Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A komikus
- Film+, 01:45
Non-Stop
- Filmbox Premium, 01:45
A mestergyilkos - Feltámadás
- Mozi+, 01:50
Nyerő páros
- RTL Három, 02:20
Férfiak, nők és gyerekek
- Paramount Network, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!
Akik Szeretik a Comedy Central-t.

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vespa - Az olasz álom aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Fórum - Erőszakik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
482. Gerbo777 (2021-06-10 21:29.33) aaaaa - (válasz HMáté33 476. hozzászólására)
"Mindenki teljes fordulatszámon pörög, és a harmónia is tökéletes a színészek között, mintha kb mindig együtt játszottak volna"...azért a fél brigád, pár filmben együtt játszott, úgyh lehet ezért van meg a harmónia.

"A fekete humornak ez a fajtája igencsak az én zsánerem."...ezzel én is így vagyok, sokat visítottam jó pár beszóláson :D


481. Atyolino (2020-01-01 11:45.10) aaaaa - (válasz Imre 007 480. hozzászólására)
Miben különbözik attól, ha például kimész az utcára? 2 percen belül találkozol olyan emberrel vagy társasággal akik káromkodnak. Bp-en elég 1 perc is, hiszen az is egy SZARfészek. 21. századot írunk és a káromkodás beépült a szóhasználatunkba. Van olyan kollégám aki minden mondatában baszdmeg-el. Ha elmész egy játszótér mellett és meghallgatod az 5-8 éveseket garantálom neked , hogy hallasz trágár beszédet. Nincs ez jól, de együtt kell élnünk vele. A film pedig páratlan és szenzációs.



480. Imre 007 (2018-12-31 14:39.14) aaaaa
Sok mély mondanivalót tartalmazó film, a három színész parádés volt. Csak a trágár szavakból lehetett volna kevesebb


479. Angela2011 (2018-03-17 15:42.59) aaaaa
Ha valaki azt mondta volna nekem a film tartalmának elolvasása és a trailer megnézése után (a címről már ne is beszéljünk), hogy imádni fogom ezt a filmet, akkor minimum hülyének néztem volna az illetőt. Én is egy ajánlás hatására szántam rá magam pár napja a megtekintésre (sok más emberhez hasonlóan). Ezidáig bőszen bizonygattam, hogy ha akciófilmes lövöldözések, vérben tocsogó jelenetek szerepelnek egy filmben, az már nem az én világom lesz. Aztán mégis! :-) A Három óriásplakát is nagyon tetszett, de McDonagh-nak ez az első filmje felülmúlja még a 2017-es sikerfilmjét is.

Már amiatt is zseniális a film, hogy viszonylag széles rétegekhez képes eljutni. Egyaránt kielégíti a legigényesebb, művészfilmekhez szokott nézők és az elsősorban szórakozásra, érdekes történetekre vágyó közönség igényeit. Olyan rafináltan csomagolja be a mély mondanivalót a humor, a groteszk, az akció köntösébe, amire csak nagyon ritkán látunk példát.

Bruges, a tündérváros-szarfészek :-)

/nyomokban spoilert tartalmaz/

Én talán ilyesmi címet adnék a filmnek, amely számomra elsősorban arról szól, hogy az emberi természet legaljasabb (érdekből embert ölni) és egyben legnemesebb (feláldozni magunkat egy másik emberért) oldalát tárja fel teljesen irracionális karakterek és helyzetek megteremtésével.
Sokféle ember van a világon, de arra szinte mérget vehetünk, hogy ilyen érzelmes bérgyilkosok nem léteznek.

Ray, aki ha nem bunyózik éppen, inkább egy szerencsétlenkedő, gyermeteg, buta fiúcskának tűnik, és olyan bűntudata van egy véletlenül elkövetett gyilkosság miatt, hogy képes lenne az öngyilkosságra is, míg végül eljut odáig (legalábbis gondolatban), mint Dosztojevszkij Raszkolnyikovja a Bűn és bűnhődésben. (Ezt vetíti előre a poklot ábrázoló festmény megcsodálásának jelenete, majd a purgatóriumról való beszélgetés.)

Ken, aki egy kedves, udvarias, a művészet szépségeire fogékony idős úr benyomását kelti, s azt vallja, tisztességes életre törekszik, a film vége felé a lehető legnemesebb tettre ragadtatja magát: kész az életét áldozni bérgyilkos felebarátja életének megmentéséért (nem hiába érinti meg korábban a Jézus vérét tartalmazó üvegcsét).

Harry, a bérgyilkosok főnöke szintén viccesen ellentmondásos figura a Bruges iránti rajongásával, a családi idilljével, és azzal az elvével, hogy mindenki, még ő maga is halált érdemel abban az esetben, ha véletlenül egy gyermek életét kioltja.

Az egész film az ellentétek meghökkentő, abszurd, többnyire nagyon humoros kettősségére, ellentmondásosságára van felépítve, ami már az első percekben megnyilvánul. Miközben megy a trágár szöveg és Bruges szarfészeknek van nyilvánítva, a kamera a város elbűvölően szép épületeit, utcáit pásztázza áhítatosan, és felhangzik a film lírai, szomorú zenéje.

A trágár szavak nélkül helyenként meglepően romantikus mondatokat kapnánk.
Pl.: „Egy ... tündérmese az a város, nem igaz? Hogy lehet, hogy egy ilyen mesés város nem való valakinek, ...? Hogy ... van, hogy a csatornák, a hidak, a macskakő és a templomok,
ez a sok ... gyönyörű, mesebeli dolog nem való valakinek?”
De a trágár szavak nélkül ebben a filmben elveszne a lényeg: a szép és a rút, a jóság és a gonoszság, a komédia és a tragédia párhuzamos jelenléte, ami az abszurd helyzeteket rendkívül viccessé teszi.

Az is zseniális, hogy a mellékszereplők és az ő lényegtelennek tűnő cselekedeteik végül mind fontossá válnak a történet alakulása szempontjából.
A rengeteg eredeti és humoros jelenet közül az egyik kedvenc: egy nagyon csúnyácska, de nagyon édes, gülüszemű kutyus és Ray egymásra néznek a padon.
Meg ahányszor csak Ray felháborodottan azt kérdezi: Brűzsbee??? :-)

Megnevettet, meglep, elgondolkoztat, meghat, mindent tud ez a film. A festői háttér és a zene különleges atmoszférát teremtenek. Talán furcsa azt mondani rá, de ez egy SZÉP FILM.

És persze a színészek is szuperek, Colin Farrell pláne elképesztő és cuki :-).


478. Delpiero (2018-01-30 20:30.12) aaaaa
10 éves lett ez a kultikus filmdarab is, ami emellett büszkélkedhet még a legszarabb magyar címfordítás címével is. :D
http://www.youtube.com/watch?v=BXf-Q0YOWx8
Hatalmas formák még ma is! XD


477. Johnny Saiper (2017-08-20 01:08.36) aaaaa
Egyedülálló filmélmeny, a dráma és a fekete humor tökéletes kombinációja.


476. HMáté33 (2017-08-09 13:20.37) aaaaa
Zseniális film, minden percét imádtam.

Izgalmasak az ilyen kevés karakterrel építkező mozik, mert rengeteg múlik a színészek teljesítményén - itt kapunk három faszit, minden más meg főleg körítés. Fiennes ráadásul alig szerepel, kvázi az utolsó harmadra tűnik fel (persze, hangját korábban is hallani, már ott érzeztem, robbanni fog a bomba), de tényleg nyúl kb minden jelenetet. Gleeson nem tud hibázni, oda vagyok a brit-, meg ír színésziskola ilyen régimotorosaiért, igazi unsung herok, pedig szakmájuk legnagyobbjai közt volna illő őket emlegetni, valljuk be. Farrell lehetett talán a kérdőjel a film előtt, de élete formájában brillírozik ő is, baromi jól áll neki ez a tőről metszett suttyó fasz karakter, akiben mégis van lelkiismeret, csak érettség nem sok. Mindenki teljes fordulatszámon pörög, és a harmónia is tökéletes a színészek között, mintha kb mindig együtt játszottak volna. És ha már alulértékelt zsenik, hát van itt egy Carter Burwell is, és az a muzsika...igen.

A fekete humornak ez a fajtája igencsak az én zsánerem. Sokan elismerik ugyan, de hozzáteszik, nem ez az a hangosan nyerítős kategória. Nos, nekem igen, sőt; pontosan ez az, ami számomra a térdcsapkodós, székről lefordulós szórakozást jelenti, még ha éppen csak egy nézésről, egy jól időzített vágásról van is szó. McDonagh filmjében ilyen téren is minden óraműpontossággal működött.

El tudnék viselni sok ilyen eredeti ízű, üde, a fősodornak kellemesen elegáns fokoffot mutató kis művet, de a dolog egyik varázsa nyilván pont az, hogy nincs belőlük sok. Újra-újranézős kategória.


475. Johnny92 (2017-01-26 22:53.51) aaaaa
Ilyen hülye névvel majdnem meg se néztem. Szerencsére az eredeti címnek köze nincs ehhez. Kár lett volna kihagyni. Olyan jó ezt írni végre: Stílusos, egyedi mozi. A helyszín csodálatos. A 3 főszereplő brillírozik, de Ralph Fiennes vitte a prímet. Ahogy kiakad a telefonba azzal az akcentussal, azt tanítani kéne. Nem egy bonyolult történet, de élveztem a lassúságát, és fekete humorát.


474. Find (2016-09-04 10:42.44)  
Imádtam, nagyon jó kis film. Az ötlet is tetszik, hogy fogunk egy csöndes turista látványosság városkát a szürke Belgiumban és bérgyilkosokkal szétoltjuk az egészet, majd angolosan lezárjuk a történetet.

Szerintem ezt a filmet érdemes volt megcsinálni, magyar szöveg Varró Dánielékkel külön dob a színvonalon.
Kíváncsi vagyok, vannak-e kimutatások, mennyivel nőtt a turizmus bevétele a film bemutatása óta :)


473. Dánkilincs (2015-02-14 22:26.05) aaaaa
Az egyik kedvencem ez a film!!!


472. Márton94 (2015-02-02 22:48.48) aaaaa
Szerintem telitalálat, én speciel szétröhögtem rajta magam, és ezek azok a poénok amik mögött egy érző és mély film lakozik tele tartalommal. *****
Csak ajánlani tudom, a fanyalgóknak:
persze mondjuk a Hantaboy-jal ellentétben(amit szintén imádok) ehhez kell egy bizonyos szintű intelligencia is.


471. Kritikus (2014-07-03 15:21.49) aaaaa
Angol humor Brugge-ben.
Remek film. Nincs nagy sztori, meglehetősen átlagos, nincs sok helyszín, nincs egetverő látvány illetve nagy fordulat, viszont vannak zseniális színészek, fenomenális párbeszédek, rasszista törpe(!!!) és egy kiló fekete humor. Mondhatni angolos eleganciával készítették el ezt a filmet amely nem csak, hogy élvezhető, de rendkívül szórakoztató is. Ami talán kicsit szúrta a szemem, hogy 50 méter zuhanás és betonra landolás után nem ad életmentő tippeket az ember még a legjobb társának sem.
Afféle angolosan rommászídják benne Brugge-t kis reklámot teremtve így a városnak :))
Poénokban nincs hiány, én nem csalódtam cseppet sem.


470. Johnny kapitány (2014-06-26 01:00.00) aaaaa - (válasz SzaboKri81 467. hozzászólására)
Oscarra hagyatkozni ma már annyit ér mint lövedéknek az integetés:)


469. SzaboKri81 (2014-06-25 12:36.12) aaaaa - (válasz Entersp 468. hozzászólására)
Én igazából egyszer nevettem el magam igazán. De az se a poén nagysága miatt volt. Amikor arról beszélnek, hogy a purgatórium mihez hasonlítható. Azt mondja Collin, hogy akkor a purgatórium olyan, mint a Tottenham. Mivel nagy Spurs rajongó vagyok ezen nagyot nevettem.
Amúgy a beszólások nagyon lazák de ez nem viszi el a hátán a filmet.


468. Entersp (2014-06-25 08:47.54) aaaaa - (válasz SzaboKri81 467. hozzászólására)
Hasonlóan. Mielőtt megnéztem, már nagyon sok jót hallottam/olvastam a filmről - elsősorban a poénokat dicsérve. Aztán azon gondolkoztam, hogy mikor nevethetett ez a rengeteg ember... Azonnal elajándékoztam a dvd-t, de annyi tiszteletet még így is adok a filmnek, hogy csak az eredeti címét használom, ha szóba kerül. Valahol azt olvastam, hogy olvasói szavazás döntött róla. Néha úgy érzem, hogy nem lesz jobb a világ, ha a mozgókép rajongók szavazásba kezdenek.


467. SzaboKri81 (2014-06-25 08:12.32) aaaaa
Nekem nem tetszett ez a film. A színészek jók voltak ezt nem vitatom de a történet számomra rém unalmas volt. Persze biztos bennem van a hiba, hiszen Oscar-ra jelölték de nekem akkor sem jött be. A vége meg egyenesen kínos. A hasba és torkon átlőtt ipsének még van ereje felmenni a toronyba. Kiugrik a k...a magas toronyból de a becsapódás után még el tudja mondani, hogy Harry ott van. Ez most komoly?
Összességében hiába a jó színészi alakítások számomra ez gyenge lett.


466. Marcell5 (2013-12-08 00:35.24) aaaaa - (válasz Orgona 465. hozzászólására)
Remélem a film címével csak vicceltél. Egy gagyi vígjátékra emlékeztet a cím inkább.

Nem kell "Brüzsben"-re fordítani: Szerintem senki nem halt volna bele, ha a címe "In Bruges" marad magyarul is. A "Good Will Hunting" is kibírta például lefordítás nélkül (szerencsére).
Sőt, sokkal jobb, ha olyan ember nem nézi meg a cím alapján, aki egy gagyi vígjátékra számít, de csalódik, mert nem azt kapja (ha nem tetszik neki valamilyen érthetetlen okból a film).

Megértem miért mondtad a toronyból kiugrós dolgot is. Nekem is szemet szúrt egy hasonló.
Colin Farrell biztos meghalt, még ha nem is mutatták, nem kérdés. 4 darab dum-dum típusú (robbanó) .45 ACP töltény a mellkasba annyira összeroncsolhatta minden létfontosságú belső szervét, hogy nem is értem, hogy maradt addig életben, hogy berakják a mentőbe a végén. Máj, gyomor, lép, vese, ezek mind teljesen széttrancsírozódtak.

A többiben mindenben egyetértek veled, az előbbi két dolog is igazából apróság a film egészéhez képest. Remek film lett, az biztos! Durván váltják egymást a jelenetek egészen a végkifejletig, amikor az egyik jelenetnél nevetek, a következőnél már sírnék.


465. Orgona (2013-11-21 15:43.30) aaaaa
Ez a film telitalálat, akárcsak a magyar cime. Csak a magyar nyelv képes ilyen talákó cím megalkotására. Colin Farrel méltán Golden Globe díjat alakításáért.
A film sajátos hangulata végig magával ragadja a nézőt. Bruges éjjel és nappal is csodálatos.
A három fazon kiválóan játszik, jól adják vissza, amikor kijön belőlük az " ember ".
Egyetlen dolog volt a filmben számomra hiteltelen. Amikor a fazon reült a torony tetejéről és még volt ideje néhány szót elrebegni. Gimnazista koromban itt Pécsen 1975-ben ősszel történt egy szombat délelőtt. A szemünk láttára vetette le magát egy fazon a tizenhét emeletes ház tetjéről. Azonnal vége lett, nem kelt fel, hogy bemenjen a szemközti gyógyszertárba és az SZTK-ba kezelésért.


464. Nyolcadik utas (2013-11-20 08:32.06) aaaaa
Sokadik problémám a magyar cím választással, viszont, igaz, ki megy be egy Brüzsben című filmet megnézni a moziba?
A vígjáték titulus még nagyobb baklövés. Fekete humor van a filmben, de ez nekem inkább dráma. Farrellnek jól áll a szerep, Gleeson remek, Fiennes meg viszi a prímet minden pillanatban, amikor jelen van. Óriási karizma!


463. Essészét (2013-11-04 00:03.04) aaaaa
Többször nézős az tuti! Nagyon jó film Colin Farell egyik kedvenc színszem :D


462. Lifeisamovie (2013-10-03 18:13.48) aaaaa
[link]
:)


461. 1-2 (2013-07-17 18:06.27) aaaaa
én ezért nem nézek az rtl klubbon filmet, mert nézhetetlenre vágják


460. Kittentyű (2013-07-15 15:37.50) aaaaa - (válasz Nuckybaba 459. hozzászólására)
Én pont az ilyen dolgok miatt nem nézek már tv-ben filmeket, hanem dvd-n nézem.


459. Nuckybaba (2013-07-15 15:30.29) aaaaa - (válasz Danyi 458. hozzászólására)
röhej az egészbe hogy még csak nem is főműsor időbe tették bele,hanem este 10kor.Elégé szánalmas...ezért marad hogy inkább megnézem dvd-n és nincsenek benne vágások :)


458. Danyi (2013-07-15 10:49.57) aaaaa - (válasz Nuckybaba 457. hozzászólására)
Miért is nem lepődök meg. Mármint a retek klub (így, kis betűvel) lépésén :P


457. Nuckybaba (2013-07-15 10:40.11) aaaaa
tegnap megint bizonyított a retek klubb!
kérem,minek veszik meg a film jogait,ha aztán darabokra szabdalják??!
sok olyan fontos részt vágtak ki belőle,ami megmagyarázza a filmet.
Gratulálok retek klubb,még jobban nézek inkább dvd-t mint tv-t!
Amúgy az egyik kedvenc filmem.Mikor Ken és Harry a szállodában vannak,és azon vitatkoznak hogy a nőt hagyják ki az egészből,majd Ken azt mondja hogy kiugrik az ablakon,erre Harry megkérdezni hogy jobbra vagy balra forduljon.Ken leb*ssza,mire Harry bevágja: "Jólvanmá' csak most jöttem,a f*omatmá' " ott kész voltam :D


456. Stickfa (2013-07-15 09:11.20) aaaaa
Nem tucatfilm, az biztos!!!
Minden színész nagyon jó, de Colin Farrell még közülük is kiemelkedik.Hihetetlen ahogy eljátsza azt a karaktert, tökéletes.
Egy percig sem unatkoztam, mindig attól féltem ,hogy egyszer csak vége lesz.
És egyszer csak vége is lett, én pedig bambán bámultam a képernyőt percekig, és később pedig azon gondolkoztam, hogy milyen emberi sorsok lehetnek, amiről mi mit sem sejtünk.
Azon is gondolkoztam, hogy sokszor apró bajainkat felnagyítva sajnáltatjuk magunkat, holott élnek nálunk sokkal keservesebben élő,(most nem csak anyagiakra gondolok)a mindennapjaikkal harcban álló emberek.
A rendezés tökéletes, a zenék is maximálisan jók ,mindig odaillők.
Még egy lényeges dolgot kihagytam és ez a film hangulata.
Teljesen egyedi alkotás utánozhatatlan, megunhatatlan, megismételhetelen....


455. Gibbs (2013-07-15 01:15.39) aaaaa
"Vígjáték" xD ha valami akkor ez biztos nem az...



454. Dr.HannibalLecter (2013-05-11 21:11.23) aaaaa
zseniális-többszörnézős :)


453. Arlyne (2013-03-24 16:16.30) aaaaa
Zseniális film. Csak a címe elriasztja azt aki ezt a stílust szereti, és vonzza azokat, akik egy könnyed vígjátékot akarnak - és csalódottan távoznak, mert nem az. A sztori remek, a párbeszédek szintúgy, a színészekről nem is beszélve. Sokáig nem szántam rá magam a cím és a leírás miatt, de nagy élmény volt a film minden perce. Tipikusan az, ami magával ragad a hangulatával.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGerbo777, 2021-06-10 21:29482 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk