Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az élet ízei
- Film Café, 07:10
A bűnös
- Paramount Network, 07:10
Rómeó és Júlia
- AMC, 07:15
Csak egy telefon
- Magyar Mozi TV, 07:55
Barbie és a 12 táncoló hercegnő
- Minimax, 08:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pókok aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fogatlankerek hozzászólásai

Ugrás Fogatlankerek adatlapjára

1 2 3 4 5 6

Woody Allen - Vélemények

2014-02-13 23:47.00
"Azt pedig egyáltalán nem tudjuk, hogy az elmúlt húsz évben privátban mennyit "balhé" volt Woody és Dylan között." Szerintem azt sem tudhatjuk, hogy "privátban" nem követelt-e pénzt Woody -től. Természetesen azt nem sírta el a sajtóban. Csak ő nem állt kötélnek úgy mint, annak idején szerencsétlen M. Jackson. Na, mindegy akárhogy is van, szerintem ez csak kettőjükre tartozik. Illetve a bíróságra, ahol elvileg majd kiderül, hogy kinek van igaza (vagy nagyobb befolyása, sajnos). Csak az a szomorú, hogy akit egyszer bemocskolnak, az még ha teljesen ártatlan is, az soha a büdös életben nem tudja magáról lemosni azt a szennyet, amit rákentek. (kiváltképpen ha gyerekekről van szó) Ezért is írtam ide, mert már eddig is sokan úgy azonosítottak W.A. -t, mint "a csúnya, szemüveges perverzet, aki feleségül vette a saját lányát".


2014-02-13 21:49.36
Teljesen egyetértek. Valamilyen szintem érthető, hogy nem volt éppen szép a szakításuk Mia-val, mivel fogadott lányába lett szerelmes (aki egyébként azóta is a felesége, és két fogadott gyerekük is van). E-miatt azóta is sokan elítélik Woody-t. Ez az ami elindította ezt a lavinát. Érdekes módon előtte szó sem volt semmilyen erőszakról.


2014-02-13 21:41.54
Tisztában vagyok vele, hogy az ügy kb. 20 évvel ezelőtt kezdődött. Ezért is furcsa, eddig amnéziája volt, vagy csak éppen pénzszűkében van és elérkezett az idő egy kis szarkeverésre. De ha mondjuk igaz is lenne, én nem hiszem, hogy világgá kürtölése gyógyír lenne a lelki traumájára. Vagy én azt is el tudom képzelni, hogy megint Mia van a háttérben.


2014-02-13 20:55.39
Én nevetségesnek tartom ezt az egész "botrányt". Azt senki sem tartja furcsának, hogy pont amikor Woody megkapta az életmű-díjat, és Oscar-díjra jelölték az új filmjét, akkor hirtelen eszébe jut Farrow "kislányának", hogy mit is tett vele az a "csúnya bácsi" több mint két évtizeddel ezelőtt. Ez enyhén szólva bűzlik. A sajtó persze dörzsöli a tenyerét, a sok hiszékeny barom meg minden elhisz amit a tévében vagy a szennylapokban összehordanak. Most biztos sokan érzéketlennek tartanak, de szerintem egyszerűen feltűnési viszketességben szenved a szerencsétlen lány. Csak az a baj, hogy ezzel csak kárt okoz saját magának, meg persze Allen -nek.


A hazafi (2000) - Vélemények

2011-10-01 16:10.16
Javítás: ... jóval több az erőszak vagy az irrealitás.


2011-10-01 16:06.26
Sablon sablon hátán. A készítők akár A rettenthetetlen 2 címet is adhatták volna neki, a sok agyhalott néző úgyis megzabálta volna, mint a génmanipulált hamburgert a Mcdonaldsban. Profin megcsinált popcorn-movie, se több, se kevesebb. Ha egy csöppnyi eredetiség, vagy realitás lenne a filmben, akkor talán hányás zacskó nélkül is képes lennék megnézni, mégegyszer. Nálam akkor telt be a pohár, végképp, amikor Mel "hollywood jóseggű igazságbajnoka" Gibson a végén felkapva az amerikai zászlót elkezdett futni az ellenség felé, a többiek meg mint a marhák el kezdték követni, mintha eddig nem tudták volna, hogy merre kell menni. :) Az ehhez hasonló filmek, mint pl. az Armageddon, A függetlenség napja, Schindler listája teljesen elveszik a kedvem az amerikai filmektől, sőt az egész "kultúrájuktól". Nincs még egy nemzet, ami ennyire álszent és képmutató lenne. Szinte minden filmjükben érződik a felsőbbrendűség. "Én amerikai vagyok!" Ezt nem egy filmben hangoztatják büszkén, miközben egyenlőségről, igazságról, meg emberségről papolnak. (Na inkább nem merülök el ebben a témában, mert a végén még terroristának néznek és kitoloncolnak, amennyi seggnyalójuk van az országunkban is. Meg egyébként is ez egy filmmes fórum. :)) A filmekre visszatérve, szerintem több kárt okozhatnak az ilyen felkapott, nagyköltségvetésű közönség-filmek, mint pl. a divatosan lenézett horror műfajba száműzött alkotások. Miközben ezen alkotásokat alulértékelik a hangnemük és durva ábrázolásmódjuk miatt, azt nem veszik észre, hogy pl a fentebb írt anyagilag és kritikailag is elismert alkotásokban jóval több az erőszak vagy a realitás. Csak mivel ezeket az álszent giccsparádékat szépen becsomagolják, humorral és nyállal díszítik, így senkinek sem tűnik fel, hogy az erőszakot, a háborút, vagy egyes nemzetiségeket (amerikai, zsidó) dicsőítik bennük. U.I.: szeretem az amerikai filmeket (az ilyeneket kivéve), és nem vagyok rasszista sem. :)


Gallipoli - Vélemények

2011-10-01 15:05.53
Én bevallom, hogy elsősorban Mel Gibson miatt néztem meg. Üdítő volt látni, hogy itt még nem játsza "Hollywood jóseggű igazságbajnokát". Sablonoktól és kliséktől mentesen alakítja a szerepét. De itt igazából nem is az övé a főszerep, hanem inkább a csodálatos képeké, a fantasztikus rendezésé, a jól megírt történeté, a fülbemászó dallamoké és a magával ragadó hangulaté. Peter Weir és a többi alkotó a legjobb formáját hozza. Én bátran ajánlom minden igazi filmrajongónak.


Összeesküvés-elmélet - Vélemények

2011-10-01 14:52.17
Jó Story? Szerintem ennek a filmnek se füle, se farka. Az egész filmben egy pozitívum van, az pedig Mel Gibson. Mert élete egyik legjobb alakítását nyújtja ebben a ....... szerepben, mert őszintén szólva nekem fogalmam sincs, hogy konkrétan mit is játszik ebben a filmben. (Vigyázat ez kicsit spoileres lesz!) Az elején még zakkant (ki tudja talán ez volt az alap koncepció, ilyenkor divatban voltak az ilyen fogyatékos - különc figurák, és Oscart remélve talán Gibson is rendelt egy ilyen szerepet magának) taxisofőr, aki mindenkinek mindenféle összeesküvésekről hadovál. Aztán egyik nap elrabolják és ki akarják faggatni, majd meg akarják ölni. Közben persze bekerül a képbe az akkortájt szintén nagyon divatos Julia "sírva nevető csúzliszájú" Roberts kisasszony, aki először nem hisz neki majd a végén persze fordul a kocka. Na innentől a film átalakul Mission Impossible -féle akcióthrillerré. A nagy izgalomban kiderül, hogy az imént még zakkant taxisofőr agymanipulált szuper bérgyilkos. Azt hiszem, hogy a film készítői gombának néznek minket. Tehát sötétben tartanak és szarral etetnek. Csakhogy ez még egy gombának is sok. :) Először is ha Mel Gibson agymanipulált szuper bérgyilkos, akkor hogy lehet az hogy nyugodtan taxizgat, és közben minden utasának mindenféle elméleteket magyaráz. Miért ilyen zakkant, és miért nem emlékszik semmire (illetve mégis emlékszik, csak a film végére ugrik be neki). Miért csak hat hónap után akarják elfogni, amikor nem végezte el a dolgát és miért akarják kikérdezni, és utána pedig miért akarják megölni? De legfőbbképpen, hogy jön ide a Zabhegyező? :)) Lehet, hogy én vagyok hülye, hogy választ várok egy Hollywood-i Mel Gibson és Richard Donner - féle mozifilmtől. (Vagy lehet, hogy a film ötlete David Lynch fejéből pattant ki, mert akkor ez mindent megmagyaráz :))


Tomboló terror - Vélemények

2011-03-27 03:15.53
Teljes mértékben egyetértek veled. Úgyis mondhatnám, hogy a számból vetted ki a szót. Szóval ez Chuck Norris legjobbja, annyira laza, meg kemény, hogy hozzá képest Rambo egy kispista. :)


Ütközetben eltűnt - Vélemények

2011-03-27 03:09.05
Csodálkozom a sok negatív véleményen. Pedig ez Norris egyik, ha nem a legnagyobb klasszikusa. És egyben sikere is, ha jól tudom. Nem véletlenül készült még két folytatása. Rendben van, hogy bugyuta meg satöbbi, de ez az összes filmjére igaz. Viszont szerintem olyan hangulata, meg stílusa van, hogy engem mindig jó kedvre derít. Mint pl. az elején amikor menekülnek, és miközben az életüket mentik, az egyik katonának (aki nem norris) sikerül lelőnie egy vietnámit, aztán nagy büszkén ránéz Norrisra, ő meg vigyorog egyet és felmutatja a hüvelykujját, erre a másik is, mire azt lelövik. :))) Ezt sosem tudom megállni nevetés nélkül. Meg még jónéhány ilyen jelenet található a filmben, szóval ez a film olyan mintha önmaga paródiája lenne. A Tomboló terror mellett ez a kedvencem Chuck bácsitól.


A Horror Mesterei: Tébolyító John Carpenter - Vélemények

2010-10-29 23:44.00
Láttam mindkét évadot. Carpenter, illetve Argento művei tetszettek igazából, a többit szerintem felesleges volt elkészíteni. Vagy dögunalmasak voltak, vagy pedig szánalmasak. Jobban jártunk volna, ha a pénzt inkább a fentírt két igazi "mester" műveibe fektetik, és akár mozifilmek is születhettek volna. Hát, kár.


Jet Li - Kedvenc Jet Li-s filmed(vagy filmeid) ?

2010-09-17 22:58.43
Mostanában majdnem az összes filmjét megnéztem. Az elsőtől kezdve (Shaolin templom 1982), egészen a legújabbig(Expendables 2010)
Szerintem a kilencvenes évek elején készült, harcművészeti filmjei a legsikerültebbek. Ezek közül is a legjobb a Fist of legend, amely Bruce Lee Tomboló ököl című klasszikusának az un. remake -je. Ez a film szerintem, és sok kritikus szerint is mindenidők legjobb harcművészeti filmje. Egyébként érdekes, hogy kis országunkban valamiért nem került forgalmazásba, és itt sincs felsorolva a filmjei között. Jah, és még érdekességképpen annyit, hogy állítólag a Mátrix alkotói is ebből a filmből merítettek. A második helyen az én listámon a Kínai történet 1-2 áll, amelyek annak idején igazi szupersztárrá tették Ázsiában. Aztán A Sárkány árnyéka, a Vasmarok, Vastigris 1-2 és a legújabb a Félelem nélkül.


Arnold Schwarzenegger - Mi a kedvenc filmed, amiben ő szerepel?

2010-06-09 18:31.22
A friss élmények alapján (sorban az összes filmjét megnéztem) szerintem a következő filmjei a fontosak illetve a jók:
Terminator 1-2
Ragadozó
Emlékmás
Kommandó
Conan a barbár
Vörös zsaru
Két tűz között
Menekülő ember
Az utolsó akcióhős

A többi feledhető, kihagyható, illetve nem jól sikerült darab. (Az én véleményem szerint.)


Mr. Majestyk - Vélemények

2010-01-19 23:15.48
Az egyik legjobb Bronson film, a fénykorából.


Butch Cassidy és a Sundance kölyök - Vélemények

2010-01-19 23:10.36
Szerintem az egyik legjobb késői western. Igazából ez már a western műfaj halála. Akár egyfajta paródiának, vagy karikatúrának is tekinthetjük. Persze utána még készült néhány jó western (Eastwood filmek, Farkasokkal táncoló, Sam Peckinpah filmek, spagetti westernek), de igazából ezek már csak a régiek visszhangjai voltak. Az aranykor az 50-60 -s évekkel végleg ellovagolt a naplementébe.


Engedj be! (2008) - Vélemények

2010-01-19 23:00.45
Az egyik legjobb vámpírfilm, amihez eddig szerencsém volt. Üdítő volt, hogy nem szaltózgatnak, mert lődöznek össze-vissza. Már nagyon unom az olyan típusú filmeket. Nem tudom, ki volt az a hülye, aki belekeverte az akciót a vámpírfilmekbe. Mert szerintem nagyon nem illik össze a kettő.


Pokolba taszítva - Vélemények

2010-01-19 22:55.20
Raimi hozza a formáját. Szerencsére a Pókember-féle popcornosabb filmek nem okoztak nagy kárt az elméjében. :) Persze azért a Gonosz halott szintjét nem éri el. Remélem egy darabig marad ezen a vonalom.


[Rec] - Vélemények

2010-01-19 22:50.19
Az új évezred eddigi legjobban sikerült "zombi" filmje. Kíváncsi vagyok a folytatásra.


Guy Ritchie - Vélemények

2010-01-19 22:47.04
Scorsese és Tarantino méltó utódja. A Ravasz, az Agy..., a Blöff, és Spíler című filmjei a legjobb gengszter filmek közé tartoznak. Kíváncsi vagyok a Sherlock Holmes -ra.


A balta - Vélemények

2010-01-19 22:40.33
Az értékelések alapján úgy néz ki, hogy a többség nem látja a film lényegét. A film ugyanis egy jól sikerült karikatúra. A manapság megint divatba jött péntek 13 és Texasi utánzatok elé tart görbe tükröt. És nem is akármilyet. Nekem például sokkal jobban tetszik mint a Sikoly, ami persze nagy siker lett. Én várom a folytatást. :) Persze csak, ha marad a színvonal :)))


Robert Aldrich - Vélemények

2010-01-11 15:37.59
Még egy rendező aki több figyelmet érdemelne. Olyan alkotássokkal a háta mögött mint a Piszkos 12, a Vera Cruz, Apacsok, Ulzana portyája, vagy a Négyen Texasból. Egyébként Peckinpah és Hellman mellett őt tartják a modern western egyik fő alkotójának. Szóval szerintem érdemes lenne kicsit jobban odafigyelni rá.


Monte Hellman - Vélemények

2010-01-11 15:33.41
Érdekesnek tartom, hogy itt összesen egy darab rendezése található. Pedig volt jó pár. Nem is rossz darab. Fel is sorolok néhány fontosabbat:
The Shooting (A vadászat, 1967)
If China 9, Liberty 37; Ride the Whirlwind, The Cockfighter
Egyébként olyan nevekkel emlegetik együtt mint Peckinpah, vagy Aldrich. A modern western egyik legnagyobb alkotójaként tartják számon. Olyan későbbi sztárokkal dolgozott együtt mint pl. Jack Nicholson. Szóval szerintem kicsit több figyelmet érdemelne.


A sebhelyes ember - Vélemények

2010-01-11 15:27.00
Én viszont láttam. :) És szerintem az egyik legnagyobb gengszterklasszikus. Olyan alkotókra volt nagy hatással mint, Scorsese, De Palma, vagy Coppola. Az időszak legjobb gengszterfilmje a James Cagney -s Közellenség mellett. Bár nekem ez jobban tetszik. Hawks nagyon stílusosan rendezte meg. Scorsese Tégla című filmjében sok utalás található erre a filmre. Szóval szerintem minden gengszter film rajongónak kötelező darab. Én külföldről szereztem be, magyar felirattal. (De ha jól tudom a Vatera.hu oldalon is kapható)


Lucio Fulci - Vélemények

2010-01-04 02:17.55
Csodálkozom, hogy eddig még senkisem írt ide. Pedig szegény Fulci volt a horror műfaj egyik legnagyobb alakja. Az olasz horroripar egyik legfőbb gyárosa, persze csak Argento után. Egyébként az oldalon csak a filmjeinek a töredéke van felsorolva. Horrorokon kívül rendezett vígjátékokat és spagettiwesterneket is.
De persze az 1979 -es Zombival írta be magát örökre a horrorfilm történetébe. Ezt követte a többi remekmű: a Zombik városa, A pokol hét kapuja, a New York-i hasfelmetsző, és A temetőre épült ház, stb. Szóval aki szereti a brutális, olasz, igényesen kivitelezett horrorfilmeket, annak nem szabad kihagynia a felsoroltakat, de a mester többi alkotását sem.


Schindler listája - Vélemények

2010-01-04 01:48.17
Szerintem Spielberg egyik leggiccsesebb filmje. Nagyon túlértékelik, pedig nem több mint egy álszent zsidó emlékmű. (Utánaolvastam és Spielberg bácsi alaposan elferdítette az igazságot.) Ne értsetek félre, nem vagyok zsidóellenes, egyszerűen ez a véleményem.


Steven Spielberg - Vélemények

2010-01-04 01:40.31
A legjobb filmjei szerintem: Párbaj, Cápa, Indiana Jones trilógia, Jurassic Park, Ryan közlegény megmentése, Különvélemény. Ezeket szeretem tőle, a többiért nem vagyok oda. Kétségkívül tehetséges rendező, de szerintem nagyon túlértekelik. Főleg a Schindler listája óta, ami meglátásom szerint egy álszent zsidó emlékmű (a szakértők szerint is elferdíti Spielberg a történteket). Nem vagyok zsidóellenes, de én nézhetetlenül giccsesnek tartom a filmet. Amit egyébként sok más Spielberg filmről el lehet mondani. Nem akartam megbántani senkit sem, egyszerűen ez a véleményem.


Sam Peckinpah - Vélemények

2010-01-02 15:21.35
Köszönöm. Tarantino-val egyetértek.
Érdekességképpen bemásolok ide egy a western korszakairól talált listát. Amin persze a címszereplő is rajta van. :)
1-2.) John Ford: A klasszikus western és a szerzőiség koncepciója
The Iron Horse (Vasparipa, 1924) / The Searchers (Üldözők, 1956)
The Man Who Shot Liberty Vallance; They Rode Together, Stagecoach, Rio Grande

3.) Fritz Lang: A noir western
Rancho Notorious (1952)
The Big Heat; The Return of Frank James, Western Union

4.) Anthony Mann: A klasszikus szerzői western 1.
Winchester ’73 (A 73-as winchester, 1950)
The Man from Laramie; The Naked Spur, Man of the West, Border Incident

5.) Budd Boetticher: A klasszikus szerzői western 2.
Seven Men from Now (Hét embert, az utolsó szálig, 1956)
Ride Lonesome, The Tall T, The Man from Alamo, Comanche Station

6.) Howard Hawks: A klasszikus szerzői western 3.
Rio Lobo (1969)
Rio Bravo; Red River, El Dorado

7.) Sergio Leone: A spagetti western 1.
For a Few Dollars More (Pár dollárral többért, 1965)
Once Upon a Time in the West; A Fistful of Dollars, The Good, the Bad and the Ugly

8.) Sergio Corbucci: A spagetti western 2.
The Big Silence (A nagy csend, 1968)
Django; Minnesota Clay, Navajo Joe, The Mercenary

9.) Monte Hellman: A modern western 1.
The Shooting (A vadászat, 1967)
If China 9, Liberty 37; Ride the Whirlwind, The Cockfighter

10.) Sam Peckinpah: A modern western 2.
The Ballad of Cable Hogue (A pap, a kurtizán és a magányos hős, 1970)
Pat Garrett and Billy the Kid; The Wild Bunch, Major Dundee

11.) Robert Aldrich: A modern western 3.
Ulzana’s Raid (Ulzana portyája, 1972)
The Dirty Dozen; Vera Cruz, Four for Texas, The Last Sunset

12.) Clint Eastwood: A western halála
The Pale Rider (Fakó lovas, 1985)
High Plains Drifter; The Outlaw Josey Wales, Unforgiven, Hang ’em High


Steiner - A Vaskereszt - Vélemények

2010-01-02 15:17.31
Jah, és az Apokalipszis most című filmet kifelejtettem. :) Egyébként Boldog újévet kívánok mindenkinek!


A gyilkosok krémje - Keresem

2009-12-31 21:14.18
Már régóta keresem ezt a filmet. Ha valakinek esetleg meg van valamilyen formában, az legyen szíves írjon. Szinkronosan lenne a legjobb, de feliratosan is örülnék neki. Előre is köszönöm.


Steiner - A Vaskereszt - Vélemények

2009-12-31 21:11.58
Én a listáról nem hagynám ki a Nagy vörös egyes és a Kelly hősei című filmeket sem. A piszkos 12 -vel és a Vaskereszttel egyet értek. A többiért nem vagyok oda. A Schindler listáját szerintem nagyon túlértékelik, (a szakértők szerint Spielberg bácsi nagyon elferdítette az igazságot)


1 2 3 4 5 6

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk