Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Szólíts a neveden
- HBO2, 03:45
District 9
- Film Mánia, 04:00
Ausztrália
- Moziverzum, 04:15
Lány a tenger fenekén
- Film4, 04:45
A háború virágai
- Filmbox Plus, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kirsten Dunst (42)
Steven Mackintosh (57)
Adrian Pasdar (59)
Johnny Galecki (49)
Willie Nelson (91)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A Tinder-csaló - Vélemények
2022-es választás
Rock zene
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Gérard Depardieu - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Tinder-csaló aaaaa
Samuel L. Jackson aaaaa

 

Ahola hozzászólásai

Ugrás Ahola adatlapjára

1 2

Vasököl (2011) - Vélemények

2013-09-11 20:14.01
Felnőtként, újra gyereknek éreztem magam. De ami a legvarázslatosabb volt a filmmel, a 6 éves kicsi fiam már nem akar hallani a Transformersekröl, őt teljessen elvarázsolta, "Kicsi Atom nagy kalandja :) ". Így az apukáknak javaslom kicsi fiaikkal együtt nézni, csodálatos élmény ahogy magával sodorja a srácokat.


Szulejmán (sorozat) - Ami nagyon bosszant

2013-02-22 21:54.26
Az nem lehet, hogy rengeteg pénzt ráfordítottak a törökök. De már nem jutott egy korhű 3D Budai-vár makketra. Ez dühít.
A filmmel eddig semmi bajom, még tetszik is.


Rémálom az Elm utcában (2010) - Vélemények

2010-10-04 07:43.03
Soha, nem kedveltem az újra feldolgozásokat, hiszen a legnagyobb hibájuk pont a saját ötlet hiánya. Persze van néhány üdítő kivétel. Még nem néztem végig, amit viszont tesztként megnéztem belőle, az úgy látom megéri, ugyan azt éreztem mint valamikkor a 80-as évek eredetijénél.

S ime egy ajándék a múltból:

"Egy, kettő, Freddy érted jő,
Három, négy, az ajtót zárd be észnél légy,
Öt, hat, a kereszt nem óvhat,
Hét, nyolc, ébren forgolódsz,
Kilenc, tíz, többet el ne aludj bíz."


Pokolba taszítva - Vélemények

2010-08-28 07:46.16
Végtére is a film jó, ám kicsit keserű a szám. Mivel erről a filmről ki-tudja miért, de Stephen King novellájából készült "Sorvadj el" című film jut eszembe.


Pillangó-hatás - Vélemények

2010-06-27 19:55.01
Brötchennek igaza van. Ha élményt akarsz a filmtől a megtekintés sorrendje : 2 - 3 - 1.


Robert Pattinson - Járnátok egy vámpírral?

2010-06-19 00:28.29
Nekem Rob mint pasi nem tetszik, de vámpírnak sminkelve nagyon bejön, főleg a NM-ban, amikor megkéri Bella kezét, na ott nagyon behaltam tőle, szóval én hozzámennék simán. Félretéve a nyálcsorgást, valójában az fogott meg ebben a történetben, hogy egy 109 éves pasas, aki már szinte mindent hallott-látott, igaz van amit még nem tapasztalt, de abszolút intelligens, érzelmileg is az, annyira az, hogy sok átlagéletkort megérő férfinek ez a léc totál magas lenne. Ha ő valóban létezne, szerintem nagyon erősen és mély érzelmekkel, tisztán tudna szeretni, maximálisan tudná értékelni és mindenek fölébe helyezni ezt az érzést és szerelmét is, hisz 90 év (anyám de sok) telt el addig, amíg a szerelem rátalált, az írónő ezt nagyon jól érzékelteti is B&E kapcsolatában. Engem is ez fogott meg ebben a történetben, mi nők, (legalábbis a többségünk) ilyen szép és igazi szerelelmre vágyunk és ha visszaemlékszem a 16 éves énemre, én anno is valami ilyen kaliberű dologra vágytam. Szóval ha ő valóban létezne és nem enne meg egyből :D, hanem "vegetáriánusként" belém szeretne, engem simán lenyűgözne az értelmi-érzelmi intelligenciájával (elkápráztatna :D) és tuti teljesen el tudná csavarni a fejemet, esélyem se lenne nem járni vele, a szex terén viszont vannak kételyeim, nem szeretem a "hideg, nedves" dolgokat, :DDDDDDD de ki tudja, hogy foglalkoznék e vele az adott pillanatban fullszerelmesen. (Remélem nem, lettem túl zagyva és azt is, hogy a férjemnek nem fog feltünni, hogy a nikjét használva beírtam ide, én nem Ahola vagyok, hanem Aholáné, ha mégis lebuknék. )


Nyugaton a helyzet változatlan (1979) - Vélemények

2010-04-04 09:28.15
A történet a fontos, egyébként is az újra feldolgozások nem mindig lesznek jók.


Túl sok nő - Vélemények

2010-01-17 04:59.27
azt hiszem ennek lehetne az a címe : Jó nőből is meg árt a sokk.


Jack Hunter - A menny csillaga - Vélemények

2009-01-18 05:04.52
Hát látni még nem láttam, de mert a második rész is csak jővő Héten lesz, igen nagy várakozással tekintek a Trilogia 3. része elé.


A kőszívű ember fiai - Vélemények

2009-01-09 07:53.42
Mind a film és mind az irodalmi mű ,igen is fontos része a Magyar kulturának és irodalom történelemnek.

A fiatalok viszolygása részben a "Kötelezőnek", és részben informatikai túltelítetségnek köszönhető.
Nem mondhatjuk rájuk ,hogy buták de ,hogy gondolkodni nem tanultak meg az igaz. Ezt nem csak mi idősebbek állítjuk, hanem sajnos sok kutatás eredménye is ezt hozza ki.
Én meg egy személyes példával alátámasztom.
Az éretségi megszerzése sok, nagyon sok fiatalnak nehéz, vagy lehetetlen feladat.
A történelmet nem értik, fel sem fogják.
Az irodalmat képtelenek értelmezni.
Egy 20 vázlatpontból álló feladatról képtelenek 1db A4-es lapnyi fogalmazás megírására. A 10. sorig álltalában szét esik a fogalmazásuk.

Igaz, hogy 3 szakmám van, de 40 évessen úgy gondoltam kell még egy éretségi, mert mért ne, jó ha van. Úgy, hogy volt alkalmam 20 éves fiatalokkal egy iskola padban ülni.
Történelem: Jó ha a Hunyadi nevet felismerik bár sokszor csak Mátyásig jutnak arra, hogy apja János és testvér bátyja László jó ha már csak 70% tud valamit mondani. Más történelmi kor, ez tény de a hozzá állasukat jól mutatja. A Végvári-rendszer meg majdnem kínai nekik. Nem állunk jobban a 48-49-es szabadságharccal sem. Azt tudják, hogy volt, de az előzményei, illetve hatása már megint csak igen alacsony százalékukig jutt el. Nos töllük elvárni, egy Baradlay család tetteinek történetének megértését, hmmm utópia.

Irodalom: Egy levelet nem képessek rendessen megfogalmazni, és ha kézzel kell írniuk vért izzadnak. Ezek után töllük elvárni, hogy ismerjék Jókait, Móricz-ot, szintén utópia.

Mért egy 13 éves gyereknek legyen kötelező (arra már nem emlékszem, hogy hanyadikban volt kötelező olvasmány, hiszen annak már vagy harminc éve), hát azért mert túl azon, hogy részét képezik az egyetemes kultúrának, a magyar gyermekek, a magyar kultúra részét is képezik. Ja és azért, mert édesanyjuk valószínűleg magyarul mondta nekik elősször, hogy "szeretlek gyermekem".
De ebben mi is hibásak vagyunk, nem állítunk fel következetes követelményeket gyermekeinknek mert a megélhetésért folyó harcban sokszor pont a legfontosabbat a gyermekeinket felejtjük el.


Egri csillagok (1968) - Vélemények

2009-01-09 07:06.25
Undorító elképzelés, hogy újra forgassák!!! Felháborító és gyomor forgató.
Indoklás:
1 - Nincsenek olyan karizmatikus, jó színészeink mint anno.
2 - Gépi statisztákra cserélnék az embereket (mint tudjuk több század katona volt a film statisztája)
3 - Valahol azt olvastam, hogy a Magyar filmek tömegjelenetei, valódi tömegjelenetek, mig az amcsik kevés emberrel és gyors közeli vágással probálják a hatást elérni. Ha emlékeztek a domboldalakon lehömpölygö ember áradatra tudjátok miről beszélek.
4 - Láttuk mi lett a Kabos feldolgozásokból, hát minden csak nem jó film.

Na most az Egri csillagokról. Egyszóval : Klasszikus.
Bővebben:
A film 1968-as amikkor még az x-edik ötéves tervet szenvedte az ország. A film színes, mozi kópiára készült ami egyébként nem volt jellemző a szoc. filmiparra elég ha a Borsra 68-as, vagy a 71-es Láng Vincére gondolunk. Mégis ki tett a filmipar magáért, nem sajnáltak rá semmit. ( még egy mai napig is álló várfalat emeltek a film forgatására. Helye Budapesttöl nem messze Pilisborosjenő és a Nagy-Kevély lábánál a Teve-sziklával szembe) nem tudom mennyire volt új ez az információ de aki szereti a filmet érdemes egy szép nyárinapon kirándulni oda.
Szerintem a magyar filmipar igazi gyöngy szeme, ezt a filmet mindenkinek érdemes volna látnia a világban (egy kis történelmi áttekintés után), de gyermekeinknek, s unokáinknak feltétlenül.


King Kong (2005) - Vélemények

2009-01-09 06:34.45
Okés. De itt egy gyakorlati példa. Szerintem meg állja a helyét.

A Kin Kong 140 hozzászólással áll a fórumon. Teszem hozzá viszonylag új film 2005-ös.

Vele szemben a Volt egyszer egy vadnyugat 143 és 2008-ban. Abban megegyezhetünk, hogy jelentőssen idősebb film mit P.J. filmje 1968-as. Nos ha 40 év múlva ennyire megmozgatja az embereket akkor valóban klasszikust alkottak a Kin Kongal.

A Harry Potter a vélemények rovatában 577. Csak, hogy egyéves film. 2007-es a legfiatalabb része. Mig az első része 2001-es és 90 vélemény van róla.

Az elfújta a szél, 9 oscaros, 1939-es film és a vélemény rovatba még is 77 hozzászólás van. Pedig még egy világégés is volt azóta.

Végül Ben Hur 11 oscar, 1956, és mégis 86 hozzászólás a vélemény rovatban.

Nos egy film attól válik klasszikussá, hogy évtizedek múlva is emlegetik és megnézik.


Volt egyszer egy vadnyugat - Vélemények

2009-01-09 06:02.05
Kötelezővé tenni az iskolában?! Valóban nem jó ötlet. Nem vagyunk egyformák,éppen minap néztem meg az Egri Csillagokat 10az x-edikenszer. Én szeretem és egyáltalán nem az iskolai kötelező miatt.
Konkluzió : a "Vadnyugatot" kötelezövé tenni nem szabad mert akkor sok fiatal már azért is utálja mert van. A mostani filmek világából mennyire tudnának ráhangolódni, arról fogalmam sincs. Szerintem meg kell nekik hagyni a film felfedezésének élményét, s akkor ők is imádni fogják a filmet mint a világon több millióan.


A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége - Bakik, hibák a filmben

2009-01-07 15:44.20
Nos. Tolkien világa nagy és szerteágazó. Gyakorlatilag egy élet munkája. Van is egy ilyen ,hogy Tolkien világa. A fantazy megteremtőjéröl van szó, aki nem csak egy eposzt írt de megteremtette annak kulturáját, történelmét, nyelveit. Tolkienhez hozzá nyulni vitathatatlanul nagy bátorság, és tehetség kellet. Mindkettő megtalálható P.J.-ben. Valamelyik fórumon felsoroltam a szerintem minimálissan szükséges Tolkien könyvek listáját. A Tündék nem csak szimplán nyugatra hajóznak. S hogy melyik isten mit mikor tett a világgal fontos tudni. Amikor Tolkien a Hobbit (Babó) történetének egy részét bele írta a Gyűrű kalandjaiba nyilván azért tette mert fontosnak tartotta. Igen Bilbó kalandjáról van szó, amiről a filmben csupán annyi van, hogy igen utaztunk Gandalfal és a törpékkel. Meg a Mithril páncél onnan van, és találtam valamit egy barlangban. Pedig a Babó akár szigorú elözménye a trilogiának. Lehet tehetség, hogy szelektált P.J. de az biztos megérdemelt volna akár 4*4 órát Tolkien döbbenetes, gyönyörű és izgalmas világa. Nem is beszélve az életműről amit örökül hagyott az emberiségnek.


Káosz a Holtak földjén

2009-01-07 10:55.27
Lucio Fulci vs. Dario Argentino vs. George A. Romero

Fura egy kezdő mondat. Ám a katalógusban kutakodva nem csak a holtak földjén (értsd ZOMBIK) van káosz, hanem a fejemben is és a neten is. Olyan nehéz rendet tenni a Zombik között. Van egy csomó régi Zombi filmem letöltve Lucio Fulcival fémjelezve, míg dátum szerint már Argentino is zombi filmeket gyártott közben George A Romero ujra meg ujra feldolgozza a régi filmeket. Vajon honnan indult, kinek köszönhetjük a rothadástól csepegő, végtagjaikat elhagyó zöld élöholtakat?? Vajon tényleg a Fehér Zombi volt az első zombi film? Mert ha igen akkor Lugosi Béla nélkül nem lettek volna horror filmek?! Mert az első Drakula, az első Zombi Lugosi nevéhez kötödik? Ha ugy gondolod ,hogy segíteni tudsz a káosz rendbe tételében egy véleménynit akkor írj nyugodtan a témához. A témába bele fér természetessen minden ami horror film.


Nyugaton a helyzet változatlan (1979) - Vélemények

2009-01-07 08:49.45
Még annyit, hogy itt alkotói szabadságról csak addig beszélhetünk amig a történelmi tényeket nem ferditjük el. Ha ezt megtesszük akkor már nem történelmi filmröl/könyvről beszélünk hanem másról.


2009-01-07 08:24.40
Igen igazad van. Vannak dokumentumok, nyilván politikailag más szinten vannak tehát nem éri meg feldolgozni. Távol álljon töllem ,hogy itt ezen a fórumon történelmi vitába bocsájtkozzak. De én azt a véleményt osztom ami szerint Nagy Háború csak egy volt (ez idáig), csupán ideiglenes fegyverszünet volt a két fejezet között. Történelmi tény, hogy a Párizsi béke szerződés, alap szinten magába hordozta a második fejezetett. Ezt csak én fűzöm hozzá a harmadik fejezetet is.


Alfred Hitchcock - Vélemények

2009-01-07 08:16.21
Hamár Alfred Hitchcock, akkor egy kicsit nézzünk körbe. Ki is Ő. A Mester, de mivan azon túl???
Ahogy a könnyü zenében Elvis, vagy a The Beatles az össze hasonlítás alapja, vagy a film zenékben E. Morriccone, vagy csak film nélkül Vangelis. Úgy a horror szentélyében is vannak "szentek" Hitchcock közéjük tartozik. Mint a horror írók közt S. King. Mindegyik a saját műfaja felső etalonját képezi, meglehet őket közelíteni, de túlszárnyalni ez idáig nem sikerült. Persze születhetnek új őstehetségek de még csak remény van, s a stáblistákat végig nézve egyenlőre marad a remény.


Madarak - Vélemények

2009-01-07 08:05.12
Van olyan vélemény mely osztja a Fémszívű véleményét. Kb. a Film világ 80%-a ,hiszen Alfred Hitchcock nevéhez már évtizedek óta hozzá fűzik:
A mester - Alfred Hitchcock.


Pokol (1980) - Vélemények

2009-01-07 07:55.08
Még illegális videó másolatban láttam a 80-as évek elején, frankó alámondással :) aki ismeri amiröl beszélek most jót nevet :.Abban az időben ez volt számomra az egyetlen horror film ami napokig idegesített. Egy kis horror film történelem :) Pedig addigra már javában túl voltam Lucio Fulci Zombi filmjein (melyeket most George A Romero dolgoz fel újból), vagy már az akkor még Erdő szelleme néven ismert Gonosz Halottakon, vagy épp Stephen King könyveinek jó részén és és a Kukorica gyermekein. S egyik kedvencem Edgar Alen Poe (író) volt. Nos kiváncsian várnám ,hogy a mostani szuper technikákkal dolgozó Horror filmesek mit tudnának kihozni az akkori technikából, félek nem sok jót. Mert egymás mellet vannak nálam Lucio és Romero zombi filmjei (én Lucioéra mondom ,hogy eredeti), de még mindig a 70-es 80-as filmek viszik el a pálmát, s ez igaz a Pokolra is mert ha szabad ilyet mondani egy Horror filmre akkor a maga nemében klasszikus. Akárcsak egy másik régi kedvencem a "Madarak" magától a mestertöl Alfred Hitchcock-tól.


King Kong (2005) - Vélemények

2009-01-07 07:34.47
A Mester címmel vigyáznék. Jelenleg igen, ám mint minden a film iparban csak tiszavirág életű. Ugyan is ahoz ,hogy a Peter Jackson is mindig Alfred Hitchcock-i reakciót váltson ki nagyon sok és nagyon sikeres filmet kell készíteni. PLD. nem gondolom ,hogy manapság a magyar mozi két különböző neve ugyan abba a kategóriába tartozna. Vajon hányan tudják még kik is azok a Korda testvérek (nem az énekes), de valószínüleg jóval többen tudják, hogy ki az a Kabos vagy éppen Latabár. S miböl gondolom ,hogy igazam van nézs meg a keltezés dátumát, pár év telt csak el de P.J. neve már nem igazán tünik fel a moziban.


A Gyűrűk Ura - A király visszatér - A Szilmarilok

2009-01-07 07:18.28
Nos a LotR megértéséhez javaslom :
- A szilmarilok - Europa 2002
- A gyűrű keresése - Szukits 1995
- Tolkien enciklopédia - Szukits 2002
- A babó - Cicero 1992
- és bár nem a GY.U.-ról szól de abba a világba repít - Giles a sárkány ura - persze Tolkien mű. - Merényi 1994


A Gyűrűk Ura - A király visszatér - Kedvenc szereplő (előző részből is lehet)

2009-01-07 07:10.23
Gimli és Golam, persze a szerepük miatt. Ám ha választanom kéne akkor GIMLI.


A Gyűrűk Ura - A két torony - Legjobb jelenetek

2009-01-07 07:07.41
Az én kedvenc jelenetem (maga a hatás miatt, és nem csak ebben a filmben), a Tündék bevonulása. Maga a hátás mennyire lenyűgöz álljon példaképpen itt ,hogy a GW (ez egy pc online játék) egyik küldetése végén, a kentaurok hasonlóan vonulnak be. Ilyenkor mindig eszembe jutt és tünik fel elöttem a Tündék bevonulása.


A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége - Bakik, hibák a filmben

2009-01-07 07:03.19
Az a kérdés ha már hibák Mért nincsenek benne a bucka manók, Bombaldi Toma, az öregerdő s ezek csak az első rész kimaradásai (hozzá teszem az extra bővített változatban sincsenek benne). Ugyan a könyvet régen olvastam még Göncz Árpád (volt köztársasági elnök 1981-es) forditásában, ám nekem az jön vissza, hogy a boszorkány mestert a Sírbuckák, bucka manóinak törével ölik meg.


Svejk, a derék katona (1956) - Vélemények

2009-01-07 06:49.56
Éppen most írtam a Nyugaton a helyzet ... -hez, hogy a Svejk is megfelel a történelmi hitelességnek (noha szoc. gyártmány), mindössze annyi megjegyzéssel ,hogy humoros formában kivánta bemutatni a kort, amelyröl szólt nevezetessen az I. VH-t. A film jó, egyszerűen jó.


Nyugaton a helyzet változatlan (1979) - Vélemények

2009-01-07 06:40.40
Van I. VH. film több is, csak nem a mostani agyon digitalizált technologiával készültek. Ezért kisebb a fogyasztási élménye. Más részröl valószínüleg kevésbé volt dokumentálva mint a második vh.
Ám a Nyugaton a ... minden ember mozi alapműveltségéhez kéne ,hogy tartozzon. Szerintem maga a történet és maga a film is hiteles képet ad a korszakáról, Svejk a derék katona szintén hiteles csak humoros formában. Még valami. A történelmi DVD-k között a II. VH története 4db, mig az I. VH. alig tölt meg 2DVD-t. Bizonyitékként arra ,hogy kevésbé dokumentált. Gondolom sima és borzalmas történelmi tényekröl nem lenne jó ha hülyeséget hablatyolna a film ipar, tehát ezért is van kevesebb I. VH-s film.


Volt egyszer egy vadnyugat - Vélemények

2009-01-07 06:26.36
Hmmm. Parbat utolsó mondata valahol hibádzik. A film ( mármint a vadnyugat) a westernek koronázatlan királya. Noha "spagetti western", nincs nála jobb. Az én ranglistám valahogy igy néz ki vegyes western formában:
1 - Volt egyszer egy vadnyugat
2 - Hét mesterlővész
3 - A jó a rossz és a csúf
4 - Párbaj alkonyatkor
5 - Egy dolláral többért.
Ezek azok a westernek amiket ha tehetem mindig megnézem. U.I. Szerintem Morricone zenéjével még a nádi hegedűt is megkedvelted volna :)


Keresztapa - Vélemények

2009-01-07 06:19.20
Csak a utolsó hozzá szólásokat olvastam. DE , én bizony nem engedném PC játéknak. Indoklás!
1 - ugy is fiatal kamaszok nyomulnak vele és nem értik a maffia, vagy vendetta fogalmát.
2 - mai ifjoncaink ezen agresszív játékok nélkül is eléggé agresszívak.
3 - egy játék, éppen ugy nem tudja visszaadni a film élményét mint egy film az eredeti könyvét. Csupán példa képpen, sok ember akarta már ezt a mondatot megcáfolni a Gyűrük Urával mert, hogy Peter Jackson mennyire követi a könyvet. Én meg erre azt mondom csak követgeti (noha profi módon), ám ha valaki olvasta a könyvet Hiányolja a Bakacsin erdőt, és Bombaldi Tomát.
4 - ezért is tartom értelmetlennek egy film siker hullámát meglovagolva pc játékot készíteni belőle.


Keresztapa - Melyik a legjobb rész??

2009-01-07 06:06.15
A film igy ahogy van, profi munka. Kár lenne egy Dallas tipusú sorozatként elrontani. Egyébbként ha maffiás sorozatot kívánsz ne feledkezz el Cathani nyomozóról a Polip megjelent már DVD-n.
Magam részéröl a 2. rész elejétöl ráz ki a hideg. Pedig Lucio Fulci és Darió Argentinó filmeken nötem fel. Ha a nevek nem mondanak semmit keress rá George A Romeróra, Lució filmjeit ő dolgozza fel ujra pld: Holtak - hajnala, városa, földje, stb. Bár ezek horror filmek mégsem ráz ki tölük a hideg, de a Keresztapa temetési menete az huh.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk