Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
10 dolog, amit meg kell tennünk szakítás előtt
- Filmbox Extra HD, 05:10
Bogyó és Babóca - 13 új mese
- M2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Ünnepi dallamok
- HBO3, 06:00
Ő a megoldás
- Moziverzum, 06:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rossz kisfiú aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Fórum - Gengszterosztag - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
145. Zahor (2021-01-25 23:18.27) aaaaa
Mekkora egy ócska szar! Se izgalom, se csavar, se ész nem volt benne, csak esztelen és cél nélküli, ad hoc lövöldözés. Elrabolt másfél óra az ember életéből.


144. Laceeka82 (2018-12-26 23:16.32) aaaaa
Kevés ilyen stílusú film készül manapság. Úgyhogy izgatottan ültem le. A trailer alapján jobbra számítottam, de így is jó film. Meglepetésektől mentes. A jófiúk akcióinak tervezetlensége nem tetszett. Kinéznek egy célpontot és akkor gyerünk, majd lesz valami. Ilyen téren jobbra számítottam. De jó film. Üde színfolt a tengernyi szuperhősös baromság között



143. Vmiso (2018-06-19 20:35.27)  
Minőségi gengszterfilm, időnként eléggé véres is.
A színészi gárda pazar, Brolin és Penn is kitűnő választás volt.
Kicsit tényleg hajaz a régebbi gengszterfilmekre, de sebaj. Akció van bőven, a végén lévő harcnál, még Schwartzi Commando-ja is beugrott, mikor szétlőtték az asztalon lévő gyertyákat és virágokat :)


142. Nyolcadik utas (2018-04-22 19:19.15) aaaaa
A történet mindenhonnan ismert. De, tudjuk, nincs sok új a nap alatt. A film egy stílusosan összerakott, rengeteg jó színészt felvonultató mozi, ami nem ad semmi újat, de működik elejétől a végéig. Kicsit Aki legyőzte Al Caponét után érzet, de ettől függetlenül is kellemes kikapcsolódás.


141. Dark Bakter (2016-10-23 18:54.14) aaaaa
Nekem bejött, nem rossz mozi... Noir feeling itt is van, a sztori sem rossz, az akciók jók, és a karakterekkel sincs sok gond... Josh Brolin mindent visz, a kezdő jelenete etalon, de a többi színész is kitesz magáért, csak O'Mara karaktere mindent visz... Jablonsky score-je, a betétdalok és a korhű díszlet is sokat dob a mozin.... Nem rossz, nem rossz, többször nézhető akció noir köntösben - azért attól távol áll! - nevesebb színészek tolmácsolásában... Jó ez na


140. Captain Al (2015-10-28 13:21.31) aaaaa
Igaz történethez képest nem is rossz,de hiányos számomra hiába is egészítették ki fikcióval. Élvezhető,nem azt mondom, de nálam ez csak egy átlagos film. A díszlet viszont korhű.


139. Krisz papa (2014-09-19 21:28.50) aaaaa
Egy igazi, klasszikus, stílusos gengszterfilm. Könnyed, akcióval teli, brutális, jó látványelemekkel, kitünő zenével, és a filmhez teljesen megfelelő színészi játékokkal! A gonosz kőkemény, kegyetlen, irgalmat nem tűrő, Sean Penn-be egyszerűen nem tudok csalódni, a jó hősies, becsületes, és minimum ugyanolyan kemény. Kicsit a Becstelen brigantykra hajaz, és talán elfért volna benne egy-két csavar, de nekem most ez a letisztult gengszterakció nagyon jól esett.


138. Marcell5 (2014-07-27 21:46.30) aaaaa
Átlagosan jó akciófilm. Se több, se kevesebb.

Nem ér fel egyértelműen régi gengszterklasszikusokhoz (Keresztapa, Volt egyszer egy Amerika, Nagymenők, A sebhelyesarcú), de nézhető. Átlagos mennyiségű klisével van tele. ENYHE SPOILER: Mernek kinyírni embereket a jó oldal FŐSZEREPLŐI közül is.
Én megnéztem, nem éreztem időelbaszásnak a megnézését és néhány év múlva akár újra megnézném. Nem kell sokat várni a filmtől, mint 2 óra hosszányi kellemes játékidőt. Nem zseniális, inkább erős közepes. Megnézésre ajánlott. A mostani 4.04-es osztályzat is arról tanúskodik, hogy a legtöbben egyetértenek velem.


137. Tömö (2014-02-04 15:38.49) aaaaa
Én elvoltam vele. Pedig azt hittem unni fogom. Engem egyedül a kkocsis lövöldözés zavart, mikor megtámadták a szállítmányt, na az a cgi-autókázás az nem kellett volna.A story meg mendegélt, lepődések nélkül. Sean Pennre én minig is görény szerpeket osztanék:D( nem egy:Nevem Sam " nyomiját") Nick Nolte-t meg állandóan csak néééztem, hogy ez tényleg őőő? milyen malacfejű mááár? Atyám...
Gossling meg jöhetne hozzám, ezekben az öltönyös szerepekben vhogy jóól mutat... :)...még ha a fejét még mindig nem tudom hova tenni:verjem,ne verjem-szerű:D


136. John Ryder (2014-02-03 15:35.08) aaaaa - (válasz Kritikus 135. hozzászólására)
Az elejével amit írtál, én is abszolút egyetértek: a színészfelhozatal tele nagy nevekkel (Penn, Nolte, Brolin, Gosling stb.), de ettől függetlenül nemigen van a filmben ötlet, meg átütő erő. Viszont amit az operatőri munkát illeti, azért a legvégén amikor Penn és Brolin bunyóznak a szökőkút mellett, azért azok a kameramozgások, kábé mint ha pár beszívott tizenéves vette volna fel egy házibulin... ha így akarták a készítők az élethűség kedvéért vagy mi a tököm, akkor én kérek elnézést, de így visszaemlékezve nekem amatőrnek tűnt.


135. Kritikus (2014-02-02 10:57.29) aaaaa
Nem volt rossz film, de úgy érzem ezért sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Tipikusan az az akciófilm, ami csorog szépen egy előre kialakított mederben, minden további fordulat vagy váratlan nélkül. Oké, kemény világ, gengszterélet hazugságok, öldöklések, árulások, az igazságszolgáltatás megvétele, de a kiválóhoz ennél több kell, kissé a kreativitás és a fentebbiek ötletes(ebb) összerakása hiányzott.
Amit mindenképpen dicsérni kell, hogy a nagy nevek hozták is a kötelezőt, a színészi játékra egyáltalán nem lehet panasz, Sean Pennel az élen. Az operatőri munka hihetetlenül jó volt, volt pár felvétel amire nem találtam szavakat, nagyon tetszett. Jól formázták meg a világot tény, tudtam élvezni, csak kissé, hogy úgy mondjam ,,gépiesre" sikeredett.


134. Városi vadász (2014-01-14 23:02.35) aaaaa
1987-ben csináltak egy filmet, néhány "jelentéktelen" színésszel pl: Kevin Costner, Sean Connery,Robert De Niro, Andy Garcia, és olyan kis ember rendezte mint a Brian De Palma. Ez a film, ami egy remekmű az Aki legyőzte Al Caponét. Nem akarok ódákat zengeni erről a filmről, csak annyiban emlékeznék meg róla, hogy a Gengszterosztag ennek a filmnek a tökéletes másolata. Nem remake, mert elvileg ez igaz történet, de miden mozzanat, minden rezzenet megegyezik, vagy legalább is kísértetiesen hasonló. Arról nem is beszélve, hogy ez a film sem történetben, sem színészi játékban nem közelíti meg a fent említett alkotást.
Esetleg egy szót szólnék Sean Penn-ről aki tökéletes ördögként volt megformálva, külsőleg mindenképp.


133. John Ryder (2013-09-20 22:51.07) aaaaa - (válasz Dr.HannibalLecter 131. hozzászólására)
Akkor már minek leállítani, az már a legvége :)
De az a rész tényleg gagyi, olyan mintha egy arrajárónak nyomták volna a kezébe a videokamerát, hogy tessék, vedd má' fel te a jelenetet, amíg én dobok egy sárgát.


132. Dr.HannibalLecter (2013-09-20 14:10.54) aaaaa - (válasz Raymond 107. hozzászólására)
akkor ugyanazt éreztük:D


131. Dr.HannibalLecter (2013-09-20 14:05.07) aaaaa
Amikor Sean Penn és Josh Brolin elkezdenek bunyózni, na ott le kell leállitani a filmet, kikapcsolni, és gyorsan elfelejteni, hogy valaha is elinditottad.
az év eddigi legnagyobb csalódása. néha egész egyszerűen fájt nézni.


130. John Ryder (2013-08-21 15:09.06) aaaaa
Ez a film igencsak hajaz az Aki legyőzte Al Caponét, vagy a Közellenségek c. mozikra, vagy pl. az Amerikai gengszterre, ott is hasonló a sztori: a mindenható maffiavezért, akivel vagy nem bírnak a "sima" zsaruk, vagy már az összes meg van kenve, minden mindegy alapon pár igazán elszánt, fanatikus, megvesztegethetetlen rendőrből álló speciális különítmény próbálja elkapni úgy, hogy a hajsza során minden eszköz megengedett, a törvényesség meg mehet a levesbe. Persze másképp nem is nagyon lehet, kivéve talán Al Capone, akit ugye adócsalásért kaptak el szívós nyomozói munka után, ahogy az említett De Palma filmben is be lett mutatva. Itt a különítményt a Josh Brolin alakította kőkemény rendőr őrmester szervezi meg, aki szerintem abszolút illik a szerepre. Van még pár ismertebb arc a csapatában, Ryan Gosling mint "másod-főszereplő" Emma Stone oldalán (a kötelező szerelmi szál), R. Patrick (Terminator 2), vagy M. Pena (pl. az Orvlövészből). Sean Penn a zsidó gengszterfőnök szerepében jó választás volt, csak szerintem eléggé túljátssza a szerepét, a grimaszai, teátrális előadása kicsit erőltetettnek tűnt, olyan volt, mintha a Pacino féle Tony Montana alakítást próbálta volna leutánozni, de még Robert de Niro jól ismert arcjátéka is felsejlett, valahogy hiányzott az eredetiség a figurából, ettől függetlenül azért nem volt rossz. Jó volt Nick Nolte-t is a rendőrfőnök szerepében újra látni, jócskán felszedett pár kilót az öreg.
Előttem többen írták, hogy ez nem gengszterfilm, inkább akciófilm: ebben van valami, mert pl. a Keresztapa vagy a Sebhelyesarcú, Nagymenők, Casino stb. magát a maffia belső világát mutatták be, a rendőröknek, nyomozásnak szinte semmi szerepe nem volt, csak mellékesen volt róla szó. Viszont mivel gengszterek, maffiafőnökök vannak a Gengszterosztagnak és a többi ilyen (az elején felsorolt) filmnek is a középpontjában, ezért ezeknek is mégiscsak van közük a maffiához, csak itt nem annyira a maffia belső világán, hanem inkább a rendőri, a nyomozási vonalon van a hangsúly, és nincs annyira ott a gengszterromantika sem, mint ahogyan a Keresztapában, ahol egy tekintélyes, szinte szerethető karaktert látunk; bár azért a másik oldalról pl. a Johnny Depp filmben vagy az Amerikai gengszterben sem egy totálisan negatív gennyláda a célszemély.

A Gengszterosztagban a szereplőket jól kiválogatták, az akciójeleneteket is többnyire sikerült nézhetően összerakni, viszont azért ez mégsem üti meg a nagy klasszikus maffiafilmek színvonalát. Nekem minden tekintetben a Közellenségekkel van pariban, annak mondjuk jobb volt a zenéje, ebben meg több a nagynevű szereplő. Pár dolog volt benne, ami rontotta az összképet, pl. a végén Brolin és Penn bunyójánál a kamera állása, mozgatása valami ritka szarul volt megoldva, ilyen amatőr megoldást nemigen láttam még. A Közellenségekben is elég elfuserált volt a kézikamerázás a lövöldözős jeleneteknél, de ez még azt is alulmúlta. A másik: mi a f.szért kellett olyan nagyon a végén beszerezni azt az elfogató, vagy házkutatási parancsot, amikor nem épp békésen, vörös szőnyeg leterítve, hatoltak be az épületbe... de ez csak egy dolog. Pár elég kiszámítható rész is volt, pl. egyetlen családos embert raktak be a csapatba, ebből már nyilvánvaló volt, hogy ha valaki is elesik közülük, akkor ő benne lesz, elvégre dráma is kell a filmbe... no meg azt is eléggé lehetett sejteni, hogy amikor a mosodás teherautóról szóló lehallgatott párbeszéd alapján mentek a zsaruk rajtaütésre, hogy az csapda lesz, hiszen Cohen addigra már kiszúrta a poloskát a lakásban.
(Spoiler vége.) ;) De lehet, csak én láttam már épp elég filmet e műfajban, és ezért volt kiszámítható ez a jelenet.

Szóval ez egy olyan film, hogy első nézés után talán magadtól nem veszed elő megint, de ha épp megy a tévében egy este, akkor azért nem kapcsolsz el róla, hanem végignézed.


129. Lifeisamovie (2013-07-30 15:38.15) aaaaa
[link]


128. Limpi Sisak (2013-07-20 18:28.22) aaaaa - (válasz Wynona 127. hozzászólására)
Megyek.


127. Wynona (2013-07-20 18:27.23) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 126. hozzászólására)
Msn?:)


126. Limpi Sisak (2013-07-20 18:25.14) aaaaa - (válasz Wynona 124. hozzászólására)
Nem beszélünk valahol?


125. Wynona (2013-07-20 18:24.51) aaaaa - (válasz Roberto 123. hozzászólására)
Reméljük a legjobbakat.:D


124. Wynona (2013-07-20 18:24.26) aaaaa - (válasz Limpi Sisak 122. hozzászólására)
Reméljük.:) Bár most lelkileg nem vagyok toppon,de majd összeszedem magam,és írok róla.


123. Roberto (2013-07-20 18:23.15) aaaaa - (válasz Wynona 121. hozzászólására)
Korrekt film lett, nem lesz it tkövezés, még ha agyon is dicséred... :)


122. Limpi Sisak (2013-07-20 18:21.19) aaaaa - (válasz Wynona 121. hozzászólására)
Nem kell oda a sajnos úgy gondolom, és kövezés sem lesz...:)


121. Wynona (2013-07-20 18:09.43) aaaaa
Kövezzetek meg,nekem sajnos nagyon tetszett.Később még írok róla bővebben is,remélem nem vágjátok le a fejemet.:-)


120. Pearl. (2013-07-06 15:43.33) aaaaa - (válasz Emmersson 114. hozzászólására)
Bean igazság szerint mindent elmondott, ami a hozzászólásod olvasása alatt eszembe jutott. Annyival azért kiegészíteném -és ami a fő problémám a filmmel kapcsolatban-, hogy egy gengszterfilmnek ültem neki és nem azt kaptam. Szedjünk össze egy csapatot, menjünk oda és csapjunk szét mindenkit... Ennyi erővel Sly bácsi Feláldozhatók című filmjét is nézhettem volna, nálam egy tészta a kettő.
Minden stílusban vannak filmóriások, amik nagyon magasra teszik a mércét, ettől függetlenül készülhet azonos kategórián belül több jó film is. Ez tény. A Keresztapa óta sok jobbnál jobb gengszterfilm készült, némelyik meg is közelítette a színvonalát, mégsem hasonlítgatjuk őket egymáshoz. Személy szerint inkább nevezném gengszterfilmnek a Fékezhetetlen-t, mint ezt, pedig elvileg az nem is annak indult. Szeretem a gengszterfilmeket, de ha nem találok semmi stílusra utaló mozzanatot a filmben, akkor nem tudom jobbra értékelni.


119. Kimikem (2013-07-05 20:42.10) aaaaa
Nem tudom...,ahogy látom sokan fanyalogtatok a film megnézése után.
Nem tehetek róla, de nekem tetszett!
Egyszerűen elfogult vagyok ezzel a filmmel. :)
1.) Imádom a gengszterfilmeket! /Előző életemben szerintem ebben a korban élhettem! :)) / Rajongok a 20-as, 30-as, 40-es évek muzsikájáért, az automobilokért, az akkori divatért, egyszerűen azért a hangulatért amit e korszak áraszt magából!
2.) Sean Penn a király! :) Mindig és mindenkor:))
3.) Ryan Gosling meg az új szerelmem és kész! :))
4.) Konkrétan elájultam a film fényképezésétől, a színeitől, a képi megjelenítéstől...
5.) Tetszett, hogy már elsőre is értettem, hogy ki, ki ellen, ki, kivel van - nem akarta túlbonyolítani a rendező, amit köszönök neki - s mi az alap szituáció.
6.) Hálás vagyok azért, hogy bár akció dús filmről beszélünk, nem hatalmasodik el s lesz rajta úrrá a digitális technika!
Szeretem a gengszterfilmeket!
(Meg is nézek egy-két régi nagy kedvencemet nyáron, mert megérdemlem!)
:))


118. Az utolso szamuráj (2013-07-01 18:43.48) aaaaa
Nos,ez az a film,ami a valóság helyett főleg az Aki legyőzte Al Capone-t című hihetetlen jó gengszterfilmre épült:nehéz azért így szeretni,pedig még csak nem is ez a legnagyobb baja.
Mickey Cohen életének valóban érdemes utánaolvasni,nem akárki volt,és amiben a film nem viccelt,betonkemény ürge lehetett-persze,egy zsidónak,ha bűnre adja a fejét,illik is annak lennie.A Gengszterosztag című mozi leginkább mint akciófilm érdekes emiatt,Ruben Fleischer rendezése azokban a pillanatokban kimondottan erős is tud lenni,néhány felvétel pedig meglehetősen ötletes,mi több,a darab brutális-mégha egy jelenetet ,ma már mindenki tudja,el kellett távolítani belőle.
Illetve a színészekre se lehet nagyon panasz,bár Ryan Gosling gyengébb,meg a mellékszereplőket igencsak a háttérbe szorították. Sean Penn viszont diadalmasan ripacskodja végig a filmet,Josh Brolin pedig pokoli erős karaktert pakolt le újra az asztalra-egyre több figyelmet érdemelve.
Ám a film mégsem jó:oka ennek,hogy egyszerűen nincs hangulata,a forgatókönyv pedig kifejezetten buta.Sehol egy jófajta trükk,átverés,sehol semmi váratlan húzás,az akciók pedig A-D- ig időrendben úgy érkeznek,ahogy azt a nagyérdemű várja,az alkotók próbáltak semmit nem kockáztatni vagy a véletlenre bízni.Kár:ebben a filmben több volt.
Naná,hogy több,ilyen gárdával,ennyi pénzből,és emiatt valahol nagy csalódás 108 perc:egyszerűen a sok lövöldözés,vér nem feledteti azt,hogy a karakterek legtöbbje csereszabatos,hogy eltűnt a gengszterromantika,hogy ebből a filmből bizony nagyon hiányzott a hangulat,ami még egy Leszámolás Denverben is könyedén oda lett téve,az igazán nagy filmeket-Casino,Nagymenők,Keresztapa,Volt egyszer egy Amerika-pedig a néző egy mondatba nem akarná vele foglalni.Hangos,látványos,erőteljes:ám bugyuta,feledhető,és közhelyes mozi lett a Gengszterosztag,minden nyilvánvaló erőlködés ellenére.



117. Bean (2013-06-19 11:21.22) aaaaa - (válasz Emmersson 116. hozzászólására)
Ezzel nincs is baj, hogy tetszett neked, teljesen oké nem vagyunk egy véleményen.Én inkább csak az az érvedet próbáltam cáfolni, hogy le lenne a többség ragadva a régi gengszter filmeknél és azon gengsztereket megformáló színészeknél.Igazából csak erre szerettem volna reagálni.


116. Emmersson (2013-06-19 11:11.35) aaaaa - (válasz Bean 115. hozzászólására)
Nekem azt adta, amit egy gengszterfilmtől várok: korrupciót, kurvákat, megkenhetetlen hőst, bosszút, bukást, veszteséget. A viszonylagos hepiend csak hab a tortán, anélkül is működött volna.
Nekem nem kellenek "csavarok" egy ilyen moziba (nem mintha agyonizgultam volna magam a Casino fordulatain), tudom, mi fog történni, de engem a megjelenítés érdekel! Az pedig rendben volt.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekZahor, 2021-01-25 23:18145 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk