Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:55
Flash - A Villám
- HBO2, 17:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A pokol bajnoka - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Dallas (sorozat) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vörös szobák aaaaa
Elizabeth Olsen aaaaa

 

Laca001 hozzászólásai

Ugrás Laca001 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Fábry-show, avagy hogy beszéljünk semmitmondóan sokáig

2010-05-07 14:18.46
Nem tudja valaki ki a narrátor? (aki többek között Fábryt is felkonferálja az elején)


Tintaszív - Vélemények

2009-07-17 12:53.46
Elég gyengusra sikeredett a történet, bár a fantasytól azért vár az ember egy amolyan kellemes felüdülést, kalandozást, esetleg kicsit keményebb jó vs. rossz erők harcát, amiből sajnos eléggé csorbát szenvedett az ügy. Vannak ugyan fantázialények – amelyek megvalósítása minden nagyobb gond nélkül sikerült is – de nem túl karakteres szereplők. Nem tudtam semelyik gonoszra mondani, h „hú de félek mos tőled, nem akarok veled találkozni”; pedig épp ezért gonosz valaki, h ezt lehessen rá mondani.. Még a főgonosz sem remekelt túlontúl. Végeredményben a sztori, h a könyvből ugráltak elő a szereplők, tetszett meg kell mondjam, de elmagyarázhatták volna kérem azt is, h ki rendelkezik varázsnyelvvel stb., ez a tartópillér, magyarázat meg nincs. Túlontúl izgalmasnak nem mondanám egyébként, túl könnyen következik minden egymás után, túl könnyen nyernek mindig a jók, a gonosz sohasem tudja megszorongatni őket.. A vége meg egyenesen röhej, kicsit nagyobb áttörést vártam volna, ez nem végső összecsapás jelezném. Fraser mintha megtalálná helyét az ilyen kalandokban, nincs is vele semmi komolyabb baj, Bettany is teljesen megtalálta helyét a görény oldalán, a kötelező feleség, kislány, nagyi, író vonal is bejött, kellenek ilyen pihent agyú, magukba beszélő emberek, bár az sem ártana ha néha poénnal szolgálnának.. Végeredményben egyszeri megnézésre tökéletes, nem hiszem, h többször valaki bevállalná..


Step Up - Vélemények

2009-07-10 18:00.55
gratulálunk


A szállító 3. - Vélemények

2009-07-06 12:10.37
Agyatlan akciófilmek táborát erősítené ez a sorozat termékeivel, és ez rendben is lenne az első egy-két résszel, viszont a 3. már nagyon elcsúszott az élvezhetőség talaján. A forgatókönyvbe (sajnos) egy csavar sem fért bele, pedig az ember elvárná, h kémek, fordulatok szabdalják az egyébként unalmassá formálódó történéseket. A 90-es években még el is menne egy ilyen történet, de napjainkban sokkal-sokkal erősebbet vártam. És aminek talán a vállán kellett volna tartania a filmet, azok a bunyós részek, ami szintén élvezhetetlen vizekre evezett, ilyen gyors kameramozgásokkal leadni kérem szégyen, pfuj. Statham testét ettől jobban is meglehetett volna izzasztani, bírta volna a strapát úgy gondolom a lassan már sakkozást biztosító kockáival, nem is beszélve h karaktere átment egy hősszerelmesbe, ami abszolút kerülendő vonal lett volna, annál is inkább, mivel egy kőkemény, érzelmet nem ismerő ügynökről van szó, erre persze eljátsszák, h mivel együtt utaznak egymásba is esnek. Izgalom az egész film alatt sehol, egy nagy utazás az egész, kidolgozatlan részek, hatalmas nagy blődségek, rettentő sok baki.. Pár országot átutaznak villámtempóval, a magyarokat persze lenézik, ahogy szokták – kb ősemberek közösségét ábrázolták amikor itt jártak.. A szép lányokról ne feledkeztek volna el legalább ;) Vérgyenge akciók telis teli bakikkal – amiket már írtak, nem írom mégegyszer.. Statham-nek fölösleges volt ehhez nevét adnia - remélem a Crank2-ben többet hozott ki magából - de még rusnya lány is jutott neki, nem tudom mit élvezett a filmben..
Fölösleges regényeket írni a filmről különben, mert csak rosszat lehet, majd jelentkezzen már, aki pár pozitívumot is tud, mert örömmel olvasnám.. Egyedül a soundtrack kap egy csillagot az ellenőrzőbe..


Tűzsárkány - Vélemények

2009-07-06 11:32.52
Rossz vágások, gyengus sztori, nem sok csetepaté. Chan csak pár percig a színen, közel sem az egész filmben. Csalódás..


Marley meg én - Vélemények

2009-07-05 10:05.55
Túl sok jót nem tudok elmondani a filmről, mert inkább vagyis főleg átlagos szálon mozog, semmi több. A forgatókönyv cselekményei nem túl sok vizet zavarhatnak, mert az égvilágon semmi nem történik benne, néhány párbeszédet kellett megírni és ezzel kész is volt. Egy vérgyenge történet van szemünk előtt, ahol nincs drámai ütés, nincs gondolkodnivaló, max meghatódás a végén.
Jön egy kutya a családba, aki örökmozgó az elejétől a végéig, a filmet végigpusztítja, azt várná az ember, h egy kis átalakuláson megy majd keresztül az állat (pl. amikor gyerekek érkeznek a családba) vagy amikor már nem gyerek kutyus, akkor „megkomolyodna”. Semmi ilyesmi.. Éli világát, gyerekek születnek, több probléma a szülőknek. Nem ezt vártam és nagyot csalódtam, így semmit nem nyújtott.
Nem jó szülők, ez lejött, akármennyire állatbarát valaki, akkor is a gyereknek kellene fontosabbnak lennie. Fellöki a gyereket Marley, Aniston tenné ki, Wilson meg védi a gyerekével szemben.. Szép volt nagyon. Nem akkor kellett volna kitenni amúgy sem, hanem amikor megszületnek a gyerkőcök.. Hát együtt esznek a kutyával stb.. Bármennyire családi vígjáték-féleség, akkor is ilyen felelőtlennek nem kell ábrázolni a szülőket. Ront az összképen, de nem is az a lényeg, hanem tényleg semmi történés az egészben, próbálják megváltoztatni, meg bizakodnak, h megjavul.. De hát amilyen szigort gyakoroltak, az sem túl szimpatikus, gyengekezűek.. Wilson és Aniston még meg is állta helyét a filmben, teljesen rendben voltak, Aniston még jól is mutat anyaszerepben, Wilson –nak ehhez még nőnie kellene, vagy hogy mondjam komolyodnia. A végén viszont cukik voltak a gyerekek, ahogy megsiratták egykori állatukat. Viszont ennyire hosszúra sem kellett volna nyújtani, túl sok üresjárat volt.. Megnéztem, elfelejtem..


Szerelem a végzeten - Vélemények

2009-07-05 09:41.17
Fényévente egyszer nézek romantikust, ilyen időközönként nem ráz ki a hideg tőle, jól eltudtam vele lenni, lehet ebben az is közrejátszott, h jónéhány percet végigaludtam így nem tűnt annyira ócskának a történet. El lehet vele lenni, nem kellett sokat agyalni a sztorin az is biztos, próbálták szánkba adni, h sorsunkat a véletlenek formálják, de hát ki mit hisz.. Dobott egyet rajta, h Kate nem egy csúnyaság, Cusack pedig színészkedni is tud, legalábbis ezt a látszatot keltette.


A csajok háborúja - Vélemények

2009-06-29 13:25.16
Egy fokkal hatásosabbnak képzeltem el, de amerikai barátaink ismét megmutatták hogy kell rossz mozit csinálni. Ahogy a cím is mutatja két csaj versengéséről lesz itt szó, ami igazából jól is elsülhetne, de ahogy azok ki akarnak b*szni a másikkal, nem mutat túl sok kreativitást, előre kiszámíthatóak és főleg sablonosok, tehát a történet gerince már eleve füstbement terv. És egyébként sem túlontúl hihető, h az oviskortól barátok ennyire kicsesznének a másikkal, meg lehetett volna ezt oldani másképp is. A kudarcot talán erősíti – legalábbis nálam – Hathaway jelenléte, ha már csajháború akkor valami látványt rakjunk a vászonra, ne egy rusnyácska színésznőt, semmi nőiesség nincs benne, Hudson mintha úgy frizkóval kísérletezne, jól áll neki igazából, testi adottságait felejteti )) Már csak a pasikat sajnáltam a filmben, meg lehetett volna nevelni az asszonyokat, de ők is inkább elbújtak a bunkerükbe.. Elképesztő milyen gyenge jelleműek voltak, a lányok temperamentumossága simán lemosta őket, mintha ott se lettek volna.. Abszolút kihagyható, csak ha már nagyon meleg van kint és a strand még zárva van..


A túlvilág szülötte - Vélemények

2009-06-25 18:47.55
Mindig is rühelltem az ilyen filmeket, ahol csak rémisztgetésről – néhány esetben kínzó látomásokról – szól minden. Túl megfoghatatlannak tartom, azaz egyszerűen nincs esélye hőseinknek az ártó démonokkal szemben, mivel azokat nem lehet elpusztítani, ha meg ellehet, akkor is ilyen hókabókával.. Nem szimpatikus ez a vonal. Az Átokban szintén ezt nem szerettem, ott semmit nem lehetett a kisgyerekekkel kezdeni, no itt azért végül is sikerált valami a végén.
Egyszerűen unalmasnak tartom, h ’jujjj láttam valamit a falon” vagy „ááá már a házban vannak” stb. És ezzel telik el a film nagy része, utána észbe kapnak, gyorsan papot és vége. A forgatókönyv persze nagyon hiteles, elképesztő volt hallgatni.. Szerintem nemcsak füvezett Goyer közben, hanem folyamatosan részeg is volt.. A szellem ikrekre szomjazik meg minden nyalánkság. Igazából nem tudom mi a film pozitív vetülete, mert sok sablon, bődületes baromság, és még pocsék színészi játék is belefér. De legalább Odette feneke jól állna abban a fehér mamabugyiban, de még az sem jött össze )) (Mondjuk egyszer úgy fordult, h látszott a sunci alakja, ez kárpótolt )) Talán a túlvilági erők néhány esetben frankón bejöttek, ha nagyon akarok keresni valamit.. Egy-egy állatka formájában, vagy a nyugdíjas klubban az öregapó, a végén a sok testváltás.. De ennyi maximum. Abszolút ’nagyobb a füstje mint a lángja’ szindróma.. Nem is értem, h kavart ez ekkora vizet, mert kavart az tény..


A bűn árfolyama - Vélemények

2009-06-25 18:45.55
Tulajdonképpen egy szimpla, teljesen átlagos filmről van szó, minden extra nélküli, különösebb visszhangot sem érdemlő alkotásról. A krimik általában jók, ez tény, látni a folyamatot, hogy oldódik meg fokról fokra. Meg kell hagyni jó látni, h nincs könnyű dolga az Interpolnak, mert piszok erős az ellenfél, és nem tudnak egyhamar kellő bizonyítékot összeszedni. A két órás játékidő ennek megfelelően nem is nagyon ül le, hiszen a tempót tartja a nyomozás, és mintha mindvégig egy hajszál lenne a következő nyom, nem tudnak sok mindenbe kapaszkodni, szinte vaksötétben tapogatóznak. Ezzel gond nincs, viszont amitől az ember haja az égnek áll, amikor az Interpol-os drága ügynökeink, akiknek alapjáraton az a dolguk – és ez a filmben is elhangzik – h továbbítsák az ügyet csupán, és irodai munkákban kamatoztassák tudásuk, nem tesznek mást csak átmennek szupertitkos ügynökbe. Persze egész film alatt emiatt főnökükkel harcban állnak, és persze, h amikor legjobban szorul a hurok nyakukon, akkor jön a megoldás. Ez zavart a legjobban – alapvetően nem utcai harcra vannak kiképezve, és csak hősködnek. No nincs autósüldözés, vagy nagyobb akciójelenet. De van az egyik múzeumban egy kisebb lövöldözés, az is rettentő béna volt – Owen ügynök pisztoly nélkül van végig a filmben, és aki életében talán egyszer sem fogott pisztolyt, most bizonyít milyen tökös gyerek. Csodálom, h tudta hogy kell tartani )) Owen amúgy ebben nem rossz, Naomi kisasszonnyal meglehetősen jól megtalálták a közös hangot, a kötelező puszitól már hánytam voltam, nem is jött el, csak egy simogatás erejéig futotta.. Összességében nincs miért emlékezni rá – jól mondták már előttem is..


Gettó milliomos - Vélemények

2009-06-23 18:44.08
Gondolom mindenki nagy elvárásokkal ül le eme alkotás elé, hiszen nem akármilyen filmről van szó, gondolok itt a díjakra. Meg kell mondjam kezdetben nem tűnt túlontúl dicsérendő alkotásnak, de ahogy halad az idő, és döbben rá fokozatosan az ember, h ’Úristen! Milyen nehéz lehet ott az élet’, kicsit megváltozik utána a vélemény. Az indiai életről igazából eddig nem sokat tudtam, annyit sejthet az ember, h nagy nyüzsgés van,hatalmas tömegek mindenhol, többet most sem tudtam meg, h vajon az a sok ember mivel foglalkozhat, de ott is rettentő erősen jelen van a ’szarba se nézem a másikat és csak magammal foglalkozom’ . Jó nem mondom azt, h itt nincs ilyen lelkület, de néha olyan rossz volt látni, h a testvérek milyen önzőek (egymással is).. Jó utcagyerekek, minden falatért meg kell harcolni, de a tesát nem kell elnyomni mindenben, hagy legyen neki is csaja )) A forgatókönyv néminemű újszerűséget mutat, hiszen egy milliomos adást mutat be úgy, h folyamatosan a kissrác életét veszi alapul a kérdésekhez, ezzel is bemutatva minden egyes pontra honnan tudja a választ. Érdekes volt, h minden tudást nélkülözve, csak életébe kellett belelapoznia és máris megvolt a helyes tipp. A két testvér egyébként teljesen szembenálló félként funkcionált szememben: hiszen az idősebbet mindig is csak a pénz érdekelte, mással sosem foglalkozott – és mintha ebbe is halt volna bele (gyönyörű képek élete végén), a fiatalabb viszont ezt kicsit háttérbe rakta, és hiába csak pénzzel lehet boldogulni ebben a nyomasztó világban, ő mégis az érzéseket részesíti előnyben és a szerelmet vallja fontosabbnak, legjobb példa erre az utolsó kérdés esete, ami már hidegen hagyja a telóbeszélgetés után. Hirtelen lett vége egyébként, néztem volna még hogy folytatják útjukat a gerlék ))
A szereplőkkel nem volt semmilyen probléma, kiemelendő, mert igazából többségük most ismerkedik az iparággal, ahhoz képest jól mozogtak a kamerák előtt.
Megérdemelte amit kapott, úgy gondolom.. Boyle bácsi adta az ívet..


Mongol - Vélemények

2009-06-23 18:39.43
Jó dolog igazából bepillantani egy-egy nép életébe, annak kultúrájába, mindez talán úgy a legkönnyebb ha annak egy történelméből csippentünk egy darabkát. Egy-két emberöltő áll itt előttünk, nem nagy intervallum amit átfog a film, de az egyik legfontosabb időszak ez a mongolok történetében- gondolom - amikor egyesülni tudnak, hiszen előtte sok kis törzsben, kánban éltek. Túl sok monumentumot nem lehet taglalni életmódjukból kifolyólag, mert alapvetően csak a hatalmi konfliktusok irányítják mindennapjaikat, és nyilván az alapvető szükségletek – legyen mit enni, hol aludni stb. A központi figura Temüdzsin hányattatásai egyik helyről a másikra, még így is kalandos út volt, h valós események alapján dolgozták fel. A hatalomra kerülését- amit persze van akik már előre láttak –nem így képzeltem el, mint ahogy láttuk; arra gondoltam majd egyre jobban erősödik meg, duzzasztja seregét és lesz a mongolok vezére, de nem jöttek be számításaim, teljesen másról volt szó. Az utolsó csata meglehetősen jól sikerült ebből a szempontból, persze ennek kulcsszerepe van életében, hiszen ha nem nyer, ki tudja mi lett volna.. Külön megdöbbenés, h milyen jó stratégiával harcolt, de taktikája már ezelőtt is megmutatkozott néhány esetben. Jó volt elmélyedni benne, a viseletet látni, a legkülönfélébb szokásokat, harcokat, öltözetet, párválasztást.. Élveztem..


Kutyaszálló - Vélemények

2009-06-21 08:58.55
Valahol sablonból épül fel az egész, szó sincs itt eredetiségről kérem, az égvilágon minden halad az előre kitaposott úton. Azonban egy dolog mégis csak tetszett, a kutyák olyan jól tudták a dolgukat és olyan jól viselkedtek, h azt dicséretet érdemel. Rettentő jól be voltak tanítva, soha nem estek egymásnak – meg kell valljam sokáig azt vártam, h mikor tépik szét már a mellettük lévőt )) És persze a játékaik is, amik elég talányosak voltak, egész jól voltak kivitelezve. Az viszont érdekelne szerfölött, h miből építették fel azt az egész kócerájt, amikor gondolom ilyenekre pénzük nem volt.. Na mese habbal )) A végén azért keményebb monológot vártam volna, h miért is ártatlanok a gyerekek, de olyan gyengécske érvelés volt, h én pirultam el a forgatókönyvíró helyett. Emma a Vadóckához képest 1 fokkal jobb, talán szebb is, nem tuti színész, de ilyen produkcióban bőven jó neki. De legalább személyes kedvencem is teret kapott- Kyla Pratt, vártam mikor jön el a csókjelenete, de olyan csókával ki smárolna?! Még egy víziló se.. ))


Benjamin Button különös élete - Vélemények

2009-06-21 08:57.12
Ezt a filmet is vártam többek között, mint hatalmas nagy Oscar-jelöltet, csak azt felejtettem el, h igen, bár Oscar-díjas azért nem minden pöpec benne. Rettentő hosszú filmről van szó, igazából sok semmitmondó beszélgetést ki lehetne kapni belőle, bár gondolom a belső jellemek minél precízebb megismerésére szánta Fincher. A forgatókönyv mindazonáltal rettentő átlagos, igazából fel is hördültem volna elég erőteljesen ha ezért kapott volna díjat, mert semmi extra nincs benne – egy múltba tekintés a kórházból és megismerjük a hozzánk közel állók életét, főleg szerelmi életének alakulásait, és életének állomásait. Ebből a szempontból csak az a rész tetszett, amikor a lánynak leesett, h Benjamin az ő apja, ekkor érnek össze teljesen a szálak. Egyébként a maszk miatt volt óriási valóban, nem kis munkát hajtottak végre ebben. Egyedüli kiemelendő jelenség Button, aki visszafelé öregszik, Brad Pitt játssza ennek szinte egészét. Azt figyeltem a film folyása közben, h Pitt milyen jól mutatja a fiatalodást percről percre szinte – a smink is egy dolog, de a haja is figyelmet érdemel, először full komolyan hátrafésülve, utána már csak oldalra, majd már előre teljesen, fiatalosan.. Persze szerelmi élet így elég elképzelhetetlen, voltak is rejtélyes részek előttem amiket nem tudtam elképzelni. És igazából azt sem tudtam kitalálni, h mi lesz a vége, visszamennek e kisbaba szindrómáig, és igen valóban.. A film erős jelenetei szintén ezek, amikor az idős Cate vigyáz a kisemberre, mintha a saját gyermeke lenne, különös is lehetett úgy fogni, h vele élt egykoron kapcsolatban. Bennem is megmaradt amikor a kisgyermek az őszi falevelek hullása közben sétál az idősödő Cate-tel.. És egyszer csak vége lett, utána kicsit hiányérzetem volt, nem volt olyan óriási katartikus élmény, a narrátor mondott egy-két szót még, de amilyen hosszú volt a játékidő azt hinné az ember, valami feledhetetlen pillanat lesz a végén is.. Bizonyos szempontból élveztem, de nem 100%-os..


Csöbörből vödörbe - Vélemények

2009-06-21 08:46.05
Minek ehhez felirat? Ha már rég van szinkronosba is..


Szerelmes hangjegyek - Vélemények

2009-06-21 08:41.30
Szóval bejövős ))


Transz-Szibéria - Vélemények

2009-06-19 14:22.35
Igazából ha ebbe valaki belekezd, valami legyen keze ügyében – fogpiszkáló, kitámasztani majdan a szemeit )) Az első néhány percben, mit percben, órában kérem, nem történik semmi, csupán csak megy a vonat, haladunk helyszínről helyszínre és minden szereplő beszélget mindenkivel kb. Kiderül róluk egy-egy jellemző vonás, de főleg csak rizsa történik.. Spoiler-t nem próbálok meg elsütni, de a srác már eleve gyanús volt, azt hittem majd megerőszakolja a csajt, vagy megöli a párt.. De nem, csak tette amit kitervelt.. Azt persze imádtam, amikor a csajszi megpróbálja a cuccot a táskájából kiszanálni, de sehogy sem sikerül neki, hosszabb percekig, azok talán a film legerősebb jelenetei, ott még az aláfestés is helyén volt. A végén persze kiderül a korrupció, nem nagyon történik nagy csavar, valahol számítani lehetett rá.. Szóval ilyen-olyan rendőrök, csempészés, ártatlan vakációnak induló valami és oroszok.. A szép tájak bemutatása – biztos van az oroszoknak is ilyenjük – most elmarad, pedig lehetne két állomás között mutatni valamit, volt ugyan egy-két bevágás, de hanyagolták ezt mindenképp, kár érte. Woody kicsit háttérben, nem teljesedett ki nagyon, ő csak úgy van, semmi komolyabb szerepe nem volt, Emily-n volt a hangsúly, aki szinte végigparázta az egészet, nehogy kiderüljön a gyilkosság, olyan mint a Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődése – mindvégig a rendőrőrs körül ólálkodik Raszkolnyikov, odahajtja lelkiismerete, de nem mer bemenni, inkább csak elmegy előtte untalan. Emily rendőrökkel van körülvéve az úton, számtalan lehetősége akadna beismerni tettét, de nem teszi, talán még nagyobb a büntetése: lelkiismerete bünteti a gyilkosságért. Erős vonala ez a filmnek, ezt emelném ki. Kingsley apót nemrég láttam az Elégiában, most meg itt, jó eltérő műfajok, de erősen hozza a formákat.. Olyan vegyes érzéseim vannak egyébként, meg lehetett nézni, vannak rossz és jó oldalai is, olyan vegyes savanyú..


A pláza ásza - Vélemények

2009-06-19 14:19.50
A Pláza ásza néven fut több helyen, itt még nem ezek szerint. A történetről sokat nem is érdemes fecsegni, mert sok új elemet nem tartalmaz – dagi biztonsági őr aki próbál asszonykát keresni a házhoz és persze a plaza legszebb csaját válassza ki, alább nem adja.. Ez a vonal dögunalom, szánalom amit csinál, választott volna egy másik tepsit maga mellé és rendbe van mindenki ;)) Persze nem limonádé módon pörög tovább a film, hanem kis izgalmat is csempésznek bele, amikor a balfék ’plázaász’ megment mindenkit nagyobb akciósztárok módjára.. A kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után, mármint ahogy az akció is fel volt építve – elég sok sebből vérzett és elég gagyin volt tálalva a sorra peregnek az áldozatok effektus is.. Kevin a maga módján persze elbánt mindenkivel, identitászavara elég jónéhányszor előjött, de nem Rambo ön drága uram, akármennyire erőlteti ))A paródiák a szánalom kategóriába valók, minden gond nélkül, lopkodtak mindenhonnan, de nagyon döcögősen ment, hatás nélkül természetesen. Az erősebb jelenetek közül említendő – no nem mintha olyan sok lenne ezekből– a vendéglátóipari egységben folytatott buli, vagy amikor a sebtapaszt felragasztja, mondván mekkora fájdalmai vannak )) James kellemes megjelenésű krapek, nincs vele gond, megpróbálta jól előadni amit írtak, de a kudarc nem rajta múlt, úgy vélem. A főgonosz nem mondanám, h nagyon lenyűgözött, egy légy is ártalmasabb lehet ennél a Keir fickónál. Jayma azért felüdítette sokszor a szürke kockákat.. De azt hiszem gyorsan felejteni fogom a filmet..


John Rambo - Vélemények

2009-06-16 14:30.48
Azt megnézném akkor mi maradhatott benne, amikor egyébként sem üti a másfél órát, ha kivesznek belőle alig marad valami..
De azért gyerekek, aki a tévében látja, ne ez alapján alkosson véleményt, mert nem a film sz@r, hanem a tévé gyalázza meg (ezt is)..


A 18 éves szűz - Vélemények

2009-06-14 11:36.53
amcsik... mindenből csak a pénz..


2009-06-14 08:04.20
Ezek a filmek átlagban jól szoktak sikerülni, mert a lúzerek ügyetlenkedéseit mindenki meg szereti nézegetni, itt azonban nagyon elcsúsztak.. A 18 éves szűz adva van persze, a hozzá körített buli is – ami egy este alatt játszódik - de a falat kapartam kínomban sokszor.. Adva van egy lányka, aki járni akar a pasival, de a pasinak szüzen nem kell.. No próbálkozzunk akkor fűvel-fával.. Legszebb jelenetek egyike, amikor a barántő magyarázza a 18 éves (!!) szüzikének, h van a sperma, van a vérzés, fájdalom stb. Annyira le volt butítva végig az egész, h már a sz*r kategória inkább, mintsem a röhögés szindróma.. Ami a piténél működött (ld. borotválás ott alant), itt nagyon nem – szintén gusztustalan kategóriába csúszott, no meg csirkemell a cicitartóba és lehetne még sorolni. Hatalmas nagy baromság, de nem a jobbik fajtából.. A vágások kegyetlen rosszak, a történetvezetés nulla, értelmes párbeszéd semmi – bár ilyenbe keresni vétek, mégis azért kellene egy szint. Olivia dekoltázsban rendben van, színészi teljesítményén még kicsit csiszolhatna, de a legnagyobb erőlködés amit észrevettem (és ami a legfeltűnőbb volt)- a főszereplő srác haverja.. Semmi nem ér az egész..
A cím lehet sokakat fog vonzani, de lehet jobban teszik ha elkerülik..


Allan Quatermain és a Koponyák temploma - Vélemények

2009-06-05 21:09.29
Te valami mást néztél akkor..


Egy hisztérika feljegyzései - Vélemények

2009-05-26 20:35.02
Az nem baj )))


Gazdátlanul Mexikóban - Vélemények

2009-05-26 18:25.44
Walt Disney újabb dobása eléggé átlagosra sikeredett. Ahogy lenni szokott a látványra fekszenek, a forgatókönyvre meg jó ha 2 perc jut, amikor a párbeszédeket meg kell írni. A történet tehát rémegyszerű, aki nem látott még ilyet, gondolom életében ez az első filmje.. Gazdag ficsúr szegény környezetben, nehezen boldogul, de akadnak haverok stb. Sejteni lehet, nem is ezen van a hangsúly. A kutyulik tkp. egész jól sikerültek, még beszéd közben is elfogadható volt a kivitelezés. Gondolom betanítani is kellett őket, meg is lepődtem, h még ilyennel is foglalkoztak. A szereplők közül Jamie Lee volt a nagy fekete folt a levesben, mivel 51 évesen próbált meg 20 évesek módjára feneket riszálni, bombázónak tűnni, pedig már ez nem az a kor.. Örülök, h ilyen fiatalnak érzi magát, de ez már nagyon nem ráírt szerep volt. A Perabo és a kertész csávóka tudta mit kell tennie, egy mesébe bele is illenek, mindazonáltal az eredeti movie se lehet piskóta, mert nem kis nevek adják hozzá hangjukat. Volt pénz, ebből is látszott. Szóval egyszer elmegy, gyerekeknek, asszonynak tuti bejövős, a pasikkal meg ki foglalkozik )) Na mindegy.. Így jártunk ))


Szikraváros - Vélemények

2009-05-26 18:23.53
Nagyon összecsapottnak érzem, olyan műnek, ahol megvan az ötlet, de azt kellő költség és ráfordított kidolgozás hiányában, szégyenében elsüllyedhet. Van egy kis misztikum a történet elején – mondhatni élvezhető is – a doboz kézről kézre jár, és várjuk mikor telik le az idő. Ezután persze elindulnak a kisebb-nagyobb bakik, és mintha koncepció nélkül haladna előre a film, az égvilágon semmi említésre méltó nem történik. Ahogy már írták – és nem akarom ismételgetni – számos dologra nem derül fény, persze jó az, ha nincs minden a néző szájába adva, használva ezzel fantáziáját is, de itt már egy kicsit sok volt.. A cselekmény haladt, haladt; idővel azért vége felé kissé felgyorsult, történt egy kis látványorgia, egy-két percig élveztem is a rejtély megoldását, de amikor elérkezett a vég, szintén alábbhagyott a kedvem, kissé giccsesre sikeredett. A költségvetés már a poszteren is látható, h nem túlontúl hajaz a nagy CGI technikákra és a néző mérhetetlen látványba való fullasztására, egy-két pengőből készült, ez a ruhától kezdve a város kivitelezéséig mindenben látszott. Murray kissé csalódás volt számomra, tiszteltem az öreget (eddig) szerepeiért, de most egy olyan szerepben tündökölt, egy olyan moziban, ami méltán lealacsonyítja nevét, tőle gyatrább színész is megtette volna. Robbins-t bírtam, mint eddig bárhol és a gyerkőcök is teszik dolgukat.. Nem rajtuk múlt azt hiszem..


Az igenember - Vélemények

2009-05-19 19:48.14
A témájára értettem, nem annyira sablonos, inkább újszerű..


2009-05-19 17:50.25
Legutóbb a 23-as számban őrült meg szeretett grimaszbajnokunk, most visszatér eredeti kategóriájába, a nevettetés szigetére. A történet elsőre szemet gyönyörködtető és persze, h kíváncsi rá mindenki (még ha Carrey nem is játszana benne) – vajon mit lehet egy olyan filmből kihozni, ahol a főszereplő mindent megcsinál, mindenre rábólint. Hát.. Van ebben némi kifogásolnivaló, de végtére egyszer biztosan meg lehet lesni. Nem mondom azt, h nem próbált meg szánkba adni bizonyos elképzeléseket az életről, de ezt megpróbáltam figyelnem kívül hagyni film nézése közben és nem erre figyelni, elvégre nem elgondolkodtatni készült. Persze ha ilyen szempontból vizsgáljuk, akkor máris vérzik a dolog, mert Carrey mindenre bólintott gondolkodás nélkül már egy idő után (nem számított, h éppen egy piszok fárasztó nap után dőlt le, jött a telefon és máris ment partyzni, vagy akármilyen hirdetés jött, ő kattintott máris bőszen). De erre a végén rájött, h józan keretek közt kell cselekedni, balgaság mindenbe belerohanni. Története akár példa is lehetne, h mindent azért nem lehet és nem is kell elvállalni, mert képtelenség és lehet hátulütője is, de ha nem zárkózik be az ember és él bizonyos lehetőségekkel, nézi mikor mit csinálhat, akkor nem úgy hal meg, h üresedő helyére gondolnak csak és vagyonára, hanem a közösen eltöltött élményekre, a nagyszerű emberre. Valamilyen szempontból élvezed is az életet, olyannyira akár, h már terroristának is nézhetnek, mert olyan sokoldalú vagy ))
Carrey karaktere tkp. tetszetős, imádtam végigkövetni karakterének állomásait: először flegmán, lekezelően mindent elutasít, majd átalakulás: még mindig flegma, de már bólogat, majd a felszabadulás és a teljes jókedvvel való bólogatás. Volt egy-két nagyobb beszólása, amit élvezni lehetett, de a mellékgárdával sem volt semmi baj, Zooey jól mutatott oldalán. Kissé furcsa film tehát, gondolok itt a koncepcióra, de azt gondolom, h ahhoz képest jól ki tudtak jönni belőle. Nem sablon, nem lerágott csont, hanem valami újdonság és még élvezhető formában is…Remek..


Példátlan példaképek - Vélemények

2009-05-19 17:47.16
Mily meglepő, h nem írt még senki))
De a végeredményt látva valahol érthető is, h nem túlzottan lihegik túl a topicot.. A történet igazából tetszetős és az égvilágon semmi baj nem lenne vele, ha valamivel jobban megpróbálják kiaknázni a lehetőségeket. Tehát a két főszereplő srácot közmunkára ítélik, azaz ennek olyan formáját kapják amikor egy-egy gyerek mellé „beosztják” őket és ők lesznek a legjobb haverjaik, barátaik. Kissé mókásak ezek a gyerekek, furcsa hóbortjaik vannak vagy éppen a rosszaknál is rosszabbak. A srácok persze kezdetben nehezen boldogulnak, majd belerázódnak, a végén ott a kötelező összezizzenés és máris mindenki él boldogan. Olyan lassan folyt, folydogált, h igazából semmi érdekeset nem lehet felhozni mellette, komolyabb hahota nélkül ért véget. Lehetett volna mit kihozni belőle azt gondolom, de a forgatókönyvírók csak egy frappáns ötlet kigondolásáig jutottak, a poénok írása már nehezükre ment, de sajnos még poénos jelenetek sem történtek, nemhogy fricskák. Seann amolyan Stifler langyosabb verzióját hozza most, van egy-két nagyobb beszólása és a csajozós énje is mintha kicsit visszatért volna, bár halovány képe igazi fénykorának ebben a tekintetben. Szemet gyönyörködtető testfelépítése mellett ő sem erőltette meg magát túlzottan, akárcsak Paul Rudd se, akiről aztán végképp elmondható, h megalszik a tej a szájában, mintha forgatás alatt végig füvezett volna, olyan kiszámítható és lassú volt. A mellékszereplő gárda (gyerkőcök, Elizabeth, Jane) erősítette a színészi vonalat, de egy ilyet nehéz feltámasztani poraiból..


Alkonyat - Vélemények

2009-05-17 08:34.56
Ekkora rajongóbázissal azért ritkán találkozik az ember, de mint sok egyéb helyen, itt sem értem a ennek tárgyát. Könyv alapján készült, eszembe sincs találkozni vele, bár gondolom abból adódik ez a fajta hatalmas imádat, valamennyire jobban sikerülhetett mint a film, sőt csak jobban, mert ettől rosszabbat nehéz lenne kreálni.
Igazából ezt a filmet - és most ezzel nem azt akarom mondani , h két mondatban elmesélhető az egész, egyébként az is igaz lenne – eléggé eltúlozták, a játékidő szempontjából. Hosszú és rengeteg üresjárat van benne, semmitmondó párbeszédek, cselekvéstelen jelenetek. Egy vámpírfilmtől azt várná az ember, h legyen valami történés, essenek az embereknek, harcoljanak társaikkal. No itt valami új irányzat van kibontakozóban: romantikus vámpírfilm.. Az biztos, h nem a vértől csepegett, hanem az unalomtól )) Képtelenség ennyi időt pazarolni komolyan mondom, arra, h egy vámpír szerelmes lesz egy lányba, akit nem akar átváltoztatni, eközben tulajdonságaival kérkedik, családot látogat stb. Unalmas és kész, ezt kár taglalni. A végén azt hittem valami történik, egy kis action, de az egy-két ütés – ami szintén nem találtatott túlontúl izgalmasnak – nem dobhatja fel a filmet. A színek viszont érdekesek voltak, a világosabb (főképp fehér) színek minden szereplőn, de általában a tárgyakon is, mindenképpen eltértek a normális kerékvágástól, és sokat sejtettek abból, h itt bizony miről is lesz szó. Ócska forgatókönyvhöz gyatra színészek jutottak, Kristen szűzies nézésén kívül túl sokat nem nyújtott a filmben, de Pattinson sem az a nagy szám, végtére ő azért elment, a családja viszont tetszett. Összességében átlagon aluli.


Ausztrália (2008) - Vélemények

2009-05-17 08:32.44
Kicsist meglepett a werkfilm, miszerint „3-4 évig készült”, „több szereplő meghalt azóta” stb. Ennyire nagy produktumnak azért nem gondoltam volna, de látva a végeredményt, azért tátva maradt a szám. Egy kisebb sátor, hálózsák, némi élelem mindenképpen kell a filmhez, mert egy szusszanatra nehéz is lenne végignézni a több mint 2,5 órás alkotást. Nagy próbálkozás, de látszik mindenki a helyén volt, üresjáratot nem nagyon érezni a filmben. A forgatókönyvírók értették dolgukat – akcióval, látvánnyal spékeltek, párbeszédekből csak a minimálisakat adták és karizmatikus karaktereket formáltak.
Családi vígjátékként indul a dolog, kicsit viccesre téve a figurát, ahogy érkeznek meg a birtokra, egy-két mondat a szereplőkkel és máris azon vesszük észre magunkat, h marhacsorda-hajtás közepébe csöppentünk. Szinte idő sincs megismerni őket, ami így jó, milyen hosszú lett volna, ha mindenhol időzünk órákig.. Aztán a film második fele a háborúról szól, ahogy mindent lebombáztak, a japánok támadásaitól rettegnek az emberek. A 2. világháború idején járunk, mutatják a ruhák, mutatják, h a négereket még mindig mennyire megvetik, a félvéreket (tejeskávékat) még inkább.. Persze hőseink megszeretik a szolgafiút birtokukon és sajátjukként tekintik. Kicsit olyan hollywood-i szagú, de hát nem lehet minden tökéletes )) Hál’ Istennek túl sok sablont nem győztem benne felfedezni, nézhetőnek tartom, és még a romantika sem volt eltúlozva annyira. Ennyi kellett bele, egy-két perc egymáshoz bújás, ölelés stb. Gondolni lehetett, h azok egymáséi lesznek, sok újat ezzel nem mondok. Nicole kisasszony megtette, amit kellett azt gondolom, tetszett játéka, némi érzést is vitt bele egyes jeleneteknél. Hugh pedig Hugh, nagyon bírom a srácot, abszolút megállja helyét, nemcsak az akciófilmekben, hanem például ilyenekben is. És persze a gonosz játékok is szemet gyönyörködtetők, megfelelően erősre sikerült Wenham karaktere is.
Gyönyörű zene, szenzációs képek. Azok a képek, díszletek, látványorgiák mindenképpen megérnek egy megtekintést, már csak azért is érdemes meglesni, álomszép fényképezés valósult meg. Látnia kell mindenkinek ))


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk