Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A következő három nap
- Film4, 20:00
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
A testőr
- Film Mánia, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Ferrari - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szikraváros aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Ízek, imák, szerelmek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
117. HettyKing (2017-07-18 20:05.52) aaaaa - (válasz Norbitzki 116. hozzászólására)
Igen, igazad van, eltelt egy kis idő, mikor láttam. Csak nagy vonalakban van meg a sztori, de aztán rájöttem. A film története kicsit sablonos, a hangulata, ami megfog.
Amúgy nem, nem ez volt a lényeg amúgy, hanem hogy SPOILER.... megtalálta a szerelmet. :)


116. Norbitzki (2017-04-14 23:58.51) aaaaa
Tipikusan az mozi, melyet jó volt nézni, mert sok szép tájat láttam, és tulajdonképp kellemes volt bámulni a tv-t...csak néztem és néztem, míg nem vége lett. De ha egy hét múlva rákérdeznétek, hogy miről is szólt, lehet már csak arra emlékeznék, hogy Julia Roberts utazgatott. Mert ez volt a lényeg, vagy nem? :))



115. DInnyetimi (2017-04-14 21:21.23) aaaaa
Nekem hozott egy felismerést miközben néztem, már ezért megérte megnéznem. Ettől függetlenül is élveztem a filmet.
Érzékeltem azt, amit a film át akart adni, még ha mégoly szűkre szabott is a játékidő a könyvhöz képest (amit nem olvastam, de sejtésem szerint részletgazdagabb lehet).
A főszereplő a saját életébe kalauzol minket, amikor épp egy gödör aljáról szeretne kikászálódni, és ezt meg is teszi, ennek a felemelkedésnek lehetünk szemtanúi. Nincs ember, aki ne ment volna át ilyesmin, még akkor sem, ha nem ugyanezt az utat járja be. A megoldás pedig nem máshol van, mint bennünk. Mindig. Liz inspirálni szeretne a saját példáján keresztül, és nem azzal, hogy az útját járd be, hanem, azzal, hogy aki egyszer volt lent az utána lesz fent is. Csak rajtunk múlik.


114. HettyKing (2017-01-01 17:07.45) aaaaa
Ez lett a kedvnc filmem!


113. Husosbarack (2016-10-15 16:55.38) aaaaa
Bevallom őszintén, a filmet előbb láttam, és csak annak hatására olvastam el a könyvet is.
A filmmel nem volt semmi kivetnivalóm, már többször megnéztem, így eléggé meglepődtem, amikor ennyire lehúzó kritikát olvastam vele kapcsolatban.
Úgy vagyok vele, hogy amiben Julia Roberts szerepel az általában nézhető film, csak mert ő Julia Roberts. Nekem ő az, aki hitelesen tudja eljátszani az anyát (Erin Brokovich) vagy a kurvát (Micsoda nő)
Liz Gilbert egy világutazó, ahogy a füvesember is mondja a filmben. Voltak gondjai, elvált. Azt a könyvben sem taglalja pontosan mik voltak a hibáik, de tény, hogy a férj sem volt egy áldott jó lélek, szóval nem csak a nő tehet arról, hogy megromlott a viszonyuk.
Liz meghetette azt, amiről a legtöbb nő csak álmodik. Eltűnt. Elmenekült a problémák elől, lezárt egy ajtót, és kinyitott egy másikat. Új dolgokat ismert meg, új tájakat, ízeket fedezett fel. Mert neki erre volt szüksége. Megtalálta a lelki békéjét.
A könyv részletesen beszél arról milyen nagyszerű élmény elfogyasztani egy egyszerű paradicsomos tésztát Olaszországban, hogyan lehet eljutni a hetedik szintre jóga közben stb.
Egy film nem tudja átadni a könyv minden mozzanatát, azokat a gondolatokat, amik átfutnak az író agyán miközben falatozik egy étteremben. De ennek ellenére kárpótol minket a gyönyörű táj, a kellemes olasz nyelv, az a vidámság és lüktető pezsgés, ahogy az olaszok élnek vagy mondhatnék bármi mást.
A valódi Liz Gilbert persze közel sem hasonlít Julia Roberts-re, ahogy Felipe sem annyira elragadó, mint Javier Bardem. De velem elhitették, hogy ők ketten egymásnak vannak teremtve, és a korkülönbség és földrajzi viszontagságok ellenére is képesek kapcsolatban élni egymással.
Egy könyvet általában sokkal jobban szoktam élvezni, mint a belőle készült filmet, de ez esetben fordítva van. Számomra abszolút befutó!


112. Chans (2014-11-01 12:22.33) aaaaa
Fantasztikus film, láttam már évekkel ezelőtt, de akkor bizonyára felületesen néztem és nem értettem a lényegét. Aki lepontozza az bizonyára csak felületesen nézi, nem árt rajta elgondolkodni és a lényegét megfogni.
Fantasztikus színészi játékok vannak benne és nem utolsó sorban a helyszínek is lenyűgözőek, de ami igazán megfogott az a mondanivalója.
Nagyon szuper, jelenleg a kedvenc filmem... ja és eszméletlen jó zenék vannak benne...


111. Saint alexis (2014-10-19 22:08.43)   - (válasz Delpiero 110. hozzászólására)
Hihi, én simán a felét vágtam volna :))


110. Delpiero (2014-10-19 21:02.18) aaaaa
Iszonyat hosszú!
30-40 percet nyugodtan ki lehetett volna nyesni a végső verzióból.
A színészekkel egyébként nincs gond.


109. Kittentyű (2014-02-15 15:13.49) aaaaa - (válasz Tömö 108. hozzászólására)
Én csak Javier miatt néztem meg mert nagy kedvencem, nagy kár hogy csak az utolsó 40 percre kapott szerepet. Elnéztem volna még a játékát. :)


108. Tömö (2014-02-15 14:46.16) aaaaa
Igen, csak mire felbukkan, addigra az ember 5x éleszti magát újra, mert halálra unta magát a filmen..:D
Ráadásul Julis miatt sem lehet nézni, olyan ronda itt, mint egy zombi, szegény...
Romantikát meg nem is tudom hol keressünk...Javier sztem pont ott nyaralt és felkérték, ha már itt vagy öreg, gyere dobd már fel ezt a pár jelnetet, vkinek mutatnia kell már a vásznon.


107. Kittentyű (2014-02-15 00:43.09) aaaaa
Megnéztem újra. Javier valami eszméletlen jó volt, egyszerűen imádnivaló a pasi. Júlia is jól játszott. Nagyon jó film. :)


106. Az utolso szamuráj (2012-11-21 17:15.34) aaaaa - (válasz Jani77 100. hozzászólására)
Jani,ki vagy Te?


105. Kittentyű (2012-11-21 17:14.03) aaaaa
Egyszer érdemes megnézni.


104. Tömö (2012-08-14 19:33.23) aaaaa
A filmet halálra untam. A könyv biztos jobb. :)

Az indiai etapot kompletten végig pörgettem:D, istenem, de uncsi film volt...még a két hím sem sokat dobott rajta.


103. Starsineye (2012-06-11 19:58.11) aaaaa
A könyvet halálra untam. A film egész jóra sikeredett, bár itt is volt pár luft. Összegészében tetszett. Julia csúnyán öregszik. De mondjuk én is.:)


102. Zsancii (2012-06-07 00:23.01) aaaaa
Ez a film baromi hosszú, alig bírtam végig ülni... Párszor azon kaptam magam, h. nem a filmet nézem, hanem a holnapi ebéden gondolkozom. Lehet azért, mert jól néztek ki benne az olasz kaják :) 1-2 rész tetszett, de ezekért még egyszer nem szenvedném végig ezt a 2,5 órát. Szerintem ha jól körülnéznék, hasonló témában találnék jobb filmet. El akartam olvasni a könyvet is, amit azt hiszem egy darabig most elhalasztok :)


101. Independence (2012-04-26 13:53.53) aaaaa
Sablonok, klisék, közhelyek..., valami hasonlót olvastam valahol a filmmel kapcsolatban, de muszáj volt idelopnom, mert telitalálat.
Az amerikai mozgóképipar nagyüzemi terméke ez a mozi, komoly kérdések feszegetése, de oly felszínesen, és minden mélység, súly, értelmes konklúzió nélküli megfogalmazásban, melyet ily könnyed felelőtlenséggel a néző arcába tolni, csak a derék "holivudi" mestereknek van bátorsága.Iszonyú üres, és semmitmondóan banális film ez, még a díszcsomagolás is sérült itt-ott.

Mert valójában..., ha mondanivaló, akkor lett légyen egyetemes érvényű, ám, hogy is lehetne az, mikor az átlegemberek életében amúgy ténylegesen felmerülő problémákra olyan receptet ír a film, amit nem lehet kiváltani a patikában.
Mely hasonló érzelmi, életvezetési válságban élő magyar honpolgár képes lazán a hátára vetni a túlélő motyót, és bebolyongani a világot, hogy meglelje a válaszokat a nagy sorskérdésekre, mikor még az évi egy "welneszhétvége" beütemezése is megoldhatatlan egzisztenciális gondokkal jár.

A mozinak ez az alapfelvetése, rendben, ezen ne akadjunk el, tehát lépjünk túl rajta..., ám komplett spitituális gondolkodást, nem lehet beleimportálni a fejünkbe, ez nem így működik, mert, ha így lenne, akkkor a legpozitívabb jogit is el lehetne hívni kis hazánkba, hogy ő meg sajátítsa el, a sajátosan magyar pesszimista életszemlélet mindennapi gyakorlatát.Valójában egy kulturkörbe beleszületik az ember, és kétségkívül fel lehet csipegetni sok mindent, de csak a felszínen.A keleti filozófiákat tanulmányozni, eltöprengeni rajtuk, megszívlelendő tanulságaikat átfontolni mindezt talán lehet, de mélységeit igazán átérezni, egy az angolszász, vagy európai környezetből érkező ember, pláne néhány hónap alatt..., ez lehetetlen.Még évek alatt is az.

Regény az alap, és megtörtént események, ha jól olvastam, és még az egyértelműen jószándékú alapkoncepciót sem vonom kétségbe, de a filmes megvalósítás csapnivaló lett.

Anzixnak azért gyenge, mert már láttuk ezerszer, unalmas, és néhol bántóan buta, a "római" szín időnként egyenesen bárgyú, a romantikus szál szinte ijesztően esetlen, szegény Javier Bardem..., női szemeknek látványelem, elfogadom, de ő azért annál nagyságrendekkel nagyobb arc, minthogy ilyen "alkotásokban" amortizálja magát, és ilyen kidolgozatlan kakterhez adja a nevét, James Franco úgyis ott van a gyengébb nem legnagyobb örömére, igaz a szerepe elfér egy söralátéten, viszont jól néz ki, de Bardem-et erre pazarolni, vétek.
Julia Roberts hamis, ritka alkalom, mikor nagyon nem találja a helyét egy szerepben, de ez azon ritka alkalmak egyike.Még a mosolya is hamis..., ezt a legendás mosolyt meghamisítani pedig bűn, és itt nem Roberts ebben a fő hibás.

Richard Jenkins hoz némi felüdülést, bár az állandó "Zabagép" megszólítása egy idő után kissé irritáló, nagyon keresetten "piszoklazafej-megmondóembernek"-nek akarják eladni, de ő legalább színészkedik, és a rövid perceiben is képes megjegyezhetően erős jelenlétettel a vásznat uralni.

Ha viszont már két küldetésben kudarcot vall a film, akkor legalább a harmadikban kéne teljesítenie, mondanivalót csempészni a képkockák közé, nem baj, ha mindezt könnyedén fogyasztható formában teszi, ha teszi, de ez sem ment neki.
Üres fárzispuffogtatás, nem több, a sommája.
Meg persze a kötelező könnycseppmorzsolgatás, mikoron is ugye összeadakozzák, azt a kis summát az otthoni és az időközben szerzett barátok, az indonéz gyógyító hölgynek..., nagyon elcsépelten szívre ható, a jelenet szinte kikényszeríti, hogy meghatódjunk, és ez baj, annak magától kell jönnie, nem erőltetve...

Van egy olyan kósza gyanúm, hogy ezeket az "utazásokat" magunkban kell bejárnunk, legbelül, a lelkünkben, a szívünkben.Bármilyen élethelyzetbe is kerülünk, ahol elbizonytalanodunk, érzelmileg instabillá válunk, nem tudjuk hogyan tovább, miképp építsük újra magunkat a semmiből, divatos kifejezéssel élve, miképp találjuk meg önmagunkat, a válaszokat egy belső utazás fogja megadni, nem egy jogi Indiában, vagy egy gyógyító Balin, és nem is egy Pizza Margherita Nápolyban, nem, ahhoz, hogy értelmet nyerjünk a holnapoknak, a lábunkat sem kell kitennünk otthonról..., más kérdés, hogy erről ilyeténformán nehezebb szórakoztató, látványos, színes, nagyot kaszáló filmet készíteni, meg persze utazni jó..., értem én.

Ettől a filmtől végül is nem vártam, hogy megváltsa a világot, és fényt derítsen az alagút végén, de tartalmas szórakozás azért elvárható lett volna, valódi szépséggel, valódi életérzéssel, valódi szerelemmel, valódi imákkal, és egy valódi Julia Roberts-szel..., mert a film olyan, mint a befejezése..., hamis, de nagyon!


100. Jani77 (2012-04-23 21:39.34) aaaaa
Éljük az amerikai álmot!!!!!!
A film nézése közben azt vettem észre magamon, hogy irigykedek, irigykedek mert megmerte tenni azt, amit valljuk be ki ne szeretne megtenni egyszer az életében, miszerint elutazik messze tájakra meglelni a lelki békéjét. Irigykedtem, mert tudtam, hogy nekem marad a Magyar középszerű valóság, és ha egyszer utaznék, én bizony Balira utaznék. Irigykedtem az érzés miatt, mikor is kitisztul minden, és görög drámákat megszégyenítő katarzisként ér bennünket a felismerés: ez vagyok én!

A film után megnéztem egy Balira szóló utazási ajánlatot, ám hosszú tanakodás után, az egzotikus kalandvágyam csillapítása végett maradtam a sarki kínai büfénél.

Ezek után csak annyit tudok mondani, igen, irigy ember vagyok, de ami a lényeg: KI VAGYOK ÉN!!!!!!!
:-)


99. Lala 15 (2012-04-06 23:26.29) aaaaa
Tipikus "mélyebb értelmű film". Ajánlani tudom mindenkinek . Én évente elő fogom szedni az biztos újra és újra megnézni:)


98. Doloresz89 (2012-01-28 13:59.53) aaaaa
Nagyon alulèrtèkelt film a fòrumozòk körèben, pedig szerény vèlemènyem szerint mind az alakìtàsok,mind a helyszìnek,mind a törtènet kibontakoztatàsa tekintetèben lebilincselõ alkotàsról beszèlhetünk. Imàdtam. Ajànlom!


97. Harsányi Anikó (2011-12-29 11:22.42) aaaaa
Mindenkinek, aki szembe mer nézni önmagával. Meri felfedezni önmagát, a világot. Csak hát ahhoz nyitott lélek, szív és elme ajánlatos. És bármit könnyebb kinyitni (könyvet, ajtót, telefont, pénztárcát), mint magunkat. A nagy utazás segíthet. De megtehetjük belül is - csak az a nehezebb. Idegen, új impulzusok, kultúrák segíthetnek.


96. Imre 007 (2011-11-06 21:47.44) aaaaa - (válasz Mozsika 95. hozzászólására)
ja, butaság százasával.
ez csak az összetört szívű amcsi gazdagok világa


95. Mozsika (2011-10-26 09:38.30) aaaaa
Butaság nagykanállal...


94. Rockercsaj2003 (2011-07-27 02:59.47) aaaaa
...jo a tema. A befejezes viszont nem tetszett


93. Miss bambi (2011-07-04 11:57.58)   - (válasz Maryon 92. hozzászólására)
Tényleg?
Pedig úgy láttam,hogy magyarul írtál.
Akkor kérlek mondd el érthetőbben,és vezess be a tudás palotájába,léci.:)


92. Maryon (2011-07-04 11:42.30) aaaaa - (válasz Miss bambi 91. hozzászólására)
A reakciódból is látszik,mennyire nem érted,miről beszélek!:)


91. Miss bambi (2011-06-30 10:00.43)   - (válasz Maryon 90. hozzászólására)
Honnét tudod egyáltalán,hogy ki mit tapasztalt az életben,csak azért mert nem ajnározza agyon ezt a filmet?Ez nem annak a függvénye,hogy nem fogta volna fel.
És hagyjuk már ezt a tinis dolgot is,nem csak Hannah Montana rajongók írnak ide kérem szépen.Mindenkiből más-más érzés vált ki egy film,vagy van egy olyan pont,amitől úgy érzi,hogy ez az egész adhat valamit,vagy nagyon megfogta lelkileg.No,ez például nálam nem érződött,és nem azért mert egy lelketlen nőszemély vagyok,mert nagyon nem,egyszerűen feledhető darab,vannak sokkal jobb filmjei Roberts kisasszonynak,amik ezerszer jobban tetszettek,ennyi.


90. Maryon (2011-06-30 09:52.25) aaaaa - (válasz ZsD 83. hozzászólására)
Meg akkor én:D Tény,hogy nem olyanoknak való,akik még nem tapasztaltak eleget az életben!:)Én pl szinte végig azonosulni tudtam a főszereplővel,és ahogy N.Kriszta írta,sodródtam a filmmel.Csak ahhoz meg kell élni bizonyos kort és át kell élni dolgokat.Nem éretlen tiniknek való,az biztos!Javier Bardem pedig egyszerűen magával ragadó férfi!



89. NAT79 (2011-05-13 15:05.07) aaaaa - (válasz Doktor Fell 76. hozzászólására)
Na ebben én is egyet kell hogy értsek veled :-) , szerintem sem értették meg sokan a lényegét a filmnek. Az tuti ,hogy 20 éves koromban nem tetszett volna és halálra untam volna magam rajta, de így 31 éves fejjel sok mindenen elgondolkodtam közben. Gyönyörű tájak, imádok utazni és más kultúrákat megismerni .Szerintem jól játszott Roberts, igaz ,hogy fölötte is elszállnak az évek lassan, de nem volt gond a játékával. Bardem pedig most is remekelt mint azt tőle már megszokhattuk .
A filmet azoknak ajánlom egy borongós , álmosító délután akik szeretik a mélyebb érzéseket boncolgató , lelkizős filmeket .Számomra maradandó élményt nyújtott, mégha nem is ez életem legjobb filmje!


88. ZsD (2011-04-03 15:02.27) aaaaa - (válasz Jason13 87. hozzászólására)
Na itt bizony egyetértünk! :)


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekHettyKing, 2017-07-18 20:05117 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk