Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Wonka
- HBO, 13:25
Éjféli látomás
- RTL Három, 13:25
A kilencedik kapu
- Film Café, 13:45
Az éhezők viadala
- AMC, 13:50
Az elveszett világ: Jurassic Park
- Mozi+, 13:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dallas (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Behavazott szívek aaaaa
Tara Fitzgerald aaaaa

 

Fórum - Egyszerűen bonyolult - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
206. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2023-08-21 15:12.17) aaaaa
Ez bonyolult?. még nem is egyszerű, mert ami egyszerű, az nagyszerű.Unalmas, szinkron, mindenki pocsék!


205. Watcher (2016-01-04 23:06.50) aaaaa
Az életszagúság hiánya miatt értékeltem így le. Ez a film túl szentimentális, bár én tudnék így viszonyulni az exeimhez... :D



204. Putyourhands (2015-01-31 16:31.10) aaaaa
Nagyon jó, valószínűleg a főszereplő 3-as miatt lett ez a gagyi story ennyire izgalmas és nézhető. Nem unalmas évente egyszer megnézni:D


203. Bazsa17 (2014-09-15 18:59.32) aaaaa
Szerethető kis film. A vége úgy jó ahogy van, a nézők fantáziájára bízzák a végkifejletet. Egy erős 4es.


202. Fuller666 (2013-10-28 11:34.42) aaaaa
Nagyon jóóó film
A vége szerintem úgy tökéletes ahogy van.
Nagyon tetszett.


201. Anna:DD (2013-02-19 16:33.18) aaaaa
A végét nagyon elbaszták..csak ezért adtam 4-est amúgy aranyos film lett volna:| de Meryl tökéletes*-* <3


200. Independence (2012-07-04 06:46.04) aaaaa
Meryl Streep-nek mindent szabad, megbocsátjuk néki azt is, ha egy tulajdonképpen közepes filmben, messze a képességei alá kalibrált szerepért Golden Globe-ra jelölik.
Imádom ezt a nőt, nem egyszerűen bonyolult, hanem egyszerűen zseni.Született őstehetség, édes nyolc miben vitézkedik, ő tökéletes, gyengébb produkciókat is képes a maga színvonalára emelni.
Most el kellett ez a képessége, valljuk meg.Ezt a mozit menteni kellett, ő meg is teszi, és férfiasan bevallom, Alec Baldwin, aki pedig egy időben nem volt a szívügyem, ahogy öregszik egyre szerethetőbb, és egyre jobb színész, méltó partnere minden idők egyik legkiemelkedőbb színésznőjének.
Szegény Steve Martin útjavesztett verébként kóricál a filmben, néha szerintem maga sem érti mit is keres itt, szerényen beleszürkül a háttérbe, oly semmitmondó a karaktere, mint egy parlamenti expozé.
Kár, mert így valójában elég nehéz elhinni, hogy Meryl, miért is dönt úgy, ahogy dönt, de talán ezek részletkérdések, a film nem önmagát adja el, hanem eladatják a Street-Baldwin duóval.Nancy Meyers biztosra megy, a forgatókönyv haloványságát, a mellékszereplők néha siralmasan semmitmondó dialógjait, és igencsak felejthető játékát, minden sablont, klisét, kínhumort ránk mer tukmálni, mert tudja, hogy Streep elviszi majd a balhét.

A történet nincs agyonbonyolítva, még, ha a cím azt is sejteti.Az életközépi válságban vergődő házaspárok szokásosan rossz reakciója, a válás, a problémák átbeszélése és megoldása helyett.Ilyenkor persze többnyire a férfi az, aki úgymond „kilép”, igaz ezt meg általában az idézi elő, hogy a nők annyira el vannak foglalva a munka, és a gyereknevelés összehangolásával, hogy szép csendben elfelejtkeznek arról, hogy nem a munkájukhoz, és nem is a gyerekeikhez mentek feleségül, az élet ellaposodik, a szex megfakul, a partnerkapcsolat kiürül.Pedig sokszor a szeretet meg lenne, csak elfelejtik megélni, és időről-időre egy kicsit aláfűteni.
Nagyon igaz Streep egyik kulcsszövege a filmben, mikoron azt elemzi, hogy tulajdonképpen tisztában van vele, hogy ő is hibás volt a kapcsolat széthullásában, csak épp ezt annak idején nem ismerhette el, mert Baldwin miután megcsalta, nem érdemelte meg.Okos mondat.Sok megcsalt és elhagyott nő, félre tehetné a sértett önérzetét és elgondolkodhatna ezen, mert a dolgok többnyire nem történnek véletlenül.Mindennek oka van.
A múló évek általában bölccsé teszik az embert, Baldwin karaktere is rájön, hogy egy feszes comb, egy fiatal pofi, egy új, izgalmas szex, semmit nem jelent, és semmit nem pótól.Az együtt eltöltött évtizedek emlékei, fontosabbak, tartalmasabbak.Kirepülnek a gyerekek, csökken a nyomás, már csak büszkének kell lenni rájuk, csitulnak a napi problémák, és a férfi újra elkezd vágyódni a „régi” után, az után, ahol már nem kell megfelelni, teljesíteni, ahol már csak egymásra kell, és lehet figyelni.A szex még talán jobb, mint régen, már nem számít a kor, sőt, egy érett nő tartalmas, szenvedélyes érzékisége, többet ad, mint egy fiatal test.
Az újabb kapcsolat meg már csak teher, néha elviselhetetlen teher.
Ez érzékletesen van bemutatva a filmben csak épp az új asszony szerepe és személye is annyira elnagyolt, mint Martin figurája.Ez is komoly hibája a mozinak.
Baldwin rossz percet választ a visszatéréshez, nincs szerencséje, pont akkor próbál újra hódítani, amikor feltűnik egy harmadik.Ilyenkor már nem kell nagyot hibázni, egyetlen elcseszett „randi”, és minden fuccsba megy.Ez az ő személyes tragédiája, mert alighanem két szék között a pad alá hullik.
Más kérdés, hogy érthetetlen, hogy egy ilyen kedves és szerethető, ügyes karakterszínész, mint amilyen Steve Martin, hogy kaphatott egy ilyen „alulrajzolt” szerepet.Olyan semmilyen szegény, hogy, ha a végén nincs ott a neve a stáblistán, észre sem vesszük.Pedig a betépős jelenetben megvillantja, hogy bizony többre lenne képes.
Ez a film tulajdonképpen egy finom dráma, vígjátéki beütése ellenére, áthatja egy szomorkás hangulat is, sajnálom Baldwint, aki féltékenyen szeret, képes magából bohócot csinálni, megalázkodik, mindent bevet, de elkésik.
Mint egy tíz évet késik.

Tanulság, hogy addig éljük meg az érzéseinket, amíg nem késő, mert aztán esetleg késő bánat, eb gondolat.
Meryl Streep pedig felhúzza a mozit négy csillagra, mert meg tudja tenni.
Kivételes képesség ez!


199. Whyteangel (2012-02-04 17:38.26) aaaaa
Nekem ez nagyon tetszett. Nem a romantikus szál(ak) miatt volt élvezet nézni, hanem mert sikerült megnevettetnie több alkalommal is.
A történet nem annyira új és nem is különleges, bár vannak benne érdekes helyzetek, mint például, amikor a feleségből lesz a szerető, de ennek a szituációnak a mélységeibe nem merülünk bele a film során.
Steve Martin volt az, aki egészen eltörpült a nagy páros mellett. Nem igazán tartom zseniális színésznek, de itt még a lehetőséget sem kapta meg és ezt valahol sajnáltam.
Meryl Streep nálam a (nagybetűs!) SZÍNÉSZNŐ. Neki akármilyen szerepet lehet adni, teljesen biztos, hogy elbír vele. Nem gondolom, hogy ez a mű megkívánt volna extra színészi teljesítményt, Meryl teljesen természetesen játszott. A kezdésnél amikor áll Baldwin mellett, azt juttatta eszembe, hogy milyen helyesek együtt, szerintem összeillenek. :)
Alec Baldwin az a típus, akit könnyen beskatulyázok a gazdag, öltönyös férfi kategóriájába, de nehezemre esik elképzelni őt kötött pulóverben egy hintaszékben elmélkedve. Szerencsére itt nem volt erre szükség, mert adott volt az öltöny, a drága kocsi és persze a szórakoztatás, amit ő is garantált. Nagyon mókás figura. :)
A hosszúságával volt csak problémám, szerintem a 90 perc bőven elég lett volna a filmre. Azért is gondolom ezt így, mert a végén egyre inkább a romantikus vonal került előtérbe, de a film 3/4-ed részében engem inkább a vígjáték kötött le, mintsem a szerelem kérdése.
Viszont annyira sok örömteli percet adott, hogy minden hiba ellenére 5 csillag.


198. Whyteangel (2012-02-04 17:27.10) aaaaa - (válasz Emmy14 197. hozzászólására)
Ha elárulod a végét, akkor a SPOILER szócskát illene használni, hogy ne lődd le a poént idő előtt!


197. Emmy14 (2011-07-03 21:13.29) aaaaa
Hú nekem nagyon tetszett ez a film :) tényleg illik rá a címe mert egyszerűen bonyolult volt és kiszámítatlan! Bár igaz kicsit a végét lehetett érezni de azért tényleg jó szórakozást adott . És csak azoknak akik látták hogy azért csalódtam hogy a végén az építésszel jött össze !!


196. Weser (2011-06-22 21:13.42)  
Egyszerűen szörnyű ez a film. Összegyűjtöttek egy rakás számomra ellenszenves színészt és eljátszattak velük egy igen gyenge történetet. Egy vicces jelenetet sem találtam benne, ezért vígjátéknak nem is nevezném. Sőt semmi pozotívumot sem találtam benne. Nagyon kár volt megnéznem.


195. Hadilaci (2011-05-24 22:35.37) aaaaa
Igen, ettől a filmtől jóval többet vártam, és nem első sorban a remek színészek miatt. Számomra az első félóra egyszerűen vontatott, időhuzó jelleget öltött amikor nem tudtam eldönteni mi lesz a film történte, később pedig egyszerűen kiszámitható volt a folytatás. Nálam nem igazán jöttek be a poénok, amiből sajnos egy úgynevezett filmvígjátékhoz képes (még ha romantikus is)bűn kevés volt. Meryl ( örök kedvenc, főleg A szarvasvadász film óta) magasan nem itt nyujtotta legjobb alakitását, Baldwin olykor aranyos és mulatságos, ugyamakkor néha szánalmas szerepet alakitott, Steve Martin karraktere kissé eröltetett és talán nem is neki való volt, Krasinski ( kedvencem a The Office sorozat miatt) hát ő se egy Oscar-dijas szerep, és konfliktus megoldása talán a film mélypontj volt. Mind ezektől függetlenül nálam a film 4-es mert azért az átlagosnál jóval több, de az 5-ös sajnos ha sokadszor megnézném is akkos se kapná meg.


194. Woodyszunyog (2010-11-16 23:52.30) aaaaa
Meg kellett hogy adjam összeségében az 5-öst!SPOILER De a vége hatalmas szarvashiba!!! Hogy lehet egy ilyen kitűnő filmecske végét így elbaszni??? Mintha az író se tudta volna igazán eldönteni, hogy Jane kit is válasszon?SPOILER vége!
Remek a szinkron! Mindenesetre utolsó szamurály 171. bejegyzésével igazából többségébe egyet kell, hogy értsek! (Akkor minek adtam rá 5-öst?):(


193. Potter55 (2010-11-14 13:36.32) aaaaa
Ez a film tényleg bonyolult volt, de jó volt. :D


192. Jason13 (2010-09-25 15:21.57) aaaaa
Nem szeretem a romantikus vígjátékokat.De néha-néha kiválasztok egyet,azok közül melyeket sokan szeretnek.Így néztem meg ezt is.Hát,lehet jobban jártam volna akkor,ha kihagyom.
A sztori egyszerű.Van itt egy szerelmi háromszög,ami egyes filmeknél viccesen,netán drámaian van bemutatva.Itt a készítők elakadtak valahol a kettő között.Van egy két megmosolyogtató poén és ennyi.Ezen kívül van romantikázás meg drámázás.A színészi játék nem rossz.Meryl Streep,Alec Baldwin,Steve Martin,azért nem rossz színészek.Hozzák is a formájukat.Egyszer megnézhető kis romantikus film ez,egy csipetnyi humorral.


191. Dark Bakter (2010-08-19 21:38.07) aaaaa
Hát... Mondjuk így, jót tesz a filmnek, hogy nívós sztárok játszák a főszerepeket! Igazából a történet sem rossz, a hangulata is klafa... Vicces jelenet is van benne pár! De mégsem ütne, ha nem egy Merly Streep, vagy egy Alec Baldwin játszaná a főszerepeket! Remek alakítást nyújtanak!
Merly Streep a SZÍNÉSZNŐ! Minden rezdülése hibátlan... Persze nem ez a legjobb filmje, de ő egy igazi legenda, bármilyen felhúz és feldob profizmusával...
Alec Baldwin mostanában amúgy a "reneszánszát" éli... Na persze, már nem az a sármőr, mint 20 éve... De legalább vállalja, hogy bizony bizony megöregedett... Frenetikus alaktást nyújt, bár hálás szerep az övé és az ő karaktere a legjobb a filmben...
Steve Martin vagy kedvelnivaló flótás, vagy egy irritáló bohóc a filmjeiben... Itt nem volt rossz, bár komikus vénája igencsak háttárbe volt szorítva... Na persze a füves jelenete az ütős....
Azon bazsalyogatm, hogy néha Baldwin és Martin urakon lehet látni, hogy azért vasalva van az orcájuk, a ráncok eltüntetése céljából... Hiúság mindenek felett? :) Gonosz vagyok...
Tulajdonképpen én el voltam vele, kellemes és szórakoztató filmecske... Szerintem érdemes vele próbálkozni...


190. Perfume (2010-08-03 18:05.52)  
Nem tudom, miért Istenítek ezt a filmet olyan nagyon? Elég unalmas volt. Végig fapofával néztem. Egyszerűen nem láttam túl sok értelmét. Mondani való sem volt sok... Egyetlen-egyszer nevettem. A webcamerás-pucérkodós résznél. Az jól ki lett találva, de amúgy nem nagy vígjáték.


189. Petra09211993 (2010-06-14 20:21.48) aaaaa
nagyon jó film:) 6szor láttam.


188. Zolee0728 (2010-06-14 11:41.22)  
Engem az érdekelne h a dvd - n is belelóg a mikrofon a képbe? mert az előzetesben szinte mindenhol..


187. Orsi (2010-06-10 00:01.06) aaaaa
Első kérdésem: miért John Krasinski van az első helyen a szereplőknél? Közel sem ő a főszereplő, nem is világsztár és olyan hatalmasat sem alakít, hogy így ki legyen emelve.
Második kérdésem: a film forgatása közben gondolták ki a befejezést? Mert a vége elég kurta-furcsa lett, mondhatnám teljesen logikátlan.
Harmadik kérdés: Steve Martin karakterét nem lehetett volna esetleg egy kicsit kidolgozni? Olyan senki volt végig... SPOILER aztán láttuk a befejezést....SPOILER VÉGE
És végül a véleményem: annyira nem tetszett, túl hosszú volt, sokszor leült a cselekmény, de 4 csillagot adok rá Meryl Streep és Alec Baldwin, illetve egy-két tényleg vicces jelenet, beszólás miatt. De aki nem nézi meg, az sem veszít vele sokat.


186. Monique Black (2010-06-07 23:05.12) aaaaa
Én telt házas előadáson voltam (ezen kissé meg is lepődtem) 15 kollégámmal (70% ebből elvált nő!!!). Nos, így bandában szerintem jobban röhögtünk a többieknél, főleg mert a kollégáim a legnagyobb csendekbe szóltak be akkora poénokat, hogy mi 16-an fetrengtünk, de tényleg. Ráadásul minden vicces jeleneten (volt amit csak mi éreztünk annak) a mi csapatunkból röhögtek a legtovább, volt aki nagyon abba sem akarta hagyni, egy idő múlva már csak azon röhögtünk, hogy ő hogyan röhög.
Jól szórakoztunk, na.


185. Kamatláb (2010-05-31 22:51.07) aaaaa
Én kétszer néztem meg ezt a filmet, mert elsőre nem akartam elhinni, hogy az óriási nagy reklámhadjárat és a 3 remek főszereplő ellenére ilyen rossz filmet tudjanak csinálni. Nem ajánlom senkinek, nagy csalódás volt! A csillagokat csak a főszereplők miatt adtam, a film maga egy nagy nulla.


184. Sötétszív (2010-05-31 01:12.03) aaaaa
Nancy Meyers szerintem nem tud más jellegű filmet csinálni, csakis romantikusat. De megbocsátható neki, mert egy-két rossz produkciót leszámítva, egészen hó filmeket készít. Mint például ez is:A felütés igen ígéretes, és ezt az ígéretet be is tudja tartani a film végéig. És végre Steve Martint ismét egy remek szerepben láthatjuk. Még több ilyen kellene neki. Szóval ez egy jó film, amelyet érdemes akár többször is megnézni.


183. Cabir (2010-05-06 14:28.48) aaaaa
Kellemesen csalódtam a filmben, eleinte tartottam tőle, hogy vacak lesz. Úgy vettem észre, igencsak más, mint aminek az előzetes kritikák beharangozták.
(Dallas hangulatú, "irigylem a problémáit" típusú szereplők )
Úgy hirdették, mint egy félig-meddig szexfilmet - noha nincs benne semmi erotikus (kivéve Alec Baldwin hátsója, hordó pocakja - haha. ), leszámítva pár pikáns, humoros utalást.
A történet aranyos - nem üt nagyot, de a maga műfajában kedves, romantikus vígjáték, nekem sokkal inkább tetszett, mint a Holiday.
Idősödő emberekről ritkán készítenek szerelmes filmet, pedig "nem csak a húszéveseké a világ".
Szerintem bárki azonosulhat a főhősökkel, szerethető, esendő figurák, ilyen sztori bárkivel megtörténhet.
Jók a színészi alakítások, Meryl Streep nagyon jól tartja magát, ebben a filmbe szokatlanul lágy, és kedves - noha főleg a kemény karakterek tették ismertté. Szerencsére nem vetkőzött le, nem is értem, miért írták egyesek, hogy le fog.
Alec Baldwin egy igazi papa típus, nagyon vicces.
A többi szereplő szerintem felejthető, helyenként leül a cselekmény. A betépő rész szerintem erőltetett volt egy kicsit, húsz percet simán ki lehetett volna vágni belőle.
Ettől eltekintve érdemes megnézni.
A DVD kiadás drága, és nagyon fárasztó az elején a negyed órás, átugorhatatlan ajánló reklám - a kiadó nem erőltette meg magát.


182. Lasimoci (2010-05-03 04:39.38) aaaaa - (válasz Lasimoci 181. hozzászólására)
Amúgy kellemesen visszafogott volt a film, egyszer azért végig lehet ülni.


181. Lasimoci (2010-05-03 04:37.56) aaaaa
Engem nem fogott meg túlzottan a film, sajnos a 3 nagy színész sem tudott ezen segíteni. A beszívós jelenet azért nem volt rossz, azon lehetett nevetni, meg talán Baldwin-on. Szerintem ő hozta ki magából a legtöbbet.


180. Városi vadász (2010-05-02 21:45.52) aaaaa
Kedves-szomorú film ez kérem.
Először is hozzátenném, hogy indokolatlanul hosszú. Cseppet olyan érzése támadt az embernek közben, hogy a rendező nem tudja merre terelje az eseményeket. Ezt az is példázza, hogy a romantikus vígjáték átment drámába, majd vissza. Mikor kivel legyen főszereplőinknek szerelme, és vágyódása, és hogy mi a film végső célja. Ha arra szorítkozódott volna a film, hogy a régi házasok újra összejönnek, az magában jó. Új szerelem kialakulása szintén elég lett volna. De az, hogy a végére összehoztak egy "két szék közül a padlóra effektust", hát nem igazán tetszett. Persze az összességet tekintve egy 4-est megérdemel. Mert van a filmben érzelem, mely "átjön", és az ember nem tudja csak úgy simán rámondani, hogy átlagos vacak. Dehogy. Sok hiba volt benne, és nem "elégültünk ki" a végére, de istenem. Mégis nyomot hagy.
Nem igazán értettem, hogy John Krasinski miért volt főszereplőnek titulálva, hisz jellemtelen - jellegtelen szerepe volt, én észre sem vettem.
Meryl Streep és Alec Baldwin nyugodtan letagadhatja azt a 10évet, mely köztük van. Meryl előnyére, és Alec szégyenére.
A filmet az talán jobban tudja értékelni, aki elvált vagy elváltak a szülei.


179. ZsD (2010-04-29 19:54.23) aaaaa
Egyszerűen borzalom! Nem tudom, hogy bárki, hogy adhatott ennek a filmnek jó osztályzatot! Semmiről nem szól, unalmas, vontatott, tényleg csak szenvedés végig. Szegyény Steve Martin hogy került össze ezzel a b-kategóriás bagázzsal... Még ha Meryl Streep jó színésznő is, nekem mindig ellenszenves marad!



178. Szabolcs315 (2010-04-29 19:44.59) aaaaa
Szóval, ha megnézem a filmet, kiderül, hogy empatikus vagyok, vagy sem.


177. Emylio (2010-04-29 18:18.05) aaaaa - (válasz Wave 173. hozzászólására)
Ezt a vizeleted bőségéből, vagy a kipufogógáz oxigéntartalmából állapítottad meg?:DDD


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyermeklakĂłbizo.., 2023-08-21 15:12206 hsz
KeresemSepi00, 2010-08-26 18:298 hsz
KérdésekPanny XD, 2009-10-13 21:104 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk