Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Mindent tud rólad
- Film4, 02:35
Aki bújt, aki nem...
- Film Mánia, 02:40
Piszkos lappal
- AMC, 02:45
A törvény gyilkosa
- Moziverzum, 03:10
Kéjlak
- Film Café, 03:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Rock zene
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ahsoka aaaaa
Glen A. Larson aaaaa

 

Corleone77 hozzászólásai

Ugrás Corleone77 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7

Kiadatás - Vélemények

2013-09-27 15:08.21
Amúgy viszont egész jó film. Nekem tetszik benne az idősíkokkal való játék is, ami persze csak a végén derül ki:)


Elrabolva (2008) - Vélemények

2013-09-27 15:05.45
Klisé az egész. Az az eltérő benne a többi hollywoodi nyálakcióhoz képest, hogy [ESETLEG SPOILER LEHET!!!] mindenkit megöl benne a főhős, nem lacafacázik. [Spoiler vége]
Nem azt mondom, hogy egy fos, de ez inkább Liam Neesonnak köszönhető. Egyszer nézhető.


Hajsza a győzelemért - Vélemények

2013-09-22 10:12.12
Szuper film! Engem annak idején nagyon megfogott Niki Lauda története, élete, miatta szerettem meg a Forma-1-et is. Azóta már nem nagyon érdekel az autóverseny, de ehhez a filmhez nem is kell, hogy különösebben F-1 rajongó legyen valaki. Végre egy jó film a sok hollywoodi szemét között!
Daniel Brühl tökéletesen vissza tudta adni Laudát, még külsőleg is nagyon hasonlít hozzá.


Kiadatás - Vélemények

2013-09-22 10:09.51
Yigal Naor nem játszotta hitelesen az egyiptomi rendőrt, mert teljesen nyilvánvalóan inkább zsidós arca van, mint arab. Miért nem tudják az arab szerepeket arabokkal játszatni?


Az út (2009) - Vélemények

2012-12-16 10:14.52
A végét nagyon hollywoodosan oldották meg, egyáltalán nem illik a film hangulatához.

SPOILER!!!

Gondolom, a gyerek miatt nem volt merszük a film alaphangulatával megegyező, sötét véget kitalálni. Az rendben is lenne, hogy remény vagy pozitív üzenet végén, de a kerek család, apa, anya, gyerkek, KUTYA (könyörgöm!!:)), nekem már sok volt.


Suszter, szabó, baka, kém - Vélemények

2012-01-28 18:20.57
Magyar jelenetek hibái:
1. Budapest látképe, parlament a 70-es években. Na és hol a vörös csillag a parlament tetejéről?
2. Ilyen mozdonyok nem voltak még akkor (piros, áramvonalas a pályaudvaros jelenetben)
3. Presszó-jelenet: a szegény, kopottas, csecsemőjét szoptató (szerintem a rendezők így képzelték a "tipikus kelet-európai" átlagasszonyt) majd biztos a Párizsi-udvarba ül be, az elegáns presszóba... az már akkor is a külföldiek és gazdagok passziója volt.

Az jó, hogy magyarul beszéltek benne (az eredeti változatot láttam, mint mindig), de ha a magyar hátterű ügynököt hitelensen akarták volna eladni, akkor Mark Strongnak nem lett volna akcentusa, szinkronizálták volna vagy vmi.
Magyar színészek jók voltak, csak Kálloy Molnár mikor/mitől hízott el ilyen eszeveszetten?


A rítus (2011) - Vélemények

2011-03-10 18:27.54
Tetszett, hogy nem volt hard horror, inkább lélektani dráma. De azért benne vannak az ördögűzős kellékek. Nem szeretem a primitív, klisés sátán-filmeket.
Magyar vonatkozások:
Az kicsit vicces volt, ahogy magyarul beszéltek benne, meg a Kovak név is (talán a Kovácsot próbálták kiejteni?). A főhősnek viszont a történet szerint nem voltak magyar gyökerei, legalábbis nekem ez nem tűnt fel, akkor miért beszél az apuka magyarul a nejéhez? VAgy lehet, hogy valami kimaradt...
A film nagy részét állítólag Budapesten forgatták, de én nem ismertem fel semmit. Lehet, újra meg kéne nézni.
Nem volt rossz, nem csalódtam. Végig szorongattam a szék karfáját, mégsem a szó primitív értelmében volt horror. Inkább thriller, tényleg.
Színészek jól alakítottak, nem csak Hopkins.


Dr. Halál - Vélemények

2011-02-28 17:15.49
Várj, azért ne csúsztassunk:
Az aktív eutanáziát választani halálos betegségben, iszonyú fájdalmak mellett vagy azért, mert idős az illető, és nem akarja fogyasztani a nyugdíjat, vagy a túlnépesedés miatt - ez két teljesen különböző dolog!
Senki sem állította, hogy az eutanázia az utóbbi célt szolgálná, ez immorális lenne, és Kevorkian sem ezt hirdeti, sőt! Én megnéztem pár interjút az igazi Kevorkiannal, és ő hangsúlyozza, csakis akkor vállalta, ha 1. orvosilag indokolható volt (halálos végkimenetelű betegség, szenvedéssel), 2. ha a beteg maga kérte. És mindig jelen volt több ember, felvették videóra a nyilatkozatot, vártak pár hetet, hogy ne hirtelen felindulásból történjék a dolog, és hasonlók.
Ő ezzel szolgálatot tett a szenvedő embereknek. Amúgy ez a filmben is egyértelmű volt.
Kiterjeszteni az eutanáziát más esetekre, vagy presszionálni az időseket - ez erkölcstelen lenne. De ezt mind be lehetne szabályozni, tehát szerintem indokolatlan a félelem.
A lényeg, hogy az interjúk alapján nagyon őszinte és hiteles film volt, egyre inkább csodálom Kevorkiant, ahogy jobban megismerem.


2011-02-24 22:00.55
A téma érdekes. Al Pacino alakítása zseniális, és borzasztóan hasonlít Jack Kevorkianra. Azelőtt hallottam dr. Kevorkianról, mert érdekel az eutanázia kérdése, de nem tudtam igazán hová tenni. Igaz, a film biztosan csak egyfajta szemszögből mutatja be, de engem csak megerősített abban a régi véleményemben, hogy támogassam az önkéntes, aktív eutanáziát.


Őrzők legendája - Vélemények

2010-11-06 19:07.42
Elvárások nélkül ültem be a gyerekkel, és nagyon jó élmény volt! Pozitív "csalódás", mert nem számítottam ilyenre, Főleg persze képileg tetszett, az effektek, 3D, a történet maga igazából csak a gyerekeket köti le.
Egy kérdés - aki tudja - , és ez kicsit SPOILER-VESZÉLY!
Mi volt pontosan a csodafegyver? Fizikához nagyon értő gyerekemmel beszéltünk róla, de ő sem tudta megmondtani. Az elején valami mágnesnek tűnt, mégis inkább elektromosságra emlékeztetett. Persze tudom, a villamosssának nem lett volna köze e fémekhez, de engem a Tökéletes trükk hasonló effektjeire emlékeztetett, amikor ott Nicola Tesla kísérletezget. Szóval: van egyáltalán köze a tényleges fizikához a dolognak?
A gyerek persze egyből ellentmondásokat, logikai bukfenceket talált: pl miért kell köpetekből kurkászni a fémet, ha egyszer páncélt tudnak maguknak kovácsolni, stb, stb...
Persze ez mese, úgyhogy felesleges akadékoskodni:)


Ízek, imák, szerelmek - Vélemények

2010-10-27 14:21.57
Én jártam indiai ásramban (csak megnéztem), és tényleg tele volt hülye külföldiekkel, akik ott akarták megoldani az életüket. Csakhogy ezért nem kell elmenni Indiába meditálni, vagyis igaz az a mondás, hogy a problémáidat mindenhová magaddal viszed, nem az a lényeg, hol vagy éppen.
Persze az egy éves meditáláshoz legalább két dolog kell, és hát valljuk be: a mi kelet-európai létünkből kiindulva nem szakadt meg a szívem a főszereplőért. Egy évig ne legyen semmi jobb dolgod (munka, gondoskodni való családtagok stb), viszont legyen pénzed.
Amúgy lelki fájdalomra a környezetváltás tényleg jó, főleg kilépni a fejlett világból, mert megtanít arra, hogy relativizáljuk a saját kis egyéni problémáinkat. De nekem ásram és meditáció nem kéne hozzá, mert az nem old meg semmit. India semmivel sem spirituálisabb, mint bárhol másutt.


2010-10-27 14:16.07
Ez egy jó unalmas film volt, és semmitmondó. Fele időtartamban is meg lehetett volna oldani.
A tipikus amerikai sztereotipikus gondolkodás.
Olaszok esznek és dugnak, indiaiak meditálnak, balinézek... hm, talán Bali egyesítette a fizikai örömöt és a spiritualitást, ezért jelentette a tökéletes megoldást.
Mindenesetre ahogy az amerikaiak látják a világot. Már az is nagy szónak tűnt, hogy egy amcsi elkezd idegen nyelvet tanulni.
Az egész inkább az öregedő Julia Roberts egyszemélyes primadonnázásának tűnt, de nekem nem jött be. (Lehet, hogy azért sem, mert nekem Javier Bardem nem a latin szerető, hanem a pszichopata tömeggyilkos szrepében - No country for old men - tetszett a legjobban?:-))


Viharsziget - Vélemények

2010-08-28 09:01.42
SPOILER
Ostobatuk 799-es véleményével értek egyet. A főhős őrült, de amikor ráveszik, hogy leszámoljon a téveszméivel, később sem esik vissza. Egyértelmű ez a mondat: "Mi a rosszabb? Egy szörnyetegként élni, vagy jó emberként meghalni?" És ő a két dilemma közül egy harmadikat választ: sem halál, sem szörnyeteg-lét, hanem lobotómia után "boldog" ignoranciában tovább élni. Vajon az ápolói/kezelői is tudják, hogy ez a részéről tudatos választás volt?
Egy dolgot viszont nem értek: mi a világítótorony szerepe a filmben? Az nem látszanak túl logikusnak, hogy valóban ott végezték el a műtéteket. A filmben látszott, hogy ott semmi nincs, ez egy világítótorny, nem több. Meg miért tennének egy műtőt az alig megközelíthetetlen világítótornyba?
Viszont valami központi (szimbolikus?) szerepe mégis volt ennek az épületnek. Szerintetek?


Leonardo DiCaprio - Vélemények

2010-08-28 08:40.17
Eredetben és Viharszigetben fantasztikusat alakít!
Már a Gilbert Grape-ben nyújtott szerepléséért megadtam volna neki amúgy az Oscart.


Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Vélemények

2009-10-20 12:57.09
Tetszett egyébként, ahogy a jellemek fokozatos bemutatását megoldották. Először totál mást hisz az ember, mint ami végül kiderül.
Ahogy a kezdetben joviális öreg maffiózóról kiderül, hogy maga a Sátán, Nyikolajról meg - aki kezdettől kegyetlennek látszik - ugye, az ellenkezője. Kiril alakja kezdettől idegesítő, az elkényeztetett, ugyanakkor frusztrált, gyenge, de arrogáns buzeráns gyerek a végére majdhogynem sajnálni való lesz. De azért igazán kinyírthatták volna, azt úgy vártam.


2009-10-20 12:53.15
Ja igen, az öt pont...


2009-10-20 12:52.48
Jó film, Mortensen fantasztikus. Nagyon jó színész. Milyen visszataszító tudott itt lenni a Gyűrűk ura után (azzal együtt, hogy végül is "good guy-t" játszik itt is) Mint mindent, ezt is eredeti nyelven néztem meg, és mondhatom: az akcentust, az orosz és angol keverését nagyon jól megoldották!A színészeket - főleg Mortensent - dicséri ez is!
Aki látta szinkronban: vajon ott is megpróbálták visszaadni az orosz akcentust?
Másfelől viszont nem az a film, amit szívesen megnéznék másodszor is. Nekem túl brutális, gyomorforgató volt, ahogy előttem már írták. Főleg a megerőszakolós jelenet, premier plánban. Na meg, a gyilkosságok sem kispályások. Nekem ennyi már túl sok, sokkoló. De filmként tökéletesen meg lett csinálva akkor is.

SPOILER:
Nyikolaj ugye végig a yard beépített embere volt?


Stauffenberg - A Valkür hadművelet - Vélemények

2009-09-04 12:47.28
Igen, tetszett. Sokkal jobban, mint a hollywoodi másolata.


Valkűr - Vélemények

2009-09-04 12:46.50
Most néztem meg az eredeti német filmet, aminek ez - szerintem - a remake-je. Eddig nem is tudtam a létezéséről, pedig szenzációs! A német színész (Sebastian Koch)is sokkal hitelesebben játssza von Stauffenberget, mint Cruise. A hitelességéhez még az is hozzájárul, hogy német nyelven van, nem angolul.(bár aki szinkronizálva nézi, annak valszeg úgyis mindegy:))
Azért jellemző, hogy itt 236 vélemény van, az eredeti-jobb- német filmnél meg kb 3. Szóval, mindenki a hollywoodi filmet ismeri csak, ami finoman szólva is csak lemásolta az eredetit. Persze, saját magamat is minősítem ezzel, hiszen én is csak most fedeztem fel a másikat. Mindenesetre ajánlom azoknak, akiknek tetszik a téma. A címe: Stauffenberg, a Valkűr-hadművelet (2004)


Johnny Depp - Melyik a legjobb alakítása?

2009-07-19 18:34.41
A Gilbert Grape-ben Leo di Caprioval együtt nagyon szuperül alakított.


Charlie és a csokigyár - Vélemények

2009-07-19 18:32.21
Szerintem pedig éppen, hogy felnőtt humora van, akkor is, ha első benyomásra gyerekfilmnek tűnne a témája miatt.


Charlie és a csokigyár - A legjobb jelenet

2009-07-13 15:35.28
Amikor az egyik apuka átadja neki Wonkának a névjegykártyáját, ő meg azonnal a háta mögé vágja, és valami ilyesmit mond: "Kit érdekel?"
Az is, amikor nekimegy az üvegajtónak:)


Charlie és a csokigyár - Vélemények

2009-07-13 15:32.54
Jaj, imádom!:)Annyira tetszik a humora, és ahogy Johnny Depp alakít! A karakter, akit játszik.
Nekem egyébként az "umpa-lumpák" tetszettek a legjobban:D


Bangkok Hilton - Vélemények

2009-07-09 20:07.57
Thaiföldtől meg nem kell félni: kemény törvények vannak, de ha nem csinálsz semmit, akkor a tenyerükön hordanak. Kábítószert meg nem kell csempészni.
Viszont tanulságos abból a szempontból, hogy soha nem szabad más csomagját elfogadni, smemilyen körülmények között!


2009-07-09 20:06.29
Csak mostanában láttam, miután kijött DVD-n.
Tetszett, hogy bő lére eresztették a történetet - azt hiszem, eredetileg TV-film sorozat volt - , és hogy nem csak az akción a hangsúly, hanem a családi hátteret, a szülők szerelmi történetét is bővebben taglalják. No meg, az apakeresésről is legalább ugyanannyira szól.
Nicole Kidman ugyan nem igazán kedvenc színésznőm, de itt nagyot alakított. Külön öröm volt Hugo Weaving "Elrond ügynököt" :) látni fiatalabb korában.
Szeretem a brit és ausztrál angolságát is, élvezet volt.


Leonardo DiCaprio - Vélemények

2009-07-09 19:55.11
Igazatok van, bár már a Gilbert Grape-ben is hatalmasat alakított!
A Titanic-típusú filmek ízlés kérdése, de maga Leo ebben is jó színésznek bizonyult. És az utóbbi filmjei a példák arra, hogyan tud alkalmazkodni egy szrephez, egyszóval: jó színész!
Már várom a Signatra filmet.
Mi ez a viharsziget?


Angyalok és démonok (2009) - Vélemények

2009-06-15 10:25.58
Az jutott még eszembe, hogy ha valaki valódi, izgalmas, középkori gyilkosságsorozatot+nyomozást akar, valódi műveltség bevonásával, az olvassa el/nézze meg A rózsa nevét. Na persze, a szerző ott nem amerikai...


2009-06-15 10:21.44
Szar film volt, de hát én vagyok a hibás: tudtam, hogy eleve nem szeretem a primitív amerikai összeesküvés-elmélet történeteket, amik az átlagműveltségnél magasabbra nem építhetnek (és még ez is szép). Itt is erőltetetten bevontak minden ismertet - Rafaellótól Berniniig - az összeesküvés elméletbe, ráadásul a szimbólummagyarázat is iszonyúan erőltetett volt (merre mutat az angyal kardja? ill "ha összekötjük, kereszt jön ki a térképen" típusú baromságok).
Elismerem, van, akinek fekszik ez a fajta sztori, nekem meg sem kellett volna néznem.
Az egyetlen, amit (akit) érdemes volt benne nézni, az Ewan McGregor.


Mark Strong - Vélemények

2009-05-28 19:09.31
Az Emmában és a Csillagporban láttam, most pedig a Hazugságok hálójában. És mint kiderült, a Syrianában is ő szerepelt.
Szerintem kivételesen karizmatikus figura mindenhol. Keresem a filmjeit.


Leonardo DiCaprio - Vélemények

2009-05-28 19:08.17
Legutóbb a Hazugságok hálójában láttam. Amilyen átlagosan unalmas a film, olyan jó benne Leo. Ő és Mark Strong nagyon feldobják a filmet.


1 2 3 4 5 6 7
Mannavita Méhpempő rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk