Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Blitz
- Filmbox Premium, 23:20
Harcban élve
- RTL Három, 23:45
Egy befejezetlen élet
- Film4, 00:15
A nagy dobás
- HBO3, 00:20
Blöff
- HBO, 00:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Bödőcs Tibor - Vélemények
PC

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A szeretet szimfóniája aaaaa
George Ratliff aaaaa

 

PistiQuE?! hozzászólásai

Ugrás PistiQuE?! adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8

A rítus (2011) - Vélemények

2011-03-21 12:54.35
ja és
SPOILER ON
az hogy a végén Hopkinsból kell kiűznie a srácnak a démont, nos, ez a "csavar" meglehetősen kiszámítható volt már a közepén
SPOILER OFF


2011-03-21 12:52.28
Elég vékonykára sikeredett, és lényegében az "igaz történet alapján" című mézesmadzag eléggé eghozza az étvágyát az embernek a témához.
Hopkins fantasztikus, még ez az ír srác is, a terhes démonmegszállott nőt alakító színésznő előőt pedig le a kalappal.
Az újságírócsajt pedig akár be sem kellett volna rakni a filmbe, alakítása egyenértékű a nullával , kíváncsi lennék mit produkált és inek ahhoz hogy bekerüt a filmbe. A sráccal való viszonya a filmben csak a felszínt kapargatja, nyílvánvalóan azért raktak be egy "szerelmi szálat" mert hát ugye ilyen is kell egy "izgalmas" filmbe.
Hiába a fantasztikus fényképezés, a mutatós kezdőképek, de összecsoptt, néhol csapongó, néhol a feszültséget pedig ügyesen megoldó, erősen szájbarágós alkotással van dolgunk ahol a gonosz egy cseppet sem furmányos, "csupán" aljas. Mindezek ellenére néhol magvas gondolatok azért elhangzanak, amiken érdemes egy picit elgondolkozni.
Egyértelmű, hogy Hopkins húzza fel a szintre (az ördögűzés közben megszólaló mobiltelefonos jelenet zseniális), aki játékával még Hannibalt is elfeledteti.
Nagyon úgy tűnik hogy ismét egy katolikus propagandafilmmel van dolgunk, ez egy klisékig lecsupaszított ijesztegetős film vérokádással, csontropogással és sok kereszttel meg szenteltvízzel és sok-sok hatásvadászattal (a szemkinyitásra félelmetes hangeffekt és az ablakra felugró macska halálra rémisztés gyanánt már rohadt uncsi). Akit ez nem zavar, annak tetszeni fog.


Tron - Örökség - Melyik zeneszám a legjobb benne?

2011-02-23 16:04.37
Ezek a Daft Punk trackek miért nincsenek rajta a hivatalos Tron : örökség filmzenealbumon?
Korábban a neten kiszivárgott néhány szám róla.
[link]
Viszont sem az albumon, sem a bónuszkiadások között nem találtam azokat a számokat melyek a fenti linken Track2 illetve Track6ként vannak megjelölve?
Ezekkel mivan?


Tron - Örökség - Vélemények

2011-02-23 16:04.20
Ezek a Daft Punk trackek miért nincsenek rajta a hivatalos Tron : örökség filmzenealbumon?
Korábban a neten kiszivárgott néhány szám róla.
[link]
Viszont sem az albumon, sem a bónuszkiadások között nem találtam azokat a számokat melyek a fenti linken Track2 illetve Track6ként vannak megjelölve?
Ezekkel mivan?


Eleven hús - Vélemények

2010-12-29 13:07.40
A "Beszélj hozzá" után hirtelen felindultságomból rögtön ezt is megnéztem... Azt kell mondjam oda kell figyelni rendesen (vagy csak én voltam fáradt), szóval lekötött bár be kell valljam ez a sok összegabalyodott szerelmi szál nekem egy kicsit sok volt na meg persze az állandó spanyol zenei betétek, hiába illeszkedtek bele tökéletesen a filmbe (és hiába imádom a spanyol nyelvet) elvileg pedig súlytólégként kellett vola hatniuk...
Hatottak helyettük az ütő mondatok : "...mert egész éjjel dugtam." "Akkor kihasználom tobábbra is a bűntudatodat."
...és persze a szexjelenetek túl dominánsan voltak jelen szerintem túl nagy arányban a filmhez képest (vagy csak nem vagyok hozzászokva még A.filmjeihez :) ), néhol már engem is zavarba hozott hogy szinte már-már pornójelenetbe hajlottak.
A "mindhalálig-szeretlek" vagyis inkább az "inkább megöllek mert annyira szeretlek" tipusú befejezések számomra annyira ... erőltetettek vagy hogy is mondjam, egy kicsit hiteltelenné vált vagyishogy... csak sántított az egész. A túlzásba vitt dráma simán megölhet egy filmet is.


Beszélj hozzá! - Vélemények

2010-12-29 13:06.02
Ez az első Almodóvar film amit láttam és azt hiszem most már értem miért szeretik annyian az alkotásait. A nem mindennapi történet már az elejétől fogva magával ragad és mivel nincs benne egy percnyi üresjárat sem, nem is ereszt egészen a meglepő befejezésig mely garantálja azt a bizonyos remegő gombócot a torokban... Igazából sok mindent nem is akarnék róla mondani, aki látta az nézze meg mégegyszer, aki meg nem az meg nézze meg.


Elvált nők klubja - Vélemények

2010-12-09 11:08.10
Persze, nem egy filmtörténeti kuriózum, de feladatát, azaz a nevettetést tökéletesen teljesíti és egy vígjátéknál azt hiszem ez pont elég is. Akár még vagy kétszer meg is nézném. :)


Tron - Örökség - Vélemények

2010-12-02 11:02.56
a zenéje igen is király
DAFT PUNK FOREVER!!!!


Fűrész 3D - Vélemények

2010-11-21 17:32.08
"Faszom kivan, hogy minden résznek úgy van vége, h rábasszák vkire az ajtót, aztán GAME OVER"
:D
amúgy igazad van :)


Holt költők társasága - Vélemények

2010-10-11 09:52.10
Hát kemény egy film, az egyszer biztos... nem gondoltam volna, "mivé fajul".
Hát merjetek Ti is mások lenni...


Fűrész 3D - Vélemények

2010-09-21 14:49.28
Idézek egy hozzászóólót az sg fórumából a lheteséges folytatásokról. nagyon állat :D

"Jigsaw átvágott nyakmirigydnsmintájából leklónozzák Jigsaw-t,így akarják majd kihallgatni,kikkel állt kapcsolatban ki lehet még gyilkos,de a terv rosszul sül el Klónjigsaw meglép és minden kezdődik előlről,a Saw9-ben szépen sorbaszopatja majd azokat akik a klónozásban résztvettek,a 10-ben majd azokat akik a klónozásról tudtak de hallgattak, a 11-ben pedig azokat a rendőröket akik nem tudtak a klónozásról de valami rettenetes hülye indokkal mégis valamelyik klónkészítővel kapcsolatban álltak. A 12. részben nagynehezen elfogják jigsaw-t és lelövik rögtön a film elején de a gyilkosságok mégis folytatódnak,mert az addig halottnak hitt exfelesége immár kisnyugdíjasként gyilkolássza a tanult módszerrel a nyudíját sarcolókat. A 13-ban egy nyugdíjkézbesítő postás lesz szivatva, mert 1 havi nyugdíjat nem vitt ki,a postás túléli, jigsaw exnyugdíjas felesége meghal. A gyilkosságok folytatódnak,mert kiderül hogy Amanda bár le lett lőve,mégsem halt meg mert kioperálta magából a közelben lévő sebészeti cucokkal a skulót,majd hullának tetette magát,és ezalatt begyógyultak sebei...Folytatja Jigsaw tanítását még 3 részen át amikor is kiderül hogy az első részben látott feka exrendőr is életben van és mérhetetlen bosszúból átveszi a Jigsaw tanonc amanda helyét. És ezt így végig végig végig lehet folytatni akár 122877896 részen át,azon se lepődnék meg ha a szétlapított nyomozóról kiderülne hogy csak színlelte a szétlapulást...:D
...Szánalmas!"


2010-09-21 14:46.04
Hát igen, igen! A készítőknek javasolni kellene hogy a nyolcadik rész plakátján a nyolcast ne állva hanem fektetve ábrázolják inkább :D


2010-09-15 12:40.28
naggyon király az előzetes!!!!!!! :D
szerintem felköthetjük a gatyát! :)))


Élek és szeretek - Vélemények

2010-09-09 13:48.09
Hát ezt a filmet már rég meg kellett volna csinálni, de persze inkább később mint soha. Különleges egy film az biztos. A drámaibb részeken mindig humorral lendül át (de még milyen humorral!), noha a végefele van egy hosszabb "kötelező" sírósabb rész, hogy aztán ellensúlyozza a majdnem giccses karácsonyi/szilveszteri életkép.
Nagyon jól sikerült a különböző élethelyzeteket ábrázolni (munkahelyi cigiző banda :) ), a kamerakezelés a vágások szenzációsak, a jelenetek apró részleteikben mély értelemtől és érzelemtől dúskálnak. Végre egy film, melyben a "fogyatékosság" nem sajnálatra méltó úgy értem kellemes utóérzéssel távozik az ember a teremből.
Szinészileg ugye nem kell említeni, hogy a Danielt alakító Pabl Pineda egyszerűen szenzációs, na de nekem mégicsak Laura (Lola D.) vitte a pálmát. Mondjuk ehhez jó forgatókönyv is kellett, de ahogy eljátszotta az érzelmileg kiégett, szinte már idegileg beteg(es) nő karakterét, az hihetetlen: egyszer ngyon lepukkant, máskor gyönyörűen néz ki, egyszer fiatal, máskor öreges... De mindenképpen hatalmas kisugárzása van. Fantasztikus!
SPOILER lehet
egyedül a családi dráma eredete nem volt tisztázott, vajon miért utálhatta ennyire az apját... van egy tippem, de nem hiszem hogy ez történt volna, kár hogy nem kaptunk erre választ
SPOILER OFF
Kötelező darab :)


Csillagpor (2007) - Vélemények

2010-07-29 16:12.06
annyira nem rossz, a kezdés kifejezetten tetszik és egy kitűnő filmet sejtet. Minden jó szándék ellenére a film megmarad egy egyszer élvezhető vicces felnőttmesének. Néhol vontatottságba fullad, néhol a nevettetés nevetségességbe (deNiro balettjelenete). Néhol azonban jókat lehet rötyögni rajta.


Mackótestvér - Vélemények

2010-07-29 16:07.37
Egy igazi klasszikus mese, vegyesen spiritualitással, mondanivalóval, és kellő csavarral is (mesefilmhez mérten kellemes és elégséges mértékkel). Egyedül avége lepett kissé meg.


Túl a sövényen - Vélemények

2010-07-29 16:02.17
Nem szeretem, amikor már az egyébként is emberi tulajdonságokkal megspékelt állatok jellemét méginkább eltúlozzák, és ez esetben itt ez történt. Hogy alpvetően mind önző és tudatlan, kivéve persze a teknőst, aki meg balek. Jó, igen, van néhány vicces jelenet benne és a kötelező , szerencsére alig erőltetett mondanivaló megmenti a filmet, de nem túlzottan.


Hihetetlen utazás (2009) - Vélemények

2010-06-01 12:31.14
Hát kénytelen voltam hármast adni rá, témájából adódóan többet érdemelne. Ezt a filmet kicsit elszúrták, szerintem.
Természetesen a BBc Föld c. filmjére emlékeztet, de annak a szinvonalát nem éri el. Érdekes a kis teknős útjának nyomon követése, és még a természet képei is lenyűgöznek, már ahol nem nyúltak bele grafikailag, mert sokszor szerintem igencsak megbuherálták a képeket. Úgy tűnik zeneileg is eltolódtak a giccs irányába.
A film narrációja kritikán aluli, de még annál is, totálisan hülyének nézi a nézőt. Mélypont: "a szeptember felkúszik az égre"
szerencsére egy ponton még mélyen meg is érint, a cápakihalászós jelenetnél azért sikerül rávilágítani biznyos nem elégszer hangoztatott dolgokra és ebben a keretben a medúzasereg szellemasszociációja sem tűnt giccsesnek.
Egyszer nézhető, nem tökéletes, de még mindig jobb mint a "dokumentumfilmcsatornák" számára kreált "dokumentumfilmek", melyek színvonalban a teknősbéka segge alatt vannak.
A végét azért sikerült lezárni, de valahogy ürességérzete van az embernek, mintha nem annyira összeszedett lett volna az egész. Hiányzott egy kis egészséges David Attenborough feeling is, tudományosság tekintetében.
Sajnos, közepes. Kár érte.


Egy gésa emlékiratai - Vélemények

2010-01-15 16:33.48
Hmmm, hmmm, érdekes film. Legszívesebben 3-st adnék rá, de annyira összeszedett, és hangulatos hogy már szinte 4-es. Épphogy.


Madárfészek - Vélemények

2010-01-15 16:31.00
Jó kis film ;o)


Roncsfilm - Vélemények

2010-01-07 08:23.16
hehe, hát ha a címe nem ez lenne, nem is lenne olyan jó. Művészet egy filmet ilyen profin direkt szarra csinálni, mestermunka. Pluszpont a verekedős jelenetek, mínuszpont Szőke andrás... Ő valahogy nekem nem jön be


A köd (1979) - Vélemények

2010-01-04 08:36.02
Korához képest meglepően jól összerakott, fényképezett , rendezett film, és annno biztos nagy filmnek számított, ha akkor lett volna filmkatalogus.hu, minimum négy csillagot nyomnék rá-
Feszült és nyomasztó, egyébként nem rossz tényleg, de valahogy a vége kissé leül nekem.
A remake-eket viszont nem nézem meg :)


Kincs, ami nincs - Vélemények

2010-01-04 08:33.04
Jó kis "gagyi" film, de mint minden BS/TH film, működik :)


Görögbe fogadva - Vélemények

2010-01-04 08:32.10
Minden indulat nélkül írom, ez nem jó film. Unalmas, kiszámítható, csapongó és sablonosan összacsapott. Szórványosan néhány jó poén található benne, de ezek nem elegek ahhoz hogy emeljék a színvonalat, mivel az nincs is. A sztori cspnivalóan egyszerű, eleje közepe nincs, vége van de z olyan is.
Mintha a görög turisztikai hivatal rendelte volna meg ezt a filmet hogy G.o-t népszerűsítse, de szerintem jobb szolgálatot tesz erre a célra a Travel Channel...
Hát szóval ezt én nem nagyon ajánlom.
2/10


1984 (1984) - Vélemények

2010-01-04 08:17.27
Nekem most volt szerencsém megnézni a filmet. Túl sötét, borzasztó sötét... A könyv jobban tatszett, pedig ott sem "rózsás a helyzet"... Hát igen, nehéz belesűríteni annyi mindent alig két órába. Fontos dolgok kimaradtak, kevésbé fontos dolgok meg nbéha nem. A karakterek csiszolatlannak tűntek, mintha csak a könyv párbeszédeit olvasták volna fel.
A könyv kihagyhatatlan:)


Titkok kertje (1993) - Vélemények

2010-01-01 16:42.54
aprólékosan, féltő gonddal összerakott varázslatos kis film. A maga minden bájával együtt kellemes alkotás, mely visszarepít minket gyermekkorba. Helyenként kicsit unalmas, szájbarágós, de jól rátapint a lényegre.
Elvégre az egész világ egy nagy kert...


Brian élete - Vélemények

2010-01-01 16:39.35
Nekem még csak nemrég volt szerencsém megnézni. Azt hiszem ez az a film, amihez egyáltalán nem kell semmiféle kommentár. Egyetlen szó csak: alapmű.


Rumlis vakáció - Vélemények

2010-01-01 16:37.13
Hmmm, átlaogs családi vígjáték. Néhol jókat lehet rajta röhögni, néhol meg nem. Néhol erőltetett, néhol nem. Néhol sablonos, néhol meg nem, de... egyszer néhető, délutáni film.


21 gramm - Vélemények

2009-12-31 13:44.23
Elég különleges egy alkotás. Rendkívül nyomasztó a hangulat, és ezt talán még a kevés zene is fokozza. Talán a történet csupán átlagos lenne, ha nem tenné a szanaszét cincált történetvezetés ezt érdekessé. Igénybeveszi az ember memóriáját, hogy kisakkozza, ez most mikor, hol, merre van... Ezért is tartja fent az érdeklődést. Számomra egy szerethető karakter sem volt, mindegyk lelkileg defektes volt. Még a csaj is. Sean Penn igazán remek alakítást nyújtott.
Néhol egész mélyre megy a film és magunkra is ismerhetünk menekülésünkben, a meg nem értésben, az önzőségben...
Viszont hiányoltam a végső kartarzist. azt hittem valami igazán ütős jelenetben fog kicsúcsosodni a sztori, de nem jött el a végső katarzis, az utolsó monológ pedig egy kissé kiábrándító, hisz azt rágja a szánkba, amivel a filmet híresztelik...
a közepestől jobb volt, négyestől rosszabb, ám mivel felessel nem lehet osztályozni, így marad a 4-es.


Egyszerűen bonyolult - Vélemények

2009-12-30 11:17.34
(folyt)
nem lőjük le a poént, ... szóval elég meghökkentő volt számomra.
Mellesleg jól játszanak a színészek is. Steve Martinban nagyon pozitívan csalódtam, fantasztikus színész, és nálam kitört az "idegbeteg örömapa" skatulyából. Nem s beszélve a Baldwin-Streep párosról...
Üzenete van minden korosztálynak, hogy 50 felett is van élet. De még milyen!!!


1 2 3 4 5 6 7 8

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk