Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
John Wick: 4. felvonás - Hagakure
- Filmbox Premium, 01:25
Fejlövés
- RTL Három, 01:50
Szigorúan bizalmas
- Film4, 01:50
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Anna
- Mozi+, 02:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Sasha Jackson - Vélemények
Az angol beteg - Vélemények
Ze Network - Titkos hálózat (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szerelem a pillangók között aaaaa
Theresa Russell aaaaa

 

Marcell5 hozzászólásai

Ugrás Marcell5 adatlapjára

1 2

Hancock - Vélemények

2017-05-12 08:54.13
Az első fele ennek a filmnek elképesztően jó!

A második fele pedig rossz. Úristen, ráadásul még milyen régi, ahol sehol nem volt a szuperhős karakterek dekonstruálása valódi emberekké. Komolyan, bárcsak véget ért volna a film kb a felénél. Az az egész annyira jó volt. (Kb a bankrablós jelenetig.
Bár más irányba vitték volna el a forgatókönyvet.


Argai herceg (sorozat) - Láttad már ezt a mesét? Mikor kb?

2016-11-20 20:24.26
Úristen, ez de jó volt. Akkor láttam, amikor a TV2 adta hétvégén reggelente a 2000-es évek elején. Kb 10 éves lehettem.

Na ennek nem egy rajzfilmes dramaturgiája van, hanem egy igazi felnőttes rajzfilm. Emlékszem amikor az egyik első részben a metrókocsi tetején állva lefejezett valakit az alagút, amikor behajtott a metró. Egy ilyen utcagyereket, aki látta megérkezni a jövőbe az Oroszlánfejű herceget és akit mindkét oldal keresett. Na azt kemény volt felfogni, még úgy is hogy nem is mutatták magát a durva dolgokat nyilván, csak mondta az a mókus, zöldruhás detektív, hogy "szegény feje". Azt a kurva...
A főcímdala pedig nagyon felejthetetlen. Mondjuk "Oroszlánfejű herceg"-ként hívták, szóval így Argai hercegként nehéz volt megtalálnom.

Igényesebb mese, akár gyerekeknek is.


Nikolaj Coster-Waldau - Vélemények

2016-07-04 13:56.35
Én CSAK név alapján azt hittem hogy valamilyen szerb vagy bolgár származású


Alkalom szüli az orvost - Vélemények

2016-02-28 19:53.33
Gyerekkoromban vagy ötször biztos láttam a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején. VHS-re is fel volt véve. Már vagy 10 éve nem láttam, de cím alapján most is emlékeztem rá és arra is hogy egész jó kis vígjáték


Steiner - A Vaskereszt - Vélemények

2016-01-20 09:32.53
Nem egy Das Boot vagy egy Sztálingrád azért.

Nem tudtam ki rendezte, de a nézése közben is eszembe jutott, hogy mennyi nyugatias-mozis elemet tettek bele, amik szerintem csak a közönséget akarják kiszolgálni. A szerelmi szál, a kisgyerek... Ilyen a fentiekben hol volt?

Nem egy rossz film, de sokkal inkább popcorn mozi és közel áll egy fokkal a mai nyári blockbusterekhez a benne lévő ilyen sablonok miatt.
Persze sok mindenben nem kényezteti a nézőt, de amiben igen, az nekem bántóan szemet szúró volt.


Hangya - Vélemények

2015-11-29 12:00.57
Igazán jellegtelen, semmilyen film. Úgy érzem bőven elég, hogy az életben egyszer láttam.


Harag (2014) - Vélemények

2015-11-29 10:03.03
Egészen addig a pontig, hogy a tankjuk lerobban és meglátják az érkező több száz német katonát, egy nagyon korrekt, jó, realista filmnek tartottam.

De utána maga a koncepció volt számomra botrány, akármennyire is akciódús volt az utolsó fél óra is.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy öt katona, aki eddig túlélte a háborút, 1945. áprilisában inkább meghal, minthogy elmeneküljenek. Nekem ez pont ugyanolyan pofátlan idealizálása a háborúnak, ami a valóságban nincs, mint ami pl. a Ryan közlegény megmentésében is van és ami elrontja azt a filmet is. (Amik jól állnak a háborúhoz ilyen szempontból, azok a Kelly hősei vagy A tizedes meg a többiek.)


Állj mellém! - Vélemények

2015-11-21 14:47.51
Jó kis film. Elképesztő hogy a stáblista első 10 tagjából (akik jórészt gyerekszínészek) 6-7 az, aki mára elismert színész lett/volt felnőttként is.


Mentőexpedíció - Vélemények

2015-11-21 14:13.23
Ridley Scott nagyon sok éve már nem csinált jó filmet, úgyhogy ez kellett.

Önmagában is nagyon élvezetes, nézhető film. Remélem a sikere elindít egy olyat a sci-fi filmeknél, hogy lesznek még minél inkább valóságosságon és megvalósítható dolgokon alapuló, közeljövőben játszódó filmek. Ezek a típusok mindig is nagyon tetszettek, amikor egy rendező a saját vízióját mutatja meg a 20-30-40 évvel későbbi világról a film megjelenéséhez képest.


Kamuzsaruk - Vélemények

2014-11-11 10:43.24
Kemény. Valakinek vagy tetszik és ötcsillagos, vagy nem tetszik és egycsillagos.

Jó kis vígjáték, amin sokat lehet nevetni. Az utóbbi években az amerikai vígjátékok a régebbieket másolják látványosan. Nincs bennük semmi eredeti, semmi új ötlet. Fospermet gyakorlatilag az összes és jó ha évente kijön egy valóban legalább részben eredeti amerikai vígjáték. 2014-re ez volt az. Nem mintha a sztori felépítése vagy a karakterek olyan különlegesek lennének, de maga az alapötlet jó, ötletes és ezen kívül vannak benne nagyon egyedi (és vicces) jelenetek is.

Nem csak egyszer éri meg megnézni, akár pár évente is újranézhető, ami a mezőnyben nagy szó. Olyan 7/10-esnek mondanám.


Lucy (2014) - Vélemények

2014-08-09 00:18.02
Jó film, megéri megnézni egyszer.
A húgommal láttam, aki az akciódúsabb, holywoodosabb, komolytalanabb filmeket szereti és neki elég nagy csalódás volt, miközben ő mondta hogy nézzük meg. Én pedig pont fordítva, tucat kacatot vártam, de egy jó filmet kaptam.
A 13-as hozzászóló kb. jól leírta, egyszerre akció, sci-fi és művészfilm (és az írása többi részével is kb. egyetértek). Magával ragadó a látványvilága úgy, hogy nem érzed a gagyi érzést nézés közben. A történet logikátlanságai nekem már csak a moziból kifelé jövet jutottak eszembe.


Bajor Imre - Vélemények

2014-08-08 10:37.18
Egy B-kategóriás színész volt, átlagosan jó humorista, ezen felül bulvárceleb, aki sokat szerepeltette magát mindenféle létező bulvármédiában.

Nem ismerem filmes színészi alakítását, amiért dícsérhetném. Szuperbojz? Pasik? Meseautó? Egy szoknya, egy nadrág? Hááát...

Első sorban a Heti Hetes miatt elhiszem hogy vannak akik szeretik, mert sokaknak bejön az a fajta humor.
Mint embert sajnálom, de ha érvényesnek tartanám a halottról vagy jót, vagy semmit mondást, akkor róla nem sokat lehetne beszélni a filmes színészi szakmai kvalitásaiból kiindulva. Színpadon vagy élőben ettől függetlenül lehetett jó, ott sosem láttam.


Gengszterosztag - Vélemények

2014-07-27 21:46.30
Átlagosan jó akciófilm. Se több, se kevesebb.

Nem ér fel egyértelműen régi gengszterklasszikusokhoz (Keresztapa, Volt egyszer egy Amerika, Nagymenők, A sebhelyesarcú), de nézhető. Átlagos mennyiségű klisével van tele. ENYHE SPOILER: Mernek kinyírni embereket a jó oldal FŐSZEREPLŐI közül is.
Én megnéztem, nem éreztem időelbaszásnak a megnézését és néhány év múlva akár újra megnézném. Nem kell sokat várni a filmtől, mint 2 óra hosszányi kellemes játékidőt. Nem zseniális, inkább erős közepes. Megnézésre ajánlott. A mostani 4.04-es osztályzat is arról tanúskodik, hogy a legtöbben egyetértenek velem.


Need for Speed - Vélemények

2014-03-12 11:32.32
Jesse :)))))))))


A Guardista - Vélemények

2014-02-02 23:42.16
Remek! Olyan jelenetek váltogatják egymást szinte percenként, amiknél az egyiken nevet, a másikon sírna az ember.

A rendező legjobb filmje az In Bruges és azt megnézve jutottam el ehhez. Lehet hogy csak azért négy csillagos ez, mert az In Bruges című alkotása annyira felülmúlhatatlan.
Nézzétek meg azt is. Az itteni főszereplő ott is az egyik főszereplő.


A német doktor - Vélemények

2014-01-29 09:14.25
Vad Angyal komoly kiadás

http://www.youtube.com/watch?v=7_MG-RTrqBQ


Jó reggelt, Vietnám! - Vélemények

2014-01-26 13:35.02
Rossz film.

-Adrian nem vicces. Pont ugyanolyan rossz és nem vicces rádiós, mint a másik, aki itt a gonosznak van beállítva. A valóságban, ha katona lennék, nem nevetnék ezeken "poénokon". Rossz nézni, ahogy a katonák erőlködve nevetnek a semmin, amin a film univerzumán kívül nem is nevetne senki.
-Egy erős, mély kultfilmet vártam valamilyen válasszal Vietnamra és végül nem a műfaja miatt ("vígjáték"), de sehol nincs egy Full Metal Jackethez, Apokalipszis mosthoz vagy A szakaszhoz képest. Nem is a háborúról szól. Csak egy egy rádióst nem hagynak rádiózni az "ostobák", mert nincs jó humoruk. Emiatt:
-Akár bárhol a világon és bármikor máshol is játszódhatott volna. Vietnam ennek a filmnek csak egy körítés, nem róla szól. Ha egy amerikai gettóban, afrikai nádfedeles faluban vagy iraki faluban játszódna, pont ugyanilyen lenne.
-Nem vet fel kérdéseket arról, hogy mit keresnek Vietnámban, hogy van-e ott egyáltalán keresni valójuk. A végén a labdázástól is eldobtam az agyam. Megtudtam, hogy minden harmadik világbeli gyerek valamilyen labdajátékot akar megtanulni ahelyett, hogy ételt szeretne, fedelet a feje felé, tanulási lehetőséget és kitörést a szegénységből és persze az is mellékes, hogy egy idegen hatalom gyilkolja a népét.


Filmkeresés rövid tartalom alapján

2014-01-02 11:45.05
Sziasztok!
Egy apa és a fia kiderül, hogy sebezhetetlenek, vagy halhatatlanok. Az öngyógyulós effekteken túl viszont nem az effekteken van a hangsúly, inkább a történetén.
Az apával egy csomó baleset történik, de a sebei mindig begyógyulnak.
Később derül ki, hogy a fia is sebezhetetlen, amikor egyszer elvágja a kezét egy széttörő pohár miatt, de a sebe azonnal begyógyul.
Valami bajuk is van a sötéttel. Talán az, hogy bár sebezhetetlenek, de cserébe minden éjszaka szinte a halálán van a férfi. Ha sötét van, akkor ilyen lázas, kóma szerű állapotba esik és tehetetlen, de hajnalban mindig újra visszatér az életereje (és a szuperképessége).
A kormány is felfigyel rájuk valahogy.

A '80-as, '90-es években készülhetett, mert én is kb. 15 éve láttam még, kisgyerekként.


Jöttünk, láttunk, visszamennénk - Vélemények

2013-12-25 15:33.00
Zsák fos :D
Kiváló vígjáték!


Ezerízű szerelem - Vélemények

2013-12-25 11:56.47
A fő képen lévő szereplő, amin szürcsöl az ételhordóból (?) Robert Downey Jr-ra emlékeztetett; azt hittem ő a főszereplő.


A légy (1958) - Vélemények

2013-12-24 17:25.14
A filmkatalógusos filmajánló borzasztó. Hogy lehet lelőni a film katartikus befejezését egy ajánlóban? Aki a fórumra jött először, ne olvassa el a film itteni adatlapját és a hozzászólásom második felét se, inkább zárjon be mindent és nézze meg most. Szerencsére már megnéztem a filmet, szóval nekem nem rontott el semmit.

Jó értelemben vett régi film, ami leginkább a tempójában érzékelhető: Nem rohan sehová, nem akar 5 percenként mészárlást és inkább a klasszikus Hitchcock-i horror, nem a hentelős fajta.

A vége pedig borzongatóan zseniális.
Itt a film utolsó 30 másodperce, aki csak azt akarná még egyszer élvezni. Szörnyű, a létező legjobb értelemben.
http://www.youtube.com/watch?v=NzTGSKNjrp4

Aki értetlenkedne:
A kis légy pont úgy megkaphatta nem csak az ember fejét és karját, hanem az emberi agy egy részét, ahogy az emberméretű emberlégy és megkapta az ember agy mellé a légy agy egy részét.

Így végül is inkább azt láthatjuk, ahogy egy légy az életéért és segítségért könyörög mielőtt egy pók megenné, pont úgy, ahogy minden légy teszi, amikor pók hálójába kerül. Csak ez a légy ember arcú és ember nyelven beszél...


Elpuskázva - Vélemények

2013-12-19 12:15.57
Ezt minek kellett leforgatni?

Ahogy már írták, ez egy másolat.

Arra kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerült egyedire, eltérőre, jobbra az eredetinél, de jelen állás szerint tök értelmetlen volt elkészíteni (mert az amerikai copy-k legtöbbször nem hozzáadnak az eredetihez, vagy legalább megtartják a színvonalat, hanem még gagyibbakra sikerülnek).

Ha nem lett rosszabb, mint az eredeti, akkor legalább sok embert megismertet az eredeti történetével, ami annak idején nagyon tetszett.


Hajsza a győzelemért - Vélemények

2013-12-15 22:17.42
Teljesen reális, hogy ez minden idők 4. legjobb filmje jelenleg a Filmkatalógus szavazása szerint.


Maraton életre-halálra - Vélemények

2013-12-12 10:31.25
Egy másik kor gyermeke vagyok és úgy gondolom emiatt nem igazán tetszett a film.
A színészek nagyon jók benne. A kedvencem jelenetem, amikor a nácinak a film vége felé a new yorki zsidó negyedbe kell mennie, ahol az utcán is 10-ből 8-an zsidók és ott szembesül a múltjával. Remek, mindössze pár perces jelenetsor.
De a film összességében nem tud tetszeni. A színészek jók, a zene is, néhol igen komoly dramaturgiája van a filmnek (például az elrablásos jelenet, aztán az ál-szöktetés), de sokszor meg úgy érzem szétesik a sztori (például a báttyos részeknél, vagy az éjszakai valódi megmenekülés után). Sok dolog kétszeri megnézés után sem világos és nagyon sok tisztázatlan dolog van a történetben, illetve pár helyen zavarosnak is találtam. Ha valamikor 25-35 éve, látom akkor lehet hogy megfogott volna és most kellemes nosztalgiával nézhettem volna vissza, de így nem tudott átjönni számomra az egész.
Sokkal kisebb filmélményt kaptam annál, mint amilyen várakozással leültem megnézni ezt. 3/5


Erőszakik - Vélemények

2013-12-08 00:35.24
Remélem a film címével csak vicceltél. Egy gagyi vígjátékra emlékeztet a cím inkább.

Nem kell "Brüzsben"-re fordítani: Szerintem senki nem halt volna bele, ha a címe "In Bruges" marad magyarul is. A "Good Will Hunting" is kibírta például lefordítás nélkül (szerencsére).
Sőt, sokkal jobb, ha olyan ember nem nézi meg a cím alapján, aki egy gagyi vígjátékra számít, de csalódik, mert nem azt kapja (ha nem tetszik neki valamilyen érthetetlen okból a film).

Megértem miért mondtad a toronyból kiugrós dolgot is. Nekem is szemet szúrt egy hasonló.
Colin Farrell biztos meghalt, még ha nem is mutatták, nem kérdés. 4 darab dum-dum típusú (robbanó) .45 ACP töltény a mellkasba annyira összeroncsolhatta minden létfontosságú belső szervét, hogy nem is értem, hogy maradt addig életben, hogy berakják a mentőbe a végén. Máj, gyomor, lép, vese, ezek mind teljesen széttrancsírozódtak.

A többiben mindenben egyetértek veled, az előbbi két dolog is igazából apróság a film egészéhez képest. Remek film lett, az biztos! Durván váltják egymást a jelenetek egészen a végkifejletig, amikor az egyik jelenetnél nevetek, a következőnél már sírnék.


Vétkek völgye - Vélemények

2013-11-28 08:10.28
Mert remekül alakítja a narkós, alkesz picsát.

Kíváncsian várom a film mélységeit.


Last Vegas - Vélemények

2013-10-30 23:18.10
Másnaposok 4?

Másnaposok 1 - 2. rész?

Másnaposok, híresebb és idősebb színészekkel?


Felcsípve - Vélemények

2013-06-05 11:22.12
Régen jött ki már jó kis MILF-es, fiatalabb srácos film. Ez a kategória nekem rossz már nem lehet :)


A hipnotizőr (2012) - Vélemények

2013-04-25 19:41.28
Csak tippelek az ismertető elolvasása után, szóval NEM SPOILER; szerintem az derül ki, hogy az életben maradt csajszi a gyilkos. :)


Luis Guzmán - Vélemények

2013-01-24 09:58.58
Community - A Luis Guzmán szobor epic, meg a vendégszereplése is :D


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk