Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20
Zoolander, a trendkívüli
- Mozi+, 05:00
Vágyak nyomában
- Filmbox Extra HD, 05:15
Édes, mint a pite
- Mozi Klub, 05:20
Katie Fforde - Harriet álma
- Story4, 05:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A Horror Mesterei: Tébolyító John Carpenter - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
36. Norbii92 (2013-10-28 17:57.03) aaaaa
Hú most fejeztem be ezt a részt. Na ez már horror volt. John Carpenter az egyik kedvenc horror rendezőm, és most sem csalódtam benne! Az eddigi legjobban összerakott részt készítette el!
A történet szerint főszereplőnket megbízza egy gazdag horrorrajongó, hogy kutasson fel egy elveszettnek hitt filmet, amelyet aki megnéz, megőrül.
Mondhatom érdekes lett, van is benne izgalom meg vér is bőven. Norman Reedus-t és Udo Kier-t pedig jó volt benne látni!
Egyedül csak azt sajnálom, hogy nem volt hosszabb. Mármint egy ilyen történetből egy egész estés filmet is simán készíthettek volna! Na de nem elégedetlenkedek, A Horror Mestereibe tökéletesen beleillik! Nekem nagyon tetszett! 4*


35. A6 Intruder (2013-08-19 15:14.41) aaaaa
Végre egy olyan epizód, amit egy olyan rendező készített, aki egynél több kult-horror mozit tett le az asztalra. Amikor megláttam Carpenter és Udo Kier nevét az elején, gondoltam magamban: "ezt most megnézem!", és tényleg nem bántam, mert mindketten hozták a kötelezőt. Egy démoni művészfilm utáni nyomozásról szól, ami az őrületbe kergeti a nézőt. Egy kicsivel több, Halálhajóhoz hasonló démonitást azért még tehettek volna bele, de ez még így is klasszisokkal jobb, mint amikor egy film megnézése után valaki felhívja az embert, hogy hét nap múlva meg fog hallni. Arról nem is beszélve, hogy kiváló alapanyagot nyújt paródiákhoz. Egyszer talán elkészítek egy videót, hogy úgy tűnjön mintha Kier a magán mozijában, pezsgővel a kezében Tarr Béla filmet, vagy a Transformers 2-t nézné.



34. Weser (2012-06-01 19:00.56)   - (válasz Evile-Elvis- 31. hozzászólására)
A prémeket és a rémképet írtam is, hogy meglehetősen tetszett. Amúgy köszi az ajánlást.


33. Evile-Elvis- (2012-06-01 16:54.26) aaaaa - (válasz Weser 32. hozzászólására)
Nekem nincs bajom semelyik rendezővel és nem vagyok előítéletes. Ha olyat csinál ami tetszik azt elismerem. Nincs kedvenc rendezőm, kedvenc filmek vannak és Carpenter is csinált olyat ami kedvenc - ezt is szeretem.


32. Weser (2012-06-01 16:29.55)   - (válasz Evile-Elvis- 31. hozzászólására)
Pedig te amúgy nem is nagyon kedveled a csávót nem?
Meglepő, hogy ez meg pont tetszett.


31. Evile-Elvis- (2012-06-01 16:26.36) aaaaa - (válasz Weser 30. hozzászólására)
Jó ez, meglepően jó. A Prémek és a Rémkép mellett ez az egyik legerősebb darab, sőt talán a leginkább fantáziadúsabb is. Még egy nagyobb szabású egész estés mozifilm is készülhetett volna belőle, ahol jobban kilehetett volna bontani az egészet. Ajánlom figyelmedbe A Horror Mesterein belül: A szerelem lángja (személyes favorit 5*) Fekete macska, Haeckel meséje, Jenifer, Valerie a lépcsőn (talán ezek a legkiemelkedőbb darabok a teljes szériából).


30. Weser (2012-06-01 16:14.33)  
Mivel volt idő, amikor John Carpenter volt a kedvenc rendezőm, az egyik leginkább számomra fontos rész a sorozatból előzetesen ez volt. Ezzel a rendezővel az a bajom, mint nagyjából Conenberggel. Korai filmjei, sőt a karrierjének első háromnegyede szinte csak minőségi, kiváló munka, az utóbbi fázisa a munkásságának pedig igencsak leromlott. Mondjuk Cronenberggel az a bajom, hogy ő más műfajra tért át, nem olyanokban munkálkodik, mint a korai nagy klasszikusai, Carpenter meg maradt a horror filmek világában, csak silány munkákkal áll elő. Nézve a gyengébbik filmjeit, Elpusztíthatatlanok, Mars szelleme, Elátkozottak faluja, ezenkívül, hogy részt vett bármilyen úton módon is a nagyszerű filmjeinek a remakejeiben, érdekes, hogy korábban olyan klasszikusokat és általam is alapfimeknek tartott alkotásokat készített, mint a Halloween, A köd, Christine, Nagy zűr Kis-Kínában és az apokalipszis trilógia (Dolog, A sötétség fejedelme, Az őrület torkában). Szóval nálam visszább csúszott a kedvenc rendezőim listáján, amin pl.: Argento, Romero és Fulci is megelőzte az összképet nézve, úgy érzem jogosan. Ezért vártam, hogy hátha itt majd olyan munkával áll elő, ami ismét lendületet adhat a munkásságának. Egy ilyen egy órás epizód sokat segíthetett volna. A történetét ismerve gondoltam jó lesz. A Fangoriában nagyon dicsérték. A történetét illetően pont rendeben is lett volna az erre szánt egy óra leforgása, csakhogy alig hoztak ki valami érdemlegeset ebből is. Unalmasnak nem mondanám, inkább csak érdektelen volt nekem. Maga a történet ezzel a kutatással jó ötlet, bár hasonló is volt már, de nem ártott volna némi ötletesség, vagy éppen gyilok. A szereplők kiválasztása főleg nem tetszett, egyedül a végén a vetítőbe csavarodó belek jelenet ami némileg javították az összképet.
Ezzel az én értékrendszeremben a rendező nem hozott össze egy időtálló, élvezetes munkát, sőt ami még rosszabb nem is lendített a karrierjén sem ezzel. Mondjuk pár évvel később a Sziklák vére le is utánozta ezt is egy minősíthetetlen produkcióban.
A sorozat legjobb darabjaihoz Argento: Prémek és Takashi Miike: Rémképhez képest sehol sincs. Nem tetszett.


29. Zoltan0804 (2011-09-05 20:01.25) aaaaa
Én is ugy tudtam nem ez a címe! Engem se nyűgözött le ez a rész, pedig az értékelések alapján azt hittem jó lesz!


28. Mozsika (2011-07-16 10:17.48) aaaaa
Nem nyűgözött le. A Deer Woman jobb volt. Amúgy hogy lehet ennyire hülye címet adni ennek a résznek? A rész elején "Égő cigaretta" címet mondtak be.


27. Dav (2011-06-20 00:29.15) aaaaa
A megbukott Masters Of Horror-sorozat rendezői között igazi nagyágyúk is vannak (pl. Joe Dante, John Carpenter, Takashi Miike, John Landis, Dario Argento). Lévén Carpenter mester az egyik fő kedvencem, nem haboztam az ő művével startolni. Az eddigi kommentek is biztatóak voltak...
Egy adósságba keveredett, sötét múltú ifjú mozitulajt (és egyben ritkaságok felkutatóját) megbíz egy sátáni milliomos, hogy kerítse elő a történelem egyik leghírhedtebb filmjét. A címe igazán kedves: La Fin Absolue Du Monde (magyarul kb. Az abszolút világvége). Mindahányan megnézték, a hatást senki sem úszta meg maradandó károsodás nélkül, s akkor még finoman fogalmaztam. A nyomozás és a sorozatos baljós események végén főszereplőnk (és vele a néző) egy bizonyos vetítőteremben köt ki, ahol ez a lélekmelengető alkotás kerül műsorra. A sorsa kezdettől elrendeltetett.
Szeretem az efféle „film a filmben”-cuccokat (Becstelen brigantyk, Sikoly 2, 8mm…). Ugye rögtön a cím utalás: a „cigarettanyomról”, amit régi mozikban filmvetítéskor látunk a vásznon, már Tyler Durden is mesélt a Harcosok Klubjában :). Megtekintés után az érzéseim felemások. Nem egy Mars-szelleme szintű borzalom, azonban bizony nem is lett igazi nagy durranás. Hol van már Carpi mester fénykora, A Dolog, A köd, A Sötétség Fejedelme vagy Halloween és társaik? Sok tekintetben utolsó jelentős művéhez, Az őrület torkában-hoz áll közel a Cigarette Burns. Régóta mozgatja ez az apokalipszis-okkult téma az öreget. Felmerülhet a 8mm vagy a 9. kapu neve is, ha már hasonlítgatunk. A megvalósítás. Rendben, tévére dolgoztak, alig egy óra az egész, mégis, ebből még többet ki lehetett volna hozni. Főleg a hatásos nyitány után. Szó se róla, találkozunk kellemesen véres és nyomasztó jelenetekkel. Magával a keresett alkotással kapcsolatban olyan érzésem volt, hogy mézesmadzagként húzgálják a néző orra előtt. Hiszen ha másért nem, ezért úgyis végignézzük a filmet. Nálam speciel ez bevált, haha! Ötletes a pár snitt, amit a La fin…-ből kapunk, habár ehhez képest rám pl. a Kör (mindegy, hogy japán vagy amcsi változat) kazettájának tartalma jóval nagyobb hatással volt. Sajnálatos továbbá, hogy csak nagy néha ismertem fel a direktorunk kézjegyét. Ez abból is fakadhat, hogy a sorozat részeinek jelentős hányadáért egyazon operatőr felelt (Szalay Attila), akinek szerintem nem kimondottan átütő a stílusa. Volt ugyebár korábban egy legendás Dean Cundey, akihez nehéz felnőni. Igazságtalan volna erre kenni Carpi sarát, ám tény, hogy homogén így a képi világ. A zenei témákért a rendező fia, Cody Carpenter felelt. Erre mondják: családban marad:). Színészek közül a két fő alakot érdemes kiemelni. A némileg DiCapriós külsejű (nézzétek csak a tekintetét!) Norman Reedus (Penge 2-ből, Testvérbosszúból vagy a megint csak felmerülő 8 mm-ből lehet ismerős) jól teszi a dolgát. A rémfilmekben (is) rutinos Udo Kier szintén kisujjból kirázza a sötét lelkületű megbízót. Mint a végére kiderül, szó szerint él-hal a filmekért, haha! Szóval, nem lenne ez rossz filmecske a maga módján, és a fene enné meg, elfogult vagyok ezen beteges, világvégés sztorik iránt. Csak hát a Carpival szembeni elvárások szintén magasak…


26. 1-2 (2011-04-19 00:13.45) aaaaa
ez a rész nagyon jó volt


25. Fogatlankerek (2010-10-29 23:44.00) aaaaa
Láttam mindkét évadot. Carpenter, illetve Argento művei tetszettek igazából, a többit szerintem felesleges volt elkészíteni. Vagy dögunalmasak voltak, vagy pedig szánalmasak. Jobban jártunk volna, ha a pénzt inkább a fentírt két igazi "mester" műveibe fektetik, és akár mozifilmek is születhettek volna. Hát, kár.


24. Jason13 (2010-08-26 16:36.43) aaaaa
Sokan dícsérik eme filmet,tehát a berendelt Masters of Horror első évadjából ezt néztem meg elsőnek.Engem nem nyűgözött le.Lehet hogy az itteni vélemények miatt túl sokat vártam eme rövidfilmtől.John Carpenter anno remek kis horrorfilmeket tett le az asztalra.De mostanában nem rendez sok mindent.A történet érdekes:
Egy fickót felkér egy horrorajongó,keressen meg egy eltűntnek hitt horrorfilmet.Ha megtalálja szép summát kap érte.A fickó el is indul megkeresni a filmet.De közben kísérti a múltja és elkezd összeomlani.Ez így rendben is van.De néhol leül a hangulat,nincs sok ijesztgetés feszültséggel én max.az utolsó percekben találkoztam.A látvány remek.Van itt közeli fejlevágás, meg még sok finomság.Rendben van ez,de nálam nem ütött nagyot.Majd talán 2.nézésre.


23. Lyak (2010-01-10 12:32.37)  
Na, egy apró horrorsorozat kellett hozzá, hogy John Carpenter megmutassa, még mindig tud valamit. Ennek örülünk. Már az sem rossz, hogy az ötvenhat-hét percét ő úgy használta fel, hogy ne csak valami Mesék a kriptából-utánérzésnek tűnjön a cucc, színtiszta és kerek zsánerfilmet csinált, mely kísértetiesen hasonlít az Őrület torkában-ra (láthatóan a bácsi bírja az ilyen utópisztikus sztorikat) - ami nem rossz. Azt is nagyon bírtam és úgy fest, hogy ezt is, bár ez még talán egy kicsit profibbnak is tűnik, akármilyen egyszerű. A film első fele egy film keresésével telik, ami elvileg ránk szabadítja az apokalipszist, ha megnézzük. Na, hát a végére nézőként bele is pillanthatunk, kicsit olyan, mint a Kör videokazettája; a lényeg az, hogy ekkor (sőt, még korábban) beindul a mindenki-megőrül effektus, ami látványos dolgokkal jár és igazán jó hangulatot eredményez. A vége is rendben van. Valójában elnéznék ebből egy másfél órás bővített verziót, mert jobban el lehetett volna húzni a dolgokat. Tetszett. Nagyon.


22. The Duke (2009-12-05 00:21.34) aaaaa
Én most végeztem a filmem és megvagyok lepődve.
Carpenter még mindig jó filmeket tudna csinálni, ezzel a filmmel bebizonyította hogy még mindig van valami a zsebében.


21. Az utolso szamuráj (2009-12-03 21:00.58) aaaaa
De jó volt látni egy jobbfajta Carpenter művet.
Kellemes hangulat, kicsit összelopkodott történet és jobbfajta vérengzések,de értő kézzel hozva a dolgokat.Ha a 8mm bevillan,nem vagy elveszett ember,ám ott van Carpenter saját munkája is,az Örület torkában,abból is merítettek bőven.Ott egy könyv hozná a világvégét,-majd később természetszerűleg egy film,megkerülve azt az anomáliát,ugyan aki írja a film forgatókönyvét,akik elkészitik a művet,azok is olvassák az irodalmi alapanyagot,azaz előbb lesznek killerek,mint alkotók....de kicsire most ne adjunk)))-szóval,itt egy urbánus legenda movie lenne a dolgok mögött,illetve azt keresik.Van leegyszerűsített nyomozás ,kicsit a leghíresebb horrorfilmjére hajadzó zene-jé,azt is egy Carpenter szerezte-meg egy jó kis sokkolás a vetítőgéppel,szegény Udo Kier-nak mostanság mindig csúnya halála lészen.
Ha nem is tért visza minden idők egyik legegyénibb látásmodú horrorrendezője,de megrázta magát és kisújból hozta a tőle elvárható minőséget.


20. Lasimoci (2008-08-20 16:50.31) aaaaa - (válasz Armi2 19. hozzászólására)
8.


19. Armi2 (2008-08-20 16:44.51)  
Ez hányadik része az 1. évadnak ?


18. Lasimoci (2008-06-22 14:08.30) aaaaa - (válasz Kthulu 17. hozzászólására)
Tényleg. Arra is.


17. Kthulu (2008-06-22 12:27.53)   - (válasz Lasimoci 16. hozzászólására)
Inkább a Kilencedik kapura hajaz (Roman Polanski)...


16. Lasimoci (2008-06-22 04:39.38) aaaaa
Tényleg zseniális. Carpentertől ezt vártam.
A sztori kicsit hajaz a 8mm-re. De ez nem von le semmit az értékéből. Norman Reedus abban is szerepelt.


15. Dale Cooper (2008-03-21 13:28.27)   - (válasz Kthulu 14. hozzászólására)
Köszönöm, nekem csak az első évad van meg, testvérem ajánlotta ezt a részt is. Az első évadot igyekszem megnézni, de ha tényleg ilyen szörnyű, akkor kihagyom. :)


14. Kthulu (2008-03-21 13:25.59)   - (válasz Dale Cooper 12. hozzászólására)
Talán még Takashi Miike Imprintjét nézd meg, vagy a Sick girl-t (A beteg lány). Előbbi talán brutalitása, utóbbi pedig az abszurd és groteszk befejezése miatt emelkedik ki. A többi rész egyszerűen hanyagolható.
A második évadból viszont ajánlom még a Dario Argento által rendezett The pelts-et, az az egyetlen ami a 2. szériából tetszett.


13. MrMojoRisin1 (2008-03-21 11:58.07) aaaaa - (válasz Dale Cooper 12. hozzászólására)
Nem lesz ilyen:) Gyakorlatilag a legjobbal kezdted:)


12. Dale Cooper (2008-03-21 11:31.27)  
Nekem is tetszett, bár több részletet megnéztem volna az Abszolút Világvégéből.
A történet érdekes, a szereplők elég jók.
Különösebb bajom nemvolt a filmmel. Ez az első rész a sorozatból, amit láttam. Ha a többi is ilyen, akkot minden ok.


11. MrMojoRisin1 (2007-11-23 21:12.20) aaaaa - (válasz Dale Cooper 10. hozzászólására)
Mondjad ki az leverem! Hogy merészeli az én nevemet használni:)


10. Dale Cooper (2007-11-23 21:10.15)   - (válasz MrMojoRisin1 9. hozzászólására)
Igen, a véleményedet. Képzeld van msn-en felvéve nekem egy itteni fórumozó, és a Te nevedet használja. :)


9. MrMojoRisin1 (2007-11-23 21:08.50) aaaaa - (válasz Dale Cooper 8. hozzászólására)
A véleményemet köszönöd? SzívesenXD



8. Dale Cooper (2007-11-23 21:07.25)   - (válasz MrMojoRisin1 7. hozzászólására)
Értelek, a véleményeidet olvasom, és köszönöm is. :)


7. MrMojoRisin1 (2007-11-23 21:06.38) aaaaa - (válasz Dale Cooper 6. hozzászólására)
A név önmagában nem sokat jelent sajnos:) Viszont most nem írom le a véleményem, 8ról már meg tettem, a többiről majd később! Összességében nem rossz, de ha nem készültek volna el se vesztettünk volna semmit!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbii92, 2013-10-28 17:5736 hsz
KérdésekJerryco, 2008-07-23 14:182 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A Horror Mesterei: Tébolyító John Carpenter adatlap
Eredeti cím: Masters of Horror: John Carpenter's Cigarette Burns
Évszám: 2005
Rendezte: John Carpenter
Szereplők: Norman Reedus, Udo Kier, Gary Hetherington, Christopher Britton, Zara Taylor...

További információk

Szereplők fórumai
- John Carpenter - Vélemények
- Udo Kier - Vélemények
- Udo Kier - Hiányzó film
- Norman Reedus - Vélemények
- Attila Szalay - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk