Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Anyám nyakán
- Paramount Network, 16:55
Levelek Júliának
- Film Café, 17:05
A holnap háborúja
- HBO, 17:40
Mr. és Mrs. Smith
- AMC, 17:40
Szellemíró
- Viasat Film, 18:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Talpig zűrben - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Kovács István - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Talpig zűrben aaaaa
Jeremy Renner aaaaa

 

Maestrohun hozzászólásai

Ugrás Maestrohun adatlapjára


Egek ura - Vélemények

2020-05-11 13:11.29
Szerintem végül is nem volt célja a készítőknek, hogy szánkba adjanak egy választ. A hiány érzet arra késztet minket, hogy kicsit gondolkodjunk a történtekről, a lélekben zajló folyamatokról.
Ugyan azt éreztem, mint te. Nincsen befejezve. De nem tudtam rámondani, hogy hiányos film, vagy rossz. A színészek is megfelelően játszanak, talán minden részletet megjelentenek, ami kell a filmhez és szépen építik fel időben. A végére mindhármuk személyét és határhelyzetben történő reakciójukat megismerjük. És most hogy pár hét után újra elővettem, belenéztem, most zárultak le bennem gondolatok, mert a film megnézése után, nem hagytam neki időt. Türelmetlen voltam. Azt vártam mint te. Megnézem és mint egy jó mozi, jóllakottan távozom. De itt maradt egy kis űr, amit arra hagytak meg, hogy komolyabban felemésszük és személyesebbé tegyük a filmet.
Ami most megfogalmazódott bennem, az az, hogy a film történése alatt úgy éreztem, hogy George Clooney-t állítja be a film mint egy szánalomra méltó, nyomorúságos alak. Ami igaznak is tűnhet. De a valóság, hogy nincsen olyan ember, akinek ne lenne. Mindenkinek vannak félelmei, kattanásai, megalapozatlan hite, babonája, tudatos vagy tudatalatti motivációja.
Ellenben a végére kiderül, hogy a "hibái"/gyengeségei mellett egyedül Geroge Cloney-nak hiteles és önazonos a személye.
A film vége legalább belelök minket nézőket egy olyan űrbe, ahol mi is kényserítve érezzük magunkat, hogy elgondolkodjuk mit és hogyan csinálunk...

Megpróbáltam úgy fogalmazni, hogy ne legyen spoiler annak, aki még nem látta.


Kerítések - Vélemények

2018-08-10 18:32.08
Remek film. De akkor nézzétek, ha nyitottak vagytok mások mélységére/magaslatára. Mert ebben csak ezek vannak. Tömény hétköznapok. Örülök, hogy azért amerika is gyárt valószerűbb/emberközeli filmeket.


Az állampolgár - Vélemények

2017-02-24 16:18.50
Milyen életszerűtlenségre gondolsz? Szerintem az nehezbben emészthetővé teszi ezt a filmet a többihez képest, hogy sokmindent akart belezsúfolni, mindezt nyersen a maga valójában. De ettől lesz más. Nekem hirtelen nem jut eszembe életszerűtlen eset.
Miért kellene a főszereplővel szimpatizálnod minden helyzetben? Csak akkor tudod belevonni magad egy filmbe, ha szimpatikus a főszereplő? Ha nem vagy nyitott egy ilyen filmre, miért nézed meg? Ez egyszerűen bemutat egy részletet más ember életéből.
Szerintem nagyon érdekes. Sokszor nekem is túllőt a célon, mert bizonyos dolgokat máshogy tennék, máshogy gondolkoznék. De ez a film nem rólam szólt, szóval nem érdekelt. Befogadtam ami jött. Emiatt sokszor megdöbbentett, volt mikor kiakadtam, volt mikor nevettem. Szerintem érdemes mindenkinek megnéznie. A filmvetítés végén pedig egy magyar tanárnővel beszéltünk, aki jó pár mikgráns (doktor, jogász) helyzetét ismeri, tanított ilyeneket. Alátámasztotta, hogy nagyon nehézkes nekik állampolgárságit szerezni, még akkor, ha már nagyon jól tudnak magyarul.


Ígéret földje (2012) - Vélemények

2013-06-19 00:49.51
Milyen jó hogy ki tudtad fejezni magad, miért ennyire "rossz". Én megnézem majd.


Szemfényvesztők (2013) - Vélemények

2013-06-19 00:35.20
Előzményem annyi volt, hogy elolvastam a Pesti est reklámját a filmről. Azt ígérték nagyon jó, végig feszülten kell figyelni a csavarokra stb.. Szeretem az ilyen filmeket, ezért beültem. Csalódás volt. Végig feszülten figyeltem, de csak ment lineárisan a sztori. Mindent a szánkba adnak. Ha kicsit bealudna az ember 5 percre semmiről nem maradna le. A végén aztán egyetlen egy pillanatról lerántják a leplet, de abból sem lesz nagy élmény. Én nem lepődtem meg rajta. Végül, a filmnek nem az a lényege, hogy feszült érdeklődést, gondolkodást váltson ki az emberből, hanem elég neki, ha csak hátradőlsz egy fáradt nap után és egy jót szórakozol. Aki szereti a csavaros thrillereket az felejtse el, mert semmi kihívás nincsen benne. Egy tál finom étel, de nem neked kell megfőzni. :) Ps.: Aki azt állítja, hogy gondolkodtató, nem tudom mire utal. Én hyper éberséggel minden részletre figyeltem a film alatt. Azt éreztem a film végén, hogy jajj, már vége is van? És hol volt a csavar, amit annyira ígértek. Egy Basic vagy egy Inception filmeknél sokkal éberebbnek kell lenni. Vagy ha már Morgan Freeman, akkor az Along Came a Spider című film.


Eredet - Megáll, vagy nem áll meg? Ez itt a kérdés! [SPOILERVESZÉLY!]

2011-03-17 19:17.22
Szerintem nem kell túlragoznotok a témát, mindenféle szövegi elemzéssel. A gyerekeket se higgyük totemnek. Az egészet úgy lehet eldöntetni, hogy a totem amit használ, hogyan viselkedik. Az álomban (a film legelején, az első 5 percben) Olyan szabályosan és egyenletesen forog, mintha egy mereven tengelyen forogna, ellenben a film végén az utolsó másodpercen, kezdi elveszteni a stabilitását, ami azt jelentené, hogy pár másodperc múlva el is dőlne, csak ugye elvágták a filmet, hogy beszédtéma legyen a dolog és tűkön ülve várjuk a folyttást. Én várom nagyon. :)


Karácsonyi ének (2009) - Vélemények

2009-12-23 23:45.14
Megnézem a filmet. Amúgy, meg: Bakker, megértelek! Szánalom, ahogy nem vagyunk megnevelme manapság. (azért mondom így, mert 24 évesen én is érzem ennek hatását magamon és másokon is) És a rohadt pénztelenség, illetve pénzéhség teszi a minél újabb generációt egyre és egyre ilyenebbé.


Rémségek cirkusza - Vélemények

2009-12-23 23:31.57
Szerinted a világsiker mennyire szubjektív? Én szuggesztívnek mondanám. Még csak a saját véleményhez sincs sok köze. A környezeti vélemény teszi bélyegét a véleményedre. Valaki pedig a könyv után mond egy megállapítást a saját véleménye alapján. Erre általában azt mondják, hogy szubjektív. De mond kérlek, attól, hogy valami világsiker, attól az még objektív véleménynyilvánítás? Ha 99-en beleugranak egy kútba mert azt mondják, hogy, akkor te utolsóként beleugrassz? Nevezzük ezt a fajta világsikert is szubjektvnek. A filmkészítésről meg annyit, hogy olyan filmet készítenek ami pénzt hoz, és nem olyat ami tökéletes adaptációja regénynek, forgatókönyvnek ésatöbbi'... :)


Törvénytisztelő polgár - Vélemények

2009-12-13 14:38.42
Ne haragudjál már. De ha csak az lenne itt a kérdés, hogy kinek tetszik, kinek nem és miért, az egyni szoc probléma, de arról nem is beszélgetnénk ennyit, mert arról nincs mit "vitázni" egszsges keretek között sem. De ha már boncolgatjuk a filmet, nem lehet egyni szemszögekből nézni. Egy film, egy egységes "üzenettel" bír aminek objektív szempontok alapján vizsgálhatónak kell lennie. Én nem csak az egyéni szimpátiáról beszéltem. Azt nem is vitathatom, hogy neked mondjuk 5* a film, nekem meg mondjuk "csak" 4*. De egy fórum nem is arról, szól, hogy elmondjam, hogy nekem mirt jó ez a film, hanem hogy objektív módon megvitassunk valamit...


2009-12-13 02:03.21
Szerintem te keresel benne jó dolgot benne, de még nem tudod mitől lesz valami igazán jó. Nevezzük azt erkölcsi változásnak, jellemformálásnak, megváltozásnak vagy erkölcsi megváltozásnak... Már én sem tudom minek nevezted. Annyit írnék mgegyszer, hogy a cél nem szentesíti az eszközt. Hogy nagyjából a lényeg megmaradjon, mert a válaszodban neked sem a hsz.-em lényegét sikerült megfognod. :) De majd egyszer megértjük egymást. Valószínű a komunikációs interface-ünk nem kompatibilis, de legalább is nem azonos protokollon próbáljuk megérteni a másikat. :) Én értem, hogy neked miért tetszik a film. Ezért szimpatikus a film nekem is. Viszont én még az is megkövetelm, hogy milyen módon éri el a film a célját. És mivel ez egy film, nem hagyhatjuk ki ezt meg azt, csak azért, hogy tartalmasnak lássuk. Szóval azért nem használnám a filmet sorsfordító célokra... Annyit mondanék rá, hogy jobb mint a mai átlag film.


2009-12-12 14:13.24
De jól elvagytok. :) Annyit korigálok magamon, hogy a filmben nem is faith, hanem fate szó szerepel, csak rosszul értettem és ezért zavart meg ez a mondat... Amúgy szerintem erkölcsi gyúzelemről ne nagyon beszéljünk. Ezt a kifejezést mg irodalom órákon tanulta mindenki regényekből. De ott aki belehalt olyan életet is élt, hogy nem igazán tudtunk volna belekötni. Viszont ebben a filmben Clyde nem olyan életet élt, szóval ezt a kifejezést ne használjuk már. A céljait megértem, de a cél nem szentesíti az eszközt!
Erkölcsileg meg pláne nem tért jó útra ez a Nick, mert végül Clyde-ot is törvénytelen módszerrel iktatta ki, miközben kitehették volna a bombát egy rétre is, rendőri közreműködéssel meg rábizonyíthatták volna, hogy igen is fel akarta robbantani az épületet a bent tárgyalókkal együtt, és simán letartóztathatták volna. De nem így történt. Mi meg ezen rágódunk. Ez amúgy tudjátok miért van? Mert Hollywood-nak olyan thriller kell aminek a vége inkább ütős, bombasztikus. Nem az a lényeg, hogy kerek egész üzenete legyen, hanem hogy pénzt hozzon a konyhára. Ezzel meg azt hoz, mert így többen meg fogják nézni, ki milyen indokkal. A mai filmeknek köze nincs a klasszikus regnyekhez, ahol a jó győzedelmeskedik a rossz felett. Itt a pénz számít, semmi más. Persze kell bele egy kis hős szagú vonal, hogy szimpátiát alakítsanak ki bennünk, de vége nem az amit mi szeretnénk. Szerintem inkább azért van bennünk ez az "erkölcsi győzelem" , mert eldöntüttük már előre magunkban, hogy ennek így kellene lennie és ezért nem látjuk objektíven a film valóságát. Én így látom: megpróbál valami jót, igazságot közvetíteni a film csak nem jó és nem igazságos módszerekkel. Aki az előbbit érzi túlsúlyban az nem vitatkozik a filmmel, aki pedig nem hajlandó kizárni az utóbbit, ők pedig kicsit kritikusak a filmmel. Ebbe a csoportba tartozom én is. Ennek ellére szerintem mint film, szórakoztató és leszűrhető belőle sok értelmes dolog, ha a film eszközeitől elvonatkoztatunk. (amik meg "hála" :( Hollywoodnak, muszáj, hogy benne legyenek)

Ezek után kíváncsi vagyok, hogyan alakul a véleményetek.


2009-12-08 19:47.37
Nekem attól vérzik kicsit a film, hogy milyen lett a vége. Amit Keny hangoztat, az szerintem nem jön át igazán. Nem látszik, hogy ez az egész mocskos rendszer megváltozna, de legalább Nick. Az, hogy Nick nem kötött alkut végül a gyilkossal, azért volt, sejtette, hogy megtenné a robbantást, s úgy is felrobbantja Clyde magát. Tehát végül senkiben nem mutatható ki a változás, hanem egyszerűen csak harcol a két fél egymás ellen a saját igazához ragaszkodva. Végül ez egyik győz. Amiért vérzik számomra a film vége azon felül amit taglaltam, hogy Nick nem is érhetett hamarabb a cellába mint Clyde. Ennek ellenére már a bombát elhelyezve várja Nick a csávót, hogy ugyan mikor toppan be az üregből, hogy meglephesse, miközben Clyde jóval hamarabb eltiplizett haza a városházáról. A laborjában sem töltött sok időt, csak megnézte a kameraképeket azután csóközön. Ráadásul a film alatt többször visszatérő: "nem tudsz harcolni a hittel szemben" szöveg hangsúlyt kap, viszont értelmét nem látom, mert zagyvaságnak tűnik, csak jól hangzik. Szerintem semmi értelme. Ez inkább csak a mocskos rendszer iróniája és dramaturgiája ez a film, mint valami igazságkereső megtestesítője...


A boldogság nyomában - Vélemények

2007-06-06 02:54.34
Nekem is tetszett. Szerintem megdöbbentő látni, ahogy az egyik szakadó cérnaszál után a másikba kapaszkodik Gartner, hogy maradjon még az a hajszálnyi remény az életbenmaradásra, és az újrakezdésre. Nem érzem elcsépeltnek a történetet aki együtt tud érezni azokkal akik a semmiből emelkedtek fel. Akik ezt elcsépeltnek látják, ne véleményezzék a filmet, mert akkor nem nekik való. Will Smith pedig nagyon jól játszotta. Minden rezdülésében érződik, hogy abban a pillanatban éppen mit érezhet, mi játszódik le a fejében. Megdöbbentő látni, hogy még manapság is képesek ilyen színészi "munkára".


Colonum béltisztító por komplex

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk