnotizálni pár embert, hogy súgják meg neki leghőbb vágyait...és ennyiben ki is merül az ördög ereje. Sokkal hatalmasabbnak, erősebbnek, félelmetesebbnek kellene lennie, túlságosan emberi. Kb a Bájkeverő ördöge szintjén kéne, hogy álljon már ami szupererőt illeti, nem is szenvedne csorbát a sármja vagy a személyisége úgy enbloc...sokkal természetfelettibnek képzeltem őt el. Vannak még további negatívumok, de azokról még egyenlőre igyekszem nem tudomást venni, hisz még csak a második évadot nézem, bízom benne, hogy ami most még rossz azt a jövőben kinővi/korrigálja.
Amit azonban már most tudok, hogy ez is az olyan sorozatok közé tartozik, ahol nem a sztori miatt nézik az emberek, hanem a karakterek miatt. Azok tényleg jó, de azért nem ártott volna ha a krimi vonalat is megpróbálták volna csak egy kicsit érdekesebbé tenni.
Az első évad második részén én olyan jót röhögtem, amilyet már nagyon régóta nem, úgyhogy akármilyen rossz is lesz a továbbiakban a sorozat háromnál rosszabb csillagot nem fog tőlem kapni.


A meghívás (2015) - Vélemények

2020-06-07 18:04.48
Oké, értem én mi lett volna a film mondanivalója és üzenete, de úgy volt trágya ahogy csak lehetett.
Sem a történet, sem a színészek nem voltak érdekesek még csak egy fikarcnyit sem, háromszor aludtam be majdnem rajta, szóval lehet sejteni mennyire volt unalmas. A horrorral köszönő viszonyba sincs, thrillert is csak nyomokban tartalmaz...mondjuk úgy 0,5%-ban, drámának meg a színészi játék miatt pocsék.
Sajnálom a ráfordított időt.


Alice Creed eltűnése - Vélemények

2020-06-01 15:04.01
Nem mondom, hogy nem egy csavaros sztori, egészen az utolsó pillanatig nem lehet tudni, hogy most ki jut el a finishig és ki hagyja ott a fogát.
Ám az itt közzétett ismertető nagyon félrevezető. Egy macska-egér játszmára számítottam egy vagány hősnővel, aki igazi belevaló csajként szembeszáll fogvatartóival, küzd az életéért az utolsó leheletig. Egyfajta prédából vad féle sztorira számítottam. Sajna nagy csalódás, hogy szó sincs semmiféle vagány csajról, aki kiáll önmagáért, a sztori 100%-át végig bőgi, sipákolja, reszketi, sose kerül fölénybe, amikor pedig megtehetné olyan ostobamódon visszahátrál, hogy azt tanítani kéne, pedig minden adott volt a szökéshez. Ezen felül sajna nem is próbálták a készítők szimpatikussá tenni. Eleinte még úgy lehetett sajnálni, de mikor passzolja az első alkalmat, mikor simán leléphetne fogvatartóitól és mégis meggondolja magát egy rohadt önző cél miatt, egy arcpirítóan ostoba ötlet miatt...hát na, onnantól kezdve már nem hogy csak nem sajnáltam, de nem is igen érdekelt mi lesz vele. Ép eszű, jó érzésű ember nem tenne ilyen ostobaságot ilyen helyzetben, hanem fogná magát és lelépne, de nem neki még jobban kevernie kell a sz*rt.
Nem volt az egy rossz film, egyszeri nézésre jó, csavaros, az utolsó pillanatig tényleg nem lehet tudni, hogy akkor most ki hova merre, de ettől függetlenül nem tudtam kedvencet avatni, az én ízlésemnek túl sok ostobaság történik, a csaj olyan indok miatt nem lépett le azonnal, mikor lehetősége lett volna rá, hogy azt én totálisan életszerűtlennek tartottam. Akit elrabolnak, bántanak és mint valami állatot tartják, megalázzák az nem talál mentséget arra, hogy miért maradjon mégis, mikor futhatott volna.


Jacob védelmében (sorozat) - Vélemények

2020-05-31 11:04.59
Spoiler...

Csak négy csillagot kap, pedig nagyon szerettem volna többet adni. A vége miatt azonban csak ennyit érdemel, ugyanis, mikor az ember már azt hinné, hogy a sorozat végre tököt növeszt és kimondja azt, amire igazából mindenki vár már az elejétől kezdve...és a képünkbe tolják a tipikus " a nézők fantáziájára bízzuk, hogy mi is történt" klísét, ami miatt rohadt mérges lettem.
Miért nem mernek sorozatok tökösebbek, bevállalósabbak lenni? Régen még én is nagyon szerettem azokat az alkotásokat, ahol én dönthettem hogyan is ért végét a történet, mi lett a rejtély megoldása, de mostmár meguntam, mostmár nagyon unom, hogy minden a képzeletünkre van bízva. Ennek a sorozatnak pont nem áll jól ha válasz nélkül hagy. Nem azt mondom, hogy a szánkba kellett volna rágni de, de legalább valahogy egyértelművé tehették volna ki volt valójában az igazi tettes...egy leszólással, egy elejtett bizonyítékkal, akármivel, mégcsak szavakkal se kellett volna kimondani, csak valami kis utalást, hogy akkor ki is volt a tettes.
Az utolsó részt leszámítva egyébként ötös lenne a sorozat, még akkor is ha úgy istenigazából a Barber család nagyrészét még csak nem is találtam szimpatikusnak. Kicsit nekem túlságosan is ridegek voltak, robotiasak, a házaspár között semmi kémiát nem éreztem, bár azt nem tudom eldönteni, hogy csak a színészek nem tudtak kellő mennyiségű szimpátiát tettetni egymás iránt, vagy alapból ilyennek szánták a karaktereiket.
Andyt bírtam, de se Louriet se Jacobot nem sikerült megkedvelnem. Jacobról rohadt keveset tudunk meg, nagyon keveset beszél, Lourie pedig...láttam már az őt alakíő színésznőt más alkotásokban is, azokban sem volt túl szimpi, itt se lett az...nyávog összevissza, sajnáltatja magát, inkább akadályozza semmint elősegíti a nyomozást...meg úgy alapból nem hiszem, hogy egy anyának így kellene viselkednie, aki elvileg szereti a fiát. Andyről simán elhittem, hogy szereti Jacobot, hogy igazán törődik vele, az anya karaktere volt az aki sokkal hűvösebben viselkedett a fiával, inkább csak magával törődött, hogy ő hogy jön majd ki jól a helyzetből.
Kár ezért a soriért, nem hiszem hogy fogják folytatni, olyan szinten függő véget kapott, hogy csak na, a rejtélyre nem derül fény, csak szimplán lezárják, mintha nem is záróepizód lett volna, mintha jönne még a folytatás, ám legjobb tudásom szerint ennyi volt.


Téli menedék - Vélemények

2020-05-02 21:09.43
Oké, aki ehhez a filmhez az ismertetőt írta ide az egyértelműen nem látta a filmet :) óva intenének mindenkit, aki egy kísértetjárásos filmre számít ezen filmtől, mikor leül elé, hogy megnézze. Ez azt hiszem nem spoiler, vétek lenne azt elhitetni az emberekkel, hogy a mostohának és a gyerekeknek holmi szellemekkel fog meggyűlni a bajuk az éjszaka folyamán. Kétségtelen, a mostoha rengeteg démonnal kell, hogy megküzdjön nap mint nap, am az csak egy metafora, itt senkinek nem fog az arcába ugrani egy démon, hogy kirémíssze belőle a sz+rt is.

A film tényleges tartalma spoiler mentesen: adott egy apuka, aki nejét elhagyja egy csinos, de mentálisan totál instabil fiatalabb csajért, aki gyerekkorában szörnyű dolgokon ment keresztül. Az apuka két gyereke azonban nem bírják új "anyjukat" ugyanis őt okolják anyjuk öngyilkosságáért. Apuka azonban tojik rá, meg úgy kábé minden másra is a filmben, ő olyan mucho macho, hogy csak azért is elviszi a gyerekeket meg az új (mentálisan totál sérült) nőjét egy kis havas kirándulásra az erdő közepére, mit számít neki, hogy a gyerekei épp csak nem dobnak gránátot a csajra, akárhányszor megszólal. Igen ám, apuka nagyon vagánynak hiszi magát, a "nyaralás" alatt gyorsan le is lép valami franc se emlékszik már milyen indokkal és magára hagyja agyilag zokni csaját a két gyerekével, akik nem csinálnak titkot belőle, hogy a pokolra kívánják a csajt. A zakkant nő és a két Damien utánzat tehát egyedül maradnak a havas tájon és...

Spoiler innentől kezdve...
Nem tudom mennyire kell vaknak lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa, hogy a filmben egy fikarcnyi természetfeletti cucc sincs, hanem minden furcsaságért ami a házikóban történik a kölkök a felelősek, hogy őrületbe kergessék a már amúgy is őrült új anyucit. Sajnos túlságosan is egyértelmű mi folyik a háttérben semmi meglepetést nem tud okozni, így sajnos a filmnek van egy hátborzongató feelingje több ponton unalmassá, vontatottá válik.

Spoiler vége

Nem igazán tudom eldönteni, hogy tetszett-e ez a film vagy sem, egyszerűen nem tudom hova tenni.


Backcountry - Vélemények

2020-03-22 15:59.14
Spoiler lehetésges!

Eddigi életem legrosszabb állatos-túlélős horrorja volt.
A színészi játék az úgy nem is nagyon volt, párbeszéd aligha volt, ami volt is gyengére sikeredett, de mindezek még megbocsáthatóak lennének, de a vágás....ó a vágás miatt majdnem én vágtam fel saját magam, annyira amatőr módon lett megoldva. Nagyon látszik, hogy filléreket SEM akartak ráfordítani.
A film másfél óra, de ebből kb negyed óra lassított felvételben telik el, amit olyan szinten untam, hogy majdnem bealudtam rajta. Olyan kínosan egyértelmű, hogy csak az időt akarták ezzel húzni. Arról nem is beszélve, hogy az első egy óra egy szimpla nyugodt, dögunalmas és száraz doku filmnek is elmenne a kanadai vadonról, amit két szerelmes párocska szemén keresztül látunk...egy óra után kb öt percnyi maciterror+minimális body horror következik, majd lezárásként 15 perc lassított felvétel, ahogy az utolsó delikvens tántorog az erdőben.
Az a baj, hogy mivel két főszereplőnknek nincs személyisége, nem fejlődnek sehova, beszélni alig beszélnek így igazából nagyon nehéz aggódni, izgulni értük. Így a film végi 300-at is megszégyenítő jelenet sor teljes mértékben hidegen hagyott, mint ahogy kb minden hidegen hagyott ebben a filmben, a készítők semmit nem tettek meg azért, hogy akárcsak egy minimális szinten belevonják a nézőt illetve hogy érdekeltté tegyék a történet alakulásában.
Vannak filmek, ahol a hangeffektek hiánya és a zene teljes mellőzése kifejezetten jól állt...ennek a filmnek baromira nem állt jól a teljes kuss.
Sajnálom a rá fordított időt...


A kívülálló (sorozat) - Vélemények

2020-03-13 15:52.50
Ez a sorozat pontosan ugyanolyan, mint a könyv...hatalmas csalódás.
Ütősen indul a könyv is és a sorozat is, majd megkezdődik a lejtmenet és mg sem áll egészen a végéig.
Csalódtam Kingben. A könyv javára írom, hogy tulajdonképpen ott csak a lénnyel való leszámolás, vagyis a legvége verte ki nálam a biztosítékot, egészen addig egy nagyon feszes, érdekes, félelmetes, misztikus, rejtélyes kis sztori volt egy emberről, aki egyszerre volt két helyen. A sorozat azonban kb a felétől totálisan érdektelen, unalmas, vérszegény, a szörnnyel való leszámolás pedig még a könyvbélinél is felháborítóbb lett.
A mi jó volt a sorozatban: hangulat (bár az se végig), dialógusok (az se végig).
Ami rossz volt:
- színészi játék ( én nekem kb senki nem tetszett...Holly és Ralph kifejezetten csalódást okoztak)
- az ütemezés
- a zene
- az egyértelmű időhúzás
Kár érte, pedig eszméletlen jól indult. Bár ez leginkább King hibája, ő írta, s sorozat kb hű a könyvhöz,itt sajnos a mestert egyértelműen elhagyta a múzsája a sztori második felében.


A rítus (2017) - Vélemények

2020-02-16 15:41.24
Nagyon jó atmoszférával rendelkező kis horror ez. Egy sűrű, kihalt északi erdő amúgy félelmetes tud, hátha még egy gonosz entitás is rejtőzik a fák között. Kellőképp félelmetes, hangulatos, részemről többször nézős kategória. Könyvben is kedvet kaptam hozzá, hogy elolvassam. Az ősi vikingek hiedelemvilága/mitológiája amúgy is a szívem csücske, hátha még horror köntösbe is öltöztetik, akkor abszolút nekem való.


Amityville Horror - A rettegés háza - Vélemények

2020-02-08 19:57.09
Nem szeretem, mikor egy horror filmnek olyan unalmas a sztorija és a cselekménye, hogy az alkotók 5 percenként jump scaret alkalmaznak, hogy ne aludjunk el rajta. Jump scare-ből is ráadásul az igénytelenebb fajtákat kapjuk a képünkbe.
Unalmas sztori, gyenge színészi alakítás, nulla atmoszféra, felejthető zene, kínos párbeszédek, a vége pedig olyan lapos akár az Alföld.
A két csillagot, amit adok azt Ryan Reynolds six packje kapja.


Mi (2019) - Vélemények

2020-02-04 15:15.22
Röviden: a film címe az is lehetne, hogy A Klónok Támadása.
A film az elnyomásról, a társadalmi különbségekről és egy olyan valós ihletésű mozgalomról szól, amiről max csak azok tudnak, akik a nyolcvanas évek amerikájával foglalkoznak nap mint, nap vagy ne adj isten ott éltek akkoriban. Egy átlag magyarnak nem sokat fog mondani ez a film, amit ráadásul, ha elkezdünk boncolgatni, azután pedig komolyan venni (már pedig Peele-nek nyilván ez volt a szándéka) rájövünk, hogy hemzseg a logikai bakitól.


Menedék (2017) - Vélemények

2020-02-02 20:21.44
Ez az én zsánerem!
Kevés jump scare, kevés vér, rejtély és misztikum viszont a maximumon. Az atmoszféra hátborzongató, a hideg futkos tőle az ember hátán, amivel rátesz egy lapáttal a pazar színészi alakítás és a kiváló dialógusok.
Persze nem tökéletes, de ha kb ilyen szinten próbálkozna minden horror/thriller rendező nem lenne olyan silány a választék a műfajon belül.
Ebben a filmben semmi nem az, aminek látszik. A Marrowbone testvérek édesanyjuk elvesztését se tudják rendesen meggyászolni, hiszen titokban kell tartaniuk, mivelhogy az árvaház és az elszakítás lehetősége lebeg fejük felett fenyegetőn.
Nem elég hogy egy szörnyű titokkal kell együtt élniük, nem elég, hogy menekülniük kell múltjuk elől, nem elég, hogy édesanyjuk meghalt, még egy kellemetlenkedő ügyvéd is feltűnik a színen, hogy még inkább megkeserítse a testvérek sorsát, akiket szinte szó szerint kísért a múlt...vagy inkább egy bizonyos szellem, akitől már az Óvilágban is megpróbáltak megszabadulni....a szellemek és a múlt démonai azonban nem így működnek, azokat sajnos mindig visszük magunkkal, bárhová is megyünk.
Nagyon megható, szomorú, szívfacsaró ám kellőképpen darkos, creepy horror, amit bárkinek tudnék ajánlani, akinek nem a gore meg a jump scarnél merül ki az igazi horror fogalma.


Álom doktor - Vélemények

2020-02-02 10:32.42
Nem olvastam a könyvet, de most hogy megnéztem a filmet mindenképp kedvet kaptam hozzá, hogy elolvassam. A történet nagyon érdekes, nagyon tetszett, de sajna nekem kicsit túl hosszú lett és valamiért a színészi alakítástól sem voltam elájulva.
A főszereplő kiscsaj nekem nagyon robot, nagyon túltolja a fapofát, ha meg megpróbál mosolyogni vagy valami miatt izgatottnak látszani, rögtön ki lehet szúrni hogy erőlködik, nem tudta elég élettel megtölteni a karakterét. Az alakítása néhány helyen konkrétan kínossá válik.
Ewan tett már le eleget az asztalra ahhoz, hogy az embernek lehessenek bizonyos elvárásai, ha megjelenik a képernyőn így én pl sokat vártam tőle és noha messze nem csalódtam benne annyira, mint a kiscsajban, valahogy nekem ő is nagyon unottnak tűnt. Amúgy fura, mert egy lecsúszott alkeszt alakít, így érthető, hogy néha miért olyan mint a hátramenet, de pont ilyenkor van az hogy nem tudom eldönteni, hogy csak ennyire zseniálisan hozza a kiégett figurát, vagy csak borzasztóan unja a forgatást és tojik bele a színészkedésbe. És tényleg nem ő az egyetlen, akinél ezt észrevettem, pl A Hóemberben M. Fassbendernél is full ugyanez volt, egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy most tényleg ilyen királyul hozza a melankolikus alkoholistát vagy egyszerűen csak forgatás előtt beszedett pár altatót/nyugtatót/xanaxot...
Szóval nem rossz az alakítása, örültem, hogy ő kapta Danny szerepét, de sokszor gyanús volt, hogy azt sem tudja milyen rendezvényen van.
Rebecca viszont hozza a kötelezőt, benne van a legtöbb élet és látszott, hogy komolyan veszi a szerepét és élvezi is. Rá nincs panasz.


A gyermek (2019) - Vélemények

2019-12-29 18:06.47
Teljes rendben volt a film, nem értem ezt az alacsony értékelést.
Én kifejezetten örültem annak, hogy egy alkalmat eltekintve teljesen jump scare mentes, ugyanis gyűlölöm, olcsó megoldásnak tartom, a film viszont nem élt ilyenekkel, az atmoszférára épített, a zenére, a tájra, na meg persze az anya növekvő félelmére.
Látszott rajta amúgy, hogy ír a film...nagyon rá vannak cuppanva már évszázadok óta ezekre a gyerek-elcserélős rémtörténetekre.
Ha minden országban készítenének egy versenyre egy horror filmet a saját népük legnépszerűbb folklór/rémtörténet eleméből az írek tuti ezzel a filmmel indítanának.


Fehér éjszakák (2019) - Vélemények

2019-10-09 11:50.13
Florence Pugh zseniális alakítását leszámítva én sajna nem tudom úgy istenigazából dicsérni a filmet. Zanzásítva tulajdonképpen csak egy őrült szektásokról szóló film, abból én meg sajna vagy nem sajna de már nagyon sokat láttam, ráadásul sokkal jobbakat is. A The Ritual pl nekem ezerszer jobban tetszett, sokkal félelmetesebb, hátborzongatóbb...logikusabban felépített.
A Midsommar se nem félelmetes, se nem hátborzongató, inkább csak gyomorforgató néhány helyen.
Az se segít rajta, hogy olyan szinten elvont, hogy az már zavaró. Én szeretem az elvont, metaforákra épülő filmeket, kedvenc zsánerem, de azért mindennek van határa, és ez a film sajna többször is átlépte.
Sajna Florence-n kívül a többi színész egyáltalán nem jeleskedik, abszolút felejthető mindegyik, sőt mi több unalmas.
Egyszeri nézésre elmegy, de aki látott már gonosz/őrült kultistákról szóló filmet, legalább kettőt életében, annak semmiféle újdonságot nem fog tudni mutatni a film :( és az a baj, hogy Örökség is pontosan ugyanerről szólt,csak a helyszín más.
Igen, igen, tudom hogy sok féleképpen lehet értelmezni a filmet, tudom, hogy a főszereplők az idejük 99%-ban be voltak állva, így nem lehet tudni pontosan hogy mi volt igaz mi nem, mi volt valóság mi nem, de ha alapul vesszük azt, amit láttunk, úgy sajna nem egy észbontó alkotás.


47 méter mélyen - Vélemények

2019-09-11 19:41.27
Wow, ezerszer jobb volt mint amire számítottam, a vége meg...wow. Oké, nem azt mondom, hogy hú de nagy volt a csavar a végén, lehetett sejteni, hogy ha lesz akkor mivel lesz kapcsolatos, de a film ügyesen kivárt...egy idő után már azt hittem, ó már csak pár perc van hátra a filmből, ez már tuti a vég, ennyi volt és aztán meg wow.
Sokkal jobb értékeléseket is kaphatna ez a film. Nyilván nem Oscar-díjas, de pl a legtöbb cápás film között azért ez igencsak kimagaslik. Ráadásul bevállalós. A vége pedig keserédes, ami azért valljuk be ritka.


February - Vélemények

2019-08-19 20:00.20
Hihetetlen milyen alul értékelt egy film ez. Bár, azt hiszem talán mégis értem, oda kell figyelni, nincs benne jump scare, lassan építkezik, nincs sok vér, a szörny nem mutatkozik. A mai horror nézők többségénél tehát érthető ha abszolút bukás, hisz oda kell rá figyelni, elemezni az apróbb részleteket és egymásba illeszteni. Olyan ez a film, mint egy kirakós. Ha nem figyelsz oda, mert ingerküszöbödet csak egy a saroknál eléd ugró szörnypofa tudja csak elérni...nos az nem a film hibája. Persze hogy a többség nem érti és lesz*rozza...teló nyomkodás, zabálás, wc-re meg ide oda rohangálás a film nézése közben amúgy sem jó, hát még ennél a fajta filmnél, ahol minden jelenetnek értelme van, a párbeszédekre nagyon oda kellene figyelni, mert noha akkor abban a percben nem valami érthető, később kulcsfontosságúvá válik.
Nincsen baj a filmmel, teljesen rendben volt...azokkal van baj, akik azt hiszik a horror a vérrel meg a jump scarre-el kezdődik. Fatális tévedés. A horror jelentheti az északi, szürke, havas tájat, ahol a csend a lelkedbe mar. Vagy a szél...vagy egy kietlen, dermesztően hideg tájon felharsanó éles sikoly. Ez is horror. Sőt...nekem ez a horror.
Nem akarom bántani a Démonok közöttet, mert szeretem, de nagyrészt az ilyen filmek tehetnek arról, hogy a February féle típusú filmeket, egyszerűen nem tudják értékelni az emberek.
Hideg, nyomasztó, hátborzongató, minden egyes másodpercedet átitatja az ismeretlentől való ... vagy éppen nagyon is ismerős valamitől való félelem.
A három színésznő lenyűgöző, én őszintén szólva nulla reményekkel ültem le a film elé (már ami a színészeket illeti), nem is gondoltam volna, hogy ilyen tehetséges színészgárdával lesz dolgom...Kiernan egyszerűen bámulatos, de Roberts és Boyton is nagyon nagyon nagyon ott vannak.
Ezt a filmet tehát én kifejezetten azoknak ajánlanám, akik végre valahára szeretnének már mást is látni az agyrohasztó slasherek meg a vijjogó démonokon kívül, és szeretnének valami odafigyelős, gondolkodós, nyomasztó, lélekőrlő, lassan kibontakozó, bevállalós filmet látni.


Ragyogás (1980) - Vélemények

2019-07-29 17:28.33
Már értem King miért utálta ezt a filmet. Totál megértem. Azért beleképzeltem magam a fickó helyébe: van egy könyvem, ami rohadt jól sikerült, az emberek imádják, sőt a világ legjobb horrorjának tartják. Beleadtam lelkemet, eszemet, időmet, energiámat, mindenemet...aztán jön Kubrick és fogja a művemet, majd kiherélve mozivászonra viszi. Csoda ha ideges vagyok? Kár is volna azzal takarózni, hogy a könyv meg a film között mindig is volt és mindig is lesz lényegi különbség, nem lehet azt ugyanúgy adaptálni...erre cáfolatnak ott van a 97-es minisorozat változat, ami ezerszer jobbra sikeredett, már csak azért is, mert a Mick Garris rendezte változat a könyv lényegét és szellemiségét úgy úgy vitte át filmre, hogy az közben nem sérült. És mégis valahogy ezt a Kubrickos változatot jobban szeretik az emberek...egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy miért.
Ami pozitív volt, hogy a díszlet jobban el lett találva, sokkal jobban tetszett, mint a Garris féle változatban. És nagyjából ennyi jót tudok róla elmondani.
Ami negatívum:
- én nem tudom, hogy akik nem olvasták a könyvet és a 97-es Garris féle verziót sem láttak azok mennyit értettek meg a filmből? Én szerintem alig értettem volna belőle valamit. Van egy random totál kattant pali, aki felviszi a családját a hegyekbe, egy hotelbe, ahol egy random éjszaka úgy dönt halniuk kell? Ennél többet szerintem első látásra nem nagyon tudtam volna kikövetkeztetni.
- nincs karakter fejlődés. King Jack Torrance-je óriási fejlődésen megy keresztül. Kezdetben egy normális, a családját féltő és szerető, tipikus, családapa, akit a Panoráma szépen lassan, apránként megront, megőrjít. A végére totál elborul az agya, kifordul önmagából, konkrétan szörny lesz belőle. Ezt a Garris féle verzió gyönyörűen mutatja be. De itt mi van? Jack már az első képkockáktól kezdve bolond. Nulla karakterfejlődés.
- a karakterek borzasztóak. Jack Nicholson jó színész, de itt amit csinált inkább kínos volt, semmint ijesztő. A másik verzióban Steve Weber ezerszer jobban hozza az őrültet, anélkül, hogy az alakítása kínossá vált volna, konkrétan rettegtem már a végén tőle. Nicholsonon csak a fejemet forgattam. A Dannyt alakító kisfiú...hát...nem volt rossz, de kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle, nagyon haloványka volt. Na meg ott van a Wendyt alakító Shelley Duvall. Jaj szegénykémet nem akarom bántani, tudom mit tett vele ez a szerep és Kubrick, úgyhogy őt inkább békén hagyom.
- most komolyan...hol voltak a sövény állatok? Oké, a nyolcvanas években vagyunk, de nehogy már csak úgy mutatóba nem tudtak volna csinálni egyet vagy kettőt...
- Dick Halloran és Danny kapcsolata totál háttérbe lett szorítva, szinte mintha nem is lett volna. Dick is csak alig alig szerepel.
- a vége...ez háborított fel a legjobban és teljesen igazat adok Kingnek, mikor kijelentette, hogy ez így elfogadhatatlan. Ennél laposabb, ötlettelenebb befejezést el se tudtam volna képzelni.
Mi értelme volt ennek az egész kint kergetőzésnek? Miért nem volt jobb odabent végig nézni Danny és Jack macska-egér játékát? Miért nem volt jelentősége annak, hogy Jack mit felejtett el megtenni a végén? Ez volt az egész mögött a lényeg, ezért kapta Jack a munkát, hogy bizonyos dolgokra odafigyeljen, bizonyos lépéseket megtegyen, hogy egy nap ne arra keljenek, hogy a levegőbe repültek!
Lényeg a lényeg, aki teheti olvassa el a könyvet, vagy nézze meg a 97-es Garris féle változatot, mert az ezerszer jobb és hűbb King regényéhez.


Boldog halálnapot! 2. - Vélemények

2019-02-17 22:41.24
Most nagyon szomorú vagyok, de ez pocsék lett. Az első részt minden logikai bakijával együtt imádtam, többször is megnéztem már, ezt pedig aligha fogom még egyszer az életben. A vége felé már elővettem a telómat és azt böngésztem, mert annyira untam. Nagyon sok mindenre számítottam ezen film kapcsán, de hogy unni fogom, na arra nem. Fel voltam rá készülve lelkileg, hogy tuti nem éri majd el az első színvonalát, tehát tudtam, hogy nagy eséllyel nem fogok neki ötöst adni, de hogy ilyen gyenge osztályzatot kellett, hogy...csalódtam és nagyon rosszul esik, hogy elcs*szték, mert nagyon vártam.
Inkább megnézem mégegyszer az első részt, erről pedig megpróbálom elfelejtetni, hogy valaha is megnéztem. Meg azt is, hogy egyáltalán létezik.
Trehány...ez a szó jut róla eszembe.


Krampusz - Vélemények

2018-12-26 13:19.16
Nem tudom jó ötlet-e ezt karácsonykor megnézni, de én most néztem meg és végül is nem bántam meg.
Nm egy eget rengető horror, sajnos a krampuszon is látszik néha, hogy csak egy maszk, de összességében nagyon félelmetesre sikerült.
Az meg csak plusszpont, hogy elgondolkodtat, mondanivalója van. Ötöst azért nem adok neki, mert ahhoz túlságosan is B kategória, de ettől függetlenül jó volt egynek...lehet következő karácsonykor is megnézem, tradíciót teremtek :) A Reszkessetek betörők már úgy is uncsi.


Madarak a dobozban - Vélemények

2018-12-23 18:02.05
Nem tudom, hogy itt az ismertetőt, aki írta honnan vette, hogy terror támadás történt, de szó sincs ilyesmiről...
Egyébként a film meglepően jól sikerült, fel voltam készülve rá, hogy csalódást fog okozni és bár az ötöst azért nem adtam meg neki, de egy jó kis izmos négyesnek simán elment. A könyv soooookkal, de sokkal ijesztőbb volt, a film pedig nem annyira tudta tudta átadni ezt a félelem érzetet, ezért is vontam le egy csillagot. Lehetett volna kicsit ijesztőbb is, de egyébként nagyon hangulatos és végig izgulós volt.


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk